binabona
|
Punce pozdravljene! Že dolgo se nisem nič javila na RR. Vidim, da se vsi ukvarjamo z podobnimi problemi. Nam so pri 6 mesecih, s krvnimi testi, odkrili alergijo na mleko. Glede uvajanja hrane pri alegijah: z glutenom in jajci je baje bolje počakati do 1 leta starosti in z mesnimi izdelki do 9 meseca. Tako mi je svetovala bioresonančna terapevtka in mi smo se tega držali. Na začeku ni bilo enostvano, potem pa smo našli veliko stvari, ki jih je Hana lahko jedla. Hana ni (hvala bogu) pridobila nobene druge alergije.Zdaj je stara dve leti in pol. Alergij naj ne bi imeli več (po uradni in alternativni medicini), vendar še vedno ne jemo mlečnih izdelkov neomejeno. Mlečne stvari jemo predvsem za rojstne dneve, zabave in take priložnosti. Občutek, da je otrok na vsako hrano alergičen, zelo dobro poznam. Mi smo bili ravno v fazi uvajanje prve hrane, ko se je pojavila alergija. Čeprav sem uvajala hrano zelooo počasi (eno živilo en teden) nisem vedela ali ji odgovarja ali ne. Pri alegiji se pojavi okvara črevesja, o čemer tudi pišete. Pri tej okvari je značilno, da je črevo toliko uničeno, da prepušča prevelike molekule snovi v telo, zato lahko organizen to zazna kot alergen čeprav ni. To imenujejo psevdoalergije (vsaj zdi se mi). Jaz vam svetujem ogibanja hrane, ki je potencialni alergen (jajca, gluten, paprika, tropsko sadje...) in uporabljanje bio hrane, čim počajšnejše uvajanje hrane... Glede Allernove-naša pupa je tudi ni prenesla, Pregomin pa še vedno pije-2dcl. zvečer , čeprav je že velika baba. Baje, da Allernova vsebuje minimalne vsebnosti laktoze oziroma nek del tega mlečnega sladkorja, kar pa lahko povzroča težave. freha-čisto te razumem. Grozno je ko gledaš kako ti zbadajo otroka. Ko smo mi šli drugič na testiranje, sem prosila sestro, če lahko vzame samo kri brez kožnih testov, kajti kožni testi so bili že prvič negativni. Odgovorila mi je, da je tak protokol in seveda ponovno popolnoma prešpikala Hano, čeprav ni bilo potrebe. Protokol -da bi jih strela. Vendar to smo vse naredile za dobro svojih otrok in z najboljšimi nameni. Mi smo nato hodili na bioresonanco in občasno gremo še vedno. Na alergološki, so bili drugič vsi testi negativni, vendar nismo šli na provokacijo in nas tudi tja ne bo. Ja alergije so ena velika neznanka. Ko že misliš, da ti je jasno kaj se pri tvojemu otroku dogaja, kaj prenese in kaj ne, spet udari na nek čuden, beden način. Hana je imela reakcij vedno le na obrazu (rdeča in pikasta lička), prejšnji teden pa so se pojavile pikaste podlaktnice, kolena in ritka. Čeprav jemo mleko (s prekinitvami) že pol leta, brez reakcij, je zdaj totalno flekatsa. Sumim mehčalec in mislim, da imam prav, kajti zdaj ko sem preprala vse obleke, se pikice sušijo. Pediater mi je postavil diagnozi atopijski dematitis, mi dal tablete in kremo-po pričakovanjih. Kljub temu, da nič od tega ni dobila se stanje kože izboljšuje. Skratka mamice in pikci, vedno bolj pestro postaja na tem našem svetu in vedno več jih je v našemu klubu. Edina dobra stran tega je, da se lahko ena drugi malo potožimo in si izmenjamo izkušnje. Joj sem se razpisala. se še kaj javim. Damice ne obupajte, kajti naši pikici so vsak dan bolj močni in alergije vsak dan bolj šipke. Lahko noč.
|