|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neplodnost
31.3.2007 20:01:33   
Mala koala
Sem šla dvakrat prebrat. Enostavno ne morem verjet, da je nekdo lahko tako pokvarjen, da take stvari razmišlja, pa ne samo to, še napiše jih brez sramu in to na ta forum.
Se sprašujem, kje so odgovorni in zakaj ne ukrepajo. Jap, pa tudi z Rijo se strinjam. Javna objava!

(odgovor članu Kalamaki)
Neposredna povezava do sporočila: 51
31.3.2007 20:07:29   
Špelka
Pika moja draga.... user posted image user posted image user posted image  Ob tvojem postu zdaj jočem... Ne vem zakaj, mogoče malo zaradi hormonov, mogoče zato ker vem, kako v redu punca si...

Mogoče bi lahko zase rekla, da vem kako ti je. Pa ne bom rekla tega - ker niti približno ne vem, kako je čakati še enkrat tako dolgo kot sem jaz... Vem le, da je bilo meni ful hudo - še enkrat toliko - uh....user posted image user posted image user posted image

Pikica moja - vedi, da mislim nate.... IN TI Z VSEM SRCEM V TRETJE ŽELIM KAR DVA NAENKRAT!!!!

Pa en šopek samo zate... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa še eno user posted image  za vso srečo tega sveta.

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 52
31.3.2007 20:11:01   
Špelka
Ti pa, anonimna - če si že zase ne moreš predstavljati - predstavlja si, da bi tvoja sestra imela enake probleme, in ji do 40.leta ne bi uspelo.. Kaj bi ji rekla: "Ej, posluš, sprijazn se že, da ne boš mela otrok, mojga dnarja je škoda zate?!"

No, tko da veš - tudi me smo nekomu sestre, pa hčere, pa nečakinje. In samo sreča je, da si ti ena redkih, ki tako razmišljajo, zato ti upam reč v obraz: "UPAM, DA TVOJ DENAR OD ZDR. ZAVAROVANJA NE BO ŠEL ZA MOJE PSOTOPKE, KER BI MI BLO POD ČAST!!!" IN LAHKO SI GA NEKAM VTAKNEŠ! user posted image user posted image user posted image user posted image  

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
31.3.2007 20:25:23   
koala
Anonimna, samo še nekaj bi dodala, ker mi tvoje pisanje res ne da miru.
Spotaknila si se ob stroške zdravljenja neplodnosti za starejše ženske, za nekoga, ki si ni sam izbral da ne bo mogel zanositi.
Če se že ob kaj spotikaš se spotakni ob stroške zdravljenja povratnikov narkomanov, ker stane veliko več kot postopki umetne oploditve.
O povratnikih pa govorim zato, ker sem mnenja, da lahko vsak zagreši napako in si zasluži šanso, ampak ne **** krat.
In o narkomanih govorim zato, ker sem mnenja, da se zavestno odločiš da se boš drogiral, nevednost v današnjem času za moje pojme ni izgovor.

< Sporočilo je popravil koala -- 31.3.2007 20:26:53 >

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
31.3.2007 20:34:49   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: koala

Anonimna, samo še nekaj bi dodala, ker mi tvoje pisanje res ne da miru.
Spotaknila si se ob stroške zdravljenja neplodnosti za starejše ženske, za nekoga, ki si ni sam izbral da ne bo mogel zanositi.
Če se že ob kaj spotikaš se spotakni ob stroške zdravljenja povratnikov narkomanov, ker stane veliko več kot postopki umetne oploditve.
O povratnikih pa govorim zato, ker sem mnenja, da lahko vsak zagreši napako in si zasluži šanso, ampak ne **** krat.
In o narkomanih govorim zato, ker sem mnenja, da se zavestno odločiš da se boš drogiral, nevednost v današnjem času za moje pojme ni izgovor.

Koala, bravo.Tudi jaz se nekako ne moem pomiriti ob izjavah takih.

