|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in porod - tujina
27.4.2007 15:12:15   
PIKICA07
Živjo,

sem nova na forumu, decembra pa pričakujemo prvo pikico.
Zanima me ali ima katera izkušnje s porodom v tujini, saj sem trenutno v Nemčiji in imam namen ostati še kar nekaj časa. Tukaj sem šele 3 mesece in nimam službe zato tudi nimam nemškega zdravstvenega zavarovanja. Danes sem bila na prvem UZ, ki je bil sicer zastonj (zaradi vez) ampak naprej bom pa morala nekaj naredt. Sicer grem vsake toliko časa v slovenijo tako, da bom kakšne preglede lahko opravila tam. Ostalo bom pa mogla tukaj zrihtat in po možnosti tudi plačat. Z evropsko kartico verjetno ne gre nič a ne, ker ni nujni primer. Je katera (bila) v podobni situaciji?
Zanima me še kako je s porodom v tujini. Ali ga moram kot tuja državljanka plačat ali je to kot nujno in krije slovenska zavarovalnica?

Se opravičujem, ker je malo zmedeno napisano saj sem še vedno v šoku - danes sem prvič videla pikico.

Lep dan vsem user posted image

p.s. upam, da tema sploh paše sem, če ne, bom prestavila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in porod - tujina
30.4.2007 12:36:41   
baguSka
Ojoj. Pikica. Najprej cestitke!!!user posted image user posted image user posted image

Prva opcija da ti nobena ne odpise je ta, ker si nova....user posted image  Ceprav dvomim, ker se najdejo fejst punce tuki gor. Druga opcija pa je ta, da so vse po dopustih in nobene v pdb situaciji zdele gor...

Jaz ti zelim, vse naj naj, da se bo vse zrihtalo in da se cimprej javi kaksna punca, ki je bila v pdb situaciji.user posted image

Najbolj od vsega pa ti seveda zelim, mirno nosecnost in da ne bos potrebovala prevec nepotrebnih obiskov pri G.user posted image

(odgovor članu PIKICA07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2007 15:50:46   
Mehičanka
Vprašaj na ZZZS ali pa poglej na njihovi spletni strani.

Glede poroda v tujini sicer ne vem, lahko pa ti povem, da je bila moja mami pod nujno hospitalizirana v Nemčiji (imela je tak hud napad ledvičnih kamnov, da je skoraj umrla) in ji ni bilo treba nič plačati. Šla sem na ZZZS in dvignila mednarodni obrazec zavarovanja in ga poslala v bolnico po faksu. Mogoce, da bi bilo s porodom enako...ne vem, preveri...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2007 16:08:23   
Anonimen
user posted image ,
pozanimaj se še na Vzajemni in si uredi dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino. Ne samo ono evropsko kartico, ki jo dobiš ns ZZZS.
Pa veliko sreče!!!

(odgovor članu Mehičanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.5.2007 14:16:02   
PIKICA07
Hvala punce.
Zavarovanje pri Vzajemni ne pomaga ni, niti posebno zavarovanje za tujino saj ne krije poroda. Jutri bom poklicala še na zavod za zavarovanje.
Če ne bo šlo pa ni panike, ker sem tukaj že uredila zavarovanje za tujce (ali nekaj takega), ki mi krije vse preglede, poroda pa ne. Za porod bomo že kaj našli, saj je še dovolj časa.

LP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.5.2007 20:21:33   
zirafa76
Zivjo, ce nisi se uredila, ti lahko povem, kaj sem storila jaz..Jaz zivim v Bratislavi, ceprav trenutno sem v Slo, ker moj bodoci moz dela v tujini in ga nekaj casa ne bo..Sem imela sama tudi velike tezave, predvsem ker ne ves, kaj naredit in na koga se obrniti.Jaz sem sla kar na Sl.ambasado v Bratislavi, ker po vseh inter.povezavah nic nisem razumela.Tam so mi vse razlozil in tako je bilo tudi res.Mogla sem se zacasno prijaviti v Bratislavi, na centru za tujce,to imejo skoraj vse clanice enako..5 let, ko dobis osebno njihovo, pa gres na zavarovalnico, kjer te brez problema zavarujejo tako osnovno in ce zelis se dodatno.Seveda si samoplacnik, ce nisi bila zaposlena oz.ce se vedno nisi. To velja za vse clanice EU enako, torej zdravstveno zavarovanje dobis enako kot je nase..Katerikoli pregled opravis, gre na kartico zavarovanja, vkljucno z nosecnostjo, vsemi testi ipd.Z evropsko kartico ne mores nicesar, jo imam tudi jaz, sedaj pa imam zavarovanje in vse je normalno. Ginekologa pa sva izbrala privatnega, ker ga poznava in je res odlicen, z mednarodnimi izkusnjami ter veliko bolj skrben, kot ta tukaj, ki ga uporabljam trenutno, ker sem v SLO, v primeru, ce se kaj zgodi.

Ce bos imela se kaksno vpr.mi kar poslji in upam, da sem ti pomagala.Srecno

(odgovor članu PIKICA07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2007 15:11:04   
micha
Draga Pikica,
danes sem slucajno odkrila tvoje sporocilo in se ti javljam,ker sem v podobni situaciji kot ti!Sem noseca 22T in prav tako v Nemciji in nimam se nic zrihtano glede zavarovanja,moram pa napisat,da mi tukaj vse preglede opravijo bp s kartico evropskega zavarovanja,ki jo prek interneta narocim vsake tri mesece. Upam,da ne bodo komplicirali pri porodu...do takrat se pa upam porociva in dobim zavarovanje po mozu,ki je Nemec. Drugace pa upam,da bos vse uredila in imela cimlepso nosecnost!user posted image

(odgovor članu PIKICA07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......