maoo -> RE: Močna endometrioza (27.9.2012 20:21:29)
|
Pozdravljene, tudi jaz se že vrsto let borim z endo, za menoj je 1. hsg, po dveh mesecih sem zanosila in dobila hčerkico, pred tem pa ne stejem koliko splavov je bilo, zdaj pa že šest let poskušam zanositi v drugo. Po porodu je šlo samo na slabše. Trenutno imam v času [sm=hudicek1.gif] uradno 2-3 dni na mesec bolniško, ker padam v nezavest od bolečin. V zadnjem letu sta dve operaciji, ker se zadevica kljub zdravljenju ponavlja. Na kar sem zamenjala splošnega zdravnika in naletela na človeka, ki mi je povedal več o endo. kot vsi prejšnji zdravniki in ginekologi skupaj, ja na mojo srečo in na nesrečo njegove hčere ( hči je bolovala za endo.). Prvo vprašanje je bilo: "Kaj ješ?" Moj odgovor je bil:" Jem zdravo hrano, od mesa piščančje meso,...ipd. Odgovor je bil: "Takoj prenehaj jest piščanca, zaradi mene si lahko komot vegetarianka in presnojedka. Piščanec ti dela preveč estrogena, posledično endo., potrebovala boš vsaj eno leto, da se dobiš svoj naravni estrogen, jej domačo, ekološko pridelano hrano." Že en mesec ne jem piščanca, moje počutje je boljše iz dneva v dan, utrujenost počasi zginja. Jaz sem pa mislila, da se zdravo prehranjujem [sm=zmeden.gif]. Vam poročam čez en mesec kaj bo, ker grem na pregled, trenutno imam nekaj eno. žarišč,ciste ipd. bale, bomo videli, če bodo zginle. Ja nič ,se bo treba držat diete, škodit nam itak ne more, raje to kot spet pod noč. Osebno bi bila zelo vesela še kakšnega nasveta o prehrani, od preveč glava ne boli. Drugače pa punce glavo gor je treba bit ++++ :) Omenil mi je tudi eno zdravnico, ki zdravi endo. s pomočjo magnetne resonance v zdravilišču v Laškem imena ni povedal. Rekel je samo, da se je šolala v Budimpešti, kjer je magnetna resonanca uradno sprejeta, kot medic. terapija. Pa še to, njegova hči se je pozdravila je pa res, da se še vedno drži diete.
|
|
|
|