|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 10:48:11   
puncica
Uh sem jezna. Že tri tedne telovadim po 40-60 min VSAK DAN, ne jem po 6 uri in pijem 2-3 litra vode na dan. Črtala sem vse sladkarije celo mojo zasvojenost čokolado in jem normalno 3-4 obroke (večerjo črtamo) IN v teh treh tednih mi ni šlo še nič dol. KAJ HUDIČA DELAM NAROBE!!!!

Ma res ful sem razkurjena, očitno preveč telovadim, pa se mi delajo mišice tam ko je maščoba al kaj, pa nič se mi še ne vidi. Mah čist bom obupala če počas ne bo kej za videt, pa tako sem bla zagreta.

A mi lahko kdo obrazloži kako se naj potem znebim maščobe brez diete?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 11:03:11   
Lunca1
Po moje se ti res tvorijo mišice in v bistvu ti zato ne grejo klie dol. Predlagam da se pomeriš in potem čez nekaj čas spet, pa boš videla, da se "ožaš". Drugače sem pa sama na istem, meni težo zbijejo samo striktne diete, drugače se pa lahko na treplnice mečem.user posted image user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 11:19:42   
Naja31
Mogoče imaš pa te 3-4 obroke malo preveč obilne.user posted image
Ali pa razmerje med maščobami, OH in še ne vem čim ni pravilno.

Pri meni tudi pomagajo samo striktne dijete. Samo telovadba in omejitev sladkarij meni nič ne pomagajo. Saj se lahko najem tudi slanih stvaru, pa sem na istem.


(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 11:46:32   
lukec
Eno uro telovadbe dnevno, vsak dan, je kar precej in mišična masa je težja od maščobe. Najbrž je to to.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 12:00:10   
petja
Puncica, to je čist normalno, da ti kile ne gredo takoj dol, saj veliko telovadiš in dobivaš mišice, ki so težje od maščobe. Ampak ne odnehaj, ker kar naenkrat ti bo tehnitnica pokazala manj kilogramov, lahko celo -4 kg. user posted image

Si se pa na zelo dober način lotila vsega skupaj, pa itak ni pomembno, koliko kg pokaže tehtnica, ampak, da se ti telo preoblikuje! Tako, da kar vztrajaj.

Mogoče ti še predlagam, da ne mešaš beljakovin in ogljikovih hidratov in da ješ čim manj škroba. Za kosilo npr. pojej meso in skledo solate, če že delaš testenine, jih naredi z zelenjavno omako, ne pa z mesno ... pa seveda jej manj kruha, testenin, krompirja ... Boš videla, da boš šlo kar naenkrat dol!

Jaz trenutno delam tako, kot sem napisala, pa po 18. uri ne jem, pa sem šla v 1 tednu dol 1,5 kg, prej se mi pa ful časa ni nikamor premaknilo. In zdaj že vse cote, ki sem jih nosila pred porodom, spravim gor user posted image user posted image user posted image .

Samo ne obupat!!!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 12:02:02   
puncica
Hmmm obilni obroki po moje ni to touser posted image , pa tud nobene slane hrane ala čipsi, smokiji bobi palčke, niti dunajcev, pa teh paniranih zadev, pa pomfrija pa to ne jem. Mah res verjetno bo to to mišice namest masti user posted image , očitno moram omejit telovadbo po moje sem bla preveč zagretauser posted image . Mah grem mal po netu brskat. Pol mi pa še moj reče da je v vojski šele po 3 mescih začel hujšat ob intentivni vadbiuser posted image Uh pa mi je še zadnjo voljo pobral.

Mah nič shujšala bom do maja pa če se svet podere!!!


(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 12:10:55   
MarijaPo
Se to sem se spomnila - jaz ti iz svojih anorekticnih izkusenj lahko povem, da se najbolj hujsa, ce nic ne delas in nic ne jes. To je zihr recept za najbolj shujsat, sam ne vem, ce je to zdravo in pametno. Najbrz ni. user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 12:17:41   
matejagm
Hay.Jaz imam dieto zeleni slap in sem šla v dveh dneh 1.5 kg dol.Če te zanima pridi na dieto zeleni slap,kje boš izvedela vse podrobnosti. Odločla sem se pa zato za to dieto ker grem junija na poroko in bi rada kaj lepega oblekla,da ne bom glih kot slonuser posted image

