|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
13.6.2007 7:18:09   
hariba
Zalbi tudi tebi čestitke user posted image user posted image user posted image . Jagoda tebe pa tudi občudujem, da se pri treh otrokih ukvarjaš še z magisterijem. Jaz sme pri prvme otroku della še redne izpite, do 9. meseca je še kar šlo, potem se je pa plazit začel in ob opori vstal, do moje pialne mize ni dosegel, je pa iz kakšnega predal odnesel vse kar se ej dalo. Tako da sem samo še gledala kje je, pa seveda umikala zanj neprimerne predmete. Če sem se zaprla v sobo in ga je čuval ati se je pa zaletaval z glavo v vrata in se drl. Diplomirala pa sem, ko je bil ta drugi star 7 mescev. A on je tako pridno spančkal, da sem lahko pisala. Da bi se pa sedaj še ukvarjala se s kakim drugim izobraževanjem kot le z nalogami od mularije mi še na misel ne pade. Nimam več voljeuser posted image .
pa niti me toliko ne moti, da je bela temveč, da je res atko načičkana kot poročna le v pomajnšani verziji. Tudi ko smo pred več kot enajstimi leti tastarejšega dali krstit niso bili več vsi v belem. Ko sem kasneje še bila na kakem krstu od mojih ali pa nečakov je pa zelo redko še bil kakmotrok popolnoma belo oblečen.
Danes imam pa zobarja, upam da bom hitro na vrsti, bo moj za tiste pol ure skočil iz službe in jo okrog zdravstvenega doma vozil.
Lep dan želim.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 226
13.6.2007 10:16:15   
lilka
No mi je uspelo včeraj naštimati, so premaknili iz leve na desno, pa prej ni blo pod moja ringa raja amapak je kar pisalo na levi. No v glavnem zdej sem poštimala, slikco pa ne vem kako bom naredila, sem anti za te zadeve ne znam pomanjšat, bom pač brez....

Mi imamo pa danes slikanje kolkov, samo imam občutek, da še ne bo vredu, ker sama opažam da je v eni nogi bolj močna kot v drugi. mah sej bomo pa še kakšen mesec široko povijali.

Razturate ženseke, poleg otrok še šola, jaz sem hvala bogu vse opravila pred nosečnostjo, je pa strokovni izpit zelo zahtevna zadeva, vsaj na našem faksu tako da Gaja*, ti zelo četitamuser posted image .Naš ati je tudi skos v službi, zdej ko se je začela sezona kar cele dneve, bi se pa mogle midve kdaj dobit kaj praviš, da malo počvekava?
Jagoda: svaka ti čast, jaz že pri eni ne vem če bom vpisala magisterij, vsaj zdaj še ne ko je še majhna.

Hariba:Tinki je za krst babica kupila oblekico v H&M, čisto navadno belo, poletno z majhnimi luknjicami v obliki rožic, spodaj bo imela žabice s čipkami na ritki(ful so dobre moja tašača ima dober okus), eno belo tuniko je posodila sestrična je ful dobra in bele copatke in to je to. Same take stvari, ki jih bo še kasneje nosila.Meni gredo kičaste oblekice ful na živce in mi niso všeč so potem pupe take ko eni bombončki v bomboneri. Bljak.Ti kar po svoje naredi.

Grem zdej podojit mojih 30 ml, da ji potem babika še flaško naredi, pridem nazaj če bo šlo.....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 227
13.6.2007 13:42:05   
Kaštrun
ojla punce moje!

vrooooočeeee:
sem ravno Lučko iz terase notri dala ker se je tam dret začela. ja itak če je pa prevroče. tko da... en dan jamram kolk je dežja, drugi dan pa koliko je vroče user posted image  no, zdaj že naprej spi. user posted image  je pa danes spet spala od polnoči pa do pol 7ih in potem spet od 15 čez 7 do 11ih. jaz pa skupaj z njo user posted image .

pregled:
v ponedeljek sem imela pregled pri G. vse v redu. isto pa itak nikol ne bo. je reku da vsak porod neki pusti. sem si mislila "ja valda. če ne drugega nekoga na dveh nogah" user posted image  je reku, ko je videl, da sva dala otroku ime Lučka "končno eno normalno ime. ne da ne vem ali je to ime, al domača žival" user posted image  tukaj se popolnoma strinjam z njim. je pa rekel, da naj mož pri user posted image uporabi bolj "nežni prijem" user posted image  oh ja, tale moj G pa je faca... drugače je pa na Lučko pazila moja mami. je šla z nama, mami jo je pa v vozičku potem vozikala sem in tja. potem sem doma pozabila še nastavke za dojenje in še dobro da jih prodajajo tudi spodaj v P LJ. tako da smo problem hitro rešili. je pa bila prdna in se je začela dreti na vse grlo šele 5 min predno sem prišla iz pregleda. ampak je bilo potem vse ok. pred medicinsko fakulteto sem jo lepo na klopci podojila, potem je blo pa spet vse v redu.

krst:
mi bomo Lučko dali krstiti tam konec poletja. ne bomo kupovali "krstne obleke" ampak ji bom verjetno kupila isto kot je napisala lilka. nekaj v tem stilu. bog ne dej kakšnih volančkov, da se bo komaj videla iz njih user posted image  sem pa v šk. loki zasledila enkrat v eni trgovini tako pregrinjalo, ki je narejeno podobno kot npr. palerinca. iz belega blaga, s kapuco in z vezenino (datum in ime) spredaj. se pravi, da daš potem to otroku samo čez glavico, pa tudi če je spodaj kodrlajsasto napravljen. meni je bilo simpatično. mogoče bo babi naredila kaj takega, ker rada šiva in veze.

