Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 5.11.2012 20:14:07
|
|
|
|
saramiska
|
Pikovit - ti si res Borka z veliko začetnico! No, še jaz: 1. ICSI, Reš - Diphereline, Gonal F - 4 celice (imela sem več foliklov, a nisem zdržala punkcije do konca - še zdaj sem jezna nase ), 2 zreli, 1 oplojena, - 1 vstavljen zarodek - rezultat: - 2. ICSI, Reš - Menopur, Bravelle - 2 celici, 0 oplojenih 3. ICSI, Reš - Diphereline, Puregon - 8 celic, 6 oplojenih - 2 vstavljena zarodka, 3 zamrznjenčki - rezultat: - - transfer dveh zamrznjenčkov - rezultat: beta HCG 14 dni po ET = 439,9
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 5.11.2012 20:29:48
|
|
|
|
HANYBANY
|
1. ICSI (GKLJ) - Suprefact + Menopur (2 ampuli) - 1 celica (propadla) 2. ICSI (GKLJ) - Suprefact - Menopur (3 ampule) - 6 celic - 3 oplojene, 0 zamrznječkov - 1 blastocista vstavljena (1 zaradi hiperstimulcije) - test negativen 3. ICSI (GKLJ) - Suprefact - Menopur (3 ampule) - 12 celic - 8 oplojenih, 0 zamrznjenčkov - 2 blastocisti vstavljeni - test pozitiven (na UZ dva plodka, eden brez utripa, "šel naprej" med 7. in 10. tednom) - noseča 16. tednov, sledi odpiranje MV, odtek plodovnice, splav 4. ICSI (GKLJ) - Suprefact - Gonal (3 ampule) - 15 celic - 10 oplojenih, 4 zamrznjenčki - 2 blastocisti vstavljeni - test pozitiven (na UZ dva plodka, oba PSU+) - tokrat smo zdržali do 14. tednov nosečnosti, nakar se je zgodba ponovila, odpiranje MV, sledi splav dvojčkov v porodnišnici
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 6.11.2012 9:09:48
|
|
|
|
BarbiG
|
HanyBany , želim ti, da vama naslednjič uspe, še prej pa temeljit pogovor z G kaj in kako naprej, da se prepreči tako zgodnje odpiranje MV. Pikovitka, kapo dol, predvsem za ves optimizem in pozitivno naravnanost. In tudi jaz verjamem, da enkrat bo uspelo. Želim si samo, da bi bil ta enkrat čimprej. Pa še moja statistika: Zmeraj sem imela ICSI dolg postopek zaradi biopsije testisov moža, ker v izlivu nima plavalčkov - prekinjen semenovod. 1. postopek: - Suprefact + Gonal 3 amp. - 3 celice - 2 vstavljeni blastocisti na 5-ti dan - 0 zamrznjenčkov - rezultat: danes šteje 9 let 2. postopek: - Suprefact + Gonal 3 amp. - 5 celic - 2 vstavljeni blastocisti + 2 zamrznjenčka - rezultat: - 3. postopek: - vzpodbujen naravni cikel z Gonalom 1 amp. - vstavili oba zamrznječka - rezultat: ta sonček nas greje že 7 let 4. postopek: - Suprefact + Gonal 3 amp. - 4 celice - 2 vstavljeni blastocisti na 5-ti dan - rezultat: - 5. postopek: - Suprefact + Menopur 3 amp. - 5 celic - nobena se ni oplodila in ni prišlo do transferja 6. postopek: - Suprefact + Gonal 3 amp. - 4 celice - vstavili eno blastocisto in eno morulo - nič zamrznjenčkov - rezultat: danes zelo navihani enojajčni dvojčici, stari 2 leti.
