Magi* -> RE: folna kislina oz. tifol (9.7.2007 21:27:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning Jemala sem Tifol pa mi je bilo blazno slabo po njem. Sem nehala in mi je g rekla, da ni nobenega problema. Pa sploh ne vem kaj ga toliko serjemo okrog teh dodatkov. Včasih je bila hrana veliko bolj "revna" in enolična, danes imamo kar si zaželimo, pa naše mame niso jemale nobenih dodatkov, ker jih ni bilo in koliko imate prijateljev vaše starosti, ki so rojeni z kromosomskimi okvarami. Jaz ne poznam nobenega v moji generaciji, pa tudi kakšno generacijo prej in potem jih ni. Uglavnem ne pretiravajte, ker tudi ni dobro. naše mame so imele predvsem bolj zdravo hrano na voljo. mi zdaj pa jemo osiromašeno industirjsko pridelano hrano (sadje in zelenjava sta samo še celuluza in nič drugega). no, v dobi naših mam je bilo popularno zdravilo v nosečnosti DES, ki pa je povzročalo težave hčeram, ne mamam (neplodnost, povečana možnost za raka MV). kasneje je bilo to zdravilo prepovedano. tifol in ostali preverjeni dodatki k prehrani so samo vitamini in minerali in niso škodljivi, če se jemljejo po navodilih. pa tudi sicer se večina predoziranih snovi odstrani iz telesa, mislim da je težaven le vitamin A. ampak ni panike, ker itak tega v sodobni prehrani ne dobimo dovolj. ne se slepit, da če mlatiš sadje in zelenjavo, da dobiš blazno veliko vitaminov. ti vitamini so že zdavnaj uničeni, preden jih mi zaužijemo. kar se tiče kromosomskih okvar nekoč in danes pa ni tako enostavno: so bile tudi nekoč, brez skrbi. so pa ženske rojevale precej prej, torej v optimalnem rodnem obdobju, pa tudi taki otroci niso bili vključeni v družbo, kot so danes, tako jih niti nismo srečevali. o tem bi še lahko razpredali. jaz v prvi N nisem jemala nobenih dodatkov, razen tifola v prvih 3. mesecih in sem imela proti koncu zelo slabo kri, čeprav se zdravo prehranjujem. mi je G odsvetoval jemanje kakršnihkoli dodatkov. sedaj pa jem Elevit in ga bom do konca. upam, da bo tokrat bolje. poročam po porodu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|