LP Mojca

< Sporočilo je popravil katrin -- 31.3.2007 22:43:40 >

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 55
31.3.2007 20:46:52   
perlica

Mislim,da je boljše,da ostaneš anonimna,ker je to katastrofa,da imaš takšno mnenje o parih,ki se trudimo na vse mogoče načine,da bi prišli do dojenčka pa ni važno koliko smo stari.

Pa sploh ne vem kdo si da tako razmišljaš kolko denarja gre za te postopke....
Se sploh zavedaš kolko denarja porabi država za bedarije in pol ne vem zakaj bi to bili takšni stroškiuser posted image ,ki jih  mi plačujemo.Samo da preko davkov in zavarovanj...

Mislim grozno je sploh,da lahko ena ženska tako razmišlja.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 56
31.3.2007 20:51:38   
Katrin
Temo bom zaklenila, dokler se ne posvetujem z ostalimi moderatorji.

< Sporočilo je popravil katrin -- 1.4.2007 20:29:21 >

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu perlica)
Neposredna povezava do sporočila: 57
31.3.2007 22:47:05   
Katrin
Tema je odklenjena.

Lahko nadaljujte z razpravo. Razne osebne žalitve so bile in bodo brisane.

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 58
31.3.2007 23:32:54   
Marina 1
Draga anonimna.
Jaz sem bila gostja polnočnega kluba in vem kaj pomeni če je par neploden.Meni je sicer takoj uspelo in sem povila dva čudovita otroka.Tebi pa lahko povem samo to da upam da nikoli ne doživiš in ne greš skozi vso to kalvarijo katero smo in ene še dajajo skozi.Po drugi strani si pa ta trenutek želim da bi na svoji koži občutila kako je neplodnim parom.Morda ti nimaš težav z zanositvijo in si morda celo sama že mamica ampak ob tem se malo vprašaj kaj pa če tvoji otroci ne bodo mogli imet otrok in se bodo morali soočit z neplodnostjo?Mogoče se boš kdaj spomnila teh mojih besed,če slučajno kdo od tvojih bljižnjih ki jih imaš rada bo moral poiskat te vrste pomoči.In ja za mene je ta tvoj prvi post zelo podel in ponižujoč,še najhuje pa je ker se nisi upala izpostavit z pravim nickom in se skrivaš za anonimnimi nicki.Zakaj?A se bojiš odziva ostalih rr obiskovalcev?Jasno je da si redno na forumu,kajti drugače nebi bila anonimna.
Na tvojem mestu bi se opravičila vsem,kateri so prizadeti zaradi tvojega egoizma.Pa ne me narobe razumet.Nisem človek ki bi nekoga žalila ali kaj podobnega ampak tvoj post je pa presegel vse meje,razuma,človeškosti in dobrega okusa.Mislim res sem šokirana da v današnjem stoletju nekdo tako razmišja.No toliko od mene zate anonimna.
Vse ostale,ki pa se še trudite tako ali drugače za svoje sončke pa nasvet.Naučite se ignorirat takšne osebe in preslišat njihova razmišljanja čeprau vem da je težko.Ne obupajte in ne vdajte se v usodo,ampak pozitivno mislite in videle boste da tudi za vas posije sonček in vam življenje podari najlepšo stvar tega sveta-da povijete male,dišeče dojenčke.Tudi jaz sem morala prehodit kar dolgo pot ampak sem danes ponosna mamica dveh sinkov in lahko samo rečem hvala bogu da imamo tako dobre zdravnike da lahko tudi mi neplodni pari okusimo srečo starševstva,pa čeprau je to za ene velik strošek države.

Srečno vsem,tebi anonimna pa želim da vzameš v roko knjigo bontona in jo temeljito preučiš da boš spoznala da se pa kar tako ne spodobi prizadet okolice.

LP Marina

Ps:Toše R.I.P

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 59
1.4.2007 7:54:14   
Primoza
Naj se oglasim še jaz, ki na srečo sicer s tovrstnimi zdravstvenimi težavami nisem imel za opraviti.

Ali se vam mogoče ne zdi da je mnenje anonimne kar zakoreninjeno tudi pri tistih, ki usmerjajo denar v javnem zdravstvu?

