Anonimen
|
Fuzzy, skuliraj, še enkrat preberi moj celi post. Kalbo, Ljubljana kot država v politično-novinarskem jeziku, mislim, da dobro veš o čem govorim, ne bova zgubljala časa s tem. Kolikor se poskuša z "naše" strani obsoditi državo (ne bom več govoril o LJ), toliko se z "vaše" poskuša omiliti vpliv političnih odločitev vlade na mariborsko industrijo. Jasno je bilo, da je po izbiri sistema tržnega gospodarstva bilo potrebno marsikaj spremeniti in da industrija v tisti obliki itak ni imela neke možnosti za napredek, ravno obratno. Potrebno je bilo prestrukturirati gospodarstvo, vendar ne uničiti tudi tistega kar je vredno v njem. Pa se vrnimo zopet k državi in njeni vlogi v vsem tem. Dosti ljudi iz Metalne na malo višjih položajih, ki so spremljali tek dogodkov lahko potrdi razna interesno motivirana politična lobiranja državnih veljakov, da se kapitalna moč v tej regiji zmanjša na račun drugih, prioritetnejših. Dejstvo je, da se ni vložilo veliko naporov za omilitev neizbežnega propada oz. ekonomičnega prestrukturiranja velikih industrijskih centrov. Osebno se ne spuščam na nivo lokalnega razmejevanja in ločevanja ljudi, someščanov in someščank, sploh se mi to zdi absurd v tako majhni državi kot je Slovenija (kjer so, btw., tla za razrast te vrste nestrpnosti najplodnejša - pač, plemenska miselnost je še vedno v veljavi) mi pa ni vseeno gledati propadanje rojstnega mesta. Ga imam preveč rad. Ta očitek ne gre samo na račun države, definitivno sem lahko prištejem tudi leta nesposobnega in preveč anemičnega lokalnega vodstva, ki z udom ni mignilo, da bi nivo napredka dvignilo. Preden zopet nadaljujete žolčno razpravo o malomeščanskem lokalpatriotizmu s SV strani naše majhne deželice, da "usput" omenim prelepe spomine na prestolnico. O njihovih prebivalcih (kužkih, ptičkih, črvičkih in ostalih), niti nimam nekega posebnega mnenja.
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 4.5.2007 11:24:54 >
|