morje:
moj mož ima kolektivca prve 14 dni v avgustu, vendar takrat bomo raje doma. je bilo zdaj že 3 leta takrat slabo vreme in dež. gremo pa prvi teden v septembru v Olimje (midva sva bila tam velikokrat na Jelenovem grebenu) in komaj čakamo, da se spokamo in da bo malo miru. bomo pa vsekakor skočili tudi malo na morje. magari samo za en dan. da se malo nadihamo soli user posted image

kile:
to bom pa preskočila...user posted image user posted image user posted image

šola:
sem se v ponedeljek zadnji trenutek vpisala na izpit. ga imam v ponedeljek, ampak bom šla bolj na "blef". kar bo pač bo. zdaj so se prioritete takoooo spremenile, da je kar groza. se tolažim, da taki izpiti potem bolj ratajo, ker nisi obremenjen. no, bom videla če sem se dobro tolažila user posted image

zdaj grem pa jest. riž z bučkami. verjemite, da je bolje kot polenta...

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 228
13.6.2007 15:33:57   
gaja*
Hej hoj user posted image
Spet je vroooooooče  user posted image user posted image Sploh ni zraka. Diham ko slon in že 3x sem se stušala, pa sem spet mokrauser posted image   Danes sva bili z gajo zunaj od enajstih pa do dveh, pa sva prišli domov v taki vročini, da sem jo čisto slekla in je bila nekaj časa nagica user posted image Je bila tako vesela, da sem jo slekla, da se je ful smejala user posted image user posted image Itak da sem bila pol cela v user posted image Še ponoči ne vem, če je ne bom dala kar v body s kratkimi rokavi, če bo tak vroče še naprej... user posted image Kak jih pa ve oblačite?  Gaja zdaj spi na ležalniku v bodyju brez rokavov, pa brez štumfkov.

Hvala za čestitke, sem jaz tudi bila ful vesela, da sem se rešila strokovnega. Ful!!user posted image user posted image Jaz imam pa ful voljo, da bi vpisala magisterij, pa imam prenizko povprečje  ocen iz faxa. Če bi prej vedela, bi se v 2.l bolj potrudila. Mi je ful žal, res, ker sem si tisto leto zbila povprečje, ulala user posted image Mislim, da moraš met povprečje 8.0, jaz imam pa 7.5 user posted image user posted image Pa nič ne morem. V drugem letniku faxa sva se z možem selila, pravzaprav delala stanovanje, pa sem rajši šmirklala, pa stene čohala, pa pucala, pa cegle nosla, kot pa se učila user posted image

Midva pa imava namen it naslednji vikend na morje. Z gajo upava, da bo imel ati fraj, da skočimo dol. Pa da mal nogice namočimo v morje user posted image user posted image A mislite, da lahko Gajo mal v morje pol tud damuser posted image A s plenico?
Ta najin user posted image skoz dela. Sem mu ravno danes rekla, ko je prišel iz službe, pa spet letel naprej, da sem ko mati samohranilka user posted image Groza no, poletja zaradi tega ful sovražim, ker moža nikol ni doma. Zdaj imam vsaj Gajo user posted image mi je malo lažjeuser posted image No sej, zdaj dela drugod, pol ko bomo pa gradit začeli, bo pa spet dela za znoret. Pač nikol ne zmanjka user posted image

Za krst pa zdaj sploh ne vem kaj bomo naredili. Namen sva imela 2.6., samo se je načrt sfižiluser posted image Možev oče je bolan, tak da ima mož še tam ful težav, tak da zdaj ne vemo kako in kaj bo. Bova jo dala, samo ne veva še zdaj točno kdaj. Pa konec poletja, mogočeuser posted image Drugače sem pa gledala oblekco, ki ji jo bom kupila. Skor ziher, ker mi je bila ful lepa. V BC sem gledala belo oblekco, čist ravni kroj, gor je pa imela pošite bele rožice. Čisto enostavna in preprosta. Nič volančkov, ker bi mene tudi kap user posted image user posted image No, pa tud v roza so imeli tako oblekco, tak da roza barva še izključenauser posted image user posted image

Moje stanje tam spodaj je še vedno isto. user posted image Nič še ni priteklo, sluz pa imam malenkost rjavkasto user posted image Zdaj pač čakam, če bo bo, če ne ne. Zdaj bom pa res mogla pomislit na kakšno zaščito, ker da pa zdaj zanosim, me kap user posted image user posted image Sem računala, da M vsaj še kakih 5 m ne bo user posted image Kako zgleda mirena? Za špiralo se ne bom odločila, ker me je strah user posted image Sej ne vem česa, pač da mi kaj noter da user posted image

Lila, ti pa povej, če boš imela kaj časa, pa skočiva na kak čvek user posted image user posted image Sploh ne vem, kje s tinko stanujeteuser posted image Zdaj ko sem rešena strokovca imam časa na preeeeetek user posted image user posted image

Tako, zdaj si grem pa kosilo naredit. Mi primanjkuje energijeuser posted image
LP

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 229
13.6.2007 18:28:40   
Jagoda3
živio mamice-user posted image

Zalbi - čestitam ti user posted image user posted image za narejen izpituser posted image
Gaja*- čestitam user posted image user posted image ti za uspešno opravljen strokovni izpituser posted image
Obema želim, da izpita obe fino zapijeta, ker sta se obe fejst namatraleuser posted image

