Anonimen -> RE: Dva priimka - še enkrat! (26.4.2007 20:36:37)
|
Jaz sem obdržala po poroki moj priimek in na koncu dodala še moževega. In sem takrat vprašala če moram vedno uporabljati oba in mi je rekla da ja, predvsem kadar gre za kakšnikoli podpis dokumenta ali uradne listine. Ker nisem več ****, ampak **** in TO NI ISTO, ker če ne podpišem prav, je lahko dokument neveljaven. Pa še vrstni red je zelo pomemben, VEDNO mora biti enak. Tako se vedno uradno podpišem kot ****, na kak cetlc recimo v trgovini pa samo oba priimka. Sem pridobila z moževim priimkom samo 3 črke, tako da ni panike. Ko bova dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], se bo tudi pisal z obema priimkoma, pa čeprav sva poročena in bi se dejansko lahko samo z moževim. Tako sva se pač odločila. Kadar me kam v evidenco vpisujejo najprej z priimkom mi tudi morajo vedno napisat najprej prvega in potem drugega. Ko me kličejo recimo k zdravniku pa me vedno po prvem priimku in redko pokličejo oba. Pa tisti podpis, ki ga daš ob delanju osebne in potnega lista je tvoj URADEN podpis. Lahko je to ime+oba priimka, ali pa samo oba priimka. Vendar morata biti VEDNO oba priimka.
|
|
|
|