sonček balonček
|
Jutro, kako ste. Za mano je ena slabo prespana noč. Vrtoglavica v postelji, tresenje od mraza (ostale soposteljnike ni niti slučajno zeblo)... No, proti jutru sem zaspala. Mislila sem iti v IKEO s sestro, ki gre nabavljat šolsko mizo za prvošolčka, pa bi lahko še jaz v H&M in C&A kaj zase za oblečt kupila. Pa še za novo družinsko članico nisem še nič kupila, niti kaj simboličnega ne! Ker mi tu v okolici Velenja ni bilo nič všeč. Mislim, da glede na počutje obisk Gracza ni najbolj pametna ideja, pa še vmes tekt za Laro? Še nekaj mojih izkušenj z zimskim dojenčkom in vozički ter ostalo opremo. Jaz sem pred dvem letoma (rok je bil enak kot sedaj 1.1., mala se je rodila 31.12.) kupila Quinijev Buzz. Dokupila sem jajčko od Maxi Cosi in Buzz Dreami košaro. Jajčko moraš imeti po zakonu, če otroka voziš v avtu. Vse troje sem resnično uporabljala in izkoristila. Za zimske otroke resnično priporočam globoko košaro z ravnim dnom. Mi smo jo uporabljali vsaj 4 mesece in pol. Pa še, če smo šli kam na pot, je spala v njej čez noč. Za naslednjo jesen in zimo, smo kupili še zimsko vrečo od Buzza za športni voziček in jo tudi maksimalno izkoristili. Pri dobrem letu starosti sem kupila še Quinni Zappa, ker je lahek in zelo majhen, ki ga imam vedno v avtu. Tega bom sedaj za drugega otroka uporabljala tudi za podvozje od jajčke, ker se zloži še na manj kot Buzz in je še lažji. Kljub kilometrini (vsakodnevni sprehodi vsaj po 3 ure na dan), je vse to še ohranjeno kot novo in čaka na novo pupko. Edina slabost Buzza je pripadajoč (dokupiš) senčnik, ki mu takoj crkne vzmet in je zanič. Če hočeš vse v enem, priporočam Peg Pereg, ki je najbolj praktičen, toda meni po izgledu manj všeč. Pomembni kriteriji pri izbiri vozička: - posameznim obdobjim prilagojena ergonomija in odobje za dojenčka - enostavnost sestavljanja in zlaganja - velikost zloženega vozička (že v srednje velikem avtu lahko imaš problem zložit vanj voziček in nekaj fasnge; (meni je recimo Buzz za las šel v prtljažnik Mitshubishijevega malega terenca Pajerota in to le z veliko domišljije; v Peugeot 307 pa komot, le za velike nakupe je bilo treba malo bolj organizirati in bolj razdreti voziček; ko kupuješ voziček stestiraj vse avtomobile, ki jih imate pri hiši) - teža - vodljivost koles (čim večja, napihljiva kolesa; npr. z Zappom se po makedamu težko sprehajaš) - kako otroka pripneš v voziček (nekateri imajo te sponke tako skomplicirane, da se tisočkrat uščipneš) - enostavna pralnost površin (ker svinjarija se nabira, zlasti ko otrok začne jest v vozičku med sprehodi...) - ker sem višja, je meni pomembna tudi nastavljivost višine ročaja za potiskanje - izgled (zame pomemben, ker sem dizajner) - ročne bremze tudi niso slaba stvar, če živiš na hribu - dovolj odlagalnih površin (kakšna mreža in košarra, snemljiva torba je vedno dobrodošla) Upam, da nisem preveč dolgovezila. Veselim se srečanja v CE.
|