|
mamice - pomoč, prosim 18.10.2004 20:09:26
|
|
|
|
puncica
|
Ne vem kaj so drugi pisal a moje 4 mesečne izkušnje: 1.Imamo samo nivejino kopel in dam v banico dve kaplici in jo tam noter umijem, in to vsak drugi dan. Naše piške ne milim, ker itak ni tako umazana:ups:, pa se mi zdi da niti ni potrebno, pomembna je voda. 2.Uporabljala sem mandljevo olje in še to sam prvi mesec, ko sem jo po rokicah in nogicah namazala, ko se ji je lupla koža, potem kasneje pa ne ker se je kr naprej drla ko smo jo dal ven iz banice in smo jo komi oblekl, pa je bla vsa rdeča v obraz. Mleka nisem imela ker so vsi priporočal da je za novorojenčka najboljše mandljevo olje. 3.Fiziološko smo uporabljal sam za popek, da smo ga čistl, za noska nikoli, aspirator sem pa brez veze kupla sem misla da bodo smrklčki lažje šli ven a nič od tega, zdaj uporabljamo palčke in se nosek prav lepo očisti. 4.Robčke za rito uporabljamo bolj malo, no čez dan enih parkrat zjutrja je obvezna voda, potem pa če se mi ne da kr z robčki (itak je zlo malkrat pokakana, pa če je hop pod pipo pa je), na potovanju in če kam gremo so pa super. Za moje pojme so najboljši nivejini fresh and soft (no ne vem točn). Vatne blazinice uporabljam zjutraj ko ji obrazek umijem (učke, pa usteka, pa ličke, pa nosek). Za umivanje uporabljam pa tako rokavičko, pa je prav fajn, krpica se preveč zgužva, spužva je pa sam za polivanje z vodiko. 5.Za laske uporabljamo krtačko, ker glavniček se mi zdi preveč khmm kaj naj rečem, ma bolj se mi zdi pripravna za to nežno kožico krtačka, sploh če ima bolj mal las:)- Mi imamo tako z naravnimi ščetinami. 6. Tetra so tiste za podiranje kupčka, povijalne pa so za povijanje, če je potrebno široko povijanje. Mi imamo v vsaki sobi vsaj dve plenice, da potem brišemo kozličke (polivanje), pa seveda za pivnanje je dobro, če otročka skopaš, pa ga zaviješ v pleničko. Ma kaj pa vem, sej lahko tud brisače uporabiš sam se mi zdijo predebele sploh če kam greš:zmeden: Povijalne smo mi dobil v paketu verjetno jih pa imajo v tosami al pa kje tud. Jih pa uporabljamo za povijanje, ker ima tamala popkovno kilo, pa ji mal popek noter drži, pa fajn so, če ima oblečeno majčko, da ima majčko v povijalni plenici, da niso ledvičke čist brez vsega. 7. Hladilno mazilo seveda je potrebno, za moje pojme je najboljše tisto iz lekarne no mi smo ga kupil v Celju v Planetu tuš (lekarna), pa tud od lekarne na dobrovi je super, nobenih problemov z vneto ritko. Se mi zdi da je najbolj primerno za novorojenčka. 8.Ne uporabljamo nobenih takih stvari, ker itak rabimo samo kopel, hladilno mazilo, pa kdaj pa kdaj kremico za obrazek. Tako da ti ne vem svetovat. 9.Imamo navadn termometr, pa damo v ritko pa takoj vidiš kolk ma, tako da kakšnih posebnih nismo kupoval.Se mi zdi brez veze. 10.Čaj janež, komarček, kumina za začetek, dobiš sestavine v lekarni. Pa hipovi so tud baje vredu. Mi smo ji pa dajal kamilce, ker je bla zaprta, zdaj pa vodo. Itak pa ni treba da ji daješ ne vem kolk čaja, če boš dojenčka dojila. Upam da ti bo kaj v pomoč. Pa uživaj v zadnjih dneh nosečnosti, pa naspi se :)-
|
|
|