|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dva priimka
27.4.2007 12:48:25   
Anonimen
Pr nas se eni pišejo Drekonja, pa jih ni prav nič sram na ta priimek. Ne vem kaj tebe tako moti ta NJEGOV priimek. Priimek imaš pač z enim razlogom, tako kot pač svojega moža.
Imej ga v srcu, ne na papirju. Moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
27.4.2007 13:07:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Saj je samo priimek.

Tudi jaz tako mislim.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
27.4.2007 15:04:57   
Slončica
Kot prvo preveč časa maš za razmišljat, če sta se ženila ne vem zakaj nimaš istega priimka,ok če bi se pisal npr.Predikaka al pa ****aš,al pa ..ma ne vem ne da se mi gledat po imeniku,to ne rečem sam da pa kompicirata zarad priimka?!Mala vaju bo klela ko  se bo mogla z obema podpisovat in čez čas se bo samo še z enim podpisovala.Kaj pa če se bo poročila in bo isto trmasta kot vidva in bo obdržala oba priimka dodala moževega...jao, pol bojo mel njeni otroc 3 priimke..to bojo v vrtecu veseli.Se bojo celo abecedo naučili iz 3 priimkovuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.4.2007 15:17:10   
Anonimen
Slončica po slovenski zakonodaji ne more nihče imeti več kot dva imena in dva priimkauser posted image

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
27.4.2007 16:15:48   
Slončica
Pol bojo mel pa velk problem da se bojo zmenl kako se bo kdo pisuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.4.2007 16:51:24   
Marogica
Joj, še dobro, da nista složna samo v tem, kakšen priimek bo kdo imel. Ko sem se odločila za poroko z mojim možem, sem s tem sprejela njega kot človeka in tudi njegov priimek, ki je več kot čuden, zakompliciran in tudi zveni mi še po skoraj 7 letih grozno. Torej o "našem" priimku ne morem povedati niti ene pozitiivne lastnosti, razen, da smo samo 4-je v SLO.(TOrej mi 4jeuser posted image ).

In? Nič...Lepo se imamo, ob vsaki priliki črkujemo priimek, všasih celo dvakrat, kažemo osebne, da bo pravilno napisan in pri mojih (skoraj) 41-ih, me tuji ljudje še vedno najraje nagovarjajo z imenom, ker priimka ne morejo ali ne znajo izgovoriti oz. so ga po 1 min že pozabili ali pa jim je nerodno, da bi da napačno povedali...

Pa sem vseeno ponosna, da imam takšnega moža-pa njegov priimek gor ali do. Sem ga vzela v "paketu".user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.4.2007 19:15:27   
LARIKA
Midva imava oba oba priimka. Oba sva obdržala svojega in dodala priimek, jaz njegovega, on mojega. Otrok se bo pisal isto. Kljub temu, da ni ravno praktično je nama všeč, ker sva edina družina v Sloveniji s takim priimkom in tako kombinacijo sploh. Njegov priimek je kar pogost, moj je pa zelo zelo redek. Samo 3 družine v Sloveniji, pa še vsi so moja žlahta user posted image

Imejmo se radi

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.4.2007 22:57:36   
Magi*
ah, seveda kompliciraš.

jaz imam kompliciran "južnjaški" priimek, pa sem poleg svojega s poroko dobila še slovenskega, tudi zelo kompliciranega. kad je bal, nek je maskenbal.

naša punca ima sicer samo atijev priimek, pa je vendar, še vedno dovolj kompliciranuser posted image

moj priimek je že od malega del mene, sem ponosna nanj. prav tako je sedaj možev priimek del mene in se z mojim prav prisrčno dopolnjujeta. je treba sicer večkrat ponoviti, pa kaj potem. smo unikatiuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.4.2007 20:53:15   
Anonimen
Jst sem ločena pa še mam oba priimka  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  (postajam gorenjka).

Aja sva pa z bivšim imela hude boje glede tega.

Jst sem hotla njegovga - on ga ni hotu dat. Je stal na poziciji tuđeg nećemo svoga nedamo (ne vem če je prav napisano). In naj bi imela vsak svojga otrok pa oba. Meni se je to zdelo bolano. In sem hotla za vse istega - njegovega.

Obveljal je kompromis, jst mam dva on pa samo svojga otroci bi pa meli njegovega.
Pa ša ta kompromis je bil sklenjen, ko sem ga zatožila njegovi mami in ga je ona nadrla k psa, da kaj se neki frajeriše in dela hoh in oh in posh in fensi...pol je pa pristal na to da imam jst dva priimka.