Kolikor vem je samoplačništvo pri umetni opoditvi praktično obvezno, ker je brezplačnih le omejeno število posegov. Osebno lahko rečem, da je to največji pesek v oči - razna stališča o namenu povečanja rodnosti. Istočasno pa omejevanje števila posegov. Glede na to, koliko stane samoplačniški poseg, gre potem tudi zato, da si ga nekateri enostavno ne morejo privoščiti. Podobno je tudi pri pediatriji.

< Sporočilo je popravil primoza -- 1.4.2007 7:56:39 >

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 60
1.4.2007 7:59:11   
cmokec
Anonimna, napisal/-a si nekaj najbolj groznega, kar sem o neplodnosti uspela prebrati tukaj na RR. Še huje je, da je tekst zelo prizadel punce, ki najbolj trpijo v boju za dojenčka. In to boli.

Naj se tekst zbriše, ali pa pusti odklenjeno, ker brez komentarja tak provokacija skoraj ne more biti.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 61
1.4.2007 8:24:16   
Blejka26
ne bom nobene obsojala ker vidim da ste se pridno razpisale.bom pa rekla tako-moja teta se že dolgo trudi da bi imela otroka,že več kot deset let.Res ji je država plačevala zdravljenje...toda ni tako kot misliš draga anonimna.plačali so ji določeno število zdravljenj,potem pa če bi hotela vztrajati bi morala plačati sama,toda stroški so resnično predragi,da bi s tem še nadaljevala.In tako ji je še tisti delček upanja o otroku padel v vodo oz.upanje se ji je razbilo na tisoče končkov.In meni je res zelo hudo,ko grem k njej na obisk z svojo pikico,ker vem kako močno si želi otroka.Ko vidim njen pogled ob otroku me stisne pri srcu...v glavnem predstavljaj si,da naprimer ti sama ne bi mogla imeti otrok..kaj bi storila...bi bila finančno zmožna iti na zdravljenje...mislim da ne,razen če se ne valjaš v denarju...zato res ni lepo da obsojaš taka zdravljenja.jaz bi umrla če ne bi imela upanja imeti otroka.
Starost je v nekih mejah res potrebna toda dan danes si je treba zagotoviti prihodnost...ne moreš imeti otroka kar tako,če ne veš ali bo priskrbljen ali ne.to je moje mnenje

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 62
1.4.2007 8:51:35   
Anonimen
Iskreno se opravičujem vsem, ki sem jih s svbojim pisanjem prizadela. Res, to ni bil moj namen. Hotela sem samo opozoriti na problem dolgih čakalnih vrst, s katerim se soočajo neplodni pari. Deloma sem vzroke iskala tudi pri tistih, ki se za otroka odločijo šele po 35 letu, ko je odstotek uspešnosti zdravljenja nizek. Nisem pa s tem mislila tiste, ki so v postopku že dalj časa, toliko dolgo, da so naenkrat tudi sami toliko stari. Pač sem izhajala iz tega, da tisti, ki so toliko dolgo odlačali z otrokom, so si v tem času zagotovili nek stabilen finančni položaj, in so sposobni kriti stroške postopka. Vem pa, da obstajajo tudi izjeme. To je moje osebno mnenje, ki se si ga ustavrila na podlagi izkušenj. Sem pa prebrala vaše odgovore in seveda dopuščam tudi drugačna stališča.
Žalila v svojih postih tudi nisem. Nikjer. Za razliko od nekaterih, ki so se spustilke na tak nivo.  Če bi vedela v kaj se bo debata razvila, sploh ne bi šla odpirat te teme. Ne vem, po moje se da mnenje izražat tudi na nek bolj kulturen način, če vam kaj ni po godu. No, pa upam, da so bile žaljivke tudi res brisane. Pa ne zaradi mene, ampak zaradi drugih.
V pozanstvu imam dosti žensk, ki se srečujejo s temi problemi. In niti ena ni ob pogovorih tako reagirala. Tudi priznani ginekolog na področju neplodnosti mi je v najinih debatah sam nakazal podobna stališča. Vem, da so to tako občutljiva področja, da je kruto ženske obravnavati statistično in postavljati mejnike po letih. Jaz sem se oddaljia in zgolj realno gledala na stvari. Da bi mlajše lažje in hitreje prišle do otrok, če bi imele več plačanih postopkov. In da vi tiste, ki zavedno odlašajo z materinstvom do 35 leta, morale sprejeti v akup tudi to dejstvo, da si bodo morale krit stroške zdravljenja.  Ne vem, neka meja mora tudi obstajati. In ta je  v tem primeru predvsem biološki mejnik.
Še enkrat povem, da vsem, ki si ga želijo, močno privoščim otroka. Berem vaše zgodbe, držim pesti  pri posegih, upam z vami in se veselim....
Tudi mene ste prizadela, najbrž je bil za razlkiko od mene, to vaš namen. Evo, uspelo vam je.
Pa še nekaj o moji anonimnosti. Sama nimam problemov z neplodnostjo, zato sem se odločila, da pomagam, kolikor je v mojih močeh parom, ki si želijo otroka.  Zato sem v postopku darovanja spolnih celic. Mogoče bom tudi kateri od vas tako pomagala do tako željenega otročka. Želim pa, da to moje dejanje ostane anonimno.
Lep pozdrav...