Joj tolk mi gre na jetra kt gor na podstrehi rihtamo sobe za otroke (štemajo za centralno, vodovod, elektriko...)in mi skoz zbijajo user posted image kt štemajo po glavi. že komaj čakam, da mi bodo nehal srat po glavi ti razni delavci. Pa kt je treba tem delavcem skoz koffete kuhatuser posted image . Jaz bi zjutraj ob osmih lih zaspala - kt končno spokam otroka za v vrtec - pa pridejo delavci in začnejo štemat...ma na momente kt sem do devetih zjutraj še čist hinuser posted image (ker sem neprespana- zvečer ko tim zaspi sem jaz kot čukuser posted image in še kar bluzim po hiši- pa kt se delavci končno spokajo user posted image in je končno malo miruuser posted image - pa mi ful paše biti zunaj na balkonuuser posted image , da malo zadiham - pa kt je noč moj user posted image  končno neha delat in se usede poleg mene na balkon in končno se kaj pomenva...user posted image  pa grem jaz spat šele ob polnoči.Tim pa se zbudi okrog pol petih - pa je do pol šestih pokonci (gleda kot čuk in se ful smeji - jaz sem ta čas tud čist zbrihtana in prav uživam kt ga gledam kako se smeje - ma isti bioritem kt ga je imel v mojem trebuhuuser posted image ). ob pol šestih pa on zaspi in prespi celo dopoldne - če greva kam z avtom ga samo lepo prestavim in spi dalje.

Še vedno čakam, da mi sporočijo kdaj bo operacijauser posted image . Sem danes imela vsega dovolj in sem šla kar direkt vprašat v KC kdo in kdaj ga bo operiral - pa nisem nič kej več izvedela. Mi je zdravnik rekel, da imajo operacije (datume) za eno leto vse polno in da če bomo imel srečo da nas bodo enkrat vmes vzel, če bo kakšen odpovedaluser posted image . Sem pa zvedela da to operira samo en star zdravnik - mladih pa noče naučituser posted image . Bo pa ta zdravnik delal operacije samo še junija - potem pa gre ta zdravnik sam zase na operacijo in ga en mesec ne bo (julija). Potem pa ima en mesec in pol še dopusta (avgusta in pol septembra)user posted image user posted image
pa bomo že oktobra kt bo končno prilezel nazaj user posted image
Sem ga pa ful prosila, če bi nas lahko vzel še sedaj junija - sam ne vem če nam bo ratal (mi je njegova medicinska sestra rekla da ful velikim obljubi - sam na žalost niso potem vsi na vrsti.user posted image ..). Tako da sedaj čakamo, če nas bodo slučajno vzel - poklical junija, če bo kakšen otrok kt je naročen redno zbolel in bomo mi uletel namesto njega. Če nam pa ne bo ratal notr pridt junija pa bomo mogl ziher čakat do oktobra - da nazaj pride ta zdravnik user posted image  - sam ne vem kako bom lahko pomerkala to cevko tolk časa, ker bo med tem Tim že star pol leta - no sej je boljš da ne razmišljam user posted image   - ma jajcauser posted image , da rajš ne pomislim kakšno klaverno poletje je pred mano (pa kt sem se ga ful veselila, ker sem računala, da bom ful uživala ker bom cel poletje doma in mi ne bo treba it v službo in si rihtat dopusta - sedaj pa tako sranje user posted image
Ma kaj čem bom pač mogla mal potrpetuser posted image - ma sej bo upam potem boljš user posted image

Vse ostale pa kt se odpravljate na morjeuser posted image  pa vam želim velik sončkauser posted image  in toplo ter čisto morje, pa da bodo vaši user posted image  uživali in čofotali v vodi - vam ful privoščim (upam, da bo naš Tim tud drugo leto že čofotal v vodi na morju user posted image )

čao

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 230
13.6.2007 18:44:19   
Jagoda3
Aja glede krsta bomo mi s Timom kar še malo počakali, ga mislim dat po operaciji, da bo brez vrečke in cevke. Sem šla pa prav pogledat v album kako sem hčerko oblekla tri leta nazaj- sam sem ugotovila da nimam nobene slike iz krsta - smo zgleda pozabili fotoaparat.user posted image  Vem pa da nisem nič komplicirala, da sem jo kar nekaj roznega oblekla -itak pa daš un bel prtiček čez in se sploh ne vidi kaj ima oblečen spodaj.user posted image  

Hariba- Verjamem pa ti, da ti more biti ful smotan zdej kt ti je tašča pritresla belo oblekco in jo Zoja kao more zdej to imet. bi pa jaz ziher naredila tako, da bi jo za krst oblekla v to oblekco od tašče - sej veš protokol, pa da bo volk sit in koza cela- da ne bo zamereuser posted image . Bi jo pa takoj kt bi prišla ven iz cerkve preoblekla v tvojo talepo roza oblekco in bi jo Zojauser posted image imela oblečeno še potem na kosilu - ali slavju (pa če ti bo tašča kej težila zakaj si jo preobleka ji rečeš da si jo mogla previt in da jo je lih malo pokalauser posted image user posted image  zato si ji pa še oblekco zamenjala - pa da bo ponosila še tisto kt si jo ti že prej kupilauser posted image user posted image
Pa velik sreče - upam da ti uspe trik user posted image

Imam pa blažen mir - tim mi v ležalniku spi celo popoldne

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 231
13.6.2007 22:50:38   
taška30
Punce, ki študirate zraven, tudi jaz vam moram čestitat, res ste pridne. Jaz sem že par let nazaj, ko še nisem imela niti enega otroka, malo razmišljala o magisteriju, pa se mi ni dalo, zdaj ko imam pa že dve, pa tud v sanjah ne zberem volje za kaj takega.user posted image

