|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašče, jih vikate ali tikate?
13.4.2007 21:45:55   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

A mi lahko nekaj razložite?

Zakaj je potrebno vikanje, da je lahko prisotna distanca???? Res ne razumem. Po moje distanca sploh ni povezana niti z vi, niti s ti, ampak od tega, kak daleč komu dovoliš. Saj mame tudi tikate, pa valda mate neko zdravo distanco z njo? No, v glavnem jaz ne vidim povezave.

Jaz tudi ne vidim povezave. Tikam lahko nekoga, ki ga spoštujem, ki ga imam rada, do katerega nekaj čutim. Vikam pa lahko vsakega, ne glede na to, kaj čutim. Torej je zame tikanje višja stopnja, kar se odnosov tiče in ne obratno.

Aja, jaz mojo taščo tikam. Čisto normalno se mi to zdi. Bivšo taščo pa vikam - ker nikoli ni hotela imeti nobenega bolj "globokega" odnosa z mano.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 76
13.4.2007 21:51:54   
Katrin
Dokler je bila še živa, sva se s taščo tikali user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 77
13.4.2007 21:58:41   
študentka Mici
Jaz od prve minute, ko sem prišla k hiši starša vikam. Zame sta bila mami in ati in se super razumemo. Sedaj na žalost atija ni več, ampak z mamico/taščo imava super odnos. Velikokrat se usedemo in skupaj vržema kak remi ali večino stvari delava skupaj. Že ves čas pospravljam in likam za vse, ravno tako ona. Ponavadi je pospravljanje moje delo, kuhanje pa njeno. Dela zunaj pa si deliva. Ravno tako moj fant moje starše vika, in ju kliče mami in ati. Pač so vsi še mladi in ne gre drugače. Nikakor je ne morem poklicati po imenu, ker se mi zdi, da je to znak spoštovanja. Ko bodo pa otroci bo pa sigurno mama ali babica, kakor bo želala in tako tudi pri meni. Midva sva še nekaj časa tu, nekaj časa tam, največ (med tednom) pa tako v LJ. Mogoče bomo na Ti prišli, ko bomo živeli skupaj ali tu ali tam... bo že čas prinesel svoje, zaenkrat je pa v redu tako. Punce spoštujte svoje tašče, ker le niso taki hudiči, kot zgledajo. Vsak mora malo klonit z glavo, pa se da marsikaj doseči. No vsaj meni je uspelo. LEpa beseda lepo mesto najde, pa naj bo na ti ali na vi. Tudi vikati nima svojega namena, če človeka ne spoštujete. Pa srečno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 78
13.4.2007 22:04:04   
Jessy
Jaz oba vikam.

Je pa pred časom taščina mama rekla njej, da zakaj jo jaz vikam. Pa pravi tašča, da sploh ni nikoli "porajtala", da jo vikam (poklicna deformacija pač). Pa sem takoj pripomnila, da je niti pod razno ne bi mogla nikoli tikat. Tako sem pač navajena. In vredu mi je tako.

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 79
13.4.2007 22:08:40   
ronja
Meni je ful srčkano, ko mi moja tašča odkar sem user posted image dostikrat reče "mami". me je pa vprašala, če me to moti, hehe, itak da ne, sem ponosna na to in vesela, da je ona tudi veselauser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 80
13.4.2007 22:23:43   
arabela*
vika,pa tud mislim da ju vedno bom.Midva sva skupaj 12 let,pa ni izrazila želje po tikanju,čeprav je bolj mlada šeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
13.4.2007 22:45:29   
Peli
Jest jo vikam, pa čeprav se kr dobr zastopmo in se vsesorte zgovarjamo, sicer mi je že sama rekla naj jo tikam pa jo kr ne morem.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
14.4.2007 0:18:47   
Anonimen
Oci mamicine starse vika (in obratno .. ju je mami vikala). Jaz fantovo mamo valjda vikam in je ne mislim tikat .. user posted image  Pa tudi ne bo predlagala kaj takega, ni za take fore ..

Je bila od zacetka pripomba, da ne pozdravim (?) in da ne vprasam npr. kako je (najbrz, ker me ne zanima in ker iz vljudnosti nikomur ne lezem v rituser posted image , kot nekateri ..)

LP, Ribica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
14.4.2007 10:33:28   
študentka Mici
Pozdravljena Ribica. Mene pa zanima koliko si bila ti stara, ko si imela babya? Upam, da ni preveč osebno, vendar se mi zdi, da si še zelo mlada. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
14.4.2007 11:01:49   
ledenka
tasco in tasta tikam, sta tako rekla po poroki (prej sem ju 11 let vikala). moja starsa sta mojemu tudi rekla, naj ju tika, pa moj noce user posted image  tudi prav.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 85
14.4.2007 21:45:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: študentka Mici

Pozdravljena Ribica. Mene pa zanima koliko si bila ti stara, ko si imela babya? Upam, da ni preveč osebno, vendar se mi zdi, da si še zelo mlada. Lp

Ribica ima kar kuzka namesto otroka user posted image user posted image  Stara sem pa 18 user posted image

(odgovor članu študentka Mici)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
15.4.2007 1:26:42   
Vijoličarka
Tasta in taščo vikam in ju kličem po imenih. Po moje najbrž ne bi imela kaj dosti proti, tudi če bi se "zmotila" in ju tikala, ampak taka je nekako tradicija in tudi meni se zdi, da s tem ohranjam distanco. To je, žal potrebno.

