biba 78
|
Najprek čestitke Bibyzan, super, super.... Vse lepo doma!!! Najci, hvala za vspodbudne besede. Alina me res spominja na vašo Vesno. Imam že 1000 in eno fotografijo Alinino, v vseh pozah, slikana na vse možne načine in ne moreš verjet, kako me na določenih fotografijah spominja na Vesno. In imaš prav, samo mamice nedonošenčkov razumemo ena drugo, saj to ne pomeni, da nas druge mamice ne razumejo, ampak glede na vse, kar prestajamo in so ene mamiče že prestale, se mi zdi, da se med nami plete ena posebna vez. Zato je dobro, da delimo izkušnje, meni to izredno pomaga. Larina mami, upam, da uživate doma, da se imate lepo in si zelo želim, da se enkrat srečamo, mogoče naslednje leto na kakšnem pikniku. Me zanima, če si se včlanla v društvo nedonošenčkov. Me malo zanima, kako je s tem pri nas. Nosecka, z veseljem ti kaj razložim. Glede tople posteljice pa je tak: koliko dni po izklopu iz respiratorja ti zdaj natančno ne znam povedat, ker si vsega že več ne zapomnim, toliko stvari se je že v teh štirih mesecih zgodilo, da že vse datume mešam. Približno 5 dni (ne me prijet za besedo) je bila še v inkubatorju, na CPAP-u, in v tisti sobici, kjer je zdaj tvoja pupa. Potem pa pridema en dan na obisk in nama je sestra že na daleč govorila, naj nikar ne hodima v tazadnjo sobico, da Aline ni tam. Tema pred očmi. Kaj zdaj to pomeni? Šokirana in prestrašena obadva. No, potem je sestra vidla najino reakcijo, bleda sma bla obadva kot stena in nama pokazala, kje je Alina. Ko naju je napotila v to predzadnjo sobico pred izhodom, pa nisem mogla verjet očem. Alina je bila v topli postelji, sicer še vedno na CPAP-u, vsi tisti strahovi so v trenutku izginili in že sma bla najsrečnejša starša na svetu. Ful sma bla vesela, da se je končno rešla inkubatorja, saj sma jo potem lahko bolj konkretno cartala in takrat sem jo prvič dobila v naročje, pol sem jo že lahko previla itd. Skratka, dosti bol uživamo zdaj, ko je v posteljici. Res pa je, da me je blo na začetku kar malo strah, da ne bo dobila kake infekcije ali virusa. Saj veš, ko je v inkubatorju se ti le zdi vse bolj sterilno, pa čeprav si kar naprej razkožujem roke imam še vedno kake pomisleke. Tak da verjamem, da bo tvoja pupa tudi kmalu v topli posteljici. Mogoče bosta pa cimre, bi bilo vredu.
|