pika74
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz bi omejila to trošenje denarja do starosti 35 let. Potem naj si same plačujejo, če želijo otroka. Prvič je že biološko gledano to nekakšen mejnik plodnosti in uspehi zanositve po tem letu strmo padajo. Ženskam do tridesetega leta bi namenila več denarja za poskuse obmp, kasneje do tridesetega leta tako kot sedaj, potem naj si pa same plačujejo. Ne vem kako se nekaterim zdi samoumevno, da jim države najprej financira fax, po možnosti še podiplomca. Ko so pa enkrat dobro situirane, si pa one zaželijo še otroka. Ampak zaradi starosti se dostikrat vse ustavi pri željah. In zdaj naj jim države plačuje še vsa ta draga zdravljenja? Za nekatere bi bilo boljše, da se sprijaznijo,da zaradi tega, ker so tako dolgo čakale z odločitvijo, otrok pač ne bo..Poleg tega pa starejše ženske po mojem mnenju niso ravno najboljše za otroka. Narava že ve.... Sem šla še enkrat prebrat... in priznam, da me je tvoje razmišljanje prizadelo... prav pri srcu me boli... Lahko ti opišem samo svoj primer: Pri 18 sva postala par. Ker sva imela svoje cilje tako zastavljene, da najprej narediva šolo, postaviva štalco in nato otroke, sva pridno pljunila v roke in naredila fax. Jaz še podiplomca in zrastla je tudi hiška. Imela sva srečo, da je šlo vse "gladko". Vsi nimajo te sreče. Potem sva iskala službo in se zaposlila. Tudi tu je bila sreča, če lahko tako rečem. Nekateri imajo faks, pa službe ne dobijo. Nekateri se trudijo priti do svojega stanovanja, pa je težko... midva sva nekaj obračala vrednostne papirje in pridno kupčkala, med počitnicami delala od jutra do večera... med faksom špilala varuško, čistilko, pa vse, kar je prišlo pod roke... In potem je pri 26 letih prišel čas za . Minilo je leto, ko ni in ni uspelo. Pa sem šla h ginekologu in mu zaupala težavo. Rekel je: saj sta še mlada. Samo sprostita se, pa bo uspelo. Minilo je še eno leto in ginekolog je ponovil svoj stavek. Ura tiktaka... in pri svojih 29 letih sem zamenjala ginekologa in prišla na ginekološko kliniko k dr. Drobniču. Tam se je začelo. Spermiogram - OK, pri meni razni pregledi, ultrazvoki, pa brisi pa operacije pa vmes še klomifen, pa spet kakšna operacija pa slab bris... in leta so tekla. Pri 32 letih sem prišla na vrsto za prvi postopek IVF. Neuspešno Letos sem šla na drugi IVF postopek - spet neuspešno. V kratkem bom stara 33 let in obeta se mi tretji IVF postopek. Leta pa tečejo... in potem preberem tvoje ljubo pismo... in ne vem, kaj naj rečem... lahko se samo zjokam ob vsem, kar si napisala in ti želim vse dobro .