Gaja - res je vroče zunaj in dobra si, da greš ven od 11-14-ih, no, razen če si v kakšni senci. Me smo šle danes ven mal čez osem zjutraj, pa sem ob desetih že komaj do doma zvozila, tako mi je sonce nabijalo v glavo.user posted image
Za doma je kar oblečena v dolge rokave, ker je naše stanovanje prijetno hladno in včasih dopoldne še mene zebe. Za ven pa seveda body s kratkimi rokavi in kratke hlače.
Glede morja pa - kaj pa vem, jaz take male še ne bi namakala v vodo, razen mogoče nogic.user posted image Zdajle je morska voda še kar hladna, mi smo bili na morju, ko je bila tastarejša stara 3 mesece, pa mi ni na kraj pameti padlo, da bi jo namočila.user posted image  Kaj pa vem, že zaradi tega, ker taki mali naj ne bi bili na direkt soncu, drugače pa do vode ne moreš kot po soncu. Raje napihnite tamal bazenček, pa vodo noter (magari morsko), pa naj se segreje na soncu voda, potem pa Gajo noter.user posted image

Lilka, kako je bilo na slikanju kolkov? Mi imamo pa naslednji ponedeljek in res upam, da bo OK, ker mi gre tole široko povijanje že malo na živce. Pa niti ne zaradi vročine, ampak ker se mi zdi da je vsa vkleščena in včasih ful joka in se napenja, potem jo pa dam iz tega oklepa, pa malo pobrca, se sprdi in pokaka, pa je prec bolš.

Jagoda3, zdaj sem šele prebrala glede vaše operacije, sem malo brala za nazaj, pa nisem nič našla, kakšno operacijo pravzaprav potrebuje Tim? Želim vam, da se vse steče kot se mora in držim pesti, da kmalu pridete na vrsto.user posted image

Hariba, mi pa od včeraj spet spimo na hrbtu!user posted image  Saj vem, da me nisi hotela prestrašit. Čisto prav da si povedala. Sem potem tudi v eni malo novejši knjigi to prebrala - da je možno, da je to eden od dejavnikov tveganja za nenadno smrt.

No, zdaj grem pa spat. Lahko noč.

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 232
13.6.2007 23:49:25   
mojčca
En vroč pozdravček vsem skupaj. Saj ne vem, ali je še vedno tako vroče ali pa meni hormoni še kar divjajo. Jaz imam občutek, da se bom skuhala. Bo že boljše.

No, da se malo pohvalim. Danes smo stari dva meseca user posted image user posted image user posted image . Joj kako hitro čas beži. Imam občutek, kot da sva ravnokar prišla iz porodnišnice. Je bil pa danes Matic prav bogi, ker so ga tako zvijali krči. Sem mislila, da mi bodo odpadle roke. Jokal, ne jokal, kričal je od 20 do 22. No, potem pa je od utrujenosti zaspal. Se mi je tako smilil, da sva na koncu user posted image  v duetu. Ne vem, od česa bi ga tako zvijalo. Mogoče od jabolka, ki sem ga včeraj in predvčerajšnjim pojedla za zajtrk. Adaptirano mleko imam pa tako ali tako za krčke. Saj bi mu dala kapljice ampak mi po njih ful bruha user posted image . Sem že parkrat rekla, da si bom nehala črpati mleko, ampak kar ne morem. Ne vem, imam tak občutek krivde vsakih, ko mu dam adaptirano mleko. Ja mojega je tako ali tako skoz manj, ker se naš gospodič ne doji. Ne vem, ali je z mojimi "mlekarnami" kaj narobe ampak isto je bilo tudi v prvo. Nobeden ni znal sesati, mleka pa je bilo vedno dovolj. Me pa ful bolijo od tega črpanja, saj na črpalko dobim ven ful malo mleka in zato črpam še na roke in me od tega bolijo moje "mlekarne".

Jagoda3, močno, močno držim pesti, da bi prišli na vrsto za operacijo že ta mesec in da se končno rešite cevk. Pa cevke mislim da še niso tak problem, ampak skrbi. Eno user posted image  in user posted image  za Tima.

Gaja, čestitke za strokovnega. Verjamem, da si si kar oddahnila, ko je vse skupaj za tabo.

No, tudi vsem ostalim user posted image user posted image user posted image  za narejene izpite. Ste pa pridne, da se vam poleg user posted image   uspe še učiti in uspešno opravljati izpite.

Krst - mi ga bomo imeli 1.7. Ga bom pa oblekla v športne hlače in srajčko. Tudi men ful ni všeč, da so otroci napravljeni kičasto, sploh pa ne zastopim, da nekateri še kar vztrajajo, da mora biti otroček obvezno v belem.

Punce, ali so vaši otročki tudi tako zgovorni in na veliko čebljajo. Jaz imam občutek, da je vsak dan bolj zgovoren in pa tudi nasmejan. No, najbolj pa mu je všeč, kadar mu Manca poje kakšne pesmice. Takrat pa se smeji in čeblja na veliko.

Eno vprašanje. Katere pleničke uporabljate. Midva imava sedaj pamperske št. 3. Moram pa priznati, da mi je veliko lažje previti punčko kot pa fantka. Ne vem. Manca je bila zelo malokrat mokra, Matica pa imam občutek, da stalno preoblačim. Ne vem, ali ga ne znam pravilno poviti ali kaj je to. Mi je patronažna rekla, da veliko mamic, ki imajo fantke pravi isto kot jaz.

No, pa dosti za danes.