< Sporočilo je popravil matejagm -- 22.3.2007 12:19:38 >

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
22.3.2007 12:26:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu matejagm)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 15:28:12   
puncica
Uh meni ni za kake diete pa to, sploh pa OH bi tako zeloooo pogrešala. Sicer pa sej mi ni treba velik shujšat sam enih 3-4 kilce in to bom pa če se na trpalnice postavimuser posted image

Marija ti si pa itak zakon. Ja nič jest pa nič delat, hm pr men to ne bi prišl v upoštev prerada jemuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
22.3.2007 21:26:36   
eya
Puncica, se strinjam s predhodnicami-mišice so težje kot maščevje. Se bo ziher na kakih hlačah zdaj kmalu poznalo, ko jih boš lažje zapela.

Sicer pa ti predlagam, da narediš kak dan tudi pavzo s telovadbo, je tako bolje, ker si mora telo tudi spočit.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
5.4.2007 7:47:55   
aisha3
Puncica, kot prvo ti predlagam, da si zapisuješ, kaj čez dan poješ.
Enim se zdi smešno, ampak šele tako sem jaz videla, kje ga biksam.
Mleko, sladkor, marmelada......vse sem zamenjala za zdrave znamke.

Kot drugo pa: NE TEHTAJ SE VSAK DAN.
Jaz sem bila obsedena s tehtanjem. Kamorkoli sem prišla, sem se morala tehtati. In potem so tehtnice kazale vsaka po svoje, jaz pa v salbo voljo.
Daj si za motivacijo kak kos oblačila. Jaz imam kavbojke, po katerih vidim, kako se mi telo spremnija.
Mi je tehtnica pokazala takoj 2 kg več in je bila panika, kar je normalni proces. Tudi da ti kg stojijo, je normalno, dokler se telo ne "odpre".

Naprej, porazdeli si, da bodo 3 obroki sestavljeni iz beljakovin, og. hidratov, maščob in škroba, kar sploh ni težko. Maščobe imaš že pri peki mesa npr, ostalo pa si pokombiniraš.
Ker nisi zagovornica diet (niti jaz), ti predlagam, da si malo preletiš kako tabelo z glikemičnim indeksom. Jaz ne hujšam, ampak se zdravo prehranjujem.
Črtlala sem toliko mojih ljubih jedi iz te tabele, pa sem še danes živa. Kot zaprisežena krompirjevka ga ne jem že 1 mesec in sem zelo ponosna nase, da mi je to uspelo.

Kar se tiče telovadbe, ne vem kako si bila navajena prej, ampak če začneš takoj intezivno telovaditi, ne boš nič spremenila, da boš hitejše hujšala.
Začni po 3 sklope po 10 minut. Ogrevanje, potem kako intezivno vadbo (orbitrek, steper), drugi sklop nameni vajam za oblikovanje telesa, v tretjem sklopu pa nameni minute razteznim vajam.
Jaz intezivno vsak dan hodim po 2x na sprehode in tako sem dosegla, da me po vadbi niti malo ne bolijo noge.
Ko se bo ta ritem telovadbe navadil telesa, dodajaš bolj zahtevne vaje in čez čas se ti bo že poznalo, če boš naredila samo 10 trebušnjakov. Dokler pa telesa ne seznaniš, kaj bi sploh rada, ne moreš od njega zahtevati rezultatov.

Sploh pa ne poslušaj, kdo je kaj in koliko shujšal. Vsako telo se odzove drugače, tako da je to čisti nesmisel.

In ne obremenjuj se vsako minuto s kilami.
Vse napisano je težko doseči, ampak tudi meni je ratalo po nekaj letih.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
5.4.2007 17:40:40   
dory
jst sem se pred cca mesecem dni lotila aerobike-body pump...jem tako hrano,kjer locujem,le za zajtrk si privoscim kake zitarice...po enem mesecu so sle gor tri kile??? me je skor kap...ampak ker sem se pomerla prej in po enem mesecu, se ozam:)....in to mi je pomembno...je pa res,da so se mi nardili bicepsi, pa tricepsi, pa trebusne vzpostavljam nazaj...pa noge so se mi zacele oblikovat...uf..koncno...

