|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 12:37:08   
moder
Naš sonček bo v ponedeljek dopolnil 3 tedne. Že od vsega začetka noče spati v svoji posteljici. Čez dan ni problema, spi v zibki v dnevni sobi in ga ne moti življenje, ki se odvija okrog njega, ponoči pa nekajkrat zastoka in kmalu začne jokat, ko ga položim v posteljico. Nisem pristaš tega, da otrok joka in ga kar pustiš. Poleg tega v spalnici spi tudi njegova 17-mesečna sestrica, ki jo njegov jok hitro zbudi. Zaenkrat problem rešujemo tako, da ga vzamem k sebi, mogoče se še malo podoji. V tem času, ko sva tako stisnjena skupaj na postelji, mene ponavadi zmanjka in se zbudim šele, ko hoče naslednjič jest.  Potem je pa ponovi vajo do naslednjega hranjenja in tako cele noči preživi v najini postelji. Moj dragi nima nič proti, jaz se naspim, otroka oba spita.

Vseeno pa bi ga rada navadila, da bi spal v svoji posteljici. Hvaležna bom za preizkušene ideje in nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 12:45:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: moder

Moj dragi nima nič proti, jaz se naspim, otroka oba spita.


In v čem je težava user posted image

Da bi moral spati v svoji postelji, samo zato ker ljudje tako pravijo in ker je na splošno tako sprejemljivo?

Ah, daj no, ne kompliciraj po nepotrebnem, raje uživaj, ko se stisneš k njemu in ko se zjutraj naspani zbudite.

(odgovor članu moder)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 12:51:26   
Anonimen
Tudi naš user posted image  je do tretjega meseca spal pri nama, ker je takoj ko sem ga položla v posteljco začel jokat. Tako smo se pa vsaj naspali. Pa še krči so bili in sem ga samo po trebuščku pobožala pa je bilo ok. Po tretjem mesecu pa sem ga en večer dala v njegovo posteljico (bil je čisto izmučen) in je spal kar 6 ur v kosu. In od takrat kar rad spi v svoji posteljici. Ko se zjutraj zbudi, ga pa dam še malo k nama v posteljo, da se pocrkljava.
Saj bo prišel čas, ko mu bo všeč v svoji postelji. Poskusi še s kakšno igračko in vrtiljakom (glasbenim).

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 13:27:04   
tinx
Ne bi rada izpadla fuul pametna ampak mi je enkrat ena patronažna sestra dala  zelo dober nasvet in ga podprla z relnimi dejstvi.Vsaka žival oz.samica ima mladička tesno pri sebi kar nekaj časa.Otrok,ki  se je devet mesecev stiskal v trebuhu na toplem,poslušal bitje srce mamice ne more čez noč prklopiti na mrzli zunanji poln hrupa.To enostavno ni naravno.
Sama sem mamica dveh otrok ,oba sta pri meni spala do 2.5 leta,ker sta se ponoči veliko zbujala si ne ne predstavljam, da bi po cele noči hodila od ene postelje do druge.Otrok se ponoči zbuja ker ga zebe,ga je strah,ker potrebuje mamico.Zakaj mu to vzet?.Še prehitro zrastejo potem se ne pustijo ne crkljati ne nič. Ljudje bi se iz živlskega sveta lahko marsikaj naučili ne pa da delamo vse kontra.Zakaj mora biti otrok pri dveh mesecih že samostojen?Samice imajo mladiče pri sebi dokler niso sposobni sami preživeti nato jih pa pustijo.Pri ljudeh pa je ravno obratno,dojenček mora bit že takoj samostojen,ko pa otroci odrastejo jih pa vežemo nase,živimo v istih hišah,da so zmeraj pod kontrolo.Zato pa imamo "mamine sinčke" katerim mamice še pri 30-ih kuhajo ,likajo in delijo" pametne" nasvete.Medtem pa snahe tolčejo z glavo v zid.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 13:33:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinx

Zakaj mora biti otrok pri dveh mesecih že samostojen?Samice imajo mladiče pri sebi dokler niso sposobni sami preživeti nato jih pa pustijo.Pri ljudeh pa je ravno obratno,dojenček mora bit že takoj samostojen,ko pa otroci odrastejo jih pa vežemo nase,živimo v istih hišah,da so zmeraj pod kontrolo.


Mi je všeč tole razmišljanje user posted image

(odgovor članu tinx)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 14:23:05   
Strawberrie Cherrie
Evo meni je tudi všeč tole razmišljanje.

Pa če še pogledaš mali iz user posted image strani - v trebuhu je bil na varnem, toplem, potem pa se je kar na 1x znašel v nekem drugem svetu, kjer pozna samo mamico - logično da je neprijetno spati sam v svoji postelji, če pa je lahko na toplem in varnem pri mami...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 15:28:02   
gogi73
Ne sekiraj se! Imaš še dovolj časa, da se otroček privadi na spanje v svoji postlci. Tudi mi smo tri mesece spali skupaj, potem pa sem ga čez dan začela navajati na postlco, no, na koncu pa ni bil več problem in tako spi zdaj tudi čez noč v svoji postlci. Seveda ga še kljub temu vzamem kdaj k sebi, pa tudi potem ni blema za postlco. Kr počasi, še prehiter nam pol zbežijo!user posted image

_____________________________

Naš sonček je zasijal 07.12.2006!

