|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pejd nazaj v Maribor
3.5.2007 12:38:06   
srki
Kalbo, a je bilo to včeraj na Rudniku?

Drugače pa moje sožalje!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 76
3.5.2007 14:42:22   
kalbo
Predvčerajšnjim zvečer je blo na Rudniku ja. Bil je res v redu dec, pol ga pa tkole čisto po nepotrebnem ni večuser posted image .

< Sporočilo je popravil kalbo -- 3.5.2007 14:43:15 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 77
3.5.2007 17:08:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No dejstvo je, da so predvsem primorci in štajerci (ne vsi, nekateri) precej obremenjeni z Ljubljano. Ta obremenjenost izhaja predvsem iz vidika stare dobre avtohtone slovenske fovšije.

Ne rečem, da pri nas ni primitivizma, nasprotno. Sam sem lani kupil avto in na njem pustil LJ (čeprav Domžalske) tablice in smatram, da nisem ravnal najbolj po pameti. Upam v najboljše.

Glede zgoraj omenjene obremenjenosti, predvidevam, da Ljubljančani niti približno ne morete vedeti kaj za Štajerca pomeni Maribor. OK, mogoče nismo takšna avantgarda in tako urbani kot vi, mogoče res Maribor ni takšna metropola, je pa Maribor mesto v katerem je vse kar je bilo vredno šlo rakom žvižgat. Tukaj zdaj nastane problem. Država (beri Ljubljana) se do drugega največja mesta obnaša, malo je reči, mačehovsko. Dovoliti takšen propad verjetno ne bi želel niti svojemu najhujšemu sovražniku. Tezno... Zakaj Tezno. Osebno mi ni niti malo všeč kraj, ampak dragi moji Tezno je bilo zgrajeno za TAM, za Metalno, celi "becirk" je delal v teh dveh tovarnah (4.500,00 ljudi je zaposlovala Metalna in če jih ima danes Tezno 15.000 pomeni da je to bila 1/3 zaposlenih. Ne bit tako prepričani, da LJ s tem nima nič. Drugo je pač to ko se najnižje ljudske strasti potem izražajo na ta način. Poskusite to razumeti. Žal bi raje videl, da se to dogaja na malo bolj subtilen način. Raja je pač taka in kje drugje lahko to eskalira kot pri kakšnem nogometu. In potem se pojavi še zavaljena svinja Zavrl, ki zabije žabljiček direktno v glavico:"Ne bomo igrali v Mariboru!" Em, stari, ko te j***, zdaj boš moral igrati!

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
3.5.2007 17:22:53   
špelin@
Tipično za slovence (namenoma z malo začetnico)... user posted image

Ej, na našem koncu (v Zasavju) je še slabše! Sem predlani enega starejšega moškega opozorila, da naj neha metat čike na otroškem igrišču (je vsak dan cele dneve sedel na klopci ob toboganu, kadil in metal čike ob klop, čeprav je kanta 3 metre stran user posted image ). Ravno en dan prej je z igrišča pregnal mojo mami, ki je s psom prišla ob rob po svojo vnukinjo - češ: pes ne sodi niti približno blizu igrišča. OK, da ne grem preveč s teme: in njegov odgovor? "Pankrt trboveljski, zgin nazaj, od koder si se privlekla!" In je sledil še en kup žaljivk na račun Trboveljčanov. Mogoče mu je kdo v mladosti prevzel punco, vse je možno user posted image  Sem pač prej živela v Trbovljah in sva se z možem priselila v Zagorje.

Ljudje božji, med tema dvema krajema je en sam samcat hrib!! user posted image  No, dedca je kmalu po tistem "štrafalo" (beri: kap) in je pristal v domu... Tako sovraštvo nikamor ne pelje!

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 79
3.5.2007 19:27:23   
fuzzy
Bakfark, torej so za mačehovski odnos države do Maribora krivi kar vsi Ljubljančani po vrsti (od čistilke pa do direktorjev), kajne? user posted image
Poskusi razumeti (morda ti celo uspeuser posted image ), da Ljubljana ni enako država in da so za propad Maribora (kot to opisuješ ti) krivi politiki in Mariborčani sami (župani, njihovi volivci itd), ne pa ljubljanski peki, vozniki avtobusov, učiteljice, tajnice in trgovke. Zato se mi zdi tako pljuvanje primitivno in smešno. Kaj imam jaz s tem, da Tezno propada? Približno toliko kot imaš ti s tem, da sprehajalci v Tivoliju ne pospravljajo iztrebkov za svojimi psi ali pa s tem, da je v centru vsako leto več klošarjev.