(odgovor članu aisha3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
5.4.2007 18:16:58   
Naty*Taja
Punčica, pomisli, kako dolgo je trajalo, da si gor dobila .... in preračunaj, kako dolgo boš rabla za kontra! Drugače pa če se ukvarjaš s športom je normalno da dobiš mišice, ki so težje in... sej so ti že druge napisale.
Jaz ti svetujem, da vztrajaš in vzameš to,kot način življenje in ne hujšanje, pa vago vrzi v smeti, ker ta ni najbolj realna! Boš pa itak hitro vidla, da vsake hlače lažje oblečeš, kljub vagi!
Vse čestitke, da si se odločla za tole in ne za kako od diet, oz. bog ne daj za Marijin predlog!!!(sorry Mary, ampak sej sama dobro veš, kam pelje tole, kar si omenla! Upam, da si se ti odrekla temu!)


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
6.4.2007 15:27:20   
puncica
Hja no 2 kilce sta šle dol, joške so se mi en mal zmanjšale, kar je moj včeraj komentiral tako nesrečno, da sem se prav zasekirala. No trebušček se mi zdi da se mal preoblikuje, noge pa kaj pa vem, ni še to to. Sem pa mal celulit oklestla predvsem z masažo s kremo in hladno-toplim prhanjem. Tako da nekaj je že

Moja telovadba:
3× na teden 1 ura, 2× mal več kot pol ure, 2 dni imam počitka
Naredim vsak dan po 200-250 trebušnih, delam aerobne vaje (da se spotiš) in vaje za mišice, uteži al pa tistih vrvic žal nimam. Ne uporabljam priprav, vse to delam na tleh. Mam pa dost kaset s temi telovadbami, vse piše na temi Bodoči obešalniki.  Prej nisem bila popolnoma nič aktivna, no razen tega da sem šla za 20-30 min z vozičkom na sprehod pa še to tako na izi in ne vsak dan, ven me za živ bog nisi spraviluser posted image . Tako da je bil to kr šok zame, no za telo

Diet ne maram, je pa res da tu pa tam pojem kakšen kruh z maslom in medom, kakšne štrukle, smetano v kavici. Pa ne to zdej vsak dan pač pa mogoče 1× na teden, se mi ne zdi tako hudo, pa tud taščinem pecivu se ne morem upret, tako da kak košček tud tega nabašem. Ampak je fuuuuul napredek da sem skenclala vse sladkarije in še posebno sem ponosna na čokolado, ko sem jo prej pojedla tud vsak dan 100 ali več g. Pa da zvečer ne jem. Pojem ful več sadja kot prej in tud oreščkov pa tega drobnega sranja. Krompirju se ne morem upret žal.

Vago sem že rekla da bom v smeti vrgla, ker mi res kaže tako različno da mi je potem kr hudo. Sem pa še vedno vstrajna in verjamem da mi bo uspelo.user posted image user posted image

Se mi pa zdi da tiste ki hočmo shujšat tam do 5 kilc imamo večje težave kot pa tiste ki bi rade mele 10-20 kilc manj.user posted image


< Sporočilo je popravil puncica -- 6.4.2007 15:28:59 >

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
19.4.2007 14:53:55   
Anonimen
Naredim vsak dan po 200-250 trebušnih


Tile trebušnjaki me pa res zanimajo kakšni so. Ker ta pravih ni šans, da narediš toliko v enem dnevu.

Raje naredi par tapravih, kot 100 nepravih in sploh ne 250 user posted image .

Kar se pa tiče kil. Kot so ti že predhodnice napisale mišice res tehtajo več kot maščoba in zato se ti zdi, da ne izgubljaš kilogramov. Nič zmanjšat telovadbe ali jo prekinit, kot ti je napisala ena, da najbolj hujšaš, če nič ne delaš. Mogoče si tako res suh, vendar te postave meni nikoli niso bile lepe. Kost gor malo masti in nato koža user posted image .

Ti kar pridno telovadi, saj tudi ena mišica porabi ogromno Energije za svoje delovanje. To pomeni, da če boš imela tudi vsaj malo več mišic, boš lahko tudi več pojedla, in se ti kasneje ne bo poznalo toliko, če pa se boš normalno in zdravo prehranjevala in četudi boš zmanjšala kdaj telovadbo, ti bodo kile še nekaj časa šle dol, ker bodo mišice lačne.

Torej moj nasvet: pravilna telovadba, pravilen način priprave hrane in zmerna prehrana, čas ti sigurno vodijo do manj kilogramov. Rabiš pa še zelo dobro merico potrpljenja. In ko se ti bo nazaj vzpostavilo hormonsko ravnovesje (kakšno leto) po intenzivnem hujšanju, bodo tudi joškice spet lepo otečene user posted image .