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
1.4.2007 8:54:31   
saša80
IZVIRNO SPOROČILO: Marina 1

Draga anonimna.
Jaz sem bila gostja polnočnega kluba in vem kaj pomeni če je par neploden.Meni je sicer takoj uspelo in sem povila dva čudovita otroka.Tebi pa lahko povem samo to da upam da nikoli ne doživiš in ne greš skozi vso to kalvarijo katero smo in ene še dajajo skozi.Po drugi strani si pa ta trenutek želim da bi na svoji koži občutila kako je neplodnim parom.Morda ti nimaš težav z zanositvijo in si morda celo sama že mamica ampak ob tem se malo vprašaj kaj pa če tvoji otroci ne bodo mogli imet otrok in se bodo morali soočit z neplodnostjo?Mogoče se boš kdaj spomnila teh mojih besed,če slučajno kdo od tvojih bljižnjih ki jih imaš rada bo moral poiskat te vrste pomoči.In ja za mene je ta tvoj prvi post zelo podel in ponižujoč,še najhuje pa je ker se nisi upala izpostavit z pravim nickom in se skrivaš za anonimnimi nicki.Zakaj?A se bojiš odziva ostalih rr obiskovalcev?Jasno je da si redno na forumu,kajti drugače nebi bila anonimna.
Na tvojem mestu bi se opravičila vsem,kateri so prizadeti zaradi tvojega egoizma.Pa ne me narobe razumet.Nisem človek ki bi nekoga žalila ali kaj podobnega ampak tvoj post je pa presegel vse meje,razuma,človeškosti in dobrega okusa.Mislim res sem šokirana da v današnjem stoletju nekdo tako razmišja.No toliko od mene zate anonimna.
Vse ostale,ki pa se še trudite tako ali drugače za svoje sončke pa nasvet.Naučite se ignorirat takšne osebe in preslišat njihova razmišljanja čeprau vem da je težko.Ne obupajte in ne vdajte se v usodo,ampak pozitivno mislite in videle boste da tudi za vas posije sonček in vam življenje podari najlepšo stvar tega sveta-da povijete male,dišeče dojenčke.Tudi jaz sem morala prehodit kar dolgo pot ampak sem danes ponosna mamica dveh sinkov in lahko samo rečem hvala bogu da imamo tako dobre zdravnike da lahko tudi mi neplodni pari okusimo srečo starševstva,pa čeprau je to za ene velik strošek države.

Srečno vsem,tebi anonimna pa želim da vzameš v roko knjigo bontona in jo temeljito preučiš da boš spoznala da se pa kar tako ne spodobi prizadet okolice.

