zirafa76 -> RE: nosečnost in porod - tujina (2.5.2007 20:21:33)
|
Zivjo, ce nisi se uredila, ti lahko povem, kaj sem storila jaz..Jaz zivim v Bratislavi, ceprav trenutno sem v Slo, ker moj bodoci moz dela v tujini in ga nekaj casa ne bo..Sem imela sama tudi velike tezave, predvsem ker ne ves, kaj naredit in na koga se obrniti.Jaz sem sla kar na Sl.ambasado v Bratislavi, ker po vseh inter.povezavah nic nisem razumela.Tam so mi vse razlozil in tako je bilo tudi res.Mogla sem se zacasno prijaviti v Bratislavi, na centru za tujce,to imejo skoraj vse clanice enako..5 let, ko dobis osebno njihovo, pa gres na zavarovalnico, kjer te brez problema zavarujejo tako osnovno in ce zelis se dodatno.Seveda si samoplacnik, ce nisi bila zaposlena oz.ce se vedno nisi. To velja za vse clanice EU enako, torej zdravstveno zavarovanje dobis enako kot je nase..Katerikoli pregled opravis, gre na kartico zavarovanja, vkljucno z nosecnostjo, vsemi testi ipd.Z evropsko kartico ne mores nicesar, jo imam tudi jaz, sedaj pa imam zavarovanje in vse je normalno. Ginekologa pa sva izbrala privatnega, ker ga poznava in je res odlicen, z mednarodnimi izkusnjami ter veliko bolj skrben, kot ta tukaj, ki ga uporabljam trenutno, ker sem v SLO, v primeru, ce se kaj zgodi. Ce bos imela se kaksno vpr.mi kar poslji in upam, da sem ti pomagala.Srecno
|
|
|
|