Držim pesti, da ti bo uspelo!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
9.5.2007 21:00:42   
Babaloo
Tako hitro rezultat ponavadi še ni viden. Vsaj tisti pravi ne. Ko telesu omejiš vnos kalorij, ki jih je bilo navajeno, telo potem določen čas še bolj kopiči zalogo tistega, kar dobi.
Vztrajat je treba na dolgi rok in seveda povečevat intenzivnost telovadbe.
Če res tako vadiš, se seveda delajo mišice. In mišice so težje od maščobe.
Zato velikokrat dolgo ni razlike v sami teži. Je pa sigurno razlika v strukturi telesa.
Ti samo vztrajaj s telesno aktivnostjo. Kaj pa delaš? Jaz zase že vidim, da samo razgibavanje in telovadba za moč z utežmi in podobno v fitnesu ni dovolj. Je treba srce kar dobro pognat za vsaj 45 minut (tek, kolo), da začnejo maščobe izgorevat.
No, želim ti, da ti bo uspelo.
Jaz sem včasih malo lena, pa nimam prav vedno možnosti it na kak lauf ali pa na kolo, pa še preveč sladkosnedna sem. Se pa trudim, da držim vsaj težo in kondicijo.



(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
10.5.2007 7:24:48   
puncica

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Naredim vsak dan po 200-250 trebušnih


Tile trebušnjaki me pa res zanimajo kakšni so. Ker ta pravih ni šans, da narediš toliko v enem dnevu.

Raje naredi par tapravih, kot 100 nepravih in sploh ne 250 user posted image .


Prosim potem, pa povej kakšni so pravi in ti povem kako jih jaz delam, mislim da delam kr prave, ker mišice čutim, posledično bi se moral tud kej videt, ampak kaj pa vem glede na to da je trebuh majnši se kej več ne vidi.

No jaz še kar ustrajam, vsak dan po 45-60 min telovadbe, imam pa takole razporejeno 2-3× aerobika, no cardio, pač neki kar skačeš in se ti utrip poveča, 2-3× na teden pa take vaje za mišice, sicer uteži nimam ampak se mi zdi da bo vseeno efekt. Sicer pa moj napredek po več kot 3 mescih sem prišla čez magično mejo ki sem si jo začrtala.

Trebuh je manjši, ker so mi skoraj vse hlače v pasu prevelike ampak če se pa gledam v ogledalo se mi pa nič ne zdi da bi bilo kaj drugače, boki so še vedno, rita tudi, na trebuhu pa tud še vedno maščobne blazinice. Hmmmmuser posted image ja no bom še mal ustrajala. Se merim vsako soboto, pa ni nekega napredka v cm, mogoče pa sem dosegla tisto idealno mero in pač noče več dol.

Glede hrane pa takole je, jem zdravo, poskušam ločevat beljakovine in OH, predvsem pa popoldne jest večino beljakovin, več OH pa zjutraj. Imam 5 obrokov in to je to. Ja pa kruha in krompirja jem zelo malo, povečala sem pa vnos zelenjave. Pa sladkor sem čist skenclala in maščobe sem mal omejila kokr se da.

Vstrajamo in imamo še vedno voljo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
10.5.2007 7:28:30   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

...četudi boš zmanjšala kdaj telovadbo, ti bodo kile še nekaj časa šle dol, ker bodo mišice lačne.


Tole pa bo kr držal, zdejle sem bila bolna, no prehlajena in to, pa sem mal opustila telovadbo za 1 teden in so mi kilce šle kr dol user posted image se mi je kr dopast začel user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 10.5.2007 7:29:35 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
10.5.2007 8:05:47   
sonjah
Strinjam se glede trebušnjakov.. Ce jih delaš vsak dan, jih kamot tolk narediš!

Tud jest sem jih svoje cajteuser posted image . Dons pa še 10 po moje komajuser posted image user posted image

Vztrajaj, učinek mora biti slej ko prej.user posted image user posted image

(Verjetno je že velik, samo ti sama ga ne opaziš, če se vsak dan opazuješ!)

Pridna, pridnauser posted image user posted image !!!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
12.5.2007 13:01:08   
Anonimen
puncica opiši mi dvig in spust tvojega trebušnjaka, položaj rok in hrbtenice. Potem te pa jaz korigiram, če bo kaj potrebno. user posted image

Ponavadi je tako, da če nekomu pokažeš trebušnjak in mu rečeš ponovi, ga naredi narobe, ne pa še sploh pri opisu.