Ljubljana je pač glavno mesto, ne več ne manj (pa še vedno daleč, daleč od kake metropole user posted image ) in glede na to, kako majhni smo, je prav bedno opazovati, kako nekateri gojijo sovraštvo, samo da se jim ne bi bilo ukvarjati s tem, kaj so ga sami polomili. Kritiziraj politike (precej jih je s štajerskega konca, če slučajno ne veš user posted image ) in pusti ljubljančane pri miru, ker ti nihče nič noče.

Špelina, tvoj post je pa krasen, sem se prav nasmejala, ko sem se spomnila podobnih zgodb prijateljice iz Hrastnika (en hrib stran, pa že 'nismo več naši' user posted image ).

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 80
3.5.2007 22:11:33   
muška
user posted image ah, dajte no user posted image

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 81
4.5.2007 8:18:10   
kalbo
Barkfark, naj ti povem, da nisem Ljubljančan. Država pa nikakor ni enako Ljubljana. Dajte se tam gori že enkrat otresti teh neumnosti, pa bo morda tudi za vas boljše. Tud v LJ se ne sadijo sam rožce, pa ne cedi se med in mleko, kot vi tam gori mislite.

Metalna pa kolikor vem še vedno šiba, TAM je pa pač propadel, ker brez podpore države niti slučajno ni mogel konkurirati tuji konkurenci. Se bo treba pač na delo vozit v državo (ups Ljubljano) Grem stavit, da najboljši varilci Metalne zagotovo niso brez dela in jim plača krepko presega slovensko povprečje. Če je bila pa brezposelnost v MB visoka, pa zato zagotovo niso krivi prebivalci Ljubljane.

Ženini sorodniki vsi delajo v Avstriji, živijo pa v Sloveniji. Plače dosti višje, življenje pa precej cenejše. Živijo dosti bolje, kot mi, sam še vedno jamrajo kok jim je hudo. Obremenjenost z Ljubljano je že kar malo bolezenska. Dokler ne boste ugotovili, da ste za nastalo situacijo krivi vi sami in ne Ljubljana in njeni prebicvalci bo tako in nič drugače.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 82
4.5.2007 10:01:55   
srki
Jaz pa pravim, v svojem imenu, še dobro da je ta LJ, ker pri nas je res bolj težko dobit službo, koliko se jih iz Kočevja, Ribnice in okolice vozi v LJ? Precej veliko, če bi nas bilo tako malo, tudi gužve ne bi bilo na cestiuser posted image .

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 83
4.5.2007 10:07:38   
žirafica
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Jaz pa pravim, v svojem imenu, še dobro da je ta LJ, ker pri nas je res bolj težko dobit službo, koliko se jih iz Kočevja, Ribnice in okolice vozi v LJ? Precej veliko, če bi nas bilo tako malo, tudi gužve ne bi bilo na cestiuser posted image .

Ko že to omenjaš. Država bi morala službe decentralizirati. Potem so pa tu še podjetja, pa kapital, ki rine itak tja, kjer je vsega že velikouser posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 84
4.5.2007 11:14:00   
kalbo
Ko že to omenjaš. Država bi morala službe decentralizirati. Potem so pa tu še podjetja, pa kapital, ki rine itak tja, kjer je vsega že veliko

Časi komunizma in fabrik v vsaki vasi so minili.

(odgovor članu žirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 85
4.5.2007 11:18:19   
Anonimen
Fuzzy, skuliraj, še enkrat preberi moj celi post.

Kalbo, Ljubljana kot država v politično-novinarskem jeziku, mislim, da dobro veš o čem govorim, ne bova zgubljala časa s tem. Kolikor se poskuša z "naše" strani obsoditi državo (ne bom več govoril o LJ), toliko se z "vaše" poskuša omiliti vpliv političnih odločitev vlade na mariborsko industrijo. Jasno je bilo, da je po izbiri sistema tržnega gospodarstva bilo potrebno marsikaj spremeniti in da industrija v tisti obliki itak ni imela neke možnosti za napredek, ravno obratno. Potrebno je bilo prestrukturirati gospodarstvo, vendar ne uničiti tudi tistega kar je vredno v njem. Pa se vrnimo zopet k državi in njeni vlogi v vsem tem. Dosti ljudi iz Metalne na malo višjih položajih, ki so spremljali tek dogodkov lahko potrdi razna interesno motivirana politična lobiranja državnih veljakov, da se kapitalna moč v tej regiji zmanjša na račun drugih, prioritetnejših. Dejstvo je, da se ni vložilo veliko naporov za omilitev neizbežnega propada oz. ekonomičnega prestrukturiranja velikih industrijskih centrov.