LP Marina

marina zelo lepo povedano...  rečem lahko samo to, kdor  si to ne izkusi  ne more niti približno vedet kako to je... vsem puncam, ki pa se še trudimo pa želim , da čimprej ugledamo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marina 1)
Neposredna povezava do sporočila: 64
1.4.2007 9:00:08   
Primoza
No malo po tehnokratsko ste popretiravali, to bo kar držalo.

Dejstvo je da predalčkanje pri tako občutljivih vprašanjih zelo neokusno. To je tako kot reševati problem staranja prebivalstva z evtanazijo po 65 letu.

Mnenja sem, da je v dobi podaljševanja aktivnega življenja v 60 leta starševstvo 30 letnikov (40 letnikov...) nekaj povsem normalnega. Res je morda človek takrat že malo bolj utrujen, ampak enega otroka pa že sfolga, še posebno ker so to zelo zaželjeni otroci, kar je na prvem mestu pomembno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
1.4.2007 9:23:43   
Anonimen
Veš anonimna jaz osebno tvojemu opravičilu ne verjamem.Če bi res imela opravka z ženskami,ki se borijo z neplodnostjo,ti na kraj pameti ne bi prišlo pisati kaj takega.Praviš,da smo te prizadeleuser posted image Ja madone kaj si pa pričakovala,da ti bomo ploskale al kaj?Nobeno opravičilo ne more popraviti tistega,kar je povzročilo tvoje pisanje.In pišeš o tem,da narave ve,kaj dela.Ne narava ne ve kaj dela,ker če bi vedela,bi kaznovala ljudi,ki drugim ne želijo dobro in pomagala tistim,ki si zaslužijo,da so poplačani za svoj trud in bolečine.Saj veš kaj mislim a ne?
Da si pa anonimna zato,ker si na listi za darovalko pa lahko nakladaš komu drugemu,ker jaz ti ne verjamem.
Ženska,ki se spusti tako nizko, po moje ni sposobna drugim pomagati.Kako bi pa pomagala?Ali bi zdravnikom rekla,da boš podarila tisti,ki je stara pod 35,ker druge si tega ne zaslužijo,ker državo preveč stanejouser posted image
Veš anonimna,tolažim se s tem,da je takih ljudi kot si ti malo.Lahko misliš kar hočeš,to je tvoja pravica,samo drugič takšna razmišljanja obdrži zase,ker pomagati nekomu pomeni,ne obsojati.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
1.4.2007 9:54:51   
Kalamaki
Draga anonimna. Žal tudi jaz tvojemu opravičilu ne verjamem. Samo nekaj si zapomni. Tako, kot si ti prizadela ženske, ki sodelujejo na tem forumu, tebe nobena žaljivka ne more, verjemi. In če je tvoj namen pošten, zakaj si anonimna? Edina anonimna v celem postu.
Eden od mojih postov je bil označen kot žaljivka in izbrisan. Kar se mene tiče, je RR team spet enkrat uspel dokazati svojo subjektivno ocenjevanje primernih in neprimernih debat.
Vsem, ki sodelujete na tem forumu pa iskreno želim, da bi se vam želja čimprej uresničila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
1.4.2007 9:56:19   
Anonimen
lahk sam dodam, uboge tvoje prijateljice, ki morajo to polušat. Verjemi mi, boli jih, pa tega ne pokažejo. Tako kot vse me, tako kot jaz ne pokažem niti sestri, niti mami, niti najboljši prijateljici, če me s kako besedo ali stavkom zabodejo v srce in dobro vem, da mi hočejo samo pomagat in mi olajšat trpljenje. Pa jim tega ne pokažem, bi jim lahko, pa preveč boli se ubadat še naprej.
Ne bom obsojala ali si ali nisi v darovalskem postopku, vedar vem, da če bi bila, bi videla, kolk čakanja, kolk priprav, kolk bolečin, kolk inekcij, kolk trpljenja, kolk kilogramov, kolk napihnjenosti, kolk glavobolov, kolk........ stoji za vsem tem in potem ne bi napisala kaj takega kot si v prvem postu. Vse to nato lahko pomnožiš z milijon, daš še na potenco in boš dobila to kar me prestajamo. ti boš imela občutek olajšanja, ker nekomu pomagaš, me pa imamo strah in trepet, živčno vojno, agonijo, kalvarijo, kaj če tokrat spet ne bo uspelo, kaj če fašemo hipestimulacijo, kaj če izgubimo jajčnik, kaj če zaradi vseh teh postopkov in posegov v maternico, pride do splava, kaj če me partner zapusti, ker mu ne morem dat otroka, kaj če mi........ Poleg tega pa darovane celice povečini res gredo starejšim in ti bi jim potem po eni strani tako pomagala, po drugi strani pa obsojalauser posted image .