Jaz kot inštruktor aerobike in fitnesa vedno tako popravljam in pomagam, vadečim, da  le-ti, jaz jih pa korigiram. Tako si tudi lažje zapomnijo pravilni način in občutijo razliko med nepravilnim gibom. user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
12.5.2007 18:44:30   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

puncica opiši mi dvig in spust tvojega trebušnjaka, položaj rok in hrbtenice. Potem te pa jaz korigiram, če bo kaj potrebno. user posted image

Ponavadi je tako, da če nekomu pokažeš trebušnjak in mu rečeš ponovi, ga naredi narobe, ne pa še sploh pri opisu.

Jaz kot inštruktor aerobike in fitnesa vedno tako popravljam in pomagam, vadečim, da  le-ti, jaz jih pa korigiram. Tako si tudi lažje zapomnijo pravilni način in občutijo razliko med nepravilnim gibom. user posted image


Evo sej ne vem če bom znala opisat pa vendarle:
Pozorna sem na to, da so moji komolci (če imam roke sklenjene zadaj glave) v ravnem položajo, ne da jih dvigujem k obrazu. Gledam v strop, ne dvigujem glave, glava počiva na rokah, ne da se napenjajo vratne mišice in dvigujem telo s trebušnimi mišicami, ne z glavo ali rokami no neki v tem smislu. Dvigujem se pa samo tako hmmm sploh ne vem kako naj opišem. Ne v celoti do kolen, ampak glih toliko da se mišice čutijo, no hrbtenica je rahlo dvignjena od tal. Ja pa še to, trebuh najprej stisnem proti hrbtenici, potem pa naredim trebušnjak. In tako jih naredim 200 in po tem trebušne mišice urnk čutim.

Kaj delam narobe? 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
12.5.2007 20:43:57   
Anonimen
Kolena so pokrčena stopala narazen za širino bokov.

Roke (OK, ti jih imaš za glavo, to je težja varianta) za glavo, komolci narazen, glava pa je rahlo naprej skoraj na prsih (preveri plac bi naj bil za eno pest med vratom in prsnico). Pogled ni usmerjen v strop temveč naprej skozi kolena. Kolena ne smeš imeti skupaj.

Preden se dvigneš, potisneš križ na tla, napneš spodnje trebušne mišice in se šele potem dvigneš kakšnih 20 -30 cm od tal (tako da je še križ na tleh), zadržiš sekundo, in se potem spustiš, vendar ne smeš spustiti nikakor glave ali ramen na tla. Niti glave nazaj, glava je še vedno rahlo naprej.

Zadržiš pa zato, ker mnogi delajo trebušnjake tako hitro, da izkoriščajo za dvig silo vzgona pri nihanju in takrat ni potrebno toliko kativirati mišic za dvig.

Ob dvigu izdihneš, pri spustu vdihneš - oboje fajn GLASNO.

Če želiš še težjo varianto trebušnjakov, pa iztegni roke nad glavo, ostalo ostane enako.

Ali pa pri rokah za glavo dvigneš stopala od tal tako, da so stopala in zadnjica kot 90 stopinj.

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 12.5.2007 20:46:12 >

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
14.5.2007 7:18:46   
puncica
Razen gledanja v strop in dihanja ob vsakem trebušnjaku (diham na 2) jih delam točno tako kot pišeš tudi tako da imam noge dvignjene v 90 stopinj in da ob stegnjenih nogah dvigujem rit (na kaj bi naj bila tukaj pozorna?). Sam problem je pri stranskih, ko imam noge tako pokrčene dol na stran pa roke za vrat in tako delaš ker se mi zdi da neki ne delam prav, jih ne čutim dovolj oz. skoraj nič, pa ne vem kaj bi bilo narobe. A mi še ta postopek opišeš, če seveda veš katere mislim.user posted image

Dej mi še napiš kakšno varianto tako, za spodnje mišice, poleg tistih da dviguješ rit in da spuščaš in dviguješ noge ne vem kaj bi še bilo primerno?user posted image

Hvala


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kile nočjo dol pa pika!
15.5.2007 12:17:49   
Anonimen
Obvezno vdih/izdih na vsak tebušnjak. Nobenega zadrževanja dihanja. Mišice rabijo kisik za delo in rast!