Osebno se ne spuščam na nivo lokalnega razmejevanja in ločevanja ljudi, someščanov in someščank, sploh se mi to zdi absurd v tako majhni državi kot je Slovenija (kjer so, btw., tla za razrast te vrste nestrpnosti najplodnejša - pač, plemenska miselnost je še vedno v veljavi) mi pa ni vseeno gledati propadanje rojstnega mesta. Ga imam preveč rad. Ta očitek ne gre samo na račun države, definitivno sem lahko prištejem tudi leta nesposobnega in preveč anemičnega lokalnega vodstva, ki z udom ni mignilo, da bi nivo napredka dvignilo.

Preden zopet nadaljujete žolčno razpravo o malomeščanskem lokalpatriotizmu s SV strani naše majhne deželice, da "usput" omenim prelepe spomine na prestolnico. O njihovih prebivalcih (kužkih, ptičkih, črvičkih in ostalih), niti nimam nekega posebnega mnenja.    

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 4.5.2007 11:24:54 >

(odgovor članu žirafica)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
4.5.2007 13:12:34   
srki

Ko bi se le povrnili nazaj. Kogarkoli poslušam, takrat je bilo fajn, no, kaj je bila rasnica, pa itak ne vem, sem premladauser posted image .

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 87
4.5.2007 13:31:57   
žirafica

Decentralizacija ni samo značilna za komunizem. Tudi drugi družbeni sistemi ga poznajouser posted image  
Smisel je hierarhična razporeditev dejavnosti. Država - pokrajine - občine/lokalne skupnosti.
Nove smernice (pri nas) so razpršiti dejavnosti (delo) ter ga približati prebivalstvu. Smo pa v Slo. zelo počasni pri tem, ker se ne moremo odločiti, koliko pokrajin bi imeli. Vendar v primerjavi z ostalim EU državami smo mi tako majhni, da je vprašanje smiselnosti drobiti državo na preveč regij.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 88
4.5.2007 17:36:17   
fuzzy
Bakfark, torej ti lahko veselo pljuvaš čez Ljubljančane in kriviš ljubljanske vratarje in sobarice za propad Maribora, ko pa tebe nekdo špikne user posted image , se mora pa hitro skulirat, kaj? user posted image  user posted image  user posted image
Me veseli, da si končno ugotovil, da Ljubljana ni enako država. Naslednji korak bo morda to, da ti bo postalo jasno, da v zakonodajnih organih RS, raznih ministrstvih in uradih v Lj. sedi zelo zelo malo staroselcev (ki niso v Lj. prišli šele cca. 15 let nazaj user posted image ) in kar nekaj Štajercev. Hmmm, le zakaj potem ti ljudje niso poskrbeli za svoje kraje in zakaj nihče ne krivi njih? Zakaj je lažje pljuvati čez Ljubljančane in za vse svoje (resnične in namišljene) krivice v življenju kriviti njih?
Še enkrat pa ponavljam, da imam očitno res srečo, saj sem v življenju naletela na bore malo takih primitivcev, ki bi me gledali postrani samo zato, ker sem se rodila v Ljubljani. Očitno večina ljudi le premore neko širino.

(odgovor članu žirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 89
4.5.2007 19:30:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fuzzy

Bakfark, torej ti lahko veselo pljuvaš čez Ljubljančane in kriviš ljubljanske vratarje in sobarice za propad Maribora, ko pa tebe nekdo špikne user posted image , se mora pa hitro skulirat, kaj? user posted image  user posted image  user posted image
Me veseli, da si končno ugotovil, da Ljubljana ni enako država. Naslednji korak bo morda to, da ti bo postalo jasno, da v zakonodajnih organih RS, raznih ministrstvih in uradih v Lj. sedi zelo zelo malo staroselcev (ki niso v Lj. prišli šele cca. 15 let nazaj user posted image ) in kar nekaj Štajercev. Hmmm, le zakaj potem ti ljudje niso poskrbeli za svoje kraje in zakaj nihče ne krivi njih? Zakaj je lažje pljuvati čez Ljubljančane in za vse svoje (resnične in namišljene) krivice v življenju kriviti njih?
Še enkrat pa ponavljam, da imam očitno res srečo, saj sem v življenju naletela na bore malo takih primitivcev, ki bi me gledali postrani samo zato, ker sem se rodila v Ljubljani. Očitno večina ljudi le premore neko širino.

user posted image

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
4.5.2007 22:46:19   
frutka_
  • Kalbo, vaš ljubi  Litostroj je tudi v ****u in niti pod točko razno ne konkurira naši Metalni
Iz stare Metalne so se razvile naslednje firme: ADK, Montavar, SMM, ... vse firme so visoko konkurenčne evropskim trgom in delajo na zelo visokem nivoju.
  • Iz TAM-a se je razvila Union orodjarna, Cimos,...
Tudi tukaj je proizvodnja na visokem nivoju.