Tudi meni se zdi tikanje višja stopnja komunikacije. Ima pridih zaupnosti, večjega spoštovanja in navezanosti.

Tega se nisem zavedala, dokler nam, pred nekaj leti, v moji tedanji službi, šefi niso ukazali, da se moramo vsi na delovnem mestu vikati. Prej smo se vsi tikali, vključno s šefi, kar naenkrat pa naj bi se začeli vikati. Menda je v firmi manjkalo medsebojnega spoštovanja.  To je bilo tako grozno, da smo hodili drug mimo drugega in se gledali in niti spregovorili nismo, ker smo se, vsaj sodelavci počutili, da je izdajstvo in nevljudnost, če boš človeka, ki si ga tikal, začel vikati.

Nato smo oblikovali odbor in s šefi sklenili pakt: mi, sužnji se bomo lepo tikali (ali kakor se bo posameznik odločil), šefe pa bomo vikali.

Je bil poseben hec, ker je bil eden izmed šefov moj sošolec iz srednje šole, pa eden od podrejenih je bil šefov brat. In brata sta se med delovnim časom vikala, po delovnem času pa tikala. Jaz sem bivšega sošolca potem dosledno vikala, kajti vse skupaj je bilo že čisto trapasto. Saj je tisti brat, ki je bil šef, začel potem brata, ki mu je bil podrejen tikati, podrejeni brat pa ga je moral še naprej vikati. Ampak njuni starši pa za te igrice niso smeli izvedeti. user posted image

Sem bila vesela, da sem šla iz tiste nore firme, saj sem občasno še moža doma vikala, tako sem bila zmedena.user posted image

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
15.4.2007 7:30:57   
Nasy
Mi smo strogo na >vi<, nikoli nihče ni izrazil drugačne želje pa tudi, če bi jo..s taščo se itak vidim bolj na redko. Ne predstavljam si, da bi ji rekla tiuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
15.4.2007 9:11:59   
paris
Vikamo

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 89
15.4.2007 18:30:15   
Demy
Taščo in tasta vikam. Nikoli nista izrazila želje po tikanju, pa tudi če bi, bi jih še vedno vikala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
12.5.2007 14:04:57   
dulcinea
Vikam oba. Pa čeprav sva z bodočo taščo na "prijateljski" vezi.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Demy)
Neposredna povezava do sporočila: 91
12.5.2007 14:16:52   
filipinka
Vikam, ceprav sva v zelo lepem odnosu in mi je ze nestetokrat rekla naj jo tikam! Pa sem ji povedala, da jo bom vikala, da sem se tako odlocila! Tudi tasta vikam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
12.5.2007 21:20:50   
taja27
jaz ju tudi oba vikam, kličem pa ju po imenih ali zdaj, ko imamo njuno vnukijo kar nono in nona. mama ji pa ne bi mogla rečt, ker pač mam mamo in ne rabim še ene. ju pa spoštujem, saj sta starša mojega ljubega.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 93
12.5.2007 22:37:52   
Urška//
Mi smo tudi na tiuser posted image , smo bli 12 let na vi, odkar sem pa rodila smo lepo na ti in ju še vedno spoštujem enako kot sem jih prej in še vedno se noben ne vtikuje med nas kot se tudi prej niso. Tako da ne vidim v čem je poanta te distanceuser posted image , v vseh 14 letih vikanja in tikanja, jih enako spoštujem in jih imam enako rada

Pa tudi mama in ata jim ne mogla rečt, ker imam zato svoja dva,ki sta zame ena in edina, oz. žal imam samo še mami

Lp

< Sporočilo je popravil Urška// -- 12.5.2007 22:40:32 >

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 94
13.5.2007 10:29:47   
snake
vikam oba.......

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 95
13.5.2007 10:30:16   
Balonchy
Kandidatko za taščo user posted image  in kandidata za tasta user posted image  vikam, čeprav sta oba izrazila željo po tikanju. Ampak to ne bo šlo... Največkrat ju pokličem po imenu, če pa hočem taščo mal na obrate spravit ji pa rečem tkole: "Gospa kandidatka za taščo... bla ... bla ... bla "... No, pa je mal naraste pritisk... ;) 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
13.5.2007 13:00:56   
arielca
Jaz oba vikam.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 97
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?