Anonimen -> RE: Prestrašena! (25.4.2007 7:39:23)
|
nepošteno, pošteno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pač. Je kar nekaj primerov, ko so zanosili z endometriozo, hudo in manj hudo oz mičkeno, zato vsaj jaz ne vidim razloga, zakaj bi moral direkt na IVF, lahko pa bo tvoj G videl razlog in te direkt poslal, nikoli ne veš, pusti se presenetit in se ne obremenjuj že zdaj s tem, ko še sploh ne veš kaj dejansko te čaka. Če pogledaš, pa obstajajo primeri, ko ženska nima nobenega jajcevoda in šanse, da po naravni zanosi so praktično nične, pravtako če ima moški slab oz zanič spermiogram. le ti primeri, grejo brez nadlajnih preiskav direkt na konzilij, vendar tudi tam morajo čakat lepo v vrsti, brez prednosti. Je moj primer pošten, nepošten? Že celo življenej imam nezrele/zanič celice, nisem prigurala do ET vso do zdravlejnja v tujini (ET sem tu doživela, vendar so celice vseeno bile preslabe), v sloveniji so mi vsi G rekli naj grem v prago po donorsko celico, ker je precej očitno, da z mojih ne bo nič. V sloveniji pa na darovalski postopek ne smem, ker imam svoje celice, ap naj so te še tako zanič in naj je še vsem tako jasno, da nikoli ne bom mogla met otroka s takimi celicami, mi še zmeraj ne bojo dali darovalkine celice. se ti zdi to pošteno?? najbrž ne, jaz se lahko matram celo življenje, ti pa v tvojem primeru počakaš kak mesec ali dva več, kot uni s prednostjo. Ja tako je, marsikaj ni pošteno, pa se s tem ne smeš obremenjevati. Zamisli se raje, kolk si lahko srečna, da maš takega partnerja, ki ti stoji ob strani, glede na vse, da si zdrava, da nimaš kake hujše bolezni, da imaš prijatelje in ljudi, ki ti stojijo ob strani, da boš nekoč, kljub hudi endometriozi lahko imela otroka, če glih po trnovi in dolgi poti, amapk otroček bo tvoj......... razmišljaj pozitivno, naredi neki zase, tako psihično in fizično in ti bo lažje čakat, lažje boš šla skozi to kalvarijo, kot pa če se boš ubadala zakaj, zakaj, se stalno spraševala in jezila na druge. V sloveniji je veliko neplodnih parov, vsi si želijo otročka....... Kar je pošteno oz nepošteno, pa pusti pred vrati, ti bo veliko lažje, saj boš v življenju naletela še na mnogo ovir, ki niso poštene.
|
|
|
|