|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:06:26   
čebelica maja
Najprej vas prosim za odgovor samo tiste, ki mojega razmišljanja ne bodo kritizirali.
Takole je: Moj sin bo kmalu dopolnil eno leto in zato bo treba tudi kmalu v vrtec (žal). S partnerjem sva prijavljena na različnih naslovih in sva v dilemi ali naj se "prijavim" kot mati samohranilka ali ne? Partner je brezposeln, jaz pa imam kar vredu OD. Ali bi plačevala kaj manj vrtca, če bi se šla samohranilko. No, saj vem da je potem treba iti na sodišče in se dogovoriti za preživnino,... Vendar pa se mi zdi cena vrtca kar visoka za naš družinski žep(s subvencijo še vedno cca.40.000 sit). Že tako ali tako ne gremo na noben dopust, plačujemo najemnino, zdaj pa prihaja še plačilo vrtca. Vem, da ni prav takole državo okrog prenašat, ampak o tem je enkrat že tekla debata in res prosim, da se vzdržite raznoraznih napadov.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:15:42   
ZARA
glede na to,da drzava sam se zraka ni obdavcila ti toplo priporocam da se prijavis kot mati samohranilka...zakaj pa ne bi izrabla priloznosti...takih poznam ene ufffffff,deset parov...a mas slabo vest al kaj???
Ja, pa definitivno bi placevala veliko manj vrtca...
Jst te cist podpiram....

papa :muca:

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:34:12   
bori
Nič komplicirat. Kar pride manj je o.k.

:kuza:
lp, Bori

Neposredna povezava do sporočila: 3
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:35:55   
kimi
HM ista situacija kot jo imam jaz. Le da sem jaz suha on pa dela;)Jaz tudi še premišljujem tako, da...nameravav se poročiti pa tusi to ne vem ali bi bilo pametna, ker jaz tudi igram mati samohranilko. Vendar sva na socijalni že mal zabluzila, sem ga sicer v otroški dodatek napisala, da ga ne terjajo za preživnino in kaj se je zgodilo...ukinili so moj otroški dodatek samo zato, ker se pčeta uveljavila. Samo sem pa za otročička več dobila, ker moj fant ni imel takrat nobenega zaslužka, jaz pa samo svojo štipendijo, svoj otroški in od mojega očeta preživnino, ki znaša samo 15.000 sit (nič). In to se delili na 3 dele. Tako mi je žal ker sem ga uveljavila lahko bi se zmenila, da bi mi plačeval preživnino 30.000 sit pa še socijalna bi mi dajala 30.000 sit čisto profit. Sem bila takrat brez glave. Bomo videli kako bo.
Drugače pa ima moj fant bratranca in s punco živita na koruzi pa imata 2 otroka. Vrtec pa full pocen. On dela ona pa ima polovični delovni čas. Uveljavljata se kot mlada družin in sta tako dobila stanovanje in poceni vrtec. Jaz pa se bom pozanimala kako stvari potekajo, da še jaz tako igram

Neposredna povezava do sporočila: 4
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:36:45   
kimi
Ja gor je full napak nisem nč popravljala in hitro tipkam, ker se mi mudi...kuham kosilo

Neposredna povezava do sporočila: 5
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:39:35   
dory
Se najbolj se ti splaca ce se prijavis kot samohranilka...zal, dones je tko....zakaj ne bi izkoristil ce lahko :)...

Neposredna povezava do sporočila: 6
   plačilo vrtca
13.10.2004 13:46:27   
LaLi
A to je pa prav, da država nas glih povsod molze ko :hudicek:? Lepo te prosim!!! Tukaj ni prostora za slabo vest in moraliziranje. Definitivno naredite tako, da bo za vas bolje.

Lep dan še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 7
   plačilo vrtca
13.10.2004 14:52:08   
Nogavička
Preveri, še to možnost: da moža prijaviš nase - da mu plačuješ zavarovanje - mogoče se bolj splača kot, da bi se prijavila kot samohranilka.

L.p.

Tea

Neposredna povezava do sporočila: 8
   plačilo vrtca
13.10.2004 17:10:31   
Anja
Ne idi se samohranilke!
1. preveč letanja
2. slaba blazina je slaba vest
3. ker se prihodek razdeli na 3 osebe bo plačala vrtca manj ;)

Neposredna povezava do sporočila: 9
   plačilo vrtca
13.10.2004 20:19:30   
čebelica maja
Punce, full ste prijazne, ker ste se javile.
Tudi jaz sem tako mislila, da če je partner brezposeln, potem se verjetno moj dohodek deli s 3 in pride manj na osebo, kot pa če bi špilala samohranilko, potem se pa verjetno deli z 2? Ali se upošteva še kaj drugega. Sem si šla tukaj na forumu izračunat plačilo vrtca in pride - saj pravim 40.000 sit, kar je pa kar veliko za eno samo plačo. Saj ne rečem, da nima dobre plače, ampak če je le-ta za vse tri potem pa ni več tako dobro. No, ne bom nič jamrala, ker so ljudje še na slabšem. Verjetno ne bo nič s "samohranilstvom"? Za tiste, ki pa ste preslišale novico: Da mora biti starš, ki želi prejeti bolniško za otrokovo bolezen, na istem naslovu kot je otrok sicer bolniške ne dobi!" Halo??? A to pomeni, da potem oče (če je na drugem naslovu) pa ne more skrbeti za bolnega otroka. To je pa tud čist mim. Ma, dost šimfanja. Zato letos tud nisem šla na volitve, sej je čist vseen kdo zmaga, vsi so glih isti.
Poljubče vašim sončkom (moj že spi) in lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......