|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 9:01:03   
JASNA D
Pozdravljene!

Hvala bogu nas še ni doletela bolezen po treh dneh v vrtcu. Imamo pa drug problem. Naš Otročič (13 mesecev) je totalno podivjan, ko pride domov. Poleg tega je tudi utrujen, a zaspati nikakor noče (ga pustiva tudi po pol ure v kinderbettu, da se dere kot hudič). ker je zunaj slabo vreme, ga je potrebno animirati drugače. Nič ne zaleže. Včeraj sta šla zato z atijem malo po nakupih (v Europark, kjer imajo tudi igrala) po Mariboru.

Skratka, v hiši je eno samo drenje, ipika, trma, kričanje, metanje po tleh, da o tem, da bi sestrico zmlel v prah, če bi le prišel do nje, sploh ne govorim. Drugače sestrice sploh ne šmirgla, če pa jo opazi (kar je sicer zelo redko), pa bi jo tebel, vlekel, ščipal. To mi je jasno, da jo jemlje kot "konkurenco", čeprav je nepestujemo v njegovi prisotnosti.

Tudi pri hranjenju je nemogoč in podivjan. Z atijem iščeva učinkovito rešitev. Je mogoče kje kakšna telovadba za malčke ali kaj podobnega, kar lahko počnemo tudi v slabem vremenu, ker je treba fanta malo umirit oz. to negativno energijo usmeriti nekam drugam. Razmišljava tudi o plavanju (Pristan je prehladen, terme pa odsvetujejo). Poleg tega moža cel dan ni doma (samo še nekaj dni je vsaj popoldan po 15. uri, ker koristi očetovskega), jaz pa z njim sedaj ne morem, ker imam malo miško, ki rabi moj zizek.

Sva že kar malo obupana in se počutiva zelo nesposobna, ker ne znava te male žverce spraviti v red.

Se opravičujem, ker sem se razpisala, vas pa prosim za kakšen predlog preusmerjanja te podivjanosti v kaj bolj "produktivnega".

Hvala in lp, Jasna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 9:10:42   
Lenny
Kar se telovadbe tiče, ti lahko povem, da je v ŠD Studenci (v novi telovadnici) ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih ob 17. uri.
Se obnese. Naš kar nekaj energije skuri!
Drugače pa nimam kaj svetovati. Razen da ne more biti nikjer pri miru, naš pikec ostalih znakov na srečo še ni pokazal.
Lp

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 9:25:17   
JASNA D
Ja, za to telovadbo sem slišala, ampak je baje samo za starejše od dveh let. Do tja pa je še daleč....

Sva razmišljala tudi o varuški (ko bo možek cel dal odsoten), pa ne bi rada, da bi bil ta mali ves dan brez staršev, jaz pa si tudi ne predstavljam takega podivjanca in novorojenčka istočasno "rihtat". babice odpadejo (ena je v službi in predlaeč, pa še vozi ne, druga pa je v penziji, ima avto, je blizu, ampak se boji vozit...). Zadnja dva dni me že tako ali tako daje slaba vest zaradi mulca, ker me odkrito odklanja in odriva proč (tudi vizično), kljub temu, da res pazim, da sestrice nimam pri sebi, razen za dojenje in previjanje in grem z njim v sobico, da se igrava ali pa ga povabim k sebi v kuhinjo ali kopalnico, da mi "pomaga".

Upam, da ne bom fasala kake poporodne depresije na račun "velikega brata".

