ronja -> RE: Rabim vašo pomoč (11.4.2007 11:04:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: briky Čeprav je še čas bi ga rada čimprej "navajala" na to, da sva pomembna le jaz in on in da hočem živet z njim in ne z njegovo mamo. birky, to ga boš težko navadila, za tiste, ki jih imamo radi, nam pač ni vseeno... Tudi če se sami ne znajo postavit zase in delajo napake in ... Zanj nista pomembna le ti in on, ampak tudi njegova mama in po pravici povedano, ga razumem... Če bi meni to moj fant rekel, bi tudi prav čukasto pogledala: "Ljubi moj, ljubim te bolj kot kogarkoli, ampak nisi mi pa edina pomembna oseba na svetu..." To moraš pa ti sprejet... Ne rečem, da se morate vsi skup preselit, vendar pa razumem, da hoče zaščiti mamo in to, da jo pusti samo z nasilnim pijancem, sigurno ni to... To moraš tudi ti razumet... Probajta skupaj najt rešitev, počasi in brez ihte... Magari da na začetku kak mesec pri vaju živi, recimo, toliko, da zrihtate še nekaj za njo. Sicer se mi zdi, da bi lahko v tem primeru vrgli ven očeta, ampak to je verjetno že pravna latovščina, na katero se jaz, priznam, čisto nič ne spoznam... Vsekakor jaz na tvojem mestu ne bi dopovedovala fantu, kako sta samo vidva pomembna, ker to enostavno ni res - svojo mamo ima rad in prav je tako! Verjetno bo bolj zainteresiran za skupno življenje, če bo videl, da njegovi ljubezni ni vseeno za ljudi, ki jih ima on rad in bi jim tudi ti rada pomagala - konkretno njegovi mami... Praviš, da jo imaš rajši ko svojo mami... Ne vem, če imam jaz taščo rajši ko svojo mami, ampak vem pa, da če bi tast položil roko nanjo (na srečo se ni za bat:), bi ji bila najina vrata vedno odprta in bi jaz to prva predlagala, čeprav imava mičkeno stanovanjce z dvema mikenima sobicama! Seveda bi potem probali najt drugo rešitev, da bi bili vsak na svojem, ampak za nekaj časa, da se stvari uredijo, pa bi ji sigurno probala pomagat, magari tako, da jo vzameva k sebi! Čeprav se sicer absolutno strinjam, da so stari in mladi v najboljših odnosih, kadar so v ločenih gospodinjstvih in jaz ne bi šla živet k njim, čeprav jih imam zelo rada. Ne vem, meni se zdi to pomembno, da pokažeš partnerju, da ga podpiraš in da ne misliš samo in izključno nase... Ker če boš rekla, da misliš tudi nanj, to ni čisto res... Veš, da bo on imel zelo slabo vest, če bo pustil mamo na milost in nemilost pri očetu, vidva pa bosta lepo uživala na svojem. Mislim, da bi ga grizlo, to tudi ve, zato tudi tega noče... To moraš ti razumet in predlagat drugačno rešitev! Najmete malo večji apartma, kjer uredite dve ločeni stanovanjci, recimo, ma karkoli, samo probaj se postavit še v njegovo kožo! Kako bi se ti počutila, če bi nekdo pretepal tvojo mami in bi on od tebe zahteval, da to kar spregledaš, greš na svoje in vse skup pustiš na miru?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se strinjam, da je stvar komplicirana, sploh, če mama noče it od očeta (v tem primeru ji res nimaš kaj pomagat), ampak če se nekak tudi ona želi izkopat iz tega, pa ga razumem, da bi ji rad pomagal... In ti bi lahko njemu,...
|
|
|
|