|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dva priimka - še enkrat!
26.4.2007 9:23:34   
pety78
Ste me na prejšnji teme očitno spregledale, moram pa novo odpret. user posted image

Kopiram...

Punce, eno vprašanje, ko smo že glih pri priimkih.

Kaj če bi jaz recimo k mojemu dodala priimek tudi od fanta. Saj se moj otrok tudi po njem piše, o kaki poroki pa še ni duha ne sluha. A se bi morala podpisovati vedno z obema, kar se uradnih zadev tiče, ali zadostuje le eden? Šla bi pa seveda to uredit na upravno enoto.   Zdej moram glih vozniško zamenjat....

LP, Petra

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.4.2007 9:31:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dva priimka - še enkrat!
26.4.2007 9:32:08   
mama54
podpisovati vedno z obema, kar se uradnih zadev tiče, ali

Ja,seveda.Saj se potem pišeš XX ne pa samo X. Preverjeno iz družine.Moja sestra -Primer -pisala se je Marin,dodala moževega Franklin-sedaj se podpisuje M.Franklin.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 26.4.2007 9:35:52 >

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2007 10:08:53   
SaaS
Če boš imela na osebni dva priimka, se boš morala tudi n a vse uradne dokumente z dvema pisat. Sploh ni važno kako si ti drugi priimek pridobila, s poroko ali samo s papirji na upravni enoti.
Dejanski podpis, o katerem Nalin govori, je pa drugo. Tisto je kraca, ki je itak ponavadi nečitljiva (lahko je samo A ali samo Ž). Tu gre za ime pisano z besedo, to pa mora biti tako kot je na osebnem dokumentu.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2007 10:52:23   
Jutra
Tako kot imaš uradno, se tudi podpisuješ: z obema priimkoma. Če pa ima dvoje imen, pa se lahko samo z enim oz. za enega uporabljaš samo začetnicouser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
26.4.2007 12:03:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2007 13:27:17   
kaya2007
Jaz imam 2 priimka, pa še ime tako, da me kličejo s skrajano izpeljanko...podpišem se kakor mi trenutno paše, edino na bolj resne uradne dokumante se je treba tako kot imaš v osebni. To se zgodi mogoče 1x na leto.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2007 15:29:16   
Anonimen
Meni se pa zdi, da te vprašajo, katerega boš uporabljla. Vsaj nekaj se mi svita, da je mene matičarka v porodnišnici vprašala, ko sem Tiborju dala oba priimka.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2007 20:36:37   
Anonimen
Jaz sem obdržala po poroki moj priimek in na koncu dodala še moževega. In sem takrat vprašala če moram vedno uporabljati oba in mi je rekla da ja, predvsem kadar gre za kakšnikoli podpis dokumenta ali uradne listine. Ker nisem več ****, ampak **** in TO NI ISTO, ker če ne podpišem prav, je lahko dokument neveljaven. Pa še vrstni red je zelo pomemben, VEDNO mora biti enak.
Tako se vedno uradno podpišem kot ****, na kak cetlc recimo v trgovini pa samo oba priimka. Sem pridobila z moževim priimkom samo 3 črke, tako da ni panike.
Ko bova dobila user posted image , se bo tudi pisal z obema priimkoma, pa čeprav sva poročena in bi se dejansko lahko samo z moževim. Tako sva se pač odločila.

Kadar me kam v evidenco vpisujejo najprej z priimkom mi tudi morajo vedno napisat najprej prvega in potem drugega.

Ko me kličejo recimo k zdravniku pa me vedno po prvem priimku in redko pokličejo oba.

Pa tisti podpis, ki ga daš ob delanju osebne in potnega lista je tvoj URADEN podpis. Lahko je to ime+oba priimka, ali pa samo oba priimka. Vendar morata biti VEDNO oba priimka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Kako ste dojile?
endrina

sprva leže, potem sede (48%)

sprva sede, potem leže (11%)

samo leže (15%)

samo sede (17%)

nisem splpoh dojila (8%)

Število vseh glasov: 383

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!