LP, Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 9:26:36   
Lenny
Kar se starosti tiče, se ne sekiraj. V skupini so tudi mlajši od 2 let, pa se čisto lepo znajdejo, ker je tako in tako eden od staršev zraven.
Lp

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 9:36:33   
MINEJA
Vsekakor bi bila pametna rešitev usmerjanje odvečne energije in nezaželjnega vedenja v nekaj pozitivnega. Poskusi s tem, da ga doma vključiš v čim več opravil, npr. da ti pomaga pospravljati (seveda to ne bo pospravljenje!!!), zlagati posodo iz pomivalnega stroja, brisati prah, ... Če ne veš kaj naj bi ti pomagal, si pa nekaj izmisli. Za vsako pomoč ga pohvali in mu povej kako je priden!!! Tako bo dobil občutek, da je DOBER in KORISTEN. Poleg tega bi ga bilo vsekakor koristno vključiti v kakšno oraganizirano aktivnost, kjer bo lahko izrazil svojo agresivnost. Fantje imajo namreč v sebi agresivnost, ki jo je najbolje pozitivno izkoristiti v športu. Se pravi telovadba, plavanje, itd. Ko bo starejši pa kak šport!
Priporočam ti še branje knjige Sinove vzgajamo drugače!
Pa veliko uspeha!

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 9:57:03   
Anonimen
Po mojem tvoj fantek ne rabi še ene odsotnosti z doma, ampak samo tvojo toplino in ljubezen. Po navadi so taki otroci, ki so v vrtcu zelo pridni in mirni, doma pravi hudički, ker nekje morajo spustiti na dan tisti del sebe, ki je del dneva potlačen, prestrašen, skratka, se ne počuti dobro. Gotovo je tvoj otročiček v vrtcu pravi angelček.
Malo k vsemu pripomore še "konkurenca", kot praviš. Že brez vrtca bi bilo to dovolj hudo za malo, občutljivo bitje. Zato po mojem ne rabi nič drugega kot potrpljenje in izkazovanje ljubezni z mamine in očkove strani.
Verjamem, da ti je težko z dvema majhnima otrokoma. Takole deliti nasvete je lahko, če pa si sam v taki koži, je pa čisto nekaj drugega. Meni bi se gotovo zmešalo, zato si česa takega sploh ne upam privoščiti.
Vseeno pa menim, da če ga boste vozili še kam drugam, kjer bo brez varnega zavetja mamice in doma, kar pogreša, bo stvar še slabša.

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 12:40:09   
frutka_
Jasna, ko bom le lahko ti bom odgovorila na privat, da ti malo opišem zadevščine...v tem času pa lepo počivaj in cartaj Ivano.:angel::love::angel:


Pa brez panike...hihihi!:bravo:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 15:38:26   
JASNA D
pA DAJ RAJE KOFETKAJ OB TORKIH IN ČETRTKIH, KOT PA DA MENI POMAGAŠ.... sEVEDA SE HECAM IN BOM VESELA VSAKEGA NASVETA. (Ops, I did it again - Romci, ne mi napisat, da kričim, ni namerno!!!) Upam, da mi boš lahko v torek ali četrtek kar v živo svetovala, ker bi rada ta malo peljala malo na luft in bi to izkoristila, da jo pripeljem malo pokazat Štajerkam.

Sem šla danes jaz po njega v vrtec, da sva bila skupaj na "sprehodu", sama brez atija in Ivane, pa je doma bil spet džumbus. Mislim, da se bodo zadeve sčasoma umirile, do takrat pa se morava z možekom pač pripravit na utrujajoče popoldneve...

Vseeno pa mislim, da mu kakšna izvenvrtčevska in izvendomska aktivnost ne bi škodila. Samo nekako moramo vse skupaj zorganizirat.

Lp, Jasna


(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 19:49:40   
Moyca_
hay Jasna,
me prav strasis:((:((:((:((mene je ze posteno strah in nimam ti za dat nobenega pametnega nasveta. poskusi da ti dosti pomaga - to bom jaz poiskusila:(:(:(:( vec pa ne vem
upam da se lump pomiri,:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Podivjan 13-mesečnik
14.10.2004 23:31:30   
nejcko
Živjo!1
Bi tudi jaz rekla, da se mu je preveč novih stvari zgodilo naenkrat, z razgrajanjem pa gotovo išče tvojo pozornost. Tudi pri nas je tako. Mali (3 leta) je skušal vedno sestrico preglasiti,ko je jokala. Mala ima zdaj 3,5 mes in se je tudi sine že malo umiril. Morda pa je tudi vaš sinek "iskriv otrok" (več o tem si preberi na Štorklji) in boste pač z njim še marsikaj doživeli, ampak ne skrbi; tudi naš je tak in včasih je resnično za znoret z njim, po svoje pa so ti otroci strašno zanimivi, zabavni in brihtni, tako da ti resnično popestrijo življenje.