P.S.:Kalbo, brez zamere ampak sem totoalni lokal patriot. Še Štajerskih7 rada  poslušam.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 91
5.5.2007 5:18:58   
Anonimen
SRM Metalna... ADK pa ima večino proizvodnje v Hočah. Kar se pa dviga Metalne tiče, če ne bi bilo bivših metalničanov danes ne bi tam bilo ničesar. Našli so se ljudje, ki so v tem videli potencial in ga izkoristili. Je pa dolgo časa tam zijala "luknja". Kako bo v prihodnje, vprašanje! Trg je zelo zahteven.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
5.5.2007 8:19:54   
Primoza
No, no ne preveč jadikovat o propadanju Maribora. Zadeve kar se tiče jugo industrije v MB gredo kot je večina opazila zdaj na bolje. Pa samo mesto se mi zdi zelo lepo urejeno, posebej cona zaprta za promet je relativno veliko večja kot v Ljubljani. Pa MB je ohranil na zelo lep način stik reke z mestom v LJ se pa že sto let kunštvajo, kako bi ga povrnili. Pa sprehajalni predel pri treh ribnikih je povsem primerljiv s Tivolijem. Pa obdajajoči razgledni grički ipd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
5.5.2007 17:20:04   
frutka_
Seveda, se strinjam s primozo in bakfarkom. V MB vzhaja sonce in končno se nam pišejo lepši časi z ali brez LJ.

Seven, najbrž ne veš, da se Tezno deli na zgornje in spodnje. Ti živiš v zgornjem delu, ki je pripadal Metalni, otroci pa so hodili na Slavo Klavoro. Medtem ko so spodnjem delu Tezna živeli tisti, ki so delali v TAM-u, otroci so hodili na Martin Konšaka. Meja med zg. in sp. delom Tezna je bila ul. Heroja Nandeta. Veš kaka jara in zavita kača je to...hahaha...user posted image seveda je bila meja tudi v Stražunu.

To so pač bile otroške igre takrat, ki so ostale v glavah ljudi. Pa naj jim bo...po propadu industrije v 90-ih so se za vse začeli težki časi.

Brez zamere ampak čudaki živijo povsod, neglede na kraj prebivanja. Morda smo pa njim čudni mi...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
7.5.2007 2:10:50   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Meni je pa najbolj kul belokranjski folk. user posted image

Meni tudi ! Bela krajina in belokranjci so zakon, z dolocenimi izjemami:)))

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 95
7.5.2007 7:57:39   
kalbo
Iz stare Metalne so se razvile naslednje firme: ADK, Montavar, SMM, ... vse firme so visoko konkurenčne evropskim trgom in delajo na zelo visokem nivoju.

Kaj sem pa jest rekel?

Litostroj je pa ta hip ena redkih svetovnih podjetij, ko so sposobni naredit ogromne turbine, tko da tud Litostroj ni v ****u.

Union je pa pivovarna in ne orodjarna. Unior je pa orodjarna in doma v Zrečah in ne MB. Če si že tak lokalpatriot, vsaj dajaj pravilne podatke.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 96
7.5.2007 8:09:10   
kalbo
Kalbo, vaš ljubi Litostroj je tudi v ****u in niti pod točko razno ne konkurira naši Metalni

Sicer je pa tole ena večjih neumnosti, ki sem jih slišal. Litostroj in Metalna oziroma Montavar si niti ne moreta biti konkurenca, ker Litostroj dela turbine, Metalna pa povsem druge stvari.
Punca, malo bo treba odpreti lokalpatriotske učke, pa mal pogledat naokoli. Pa moj tekst si pol z odprtimi učki preberi, pa ti bo vse jasno. Slovenija je krepko premajhna, da bi se šli, "naša Metalna, vaš Litostroj". To je zrelo za v vrtec, ne pa za med odrasle ljudi.