No bi blo boljš če ne bi vztrajala, ker zdej bom počasi morala menjat vse dokumente. Je že vedu zakaj je trmaril user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
28.4.2007 22:15:57   
Magi*
a, pikec, če bi takrat bila vedela, kar veš sedaj...ne bi rabila dokumentov menjat spljohuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
28.4.2007 23:08:26   
smrka
Naj ima Eva oba priimka. Ko bo starejsa se bo sama odlocila ker priimek bo crtala oz. ga sploh nebo crtala, ko se bo porocila bo prevzela priimek od moza in izgubila oba sedanja priimka.
Moja tamala ima oba priimka. Midva nisva porocena. Ko jo jest podpisujem zmeraj napisem npr. takole: Adriana Pintar F.

Se pa neobremenjujem s tem kako zveni: napr. Druzina Novak Pintar... pac imamo dva priimka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.4.2007 0:46:20   
viv_
Moj dekliški priimek je mal čuden, vedno so se vsi nekaj smejali, napisati ga itak ni zanl nihče... Po poroki sem prevzela moževega, ki mi lepo zveni. Ampak tudi tu se zaplete, konča se na ER, vsi pa vedno pišejo na koncu AR.

Sem pa jaz hotela, da bi dala pred priimek še "van der", pa moj ni bil za user posted image  Itak pa to po slovenski zakonodaji ne bi šlo skoz, ker bi bile potem že 3 besede v priimku, lahko sta pa največ 2.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
29.4.2007 6:45:56   
Anonimen
Jaz ne bi hotela prevzeti priiimka, ki bi bil npr. Klobasa. tega pa res ne. Tudi Drekonja ne.

Na tvojem mestu bi pustila tako, kot je zdaj. Razumem moža, da noče prevzeti kar enega priimka.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
29.4.2007 8:31:22   
tanikaa
Za moje pojme kompliciraš. Strinjam se s Splišni. Ne bi prevzela nekega priimka kao Drekonjauser posted image  Drugače mi je pa vseeno kako se pišem. Kot da je to edini problem, ki ga boš kdaj mela v življenju. Je veliko več pomembnih stvari v življenju, kot je priimek. Moj se tudi čudno piše, pa če se bom kdaj poročila, bom prevzela njegov priimek. Mali pa se itak piše po mojem prvem možu. In jaz še tudiuser posted image  Pa ne moti ne mene, niti mojega partnerja, ker pač oba smatrava, da je to nepopomembno.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
30.4.2007 12:37:51   
Dejča
Jaz sem svojemu dodala še možev priimek, ker sem si to od nekdaj želela (da obdržim svojega), za otroke pa nisem želela komplicirati in ima hči samo možev priimek. Ker če bo emancipirana po meni user posted image , bo tako čez leta tudi ona imela dva priimka. Samo svojega pa nisem želela obdržati, da se ve, da je tudi moj otrok user posted image .

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
1.5.2007 20:37:08   
sonjaka
Tudi midva sva poročena in imava vsak svoj priimek - s tem, da se to mojemu možu ne zdi nič čudno. Sicer sva se najprej dogovorila, da bova imela oba oba priimka, vendar sva se potem poročila na hitro in nato odšla na dolgo potovanje in ne bi uspela urejati in spreminjati dokumentov (potem pa še težave zaradi letalskih kart, passporta...).
Najina otroka imata zato oba priimka. In to nikogar ne moti. Smo pač družina "Peklenk Šajn", kakor si napisala. Mogoče bova v prihodnosti oba dodala še drug priimek - to bi bila pri tebi rešitev, če se bi mož strinjal.
Nek tretji priimek pa po moje ni dobra ideja.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 41
3.5.2007 0:04:51   
Damir1
Po mojem mnenju bi družina morala imeti en priimek. Očetov, mamin ali katerikoli drugi. Vendar en priimek. S tem mlada družina tudi simbolično zaživi kot nova družina (po pretrganju popkovine s starši in ponovni vzpostavitvi nekih popolnoma novih odnosov). Pri nas pričakujemo četrtega otroka in so starejši otroci (tisti, ki že znajo govoriti) zelo veseli in ponosni, ko lahko povedo, da se vsi v družini enako pišemo (čut pripadnosti). Spoštujem seveda tudi odločitev "modernih" družin, kjer ni poroke, kjer ima vsak partner svoj priimek, o otrokovem pa potem odloča tisti, ki ima "več besede". Ampak vseeno se mi zdi, da bi družina morala imeti en sam priimek in se z njim predstavljati.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.5.2007 10:40:44   
Anonimen
Tuki se sekirate okoli dveh priimkovuser posted image  Kaj pa plemenske familije, kjer ima vsak po ene štiri imena, pa še toliko priimkov. Saj si jih komaj zapomnijouser posted image

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
4.5.2007 11:53:52   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo
na poroki nisem prevzela njegovega priimka

Kaj ve menite?

Ja, iz tu izvirajo vse nadaljne težave.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?