Naty*
|
Živjo! Morm povedat, da sva midva pri uvajanju nove goste hrane spet našla alergene stvari in se mi že mal meša, ker sploh ne vem, kaj bova še lahko jedla ... Drugače pa kr nekako gre, glavno, da ni krčev in da so pikice izginile . IZVIRNO SPOROČILO: maša2008 Hvala za nasvet. Kako pa pripravite otroka, da pije to mleko. Jaz imam sicer sedaj doma Pregomin (dobila od sosede za probat) pa niti slučajno noče pit tega - zdaj je še zaradi tega en sam jok A za alergologa se čaka toliko časa Kam pa greste, na pediatrično? Jaz pa sem mislila, da bomo vsaj v roku 14 dni na vrsti? Kdo pa ugotavlja intoleranco na laktozo - alergolog ali na gastro? Vidim, da sem res za luno, kar se tiče poznavanja našega zdravstva . Navajanje na antialergeno mleko lahko zgleda tko, da mu ga vsak večer malo več zmešaš v žitno kašico (poleg vode), tko da se postopoma navadi. Drug način je (men je svetovala P), da pač vztrajaš tolk dolgo, da je lačen, pol pa sigurno spije ...men je ta mal kruta. Midva greva na pediatrično na pregled, če greš pa privat zna bit pa še daljša čakalna vrsta. Intoleranco pa lahko ugotavljajo na alergo al pa gastro oddelku. Irenna super, da je izločitev pšenice pomagala pri praskanju . No tud pri nas ni zdej nobenih pikic več . Zbuja se pa tud moj včasih zelo pogosto in pomaga samo da se priklopiva. madela bogi Denis, pa mate res smolo . Si sploh ne predstavljam, da gre otroček na operacijo ... Sej vem, da pač daš skoz kar je treba, ampak vam ne privoščim, da mate tolk zdravstvenih problemov. Verjamem, da bi raje, da bi bla operacija v Celju, ker ti je bližje, po drugi strani je pa mogoče boljše v Ljubljani, ker so le večji strokovnjaki. Ok no, tud to je relativno... Ariella dobrodošla. Tud js vem, kako je, ko ti otroček cele noči joka in se zbuja zaradi krčev. Tud dojenje je bilo nemogoče, ker sva nazadnje oba jokala zraven. A si na dieti samo brez mleka ali paziš tudi na skrite mlečne beljakovine? Te so v salamah, paštetah in dejansko skoraj povsod. Moj je mel krče tudi po kaki bolj začinjeni hrani, zelju, fižolu, konzervansih v hrani... odkar sem na fuuul strogi dieti, je pa res boljše. Punce mam nekaj vprašanj: - pri polenti in cvetači so se pri Žanu pojavile manjše reakcije. Kot da je alergija pa ni hudo (lahko bi bilo pa tudi na kaj, kar sem jaz pojedla). Če ve vidite, da je reakcija, ki ni huda (recimo samo driska), ali vseeno čisto izločite hrano? - kako ve ločite med alergično reakcijo in čem drugim ? Oz. ali imajo vaši otročki po vsaki alergeni hrani vse znake (driske, pikice, sluz v blatu, krče)? Včasih že ne vem več ali joka zaradi trebuščka, zob, srbenja ...