Veliko sreče!

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Podivjan 13-mesečnik
15.10.2004 8:28:05   
Moyca_
hay,
sem nekaj pozabila. Moj se sedaj ze par dni zaporedoma z njim zoga. Se dereta in norita po dnevni- mali 100 krat pade )ker hoce zogo pohodit,...) in mu je to super ker je potem res utujen in zadovoljen- je bil do sedaj bolj malo povezan z atijem- mamin sinek - tako da mi je to prav vsec popoldan(okrog 117-18 preden gre spet v sluzbo do 22-23). Tako da ce tvoj dela non-stop pa tudi moj- ampak se bo ze naslo nekaj casa- 30 min poplnega norenja- to je tudi za atija vredu:)-:)-:)-

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Podivjan 13-mesečnik
15.10.2004 9:19:03   
JASNA D
Ja moram se vam vsem skupaj zahvaliti za nasvete in predvsem podporo, kot že mnogokrat prej. Včeraj je bila zgodba popolnoma drugačna. Ker je bil možek zgodaj doma, sva se dogovorila, da za pol urice popazi na Ivano in sem sama šla v vrtev po Marka. Sva se zelo lepo razumela. Potem je ata skočil v trgovino po špecerijo in sem ga vzela v kuhinjo, da mi pomaga. Sva se zopet lepo razumela. Ko pa pride na sceno njegov ati, pa je stvar drugačna - trma, izsiljevanje in podobno. naju je oba pogruntal. Kolikor sem uspela opaziti, atija dosti bolj izsiljuje, ker ve, da ga bo takoj (ampak res takoj) vzel na roke in ga ujčkal. zato sem možeka pregovorila, da ga pusti trmat. mali se je vrgel na tla, se začel dret in glej ga zlomka, ker sem starega poslala proč, je bil mir prej kot v 10 sekundah. To se je ponovilo še enkrat in sem možeku dokazala, da imam jaz prav (kot vedno).

Pri nas je pač tako: mamica je bolj stroge sorte in mnenja, da si pač otrok ne more in ne sme vsega privoščiti, možek in njegovi pa zastopajo stališče, da je še premali in da ne ve... Pa kaj še, točno ve kaj sme in česa ne, izsiljuje večinoma samo ateka, tako da jaz z njim (kadar sem sama doma) res nimam nekih velikih težav. Moj rezime (malo za šalo malo za res) je, da bo treba najprej ateka v red spravit in ga naučit, da Markec pač vsega ne sme in da atek ne sme biti tako popustljiv in predvsem bolj dosleden.

Upam, da bo današnji dan takšen kot včerajšnji, kar se Marka tiče. Mala Ivana pa naj bo ponoči bolj pridna, pa bom imela idealno družino. Vse ostalo že imam.

Vsem skupaj lep pozdrav!

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Podivjan 13-mesečnik
15.10.2004 10:10:06   
Anonimen
Oh, Jasna, vidim, da boš ti že vse v red spravila.

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Podivjan 13-mesečnik
15.10.2004 12:08:00   
JASNA D
Ja, pa mislim, da bo večji problem deda v red spravit, kot otroke - sicer pa so dedi eni veliki otroci...

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Podivjan 13-mesečnik
15.10.2004 21:43:23   
frutka_
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najboljša kombinacija imen za dvojčici:
anzetkula

Prosim za vaše mnenje.

Mija in Pija (37%)

Alja in Ajda (33%)

Leja in Teja (30%)


Število vseh glasov: 252

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!