Naty*
|
madela hvala lepa za odgovor. Seveda si pomagala, odkar so se nam začele težave vsrkavam vse informacije, ki jih lahko dobim . Sej glede dojenja vem, da bi bilo prav da vztrajam, ampak po drugi strani pa mislim, da bi blo dobro nehati, ker bi se z allernovo izognili vsem alergenom in bi bla sigurna, da ne dobi nič takega v telo. Ampak je hudo se nehat dojit, če vse štima ... Tud moj mali ima rdeče po pregibih in povsod pikice. Tud pod laski, zato ma tam še največ praskic, ker se celo noč zbuja in praska. Po nogicah se mi pa spraska samo, ko ga previjam. Glede soje imaš prav, mogla bi se ji izogibat, tko mi je tud pediatrinja rekla. Na pediatrični so mi dali pa dieto in so sojini izdelki dovoljeni in ker tud na bioresonanci ni pokazalo alergije na sojo, pijem kavo s sojinim mlekom in si občasno privoščim corn flakes. No zdej bom izločila še to in bom od jutri naprej na riževem mleku, pa bomo videli, če bo izboljšanje. Upam pa res, da bomo kmal dobil alergologa. Da ti odgovorim še glede živali. Ko se je Žan rodil sva mela kužko dobermanko, ampak smo jo julija žal mogl dat uspavat, ker je mela raka . Tko da zdaj ni v stiku z nobeno živaljo. Kako pa je zdaj tvoj mali? A je prerastel alergije ali še ne? Sej verjetno ste že pisale o tem, ampak še nisem uspela prebrat cele teme . Se bom potrudila pa prebrala, da vas spoznam ... Irenna hvala tudi tebi za odgovor. Zaenkrat bom poskusla mazat z bepanthenom in riboderminom, če ne bo boljše, bom šla pa po elidel. Drugače je pa nam že pediatrinja v osnovi odsvetovala pregomin (če se nehava dojit), ampak strogo samo allernovo. Očitno mava isto dieto. Js zaenkrat jem meso (razen alergene svinjine) pripravljeno samo s soljo, krompir, riž, testenine iz pire, doma narejen koruzno-pirin kruh, salamo piščančje prsi (obvezno iz Perutnine Ptuj, ker je edina brez mlečnih beljakovin in ima samo en konzervans), jabolka, kokice, čips s sončničnim oljem, pol se pa počasi konča. Aja pa puding vanilija od royala narejen na vodi, kjer so se kuhala jabolka. Žalostno ane . Drugače pa recept za kruh: - pol kile pirine polnozrnate moke in pol kile koruzne daš v posodo in zmešaš s soljo. 5dag kvasa daš v 1,5dcl tople vode z žličko sladkorja (js uporabljam rjavega) in po nekaj minutah ga daš v jamico, ki si jo naredila v moki. Moko s strani daš čez kvas in pustiš toliko časa, da začne po vrhu pokati (oz. okrog 10-15 minut). Potem zgneteš in dolivaš Radensko s CO2, toliko, da se masa sicer drži skupaj, ampak je tekoča. Maso zliješ v model za pecivo (js dam v podolgovatega, za kilo potrebuješ dva) in pustiš vzhajati še pribl. 30 minut. Pečt daš na 180°C (30-45 minut, vmes malo probaš z nožem). Kruh je tko vsaj relativno mehek in men je celo dober. Ampak pira ma tud gluten, tko da pri alergiji na pšenico to pride v poštev, pri celiakiji pa ne. Js bom zdej probala samo s koruzno moko. Je pa res super, da ste odprle to temo, bomo mamice alergikov lahko ena drugi v oporo !
_____________________________
Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.
|