Detece -> Prestrašena! (19.4.2007 23:17:25)
|
Pozdravljene punce! Sem nova na forumu, imam pa en kup vprašanj, ampak bom vseeno poskušala biti čim bolj kratka. Stara sem 24 let. Prejšnje leto se mi je življenje temeljito spremenilo. Zaradi bolečin v križu in v trebušni votlini sem hodila od zdravnika do zdravnika, dokler le nisem obiskala na koncu tudi ginekologinjo. Za moje bolečine je bila kriva ogromna (10x10) cista na levem jajčniku. Julija sem bila operirana, kjer so mi cisto in seveda tudi jajčnik odstranili. Bila je endometriotična cista. Imela se tudi polno eniometriotičnih žarišč. torej diagnoza - endometrioza. S hormonsko terapijo, ki je trajala 2 meseca so mi ščistili tudi vsa enometriotična žarišča, ki so še ostala. z oktobrom sem začela jemati KT, ki naj bi mi pomagala preprečevati novo nastajanje teh žarišč. januarja letos (po 4 mesecih KT) sem ponovno začutila, da se v mojem telesu nekaj dogaja. ponovno sem hodila k ginekologinji, ki me je mirila in prepričevala, da je z mano vse v najčepšem redu in naj ne paničarim. Vseeno sem se odločila za samoplačniški pregled. In spet endometriotično žarišče! Diagnoza - močna endometriza! In to po samo cca 4 mesecih zraven KT (ki naj bi to preprečevale). Po priporočilu zdravnikov naj bi zanosila, saj je to najboljše zdravilo. Mi lahko katera, ki bolezen pozna in ve o čem govorim pomaga s kakšnim nasvetom!? Če želim zanositi moram prenehat z KT, kar pomeni še pospešitev moje bolezni. S to boleznijo se težje zanosi, imam samo še en jajčnik! Kaj se bo zgodilo z mojim telesom v primeru, da delam na otroku eno leto (kar je malo) in se v tem času logično ne morem zdravit, glede na to da sem poleg terapije s KT v 4 mesecih dobila VELIKO žarišče? Hvala za odgovore?
|
|
|
|