Nočko

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 233
14.6.2007 0:40:02   
bojana1
Lep pozdrav mamice!
Končno se vam malo javljam.Danes je bila takšna sopara ko user posted image .Po moje tudi Luku to ne paše.
Vsem hvala glede nasvetov pri dojenju,sem dobila malo volje in upanja.Tako,da Zalbi te čisto razumem,sem tudi že jaz čisto obupala.
 Mojčca -tako se tudi jaz počutim,ker dodajam.Prav tako pa sem si do danes črpala mleko,pa sem skor znorelauser posted image pa sem danes KONČNO poskusila z dojenjem,pa je šlouser posted image ,upam da tako ostane,ker sem trpela ko user posted image in veliko prejokalauser posted image .Sam še nimam za vse obroke in dodajam adaptirano mlekouser posted image se tudi počutim krivo pa me noben doma ne zastopi.Pravijo,da kaj se sekiram,js pa kar user posted image .
Glede glave obrjene v eno smer-je blo pr Luku isto nam je rekla P,da to ni glih dober in da naj zdaj spi na boku kontra smeri v katero obrača glavico ,vsaj kakšen teden,ker lahko ima potem malo obrazek zamaknjenuser posted image ,smo obračali samo na desni bok,pa je že blo vredu,zdej pa spet-sem ugotovila,da mu podiram kupčka samo na desni rami-tudi to je lahko vzrok.
KRST-gremo septembra,ker čakamo botra ,da se vrne iz tujine.Sem verna ,vendar bo imel Luka sam izbiral.Men ni niti malo žal,da sem odraščala v verni družini,upam da bom tudi jaz tako fajna mama,kot naša.Oblačila-upam da bom našla nekaj preprostega in hkrati nekaj posebnega
Gaja,Zalbi-user posted image user posted image za izpite
Thumbelina-kaj je to baby handling?Kakšni so znaki da moraš to uporabljati,se mi zdi da tudi Luka gleda pogosto nazaj.
Kakšni morajo biti kolki,da ni potrebno široko povijanje.Luka ima 1A in ker ni bilo posebnosti se ne previjama več širokouser posted image
Jagoda-še enkrat ti iz srca želimuser posted image ,da pridete na vrsto v juniju,če pa vam ne uspe,pa sem prepričana,da se boste nekako znašli in probali uživati poletje-pa mogoče na kakšen drugačen način.
Hariba-joj ne vem kaj bi naredila,če bi dobila obleko od tašče in mi nebi bila všeč.Ziher bi kej zmutilauser posted image ,ker norim če mi ker kaj vsiljuje,pa veliko srečeuser posted image .
Jej spet sem se začvekal pozno v noč,grem pod tuš pa v posteljo .
Lahko noč!

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 234
14.6.2007 8:46:23   
gaja*
Hej,
taška30, no sej jaz sem tudi mislila, da se gaja ne bi v morju kopala, ampak v bazenčku z morsko vodouser posted image Nogice bomo pa še že namočli. user posted image Še mene ne morejo spravit v morje, ker me vedno zeeeeebe user posted image

Včeraj sva bile z gajo ful veliko zunaj. Dopoldne itak (v senci ja), popoldne sva šli pa ob 5 ven, ko je spet malo poleglo, ker drugače ni za zdržat, pa sva prišli šele ob 8 domov. Cel dan sva se skoraj potepali user posted image

Jaz ful razumem tiste, ki dodajate, da vam ni vseeno. Tudi jaz si najbolj želim, da bi jo lahko dolgo dojila, pa mi drugi tudi govorijo kao, ja pa kaj če ne boš več mogla user posted image Samo ne vejo, da bi mi bilo ful težko pri srcuuser posted image

No, gaja ima drugo budnico. Pravzaprav naju je obe zbudil ati, ker nama je poslal sms. Ma*er  sem bila jezna, pa tako sladko sva spali user posted image user posted image Zdaj pa čakam, da se naveliča svojih rok in me pokličeuser posted image

Šibam jaz še na orbitrek, dokler še ne joče.
Čaw čaw

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 235
14.6.2007 9:23:55   
sabri
dobro jutro vsem, me smo imele včeraj pevske vaje, tolk je vpila in jokala kot še nikoli, prav solze. Ne vem kaj ji je bilo, nisem nič drugače jedla kot ponavadi.user posted image . Drugače pa ima kolk slab, 2A in ima pregled v LJ, upam da ji ne dajo šinc, da bo samo široko povijanje, tako da Bojana1, če so kolki 1a ni treba široko povijanje, razen če hočeš. Glede dojenja pa te razumem, ker so tudi meni govorili, naj se ne sekiram, pa sem bila razočarana sama nad sabo, češ zakaj ne laufa. Ko sem pa se skoraj odločila, da res neham, je pa steklo. Sem pa nehala dodajati po enem mesecu, zdaj se dojimo in se je poredila 1kg v mesecuuser posted image .
Ćestitke Gaja in Zalbi za izpit in Mojčca za 2 mesecauser posted image .
Jaz uporabljam pamperske 2, pa se mi zdijo čedalje manjše, se krčijouser posted image . Zdaj grem pa na sonček, dokler še ni prevroč.LP

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 236
14.6.2007 9:59:14   
mojčca
Punce, se javljam čisto na hitro. Ali katera potrebuje modrček za dojenje št. 95 C od Beauty Baby. Ga podarim. Najrajši kakšni gorenjki, da ne bo potrebno pošiljati po pošti. No, če se javi kakšna druga, pa tudi ne bo problema.

