zaposlitev (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

marmet -> zaposlitev (12.4.2007 20:01:15)

Imam eno vprašanje, ki sicer ne vem kam naj ga uvrstim.

Moj PDP je v juliju, moja zaposlitev pa je za določen čas in sicer do konca avgusta.
Zanima me ali po tem datumu greš na borzo, ali te mora delodajalec zaposliti v naprej,...

Anonimen -> RE: zaposlitev (12.4.2007 20:02:21)

Dobiš brco v rit.

sazi -> RE: zaposlitev (12.4.2007 20:19:59)

pogodba za določen čas ti poteče, kot je napisano v njej - z datumom do katerega je sklenjena
torej PDP imaš v juliju, porodniško nastopiš v juniju in imaš porodniško do naslednjega junija. če imaš srečo, si v zadnjih mesecih porodniške najdeš novo službo

Anonimen -> RE: zaposlitev (12.4.2007 21:01:43)

dobis brco v rit - preizkuseno 

Samoyedka -> RE: zaposlitev (12.4.2007 21:48:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

dobis brco v rit - preizkuseno 

Še ena z isto izkušnjo- bravooooo vsem delodajalcem, ki tako lepo skrbijo za slovensko nataliteto grrrrrr. Eh, se osebno ne sekiram kej preveč, ker slabše službe tak z lučjo verjetno ne bom našla ;)
Pogodba ti pač poteče in to je to- naj ti pa dajo delovno knjižico, če ti ne bodo podaljšali pogodbe. Če nove službe ne boš našla po poteku porodniške, moraš z delovno knjižico na Zavod za zaposlovanje v osmih dneh po poteku...mislim da, prosim če me popravite tiste, ki kaj več veste.

AnaB. -> RE: zaposlitev (13.4.2007 11:33:10)

Ni čisto na temo, ampak da še jaz povem, kako je z našimi delodajalci ...
Sem absolventka, v podjetju pa delam prek napotnice skoraj leto dni. Z mano so bili zelo zadovoljni, tako zelo, da sem bila v kratkem predvidena za redno zaposlitev. Poudarek je na SEM BILA, dokler seveda nisem povedala, da sem noseča. Ja, tko je to, pa sem prepričana, da nisem edina.

mala maja -> RE: zaposlitev (13.4.2007 11:33:16)

še ena z brco v rit (enkrat) -  takrat ostaneš na porodniški do konca ampak neseš papirje takoj ko ti poteče pogodba na CSD da te oni zavarvajo.

drugič so mi pa kjub temu da sem bila na porodniški podalšali pogodbo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] tako da niso vsi za v en koš-lahko pričakuješ tudi to. Držim pesti da.

kodrana -> RE: zaposlitev (14.4.2007 10:14:04)

lep pozdrav vsem. mene zanima, če katera ve, ker sem absolventka in sem noseča, če lahko podaljšam študij, kljub temu, da bom rodila okrog decembra. torej, če ga lahko podaljšam v času nosečnosti? štipendija ti pa vrjetno več ne pripada, a ne? hvala, lp. 

Baucka -> RE: zaposlitev (14.4.2007 10:27:27)

Poskusi se zmenit, če se seveda da, sa ti podaljša pogodbo do konca porodniške.  Drugače pa naj te kakšen znanec ali pa sorodnik zaposli, do konca porodniške. Magari kot hišno pomočnico, samo da boš zaposlena, da boš prejemala porodniško do konca. Pa veliko sreče, pri dogovarjanju.

AnaB. -> RE: zaposlitev (14.4.2007 10:29:57)

Odvisno ali si že izrabila bonus za ponavljanje letnika oz. podaljševanje statusa. Če ga nisi, potem po moje lahko podaljšaš, štipendija (republiška) pa dobivaš samo eno leto v abs, če podaljšaš pa ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] (sem se pozanimala).

čau

kodrana -> RE: zaposlitev (14.4.2007 10:40:14)

hvala za odgovor. nisem ponavljala niti statusa podaljševala, vseeno pa me skrbi, da mi ne bi pidaljšali, kajti v času vpisa ne bom še mamica, temveč šele kasneje... v prošnji pa so navedeni vzroki za podaljšanje...in sicer med drugim tudi materinstvo... nosečnost ni omenjena. mogoče kaj veš anaB? hvala

Anonimen -> RE: zaposlitev (14.4.2007 11:39:05)

Tudi meni pogodba preteče 2 meseca pred porodom in brca v rit mi ne uide, so mi jo že napovedali...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], ta služba mi ugaja, to me najbolj boli in sem uspešna!!! Ja, toliko o povečevanju rodnosti....v parlamentu pa se delajo pametni, da ti slabo postane.....
samo to me zanima - delovne dobe imam skupaj (neprekinjeno) 3 leta - saj porodniško pa dobim, a ne? Ne samo tisti neki dodatek , ko bom na zavodu?