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 16:04:16   
ElaM
Če se zbujati naspani, ne bi nič spreminjala. Uživajte.

_____________________________

:)

(odgovor članu gogi73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 16:09:54   
MALINČICA
Meni so dali nasvet, ki ne vem po moje drži, ker je naš fantek že takoj sam spal. Ker je dojenčku v maternici ozko in stisnjeno, mu je treba posteljico približati temu občutku tesnosti, zato okoli njega poskusi nekako varno zviti kake odeje ali dekce, da mu postelja ne bo delovala kot velik prazen prostor, ampak da se bo lahko nekam zaril in se počutil v stiku z nečim. Saj, ko je pri tebi, se tudi verjetno dotikata, najbrž ne spi pol metra stran od tebe, a ne? Jaz sem mu na vsako stran(levo od njega, desno od njega in nad glavico zvila deke v klobčič , da si jih ne more potegnit na sebe)
Moj fantek zaspi v svoji posteljici, po podoju pa ostane v najini postelji in se tesno rine k meni, včesih me zgrabi za obraz in se s svojim obrazkom zarine vame in spi kot top.
Nič ne kompliciraj, če ti je všeč in če otroku tako paše, ga le imej pri sebi. Jaz ga včasih tako pogrešam ko grem spat, da bi si ga najraje vzela k sebi, samo ga nočem budit, ko se zbudi, pa se pocartava in nahraniva in zaspimo skupaj do jutra. Meni je to nekaj najlepšega.

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu gogi73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 17:12:01   
yaris
Naš tamali je star 10 mesecev pa spi z nami. V njegovi posteljici pa samo joka in se zbuja vsake pol ure. Pa smo se tako navadli.
Saj, ko bo večji pa bo sam hotel spat.Prej ali slej.user posted image

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 17:45:35   
moder
Hvala za vaše odgovore. Bomo še naprej tako spali. Vse mamice, ki jih poznam, so svoje otroke "navadile na red". Prav vesela sem, da obstajate tudi take, ki mislite drugače. Hvala za vzpodbudo, danes je en tak dan, ko vsi razen dojenčka nismo preveč razpoloženi, pa so me vaše tople besede prav razveselile. Jutri bo pa nov dan, obsijan s soncem. 

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 21:17:10   
Naja31
Ma, daj no, ne poslušat drugih. Meni se je tudi mešalo od tega, ker so drugi vsi spali celo noč v svojih posteljicah, moj se je pa zbujal 10x na noč. Mi smo nekje pri 8ih mesecih obupali nad poskusi, da bi spal v svoji posteljici, ker sva ugotovila, da smo potem samo vsi trije nesprespani in tečni. Zdaj bo star 2 leti, njegovo posteljico sva že zdavnaj pospravila, in se vsaj naspimo. Pa še zdaj se sinko sredi noči zbudi in se stisne k meni in takoj nazaj zaspi.
Poslušaj sebe, tvojega dojenčka, in delaj tako, da boste vi zadovoljni. Pa bo vse lažje, veš.

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 21:41:17   
eya
Moj je tudi prvih nekaj tednov spal med nama, potem pa je kar naenkrat lepo spal sam v svoji posteljici. Če vam ustreza spanje na veliki postelji, pa tako spite...meni se tudi še zdaj paše tako pocrkljatuser posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 22:24:41   
TONČI.
Veš kaj, pa kaj če otrok ponoči spi pri tebi. Mogoče ga je pa strah. Jaz nisem imela teh problemov, samo ko sem pa prišla iz operacije ( mali star 3m) sem ga pa zaradi sebe dajala k sebi spat. ( me je v 1 tednu preveč psiha dajala).Pa se ni nič razvadil. Tko da brez skrbi. Glej, jaz pravim da je otroka treba mal stisnt k sebi, še prehitro jim bo ratal nerodno in bodo ušli.

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noče spati v svoji postelji
31.3.2007 22:51:17   
mika
najina pupa tudi spi z nama že od rojstva. v porodnišnici sploh ni hotla spat v posteljici in mi je sestra rekla, da potrebuje mojo bližino. pri dojenju ponoči mi ni bilo treba vstajati, pa še naspali smo se.
naredite si, tako kot vam ustreza.

tinxuser posted image user posted image , sem enakega mnenjauser posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noče spati v svoji postelji
1.4.2007 13:25:03   
bini
točno tko kot pravijo ostale,... če se naspite vsi, potem je to najboljša možna rešitev za vas...
žal je pri nas tako, da kadar našo damo vzameva k sebi jaz ne spim NIČ in zadnje čase pač naredimo tako, da ponoči enostavno zamenjava posteljo - jaz v njeno (taveliko seveda), ona pa k očiju, ki mu je pa čist vseen, tud če mu noge v usta rineuser posted image - on spi user posted image ..
naš sine pa zaenkrat super dobro spi samo če je sam... oh, kako so si različni user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noče spati v svoji postelji
1.4.2007 16:57:16   
Naja30
Se strinjam z ostalimi. Če vam vsem paše, kje je problem? Tako mali otroček se ne more še kar navaditi na red. To še vse prid sčasoma.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?