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 8.11.2012 21:25:43
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 Pri meni je pa tako: 1. IVF (Reš): dolg postopek Suprefact + Menogon (2 ampuli) na punkciji nič celic, postopek končan 2.IVF (Reš): kratek postopek Menopur (3 ampule) 5 celic 2 oplojeni in vstavljeni rezultat je 2,5 leti stara punčka 3.IVF (Reš): kratek postopek Menopur + Bravelle 1 celica do ET ni prišlo 4. IVF (Reš): kratek postopek Manopur (4 ampule) 4 celice 1 zarodek rezultat + test a žal je plodu v 10 tednu nehal biti srček in sledila je abrazija Da dopolnim moj seznam, ki je gotovo dokončen, še posebej po današnji diagnozi, da je levi jajčnik že za 50% manjši od povprečja in desni za 20%. Da je reprodukcija jajčnikov v fazi konca. :( 5. ICSI (Reš): kratek postopek 3x Menopur + 2x Pouregon 2 celici do ET ni prišlo 6. ICSI (Reš): kratek postopek 5x Menopur + 0,5 Diphereline 6 celic, 3 zarodki na 3. dan vstavili 2 osemcelična zarodka test pozitiven SS v 6. tednu
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 9.11.2012 13:10:44
|
|
|
|
hedviga
|
Lučka moja
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 9.11.2012 13:25:41
|
|
|
|
mismis
|
Lučka pa tako sem se že veselila za vas
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 9.11.2012 17:10:29
|
|
|
|
lučka 25
|
Mah, ko bi bilo vsaj vsega konec, pa ni. Sem bila včeraj v bolnici do 13h, ko so potem rekli, da naj se raje do konca samo ščisti in ne bodo delali abrazije. Danes sem morala še enkrat dat kri, pa je hormon s 208 zrasel na 338. Tako, da bom imela gotovo vseeno abrazijo v ponedeljek. V nedeljjo grem v olnico, ker je moj G dežuren, da pove kako in kaj. Skratka bodo še s tem težave
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 10.11.2012 19:00:01
|
|
|
|
krisv
|
lučka 25
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 10.11.2012 22:58:10
|
|
|
|
tamala86
|
lučka 25 - objemčki:'( Tudi moji jajčniki niso taki kot bi morali biti. Desni jajčnik in jajcevod prirojeno nerazvita, jajčnik je čisto majhen. Pravijo da tudi levi zato najbrž ni čisto razvit. Tako da tudi celic ni več veliko, je moj AMH nizek, 0,56. Ampak jaz vseeno vem da nama bo uspelo, verjamem v to in želim, da tebi tudi! Najina statistika: 1. IVF, Reš/Reš Muravec Diphereline + Puregon 200 3 celice 2 oplodili 1 vstavili 0 zamrznjenčkov test - 2.IVF, Reš/Reš Muravec Diphereline + Menopur 3 3 celice 2 oplodili 2 vstavili, 0 zamrznjenčkov test -
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.11.2012 12:54:08
|
|
|
|
tancy25
|
Najina statistika: 1. IVF (GKLJ) Puregon 200 6 celice 5 oplodili 1 vstavili 3 zamrznjenčki test + (abrazija v 8 ted. nos.) Zamrzjenček Puregon 100 test + (punčka stara 2 meseca, ki pravkar počiva v počivalniku)
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 12.11.2012 20:14:39
|
|
|
|
malipiki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ally78 IZVIRNO SPOROČILO: limonca* IZVIRNO SPOROČILO: Ally78 1. IVF - kratek postopek (4 x Menopur + Cetrotide) - nič foliklov - postopek prekinjen 2. IVF - kratek postopek (4 x Menopur + Cetrotide) - nekaj manjših foliklov, 0 celic - brez ET 3. ICSI - kratek postopek (4 x Menopur + Cetrotide) - 7 celic - 2 vstavljeni + 1 zamrznjenček - rezultat: 2 štirimesečna sončka Si kaj spremenila v 3 postopku? Glede na to, da prej nisi imela celicm, sedaj pa si zanosila? V bistvu nič. Jedla sem brazilske oreščke in pila ananasov sok za endometrij, po punkciji pa še Aspirin 100. Res ni pravila za uspeh... upanje pa vedno obstaja! Oj mene zanima kdaj si nehala z aspirinom ...
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 10:10:43
|
|
|
|
limonca*
|
Aspirin se jemlje do testa.
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 10:26:49
|
|
|
|
Ally78
|
Jaz sem ga jemala do 8. tedna nosečnosti, potem pa sem prekinila zaradi res hudih krvavitev (smo mislili že, da je konec - so me že naročili za čiščenje pa se je po zaslugi dr. Tomaževiča vse dobro končalo).
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 10:33:49
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: limonca* Aspirin se jemlje do testa. Točno tako. Aspirin se jemlje do + testa oz. če je test negativen, se ga tudi neha jemati. Tako je meni povedal Reš.
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 10:37:30
|
|
|
|
Ally78
|
Ja, Reš priporoča do testa, na GK Ljubljana ga sploh ne priporočajo, jaz pa sem ga jemala kar na lastno pest na podlagi neke prebrane študije. Ne vem, če je to kaj pomagalo, ampak na koncu je bilo vse ok.
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 10:41:06
|
|
|
|
lučka 25
|
Ally, važno da je bilo na koncu vse o.k.
