trixi -> RE: s primorska (24.9.2007 22:55:12)
|
Nasy, jaz sem dobila kontrolo drugi dan, ko je bolniška padla v breme zavoda. Mene je G podila v bolniško, zaradi službe, pa sem delala kar precej dolgo. Mi je pa rekla, da smo tiste, ki imamo kako vezo v zdravstvu bolj na udaru in jaz imam pač eno zdravstveno delavko v žlahti. Masna, hipotoničnost pomeni ohlapnost mišic, meni je zdravnik rekel, da mi ne more povedat zakaj do tega pride. Lahko zaradi poroda (jaz sem imela namreč kar težek porod, dokončan z urgentnim CR), lahko pa tudi zaradi kakega drugega vzroka. In da zakaj naših otročkov ne bi poštimali tako kot se gre, da jih je že tako malo in jih je treba bolj pogledat. Posledice so lahko različne, lahko je otrok samo malo bolj neroden, grdo piše, rečemo da se spotika ob lastne noge, pa bi tega ne bilo, če bi mu pri razvoju malo pomagali. Seveda je pa lahko tudi hujše- od prijateljice punčka je imela tako močno hipotonijo, da še pri treh letih ni hodila. Nam je kaj hujšega bilo prihranjeno, sva hodila na fizioterapijo k Nataši- super ženska in so ga poštimali kot se gre. Pa pravilno rokovanje, čeprav potem slišiš ja, saj smo naše tudi gor spravli.Shodil je točno na prvi RD, čeprav so mu napovedovali, da pred letom in pol sploh še ne bo hodil. Otročku je treba dati možnost, da se giba. Od druge znanke je bila punčka ful pridna, ampak skoz u lupinici in valda da so končali v Stari gori, pol je bila pa panika in kesanje. Naš je bil največ na tleh, ker če otrok hoče kaj videt, se mora dvignit, kravce past, se obrnit. Mene je tudi Timotej ven na teraso zaprl, dobro, da so bile zimske počitnice in je bila še hči doma, da mi je odprla, če ne bi šla šipa brez pomišljanja. Joj, koliko se bo še takih in podobnih zgodilo, včasih se mi res zdi, da je kdo tam gor, ki pazi na nas in še posebej na naše škratke.
|
|
|
|