No, pa uživajte na sončku.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 237
14.6.2007 12:12:50   
thumbelina
Evo sva nazaj iz razvojne ambulante. So me kar pomirili, da je z našim pobčkom ok, malo je sicer švoh v trebušnih mišicah in premočen v hrbtnih, ampak so mi pokazali vaje in bova doma delala. Pa nevrofizioterapevt nama je pokazal še en položaj, kako ga nosit, da ne bo preveč siten, ker mu tista poza, ki sem jo našla na internetu res ni pasala in se je drl.
Baby handling je pravilno nošenje in ravnanje z otrokom, da mu razvijaš prave mišice. Evo link:
http://www.mameibebe.net/dijete/dijete_sa_pp/Babyhandling/2004050515.htm
Sicer je bil pa ves čas v razvojni priden in se celo zdravnici in terapevtu nasmejal user posted image .

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 238
14.6.2007 15:37:40   
sabri
mojčca, glih moja cifra in si jih imam že nekaj časa namen nabavit še kej, sam nisem iz gorenjske ampak okolice lj. Tak da če dobiš kako bližje, če ne se pa priporočam.
Imamo pa dans spet pevske vaje,joj, joj, ne vem kaj ji je. LP

Neposredna povezava do sporočila: 239
14.6.2007 15:50:33   
zalbi
hej!

Najprej hvala vsem za čestitke. Je res malo naporno ob tako majhnem otroku še študirat, ampak je pa vvolja tako večja, da vse gre, le če se hoče.

midve sva bili včeraj popoldne spet pri P, končno se je uspešno zredila, tako da mi je kar odleglo. Kljub bruhanju je sedaj začela pridobivat, tako da zaenkrat ni treba na gastoskopijo. Sicer pa greva jutri še k enmu drugemu pediatru, da jo bo pogledal in povedal kaj misli glede njnega rfluksa.
v ponedeljek bi morali imeti uz kolkov, pa ni zdravniceuser posted image , tako da so mi prestavili za en teden, jej, pa to široko povijanje - no tut še en teden podaljšam, samo da pol ne b več trebauser posted image .

Naša sara pa je končno začela tudi čez dan malo več spati user posted image , tako da je postala malo manj naporna, prej je bila skoz vbudna, pol pa je bla zvečer sitna in ni mogla zaspati. Tako da sedaj pa čez dan malo več spi in je tudi bolj spiočitauser posted image .

Nč grem še kosilo skup spravt, preden bo alarma našega malega sončkauser posted image .

Lep in vroč dan še naprej...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 240
14.6.2007 18:29:48   
hariba
Ja verjetno bom naredila tako kot predlaga jagoda, ko bom prišla iz cerkve, jo bom že kar v avtu spreoblekla, tako, da v gostilni ne bi kdo mislil, da je že nevestauser posted image . Mojemu dragemu je tudi oblekica, ki sem jo jaz kupila bolj všeč, samo pravi, da če ne bom njene ji oblekla bo zamerila kot user posted image .
Ja da drži glavico user posted image  na eno stran ni fajn, ker ima potem malo zaležano glavico. zato jaz Zojo tudi dajem na bok ležat kdaj in jo založim. Se bodo pa itak kamlu začeli sami obračat, potem pa nebo več teh problemov, bodo pa drugiuser posted image . Tudi to da nazaj gleda ni fajn, ker lahko to škiljenje povzroča, pa naš tastarejši je do treh mescev tako grdo obračal z očmi nazaj, da sem se že resno bala da bo kaj hudo narobe.Vzrok je bil verjetno, ker se ga je tudi od zadaj gledalo. Zato sem zdaj svojim otrokom že takoj, kosem jo domov prinesla prepovedala, da bi jo od zadaj gledali, pa tudi njihovim prijatelje prosim, da ne, če vidim, da to počno.
zoja si ves čas ponavlja eja,eja, včasih tudi zelo na glas, sploh kadar je sita in previta se razgovori. Tudi jaz sedaj uporabljam pumpers 3, so mi najboljše.
Punce nič imet slabe vesti, če nimate dovolj mleka, tudi od adaptiranega bodo zrasli, ena slabših strani je le ta, da je adaptirano mleko kar draga zadeva. Obremenjevat se pa čim majn, ker bolj ko se boste še majn ga boste imele.
Gaja noge mislim, da pa ji lahko pomočiš not, če drugega ne vsaj podplate, miorda ji bo pa všeč. To se mi zdi, da je precej odvisno tudi od otroka. Tamlajšega mulca se do treh let ni dalo pripravit, da bi se kopal v morjuuser posted image . Se je že drl user posted image , ko smo prišli samo do vode kot da bi ga v njo vrgli. Z laro sem ap se na Rabu kopala v morju, ko je imela dobre 3 mesece in je ful uživala. Res pa je tam morje običajno ful toplo sploh v plitvini, v Novem gradu je pa kar mrzlo. Sem pa med vikendom Zojo za 2 krat po pol minute pomočila v otroški bazenček v Laškem in se ni nič zajokala, le začudeno me je gledala kaj je zdaj to. Sicer pa se doma ne kopa rada v banjici se dere in brca z nogami kolikor se da.
Jagoda, držim pesti, da bo tvoj Tim čimprej operiran.
Prav tako držim pesti za vse sončke, ki imajo težave z kolki in krči, da bo čimprej vse o.k.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 241
16.6.2007 18:20:40   
lilka
Evo mene, končno mam malo časa:
Taška30: Kolki so bli 1A(iz bolnice je šla z (1Amejno), pa je rekla da svetuje široko povijanje do 11.7. ko imamo spet ultrazvok. Jaz bom še kar vztrajala, če je tako rekla, ta en mesec bomo pa že zdržali.
Kako pa ste kaj ve z AD3-jaz jih še vedno ne dajem, zdej sem po nasvetu pediatrinje naročila une iz avstrije po tisteh menda ne zvija, ker naša ima že tako ali tako ful močne krčke.
Kaj sem mislila vprašat:aja, kolikokrat pa vaši kaj kakajo-moja je začela po 3x na dan in kar redko, zdej pa ne vem a je to preveč?