samo en namig, daj raje poslušaj svoje prijateljice, ki zelo trpijo, kot pa jih obremenjuješ še s takimi izjavami. preberi si prosim pismo, ki je tudi objavljeno na teh straneh foruma in boš točno videla kaj tvoje prijteljice mislijo. Ne se tolažit s tem, da se strinjajo  s tabo in te poslušajo ko take govoriš, ker to ne more bit res. Verjemi, če imajo probleme s plodnostjo, jih to zelo boli, pa so samo tiho. Še enkrat, raje prisluhni njihovi zgodbi

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
1.4.2007 10:01:25   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija
Veš anonimna,tolažim se s tem,da je takih ljudi kot si ti malo..

Tole pa ne bo čisto držalo - tako razmišljanje trenutno prevladuje tam, kjer delijo denar za zdravstvo, pa še kje.

300 mio evrov, ki se jih je investiralo v nakup oklepnikov, ki itak niso ne vem kako nujni (oz. nobeden nima jajc, da bi se dodatno uprl vpeljavi NATO standardov), pomeni recimo 100 mio evrov, ki se ne vrnejo v Slovenijo. Teh 100 milijonov evrov pomeni kakih 50000 dodatnih postopkov IVF in podobnih načinov oploditve.

Če se računa da bi bilo uspešnih, glede na to da bi s tem subvencionirali težje primere 10% bi ti pomenilo 5000 dodatno rojenih.

Če se računa, da se zdaj rodi letno 18000 otrok bi to pomenilo, kar lep delež k povečanju rodnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
1.4.2007 10:03:20   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Kalamaki

Draga anonimna. Žal tudi jaz tvojemu opravičilu ne verjamem. Samo nekaj si zapomni. Tako, kot si ti prizadela ženske, ki sodelujejo na tem forumu, tebe nobena žaljivka ne more, verjemi. In če je tvoj namen pošten, zakaj si anonimna? Edina anonimna v celem postu.
Eden od mojih postov je bil označen kot žaljivka in izbrisan. Kar se mene tiče, je RR team spet enkrat uspel dokazati svojo subjektivno ocenjevanje primernih in neprimernih debat.
Vsem, ki sodelujete na tem forumu pa iskreno želim, da bi se vam želja čimprej uresničila.

No saj ni bilo tako hudo, saj se je nabralo kar cel kup (upravičenih) pripomb, pa tudi osnovni post je malo preoblikovan, kot ste verjetno opazili.

(odgovor članu Kalamaki)
Neposredna povezava do sporočila: 70
1.4.2007 10:07:11   
Anonimen
Se strinjam Primoža s tem kar si napisal/a.Da je takih ljudi malo,sem mislila na ženske,matere ali tiste,ki se za to še borijo.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
1.4.2007 10:07:37   
Anonimen
Še RR teamu eno vprašanje. Kje so zdaj vaše grožnje, da ob anonimnosti, ki ima slabe namene, ki provocira, ki žali, ki.... bo anonimnost izdana. Kje so zdaj te vaše grožnje, pa ne me narobe razumet, ampak takrat so res zvenele kot grožnje. Kaj človek mora napisat, naredit, da boste vzeli resno in izpolnili svoje obljube????'
Izbrisali ste žaljive besede, stavke. Ampak očitno tudi vi ne veste, kaj je povzročil ta post, samo poglejte, da niti enega posta ni, ki bi podprl anonimne, še tiste punce, ki nimajo težav z neplodnostjo se pritožujejo in žalujejo z nami. Cel post, cela tema je žaljiva in tisto brisanje parih besed, ne morejo popraviti občutka žalovanja. Kaj res ne dojamete????? Zase vem, da nisem toliko občutljiva kot nekatere punce, z leti sem že dobila mal trde kože, pa me je vseeno kar iz tira vrglo.
Zakaj smo tiho, zakaj ne govorimo o svojih občutkih, svojih težavah, vsi nam neki solite pameti, kako naj govorimo in spregovorimu svetu o svojih problemih. Kako hudiča, če potem dobiš tak nož v hrbet, ki je že itak brazgotinast,  nož v srce, ki že itak krvavi.