ko imam noge tako pokrčene dol na stran


to ravno ne štekam, kako jih delaš. A ležiš na boku ali kako? user posted image

Za stranske TM, ti jaz svetujem, da jih delaš na enak način kot sem ti opisala zgoraj (torej lega na hrbtu z rokami za vratom, komolci narazen...), s tem, da pri dvigu trupa zarotiraš telo vstran.  S tem, da je tu pomembno, da ne greš s komolcem proti kolenu, temveč s pazduho. Komolci ostanejo narazen! PA naredi najprej vse v eno stran, pa potem zamenjaj strani. Spet pomebno, da delaš vsak trebušnjak počasi z nobenim hitenjem in izkoriščanjem sile. Lahko tudi pri spustu malo zadržuješ, boš videla, da bodo m. rahlo zatrepetale od napora.

Tu imaš več variant:

- da ostanejo stopala na tleh
- da približaš koleno in pazduho
- da ena roka počiva iztegnjena ob telesu (lažja)
- kolena pokrčena, stopala dvignjena

Ostali trebušnjaki:

Za notranje TB (tiste, ki ti potisnejo trebuh noter in pomagajo pri kihanju, kašljanju...) Raje napišem opisno, da se bolje razumemo kot pa strokovno.

Zač. položaj: si na podlahteh in kolenih. Daj roke malenkost naprej, da ne bodo ramena in podlahti 90 stopinj.
Nato napni TM, iztegni eno nogo in še nato drugo (nikoli obe naenkrat). Zadrži kakšnih 20 sekund, nato spusti eno koleno na tla in nato še drugo (nikoli obe naenkrat ali sploh boke). Narediš seveda več ponovitev.
Zeo pomemben je tu položaj bokov. Boki hrbet in stegna so v ravni liniji!!!! Čim višje imaš rit, tem lažje je. S tem, da pazi, da ne spustiš bokov prenizko, da bi bila hrbtenica usločena. Napneš lahko malo tudi zadnjico.

Težja varianta:
- da ko so noge iztegnjene, dvigneš eno nogo od tal cca. 20 cm
- dvig ene noge in nasprotne roke od tal (pazi, tu nisi na kolenih, ker potem dela hrbet user posted image . si na podlahteh in ob iztegnjenih nogah imaš dvignjene boke)


imam noge dvignjene v 90 stopinj in da ob stegnjenih nogah dvigujem rit (na kaj bi naj bila tukaj pozorna?).


- tukaj imaš verjetno roke ob telesu
- pazi samo na počasen dvig in spust bokov
- pa da dodatno napneš pred dvigom sp. treb. mišice

Verjetno si opazila, da sem ti pri vsaki vaji senapisala, da moraš najprej napeti sp. treb. misice in šele potem narediti vajo. To je zelo pomembno. To zna narediti izredno malo ljudi. Če tega ne storiš ponavadi dela samo zgornja 2/3 mišic, spodnja tretjina pa ni toliko aktivirana. Dajo ti pa ravno te najlepši trebuh. Probaj to storiti najprej zelo enostavno samo leže (brez dviga), pa probaj te mišice čim nižje dol začutiti. In ko boš dobila ta filing boš tudi pri vadbi avtomastko to delala.

Potem za spodnje TB
1. z.p: ležiš na hrbtu, noge so pokrčene; nato napneš mišice, križ potisneš v tla, iztegneš eno nogo in nato še drugo nogo od tal cca. 10 cm in zadržiš. Roke so ob telesu na tleh.

Potem imaš več različic te vaje, za različne TB (ne bom več pisala, da stisneš TB in križ potiskaš v tla, ker je to osnova):

- z.p. ležiš na hrbtu, noge so iztegnjene, roke ob telesu; kolena potegneš k sebi in istočasno dvigneš tudi trup (20 cm od tal), roke so predročene proti kolenom (pogled vedno med kolena), delaš več ponovitev, Počasi!

- zapiranje knjige: z.p ležiš na hrbtu, noge so iztegnjene, roke za glavo; dvigneš iztegnjene noge in istočasno dvigneš trup z iztegnjenimi rokami. Z rokami se približaš stopalom

- z.p. ležiš na hrbtu, noge iztegnjene, roke iztegnjene za glavo; cca. 10 cm od tal dvigneš stopala in roke ter držiš nekja časa

upam, da ti je kaj jasno user posted image


(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?