hariba:Tinka bo 4 mesece, ko gremo na morje in če bo voda topla mislim tudi jaz poskusit, če ji bo pasalo. Veš kaj mi še povej, a si ti s kakšno kremo za sončenje mazala al se tako majhne še ne sme?

bojana1:Zanimivo, jaz se pa glede tega ker nimam dovolj mleka sploh nisem sekirala, ker je tudi svakinja skos dodajala, mi je blo čisto normalno zgleda al kaj, ne vem sploh nisem razmišljala o tem. Jaz sem vesela da vsaj nekaj imam, da vsaj malo dojim, res pa je, da je prekleto drago, ta Novalk AC1, ki ga jaz dajem pride 10e 1 piksna za 5 dniuser posted image .

A ve ste že pri pampers3, jaz pa še vedno 2 uporabljam, hm, kakšno pa imajo vaši sončki kilažo, jaz za mojo zdaj ne vem, na prvem pregledu je pa mela 3860g.

No jutri imamo krst, potem p upam, da bo nekaj časa mir s tem gostenjem ljudi in obiski. Prejšno soboto so se kolegi skupaj najavili, 20 jih je blouser posted image

Sej si ne upam, pa se morem pohvalit:najina Tinka zdaj že kakšne 3 tedne spi od 21.00-4.00, zadnji teden pa od 21.00-5.00.user posted image jaz sem tako vesela, ati še bolj....kolker čez dan ne spi, ker jo krči ful dajejo, pa zvečer lepo zaspi in spi do jutra. haval bogu al nevem komu, samo da bi trajalo.

tako, dovolj za enkrat, bodite krasno, pa se slišimo v ponedeljek....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 242
16.6.2007 21:31:45   
thumbelina
NO, jaz sem pa sama danes zvečer in mi je miceno dolgčasuser posted image . Oba čmrlja spita in upam, da ostane tako do ene štirih petih zjutraj. včeraj sem šla pa jaz s kolegi iz službe ven na pijačo malo poklepetat user posted image , vmes sem šla domov malega podojit in hčerki polupčkat se za lahkonoč potem pa odbrzela nazaj. Prav fletno je blo. No danes moram pa jaz doma odslužit.... je kar naporno oba otroka spat spravit, ampak konec dober vse dobro.
Hčerka je dobila gliste in zdaj se bojim, da jih je dobil tudi mali - bomo naslednji teden dali pregledat blato pa bomo videli. Midva z možem pa kar preventivno jemljeva arcnije. zdaj ko gledam nazaj, vidim, kako brezskrbno je bilo pri taprvi hčerki, ko se ni imela od koga kaj nalezti. zdaj pa je imela hčerka že ko sem rodila, zelen smrkelj do tal, zdaj gliste, kaj bo šele pozimi - raje ne pomislim... No vsaj vodene koze je že prebolela, tik preden sem šla rodit, tako da bo vsaj pred tem mir.
Našega pa nič kaj hudo ne zvija, malo sicer na vsake toliko zajamra in potem malo pordujska in je mir. Kakšnih krčev nimamouser posted image , se kar ne upam začeti z AD3, ker bi ga utegnilo šraufati. Ko sem mu dajala Daktarin proti sooru, ga je kar precej matralo in je jokal in bil siten. Tudi spal ni dobro.
No zdaj grem pa pod tuš, pol bom še malo bluzila po www, potem pa spatuser posted image .

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 243
16.6.2007 22:20:12   
sabri
oj, pa smo iz štajerske, nas je dobila toča, ampak ne tok huda, je pa padalo ko user posted image .
kakanje: sem videla, da zaradi tega joka, vsaj mislim, ker zadnje čase kaka na 2-3 dni in dokler se ne pokaka, joka parkrat na dan, da kar tuli zdraven. Se mi tok smili, ker jo zihr prav boli. Pijem donat, ji dajem Sab simplex, komarčkov čaj, pa nič bolje. Po 3 dneh pa se pokaka za vse nazaj. Ali ima katera kak predlog kako še pomagat, da bi vsaj enkrat na dan kakakla? Kako pa kaj vaši kakajo?
plenice: mi imamo še vedno 2, pa ima 4900 kg, pa se mi zdijo glih za glih, čeprav do 2 do 6 kg.
lilka: tvoja pa spi fantastično, naša pa maximalno 4 ure, čez dan pa tudi bolj malo.
Ad3. dokler je tako z našo, da jo kar nekej matra, ni šans, da jo še s tem mučim, mogoče ko se vse umiri, pa še takrat bom vidla, kakšna bo reakcija, pač jem dosti korenja pa to, pa sonček.
Jo grem uspavat, ker se tudi po kopanju in papici ne umiri. Lahko noč.

Neposredna povezava do sporočila: 244
16.6.2007 23:18:57   
zalbi
Hej!

Sabri, mi sm tudi iz štajrske prišli - kam pa vi hodte, mogoče pa hodmo blizuuser posted image .