Končno najdemo kotiček zase, kjer lahko spregovorimo, kjer lahko mirne duše klepetamo, se sprostimo, govorimo o svojih težavah, potem pa tak post. Katastrofa, predvsem za RR team, ko tega ne vidi, koliko gorja je prineslo tole pisanje na forum, kjer smo bile končno princese, kjer smo lahko živele v svoji pravljici in čakale na naše male prince.

Briga me kdo je napisal ta post, briga me za osebo, ampak naj bo šola za naprej, dosti smo pretrpeli in še bomo, zakaj moramo potem še ob takih postih trpeti. Punce jokajo, je to normalno????? menite, da ni žaljivo?????

HVALA RR teamu, sem že brez besed

no zdaj pa lahko tud mene zbrišete, če se vam zdi, da sem bila žaljiva do vas. pa še to, zdaj smo me tiste P user posted image , ki na olepšan post(vaše delo) tako grozljivo in žaljivo reagiramo, spet smo me krive, ni kaj. Nič hudega, saj smo baje že vsega hudega navajeneuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 1.4.2007 10:16:53 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
1.4.2007 10:32:16   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13
, kjer smo lahko živele v svoji pravljici in čakale na naše male prince.

No, no - saj post je bil res neokusen, ampak da bi delali cirkus se pa ne izplača, saj se je videlo po odzivih, kakšno je mnenje. In prav je da se kdaj pojavi tudi tako mnenje. Kakor sem videl (in tudi podpisal) poteka peticija za spremembe na področju zdravljenja neplodnosti. Upajmo, da ne bo ostalo le pri papirnati petici ampak, da se bo nadaljevalo kot kaka resnejša pobuda. Ker biti v svoji pravljici je lepo in prav, še lepše pa je, če se bo v realnosti kaj premaknilo na tem področju. Ker določene razmere v zdravstvu (ne samo to konkretno) so res že preveč ponižujoče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
1.4.2007 10:33:47   
Anonimen
Tudi priznani ginekolog na področju neplodnosti mi je v najinih debatah sam nakazal podobna stališča. ....

.. In da vi tiste, ki zavedno odlašajo z materinstvom do 35 leta, morale sprejeti v akup tudi to dejstvo, da si bodo morale krit stroške zdravljenja.

Upam, da takih ljudi, kot je ta ginekolog ni veliko, ker, kje pa je rečeno (se navezuje na spodnji citat), da je ženska zavestno odlašala z odločitvijo o zanositvi? A jim na čelu piše? Kaj pa če je šele po 30. letu našla pravega partnerja? A tiste so si pa potem same krive, ker so bile preveč izbirčne ali kako? Ali pa ker se niso podredile kakšnemu mogoče nasilnežu, ki so ga pred tem imele in z njim pač imele otroka, preden so mu uspele pobegnit?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
1.4.2007 10:41:21   
cmokec
No, no - saj post je bil res neokusen, ampak da bi delali cirkus se pa ne izplača

user posted image user posted image user posted image  Komu se ne izplača? Svašta.user posted image user posted image user posted image  RR team bi se moral truditi, da se uporabniki dobro počutijo, ali vsaj, da ob postu niso osebno prizadeti, da se jim zaradi objav anonimk ni treba brisati solz. Vsaj to.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.