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 19:17:09
|
|
|
|
malipiki
|
Hvala za odgovor ... jaz ga tudi jemljem na lastno pest ..me je pa v lekarni na Vrhniki ženska kr nap... čez da zaradi tega je otrok (primer Nekrep) umrl in da naj se ne igram da mi neda aspirina brez recepta ... no pa sem ga v Postojni dobila ... Reš me je pri enem postopku uprašal če ga jemljem pa mi je sam rekel da naj ga kupim
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 19:28:01
|
|
|
|
Adelle
|
Zakaj se pa pije ta aspirin? A to je navadn aspirin tablet?
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 19:36:43
|
|
|
|
limonca*
|
Obvezno mora biti aspirin 100, da ne bo katera jemala 500!!
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 13.11.2012 20:11:55
|
|
|
|
espérer
|
1. ICSI Reš-Muravec -Diphereline + 2 Menopur -6 celic ( 3 zrele ) -1 vstavljena 3. dan -rezultat - 2. ICSI Reš-Muravec -Diphereline + 3 Menopur -16 celic ( vse zrele, 4 preživele) -2 vstavljeni 5. dan -2 zamrznjeni -rezultat ++
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 18.11.2012 18:15:25
|
|
|
|
tvigy
|
Se moja statistika... 1.ICSI Res/Postojna -Diphereline+3 Menopur -4 celice(2 zreli) -nobena oplojena -brez ET 2.IVF Res/Postojna -Diphereline+2 Menopur+1Puregon -8 celic -2 oplojeni -2 vstavljeni(morula in blastocista)5.dan -9 3.IVF+ICSI Res/Postojna -Diphereline+2 Menopur+1 Puregon -9 celic -9 oplojenih -2 vstavljeni(moruli)3.dan -2 zamrznjeni -10 4.Transfer zmrznjenckov -Naravni ciklus -Brez stoperice -Oba sta prezivela odmrznitev -10.dan Zdaj sem spet v novem postopku pri Resu.. se spikam in cakam na ,po moje jutri pride...
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 19.11.2012 9:17:19
|
|
|
|
BarbiG
|
Lučka , tole me je pa res potrlo. Sem ostala čisto brez besed.
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 19.11.2012 10:27:13
|
|
|
|
latka
|
Naravno imava 8 letnega sina, diagnoza sekundarna neplodnost, s katero se bojujeva že 5 let!! 1. ICSI(MB) Diphereline + Gonal ogromno foliklov, prekinitev postopka pred punkcijo zaradi grozeče hude hiperce 2. ICSI(MB) Gonal + Centrotide 11 celic na 5. dan 4 blastociste komplikacije pri ET, ostala brez ET Zamrznjenček: odmrznejo 2, preživi 1 test:- Zamrznjenček: odmrznejo 2, preživi 1 test:- 3. ICSI(MB) Gonal + Centrotide 14 celic na 5. dan 4 blastociste vstavijo 1 + 3 eskimčki test:-, 8. dan po ET Zamrznjenček: vstavijo 2 test:- Zamrznjenček: vstavijo še zadnega eskimčka test:+, beta 14. dan po ET nekaj čez 600, končno po 5 letih. Čez teden dni po krvnem bolečine, na UZ vidno nič, hormon počasi raste, diagnoza izvenmaternična! Prejela injekcijo methotraxat za končanje nosečnosti, prejšnji teden sem pa bila urgentno operirana laparoskopsko zaradi notranje krvavitve. 13.11.2012 je tako najina pikica odšla med !
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 19.11.2012 21:36:41
|
|
|
|
gasilka
|
No naj se še jaz pofočkam in povem svojo zgodbo : 1. poizkus icsi :Bokalova suprefact + menopur 12 celic oplodile so se 4 prenesli 2 moruli test - 12 dan po et 2. poizkus icsi: Tomaževič suprefact + menopur 12 celic oplodilo sej jih je 6 prenesli 1 morulo in 1 blastocisto test ++ 12 dan po et -dvojčka stara 2 leti in 4 mesece 3. Poizkus icsi : Tomaževič suprefact + puregon 12 celic oplodili sta se 2 prenesli 1 morulo test - 12 dan po et sedaj sva v 4. imsi postopku suprefact + puregon bomo videli kako bo :)
< Sporočilo je popravil gasilka -- 19.11.2012 21:41:35 >
|
|
|
|
RE: Kako uspešni so bili vaši postopki IVF/ICSI? 22.11.2012 18:10:27
|
|
|
|
BARBARA0809
|
Moja statistika, vse v Lj.: 1.postopek, kratek - 2.dan M Elovna, naprej Puregon+Cetrotide - 8 celic, 2 vstavljeni (1 blastocista, 1 morula), 0 zamrznjenčkov - 10.oz.11.dan po ET 2.postopek, kratek - Puregon + Cetrotide - 4 celice, 1 vstavljena (blastocista), 1 zamrznjenček - danes 7.dan po ET ČAKAM in UPAM NA ..
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?