Anonimen -> RE: zaposlitev (14.4.2007 12:30:38)

Pri prvi nosečnosti sem še bila nezaposlena, bila sem še premlada, vendar, ko je bil otrok star 2 meseca sem se zaposlila in še šolo delala. Drugega mi ni preostalo, da smo preživeli.
Pri drugi nosečnosti sem delala v firmi tri leta, vendar za določen čas in sledilo je prekinitev delovnega razmerja. sedaj pri tretji sem bila dve leti in enako brca v rit, kot ste napisale. Skupaj imam nekje 13 ali 14 let delovne dobe.
Ja to je vse država kriva, saj ni čudno, kot pravijo premalo otrok.
Ja anonimna porodniška ti pripada, iz zavoda ti pa ta čas miruje.

TONČI. -> RE: zaposlitev (14.4.2007 13:09:33)

Kar koli. Al te po porodniški zaposli naprej, al si pa brez službe. Poznam pa tudi primer, da ko je šef zvedel, da je delavka noseča, je razvelavil pogodbo za določen čas in jo zaposlil za nedoločen čas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]l.

sazi -> RE: zaposlitev (14.4.2007 21:50:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Baucka

Poskusi se zmenit, če se seveda da, sa ti podaljša pogodbo do konca porodniške.  Drugače pa naj te kakšen znanec ali pa sorodnik zaposli, do konca porodniške. Magari kot hišno pomočnico, samo da boš zaposlena, da boš prejemala porodniško do konca. Pa veliko sreče, pri dogovarjanju.

tole pa ne bo držalo, razen, če si se zmorila in mislila do nastopa porodniške (ne do konca?!?)
ker ko si enkrat na porodniški, jo dobivaš vseh 12 mesecev, pa če si v tem času zaposlen ali ne (oziroma imaš v tem času veljavno pogobo ali pa ti je potekla)

Baucka -> RE: zaposlitev (15.4.2007 16:12:42)

Pa ti po preteku pogodbe porodniška ostane v isti višini ali ne?

Samoyedka -> RE: zaposlitev (16.4.2007 23:40:17)

Seveda ostane- nima veze pogodba s porodniško- barem nekaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Zahi -> RE: zaposlitev (17.4.2007 11:50:34)

Dobrodošle v kapitalizmu. Realnost je pač kruta.. je pa tako, da majhna gospodarstva in privatni sektor ne gledata na nataliteto.. temveč na zaslužek..

sazi -> RE: zaposlitev (17.4.2007 12:53:01)

ko prejmeš odločbo o prejemanju porodniškega nadomestila oz. nadomestila za nego in varsto otroka piše, od kdaj do kdaj velja in kako visoko je nadomestilo, ki ti potem velja za celotno dobo kot je zapisano v odločbi
to če ti vmes pogodba poteče ali ne nim veze z višino in prejemanjem porodniške

v tem času (ko ti med porodniško pogodba poteče) moraš le urediti z delovno knjižico in jo prenesti od bivšega delodajalca na zavod zarazi urejanja zavarovanja (kako to točno gre, pa ne vem)

sazi -> RE: zaposlitev (17.4.2007 13:11:18)

samo to me zanima - delovne dobe imam skupaj (neprekinjeno) 3 leta - saj porodniško pa dobim, a ne? Ne samo tisti neki dodatek , ko bom na zavodu?

dobiš več, ampak ne pa toliko, kot si imela plače. Minimalni plači se dodajajo neki procenti glede na zaposlenost

tule je izvleček iz zakona: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/zakonZSDP.asp
Za zavarovanca iz drugega odstavka 39. člena tega zakona se kot osnova upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imel v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta, poveča za 2%, vendar največ za 50%.

tu pa je še ta odstavek, na kateri se zgornji tekst nanaša:
Pravico do starševskega nadomestila imajo tudi osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta.

Samoyedka -> RE: zaposlitev (17.4.2007 22:32:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

Dobrodošle v kapitalizmu. Realnost je pač kruta.. je pa tako, da majhna gospodarstva in privatni sektor ne gledata na nataliteto.. temveč na zaslužek..

Zahi, tu zraven lahko prišteješ še kaj...jaz sem delala na humanitarni organizaciji...

Stran: [1]