Anonimen
|
Jaz pa naravnost obožujem "naše" družinske piknike. Verjetno od familije odvisno . Strašansko me moti, da pri mojemu nimajo te navade, še RD se ne praznujejo od nikogar, nobenih srečanj itd. Poznam samo njegove starše, nonota in nono in strica z družino. In tukaj se dejansko konča . Pa sva skupaj 9 let, poročena in bo kmalu. Preselila sem se pa k njemu, in če želim na vse "naše" piknike, se moram vozit iz obale na štajersko, kar pa je kar velik finančni podvig . Pol pa ne greva vedno... Pri nas pa je tako, da smo resnično sami spomladanski rojstnodnevniki in imamo samo v maju 3 piknike. Najprej dedek, oče, potem ga imava jaz in brat skupaj, nato stric itd. Pa se naredi vsakič piknik, cca.20 ljudi, vsakič drugje, časti tisti ki ima rd in tudi pripravi, streže, peče.....saj naslednji teden sledi drug piknik drugje, kjer samo sediš in žreš . No, saj kak badminton odigramo in dedci nogomet. Tako da se izmenjuje in ni vedno isti na udaru. Septembra imamo družinsko srečanje in pride res vsa familija od blizu in daleč, cca.50 ljudi, pa vsak nekaj finančno prispeva na glavo družinskih članov. Se vnaprej dogovori koliko in ker smo družinski ljudje ni nikomur težko. Prav tako je za božič, ko se spet cela familija zbere. Jaz to še toliko bolj cenim, ker sem daleč doma in jih takrat vsaj res vse vidim. Je pa ful problem pri nama doma, sicer živiva v hiši, ni pa še končana in tudi dvorišče še ni porihtano, žara tudi ni.....Pa kako naj vse štajerce spravim k nama za en dan praznovanja in da gredo spet isti dan domov . Ker spat jih pa nimam kam dat, pa priznam, da bi mi pa to bilo res odveč. Pa grem tako jaz moj rd praznovat domov k staršem in narediva z bratom skupaj, ker imava par dni narazen rd. Ko pa pride septembra bo pa to malo težje izvedljivo..... Tako da hura za piknike
|