|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaposlitev
12.4.2007 20:01:15   
marmet
Imam eno vprašanje, ki sicer ne vem kam naj ga uvrstim.

Moj PDP je v juliju, moja zaposlitev pa je za določen čas in sicer do konca avgusta.
Zanima me ali po tem datumu greš na borzo, ali te mora delodajalec zaposliti v naprej,...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaposlitev
12.4.2007 20:02:21   
Anonimen
Dobiš brco v rit.

(odgovor članu marmet)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.4.2007 20:19:59   
sazi
pogodba za določen čas ti poteče, kot je napisano v njej - z datumom do katerega je sklenjena
torej PDP imaš v juliju, porodniško nastopiš v juniju in imaš porodniško do naslednjega junija. če imaš srečo, si v zadnjih mesecih porodniške najdeš novo službo

(odgovor članu marmet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2007 21:01:43   
Anonimen
dobis brco v rit - preizkuseno 

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2007 21:48:47   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

dobis brco v rit - preizkuseno 

Še ena z isto izkušnjo- bravooooo vsem delodajalcem, ki tako lepo skrbijo za slovensko nataliteto grrrrrr. Eh, se osebno ne sekiram kej preveč, ker slabše službe tak z lučjo verjetno ne bom našla ;)
Pogodba ti pač poteče in to je to- naj ti pa dajo delovno knjižico, če ti ne bodo podaljšali pogodbe. Če nove službe ne boš našla po poteku porodniške, moraš z delovno knjižico na Zavod za zaposlovanje v osmih dneh po poteku...mislim da, prosim če me popravite tiste, ki kaj več veste.

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2007 11:33:10   
AnaB.
Ni čisto na temo, ampak da še jaz povem, kako je z našimi delodajalci ...
Sem absolventka, v podjetju pa delam prek napotnice skoraj leto dni. Z mano so bili zelo zadovoljni, tako zelo, da sem bila v kratkem predvidena za redno zaposlitev. Poudarek je na SEM BILA, dokler seveda nisem povedala, da sem noseča. Ja, tko je to, pa sem prepričana, da nisem edina.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2007 11:33:16   
mala maja
še ena z brco v rit (enkrat) -  takrat ostaneš na porodniški do konca ampak neseš papirje takoj ko ti poteče pogodba na CSD da te oni zavarvajo.

drugič so mi pa kjub temu da sem bila na porodniški podalšali pogodbouser posted image  tako da niso vsi za v en koš-lahko pričakuješ tudi to. Držim pesti da.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2007 10:14:04   
kodrana
lep pozdrav vsem. mene zanima, če katera ve, ker sem absolventka in sem noseča, če lahko podaljšam študij, kljub temu, da bom rodila okrog decembra. torej, če ga lahko podaljšam v času nosečnosti? štipendija ti pa vrjetno več ne pripada, a ne? hvala, lp. 

(odgovor članu marmet)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2007 10:27:27   
Baucka
Poskusi se zmenit, če se seveda da, sa ti podaljša pogodbo do konca porodniške.  Drugače pa naj te kakšen znanec ali pa sorodnik zaposli, do konca porodniške. Magari kot hišno pomočnico, samo da boš zaposlena, da boš prejemala porodniško do konca. Pa veliko sreče, pri dogovarjanju.

Gremo veselo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2007 10:29:57   
AnaB.
Odvisno ali si že izrabila bonus za ponavljanje letnika oz. podaljševanje statusa. Če ga nisi, potem po moje lahko podaljšaš, štipendija (republiška) pa dobivaš samo eno leto v abs, če podaljšaš pa ne user posted image  (sem se pozanimala).

čau

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2007 10:40:14   
kodrana
hvala za odgovor. nisem ponavljala niti statusa podaljševala, vseeno pa me skrbi, da mi ne bi pidaljšali, kajti v času vpisa ne bom še mamica, temveč šele kasneje... v prošnji pa so navedeni vzroki za podaljšanje...in sicer med drugim tudi materinstvo... nosečnost ni omenjena. mogoče kaj veš anaB? hvala

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2007 11:39:05   
Anonimen
Tudi meni pogodba preteče 2 meseca pred porodom in brca v rit mi ne uide, so mi jo že napovedali...user posted image , ta služba mi ugaja, to me najbolj boli in sem uspešna!!! Ja, toliko o povečevanju rodnosti....v parlamentu pa se delajo pametni, da ti slabo postane.....
samo to me zanima - delovne dobe imam skupaj (neprekinjeno) 3 leta - saj porodniško pa dobim, a ne? Ne samo tisti neki dodatek , ko bom na zavodu?

