|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prestrašena!
19.4.2007 23:17:25   
Detece
Pozdravljene punce!

Sem nova na forumu, imam pa en kup vprašanj, ampak bom vseeno poskušala biti čim bolj kratka.

Stara sem 24 let. Prejšnje leto se mi je življenje temeljito spremenilo. Zaradi bolečin v križu in v trebušni votlini sem hodila od zdravnika do zdravnika, dokler le nisem obiskala na koncu tudi ginekologinjo. Za moje bolečine je bila kriva ogromna (10x10) cista na levem jajčniku. Julija sem bila operirana, kjer so mi cisto in seveda tudi jajčnik odstranili. Bila je endometriotična cista. Imela se tudi polno eniometriotičnih žarišč. torej diagnoza - endometrioza. S hormonsko terapijo, ki je trajala 2 meseca so mi ščistili tudi vsa enometriotična žarišča, ki so še ostala. z oktobrom sem začela jemati KT, ki naj bi mi pomagala preprečevati novo nastajanje teh žarišč. januarja letos (po 4 mesecih KT) sem ponovno začutila, da se v mojem telesu nekaj dogaja. ponovno sem hodila k ginekologinji, ki me je mirila in prepričevala, da je z mano vse v najčepšem redu in naj ne paničarim. Vseeno sem se odločila za samoplačniški pregled. In spet endometriotično žarišče! Diagnoza - močna endometriza! In to po samo cca 4 mesecih zraven KT (ki naj bi to preprečevale).
Po priporočilu zdravnikov naj bi zanosila, saj je to najboljše zdravilo.

Mi lahko katera, ki bolezen pozna in ve o čem govorim pomaga s kakšnim nasvetom!?

Če želim zanositi moram prenehat z KT, kar pomeni še pospešitev moje bolezni. S to boleznijo se težje zanosi, imam samo še en jajčnik! Kaj se bo zgodilo z mojim telesom v primeru, da delam na otroku eno leto (kar je malo) in se v tem času logično ne morem zdravit, glede na to da sem poleg terapije s KT v 4 mesecih dobila VELIKO žarišče?

Hvala za odgovore?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prestrašena!
19.4.2007 23:38:03   
pot
Če se ne motim, v primeru endometrioze naredijo operativni poseg in ti skušajo stanje popraviti. Potem imaš nekaj kratkih mesecev čas, da zanosiš, potem se pa stanje, če ne zanosiš, žal spet ponovi in postopoma poslabša.
Z enim jajčnikom imaš še vedno možnosti zanositve, ker je zdaj ta jajčnik prevzel vlogo še za drugega. Vsaj tako naj bi bilo.

Več ti bodo povedale punce s svojimi izkušnjami. Jaz ti samo ponujam hiter odgovor, drugače pa še preveri na Težave z zanositvijo, mislim, da se je tam že tudi govorilo o tem. Vpiši v iskalnik besedo endometrioza in poglej, če je kaj zadetkov.

Pa veliko sreče.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prestrašena!
20.4.2007 21:59:44   
Detece
O endometriozi vem veliko, prav gotrovo pa ne vsega. Moje žarišče se nahaja za maternico neposredno ob črevesju. takšnega žarišča ne odstranjujejo, dokler to res ni nujno potrebno, saj morajo pri posegu tega v veliki večini odstaniti tudi del črevesja.....operacija je zahtevna in ne nedolžna....tako, da bom morala poskusiti brez predhodne terapije...

Hvala vseeno za odgovor!

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Velikost prsi po dojenju.
пеперутка16

Ali so vaše dojke po dojenju ostale enake ali so manjše/večje kot pred nosečnostjo in dojenjem?

Manjše. (75%)

Večje. (25%)

Število vseh glasov: 4

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!