Zadne dni sm tudi jaz kar zadvoljna glde spanj našga sončka. zapis do 22h enkrat, pol pa se okol 3h spet zbudi - mram rečt da je zars fajn.
AD3-jaz sem že zamenjala za D3, ker je user posted image ful zvijalo, pa sem šla do P, pa je dala D3, zaenkrat j vredu.
plenice - mi mamo tut 2 - pa ima 4780g, pa opažam, da bo treba prešaltat na 3 počasi. Sicer pa uporabljam plenice od Mullerja, al pa Pampers.
kakanje - naša kaka približno 2x na dan, se pa napenja kot žaba.
krčki- jaz ji zdej dajem lefax (isto kot lefaxin iz Avstrije, le da je iz Nemčije), pa se mi zdi da je kr bolš, manj jo zvija. user posted image

lilka
- lepo krst in praznovanje po njem ti želimuser posted image . Mi ga imamo 24. 6., torej prihodnjo nedeljo.

Lahko noč vsem, jaz grem spat, da se mal spočijem, sem zdej zvečer še pekla torto, ker gremo jutr na rd, k ima malček 2 leti!

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 245
17.6.2007 8:27:33   
hariba
To noč moram pa tudi jaz Zojo pohvalit, je tako pridno spala, je pa zato prejšnjo noč imela veselico.
Lilka Najprej ti želim danes lepo praznovanje.Jaz sem svoje, večje ko so bili mali zmeraj mazala z visokim zaščitnim faktorjem po obrazu, nogiah in rokah, bili so pa v kakem body ju, le proti večeru sem jih slekla, da so se razhladili. Uporabljala sem od bubchen, saj mislim da je bila od bubchen, ki je za otroke od treh mescev do treh let, vodo obstojna, zf 45. Je bila pa takrat draga kot user posted image . Moram jutri, ko grem v spar in dm pogledat kaj imajo in kaj nabavit. Sem jmi zadnjič, ko smo bili na enem pikniku pa rokice, ke re je bila v kratkih rokavih preventivno namazala z otroškim delialom in ni bilo nobene reakcije. Je pa jonshon tudi kar fajn.
Kakanje Zoja od1-2 na dan, je pa sin kot dojenček imel obdobja, ko je tudi po 3-4 krat dokaj, pa mi je sestra v posvetovalnici rekla naj dam milupo ali humano da se kaka driska ne razvije, je tako pljuval ven. Po mojem ni nič narobe, lahko pa pokličeš v otroški dispanzer in vprašaš.
plenice:ja mi imamo zdaj 3, saj 2 so ji sicerše prav a so že bolj tesne, 5600g. In ker je zmnkalo nam 2, sem nove kupila raje večje.
Zdaj grem pa tavelikemu zmerit vročino, jo je včeraj zvečer imel. Pri nas je vedno nek user posted image user posted image .
Imejte se lepo.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 246
17.6.2007 11:09:16   
sabri
dobro jutro, no danes je mami vesela, ker se je po 3 dneh naša pikica pokakala.user posted image Je takoj drugačne volje. Danes smo pa same brez user posted image in sploh ne vem, kaj čem delat, sprehoda se po nekaj urah tud naveličaš.
Zalbi: mi hodimo v vas zdraven Šentruperta, tam je on doma. Pa vi? Bi se lahk kdaj zmenle za na kavo na štajerskem, meni je super tam, se trudiva, da se preseliva počasi tja.

Sva pa se z Mojčco pogovarjale, da bi zdaj pa res lahk naredila kako srečanje aprilčic. Boste povedale, koliko vas je za, pa kak predlog kje bi se dobile.
Uživajte nedeljo. LP

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 247
17.6.2007 12:29:08   
thumbelina
Glede kakanja je 3x na dan čist normalno. naša taprva je ene 5xx na dan pa je bilo vse ok. Imamo pa pri tadrugem glih obratno, ker se pokaka enkrat na 2 dneva in ga včasih vse not tišči.user posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 248
17.6.2007 23:59:23   
katja pv
Ste se pa kar razpisale, da sem porabila kar 1h da sem prebrala vse od mojega zadnjega posta dalje.

Mi smo pa zadnje dneve tako user posted image , da je groza. Ali se dere starejši ali pa mlajša predstavnica nove generacije. Meni se včasih prav meša, ko sem sama z njima in ne vem kako ju pripraviti, da bi utihnila in bi imela trenutek miru.

Jaz pa Ano mažem z Nivejino kremo z ZF 30, pa ni bilo nobenih reakcij. Namajžem pa jo po rokah, nogah in obrazu.

Sina sva pri 3eh mesecih namočila v morju tako, da sva mu namočila le nogici. Se je pričel takoj dreti kot zverina. Načeloma je potrebno imeti temperaturo vode vsaj 30 stopinj. Tako da se je sin namakal raje v toplicah na tečaju za plavanje dojenčkov.

Še dva tedna pa bo Ana stara 3 mesece, sin bo pa v četrtek star 2. leti.

Ideja o srečanju aprilk mi je zelo všeč, tako da sem takoj za. Lokacija ni problem. Težava bo le uskladiti čas.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

Neposredna povezava do sporočila: 249
18.6.2007 7:30:41   
zalbi
Dobro jutro!

Super ideja o srečanju. Sabri in mojčca - najbolje da določta dan, ali dva, pa se napiše katera bi lahko, pa če nas bo večina pa se lahko dobimo. Kar pa se tiče kraja - ja če mene vprašata, mi je nabolje kje okoli Ljubljane.

Uh, danes pa sem se malo naspala, naš mali sonček je spal celo no. Včeraj smo se potepali, smo bli na enmu pikniku, pa še zvečer pri enih prijateljih, je bla mala tolk zmatrana da je potem kr celo noč spala kot top.

Dans grem tudi jaz iskat kremo za sončenje. Ker če jo vozim z vozičkom okol, pa zdej k bo zares vroče ta tdn, ji moram namazat nogice če jo sonček pogleda.

Zgleda da se nam obeta en luštn dan...

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?