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2007 12:30:38   
Anonimen
Pri prvi nosečnosti sem še bila nezaposlena, bila sem še premlada, vendar, ko je bil otrok star 2 meseca sem se zaposlila in še šolo delala. Drugega mi ni preostalo, da smo preživeli.
Pri drugi nosečnosti sem delala v firmi tri leta, vendar za določen čas in sledilo je prekinitev delovnega razmerja. sedaj pri tretji sem bila dve leti in enako brca v rit, kot ste napisale. Skupaj imam nekje 13 ali 14 let delovne dobe.
Ja to je vse država kriva, saj ni čudno, kot pravijo premalo otrok.
Ja anonimna porodniška ti pripada, iz zavoda ti pa ta čas miruje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2007 13:09:33   
TONČI.
Kar koli. Al te po porodniški zaposli naprej, al si pa brez službe. Poznam pa tudi primer, da ko je šef zvedel, da je delavka noseča, je razvelavil pogodbo za določen čas in jo zaposlil za nedoločen čas. user posted image l.

(odgovor članu marmet)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2007 21:50:55   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Baucka

Poskusi se zmenit, če se seveda da, sa ti podaljša pogodbo do konca porodniške.  Drugače pa naj te kakšen znanec ali pa sorodnik zaposli, do konca porodniške. Magari kot hišno pomočnico, samo da boš zaposlena, da boš prejemala porodniško do konca. Pa veliko sreče, pri dogovarjanju.

tole pa ne bo držalo, razen, če si se zmorila in mislila do nastopa porodniške (ne do konca?!?)
ker ko si enkrat na porodniški, jo dobivaš vseh 12 mesecev, pa če si v tem času zaposlen ali ne (oziroma imaš v tem času veljavno pogobo ali pa ti je potekla)

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.4.2007 16:12:42   
Baucka
Pa ti po preteku pogodbe porodniška ostane v isti višini ali ne?

Gremo veselo.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.4.2007 23:40:17   
Samoyedka

Seveda ostane- nima veze pogodba s porodniško- barem nekaj user posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.4.2007 11:50:34   
Zahi
Dobrodošle v kapitalizmu. Realnost je pač kruta.. je pa tako, da majhna gospodarstva in privatni sektor ne gledata na nataliteto.. temveč na zaslužek..

(odgovor članu marmet)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.4.2007 12:53:01   
sazi

ko prejmeš odločbo o prejemanju porodniškega nadomestila oz. nadomestila za nego in varsto otroka piše, od kdaj do kdaj velja in kako visoko je nadomestilo, ki ti potem velja za celotno dobo kot je zapisano v odločbi
to če ti vmes pogodba poteče ali ne nim veze z višino in prejemanjem porodniške

v tem času (ko ti med porodniško pogodba poteče) moraš le urediti z delovno knjižico in jo prenesti od bivšega delodajalca na zavod zarazi urejanja zavarovanja (kako to točno gre, pa ne vem)

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.4.2007 13:11:18   
sazi
samo to me zanima - delovne dobe imam skupaj (neprekinjeno) 3 leta - saj porodniško pa dobim, a ne? Ne samo tisti neki dodatek , ko bom na zavodu?

dobiš več, ampak ne pa toliko, kot si imela plače. Minimalni plači se dodajajo neki procenti glede na zaposlenost

tule je izvleček iz zakona: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/zakonZSDP.asp
Za zavarovanca iz drugega odstavka 39. člena tega zakona se kot osnova upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imel v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta, poveča za 2%, vendar največ za 50%.

tu pa je še ta odstavek, na kateri se zgornji tekst nanaša:
Pravico do starševskega nadomestila imajo tudi osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.4.2007 22:32:12   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

Dobrodošle v kapitalizmu. Realnost je pač kruta.. je pa tako, da majhna gospodarstva in privatni sektor ne gledata na nataliteto.. temveč na zaslužek..

Zahi, tu zraven lahko prišteješ še kaj...jaz sem delala na humanitarni organizaciji...

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?