Aja, pa ne živim v Ljubljani. S tem sem izpolnil enega izmed ciljev.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.5.2007 8:10:12 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 97
7.5.2007 8:28:41   
Seven*
Aja, pa da napisem, da sem lahko stvari videla precej nepristransko, ker sem celo otrostvo zivela izven MB. Tako sem lahko lazje primerjala.

Mi je zal, ampak v MB je se vedno veliko prevec primitivizma. Mislim, da je bilo 10 let Ljubljane in 8 let MB-ja povsem dovolj, da sem dobila koliko toliko realno sliko. Aja, pa v LJ sem se selila priblizno 4x, tako da sem obiskala vse od Fuzin do Sentvida. Povsod samo pozitivni odzivi na stajerce.

Mi je pa res hudo, ko moram nenehno poslusat v prisotnosti BW-ja razne sale na racun LJ. To se mi zdi ogabno in nedopustno.

Mislim, da je prisel cas, ko se mora MB malo nehat smilit samemu sebi, gospe iz Metalne pa morajo dojeti, da ze dolgo niso vec gospe, ampak navadne curi-muri gospodinje.

Se ena primerjava: Ko so mi v LJ tezili zaradi psa, je en gospod (se povrhu juzni, ko imajo vsi toliko za povedat ponavadi) pozvonil na vrata in lepo povedal, da prosi, ce bi pes lahko nehal tulit, ker njegova zena spi. V MB-ju pa so mi nastavili pred vrata TUJE pasje iztrebke zavite v folijo!!! Ko sem prisla domov, me je cakala tortica. In vsi moji opisani pripetljaji so od razlicnih oseb, da ne bo pomote. Sem se od grozote in primitivizma sla samo zjokat.

Gospa sem.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 98
7.5.2007 9:01:24   
Limona
Jaz ne bom zagovarjala Maribora in ne pljuvala po Ljubljani, vseepovsod se najdejo čudaki, takšni ali drugačni.
Bom pa povedala, kar se mi je zgodilo včeraj v Račah (majhen kraj čisto malo izven Maribora):
Pred blokom kjer živi oče je vrtec, lep ograjen z igrali zato gremo večkrat tja. Včeraj pa sta tam sedele dve ženski z psoma spuščenima, seveda ker je tako lepo ograjeno, potem pride moj oče s tamalo in ji reče, da tukaj ni prostor za pse in ženska pop*** in se začne dret kaj pa se gre user posted image , da ona že pet let hodi sem z psom, da kam naj gre drugam...Rače pa so malo večja Vas-naseljeuser posted image
Tako da čudaki so....in bodo....

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up.

Lp
Limona

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 99
12.5.2007 13:57:56   
frutka_
Kalbo, prehitro sem pisala in sem se zmotila v zadnji črki. Resnično misliš, da ne poznam razlike med Unionom in Uniorjem?user posted image
Svoje lepe očke imam široko odprte, zelooo široko. Izpostavila sem le točke, ki so se mi v tvojih izjavah zdele šibke. Recimo to, da tudi Metalna oz. Montavar dela turbine. Za skandinavce, če sem natančna.
Litostroj pa je po mojem mnenju v ****u zato, ker  je totalno staro-jugoslovanko usmerjen...še zmeraj. če bi se pohecele, bi težko rekla, da je sploh slovenski, ker noter delajo sami bosanci. Pa da ne bo spet do kratkega stika prišlo, bosance imam rada, vsaj nekdo dela, namesto slovenskih lenščin. No, pa tudi Montavar ima pretežno uvožene delavce. Ampak to so že detajli... Firma laufa in to je glavno, da se kapitalček pretaka po kanalih...

Boli me đorđ za vaše in naše. V Grosuplju je itak najlepša tabla za MB!user posted image user posted image user posted image ...

Poglej, ne bodi tako zategnjen. Izhajala sem iz tega, da ste začeli vsi povprek jamrat kakšna je scena. Mislim, da nikomur ne gre slabo, lahko bi bilo slabše, oziroma je tudi bilo slabše.  Splošna SLO industrija ima kar dober renome v svetu in je cenjena. Če nas ne bodo kitajci uničili z njihovim napadom na EURO trg.

Seven,  tudi curi-muri gospodinje morajo biti. Na koncu koncev so se z nekaterimi prekleto grdo poigrali, ko je šlo vse v maloro. Morda tega nisi občutila, ker pač nisi lokalna. Ampak za delavca, ki je delal 30let v Metalni in zdaj prejema 60jurjev penzije je to sramota in nekaj nedopustnega. Mislim, da ni vse tako črno-belo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?