|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Visok krvni tlak
5.3.2007 15:17:16   
cicmar
Pozdravljeneuser posted image !

Sem mesec pred PDP-jem in mi je kar naenkrat zrasel pritisk. Suče se tam okoli :zgornji 150, spodnji 90.
Ima tudi katera od vas podobne probleme? Mi je G rekla, da če se mi pritisk ne bo umiril, da bom mogla mal v bolnicouser posted image . Baje otroček ob visokem pritisku ne dobiva dovolj hrane...lahko se zgodi, da greš zaradi tega prej rodit...user posted image

Prosim, svetujte mi kako naj umirim ta tlak.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Visok krvni tlak
5.3.2007 15:23:33   
Anonimen
Jaz sicer nisem noseča imam pa visok pritisk. Zbiješ ga lahko s tem da izločiš sol iz prehrane, kave verjetno itak ne piješ, pa čim manj stresa. V glavnem čimbolj zdrava prehrana, gibanje in izogibanje stresu.

(odgovor članu cicmar)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2007 17:13:37   
Anonimen
Oj, moja prijateljica je zaradi pritiska morala v porodnišnico tri tedne pred pdp-jem. Potem je rodila 11 čez rok. Ves ta čas je bila v porodnišnici. Tam pa je dobivala za jesti skoraj samo jabolka. Najbrž bo bolje, da poješ čimveč jabolk, pa čisto nič soli!! Pa čimveč se sprehajaj. Upam, da ti ne bo treba predčasno v porodnišnico. Srečno!

(odgovor članu cicmar)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2007 17:30:22   
tinaaja
Jaz sem imela na enem pregledu povisan pritisk 130/90 in me je poslala delat krvne teste za jetrne encime, zocne kisline in celo biokemijo - preverijo, ce je delovanje jeter OK, ker je eden od pokazateljev visok pritisk. prav tako sem si morala doma sama merit pritisk. No rezulati negativni in visok pritisk je bil samo posledica zivcnosti pred pregledom.
V kolikor imas povisan pritisk, potem te lahko hospitalizirajo, kjer preverjajo pomembne faktorje in sprozijo,c eje potrebno. Pa ni panike, ce imas samo se mesec do konca. Vazno, da bo vse OK. Upam, da te je G naoricla kmalu, da ponovno preveri, kako je s pritiskom. Do takrat pa se psihicno umiri in kot so napisala ostale - prehrana... srecno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2007 20:28:31   
tamala83
jaz sem imela tudi probleme z visokim pritizkom zadnje tri mesece, pa so mi nakoncu sprožili porod v 36 3/7 tednu. samo jaz sem še mela težave z zatekanjem in preveč plodovnice.

da pa otrok ne dobiva dovolj hrane če imaš visok pritisk pa ti povem da sem rodila skoraj mesec prehitro, pa je mala imela 3190g in49 cem, tak da nevem če glih velja

želim pa ti veliko sreče in ne se sekirat da pritrisk še bolj ne naraste user posted image

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2007 11:05:07   
moder
Jaz sem imela pritisk 160/110 v prvi nosečnosti. V 37 t me je G poslala na pregled v porodnišnico in bila sem 1 cm odprta in sem ostala notri. Tam sem samo ležala, nisem imela nobene druge terapije, niti preiskave, samo nekajkrat sem dala urin in imela en ultrazvok. Pa vsak dan ctg. Za jest je bilo veliko in dobro (veliko v primerjavi s hrano po porodu) - normalna hrana, daleč od tega, da bi bila samo jabolka. Poleg pritiska sem tudi precej zatekala. Porod so mi sprožili, ko sem dopolnila 38 t, po porodu je pritisk že v porodni sobi padel na 120/80 in je bilo vse ok. To je bilo oktobra 2005.

Zdaj v drugi nosečnosti se je pa moja G ves čas bala, da se bo stanje ponovilo in sem bila na bolniški. Jedla naj bi manj slano hrano, predvsem veliko rib in zelenjave. Priporoča se veliko počitka z dvignjenimi nogami in ležanje na levem boku.

Ta pritisk je posledica nosečnosti oz. zaplet v nosečnosti, ki ga boš težko sama umirila. Po moje se boš morala kar sprijaznit z njim  in če ne bo drugače odležat tiste dneve v bolnici. Saj te razumem, kako se počutiš, ker sem bila sama na istem. Tam sem skoraj vsak večer jokala, ker mi je bilo tako hudo, ker moram biti v bolnici. Ko kasneje premišljuješ za nazaj, pa ugotoviš, da te ne bi imeli tam samo zato, da imajo polno posteljo. Pa da v primeru nosečnosti z nerazumnostjo ne ogrožaš samo sebe, ampak tudi otročička.

To je moja izkušnja, upam, da sem te malo pomirila. Čimlepši zadnji mesec ti želim. Pred seboj imaš samo še 4 t, kaj je to v primerjavi s tem, da boš potem imela čudovitega in zdravega otročička. In to že kmalu. Samo na to misli in ti bo malo bolje. Če pa boš slučajno res morala ležat v porodnišnici, boš pa itak videla, da so tam ene res boge, ker tam preživijo celo  nosečnost zaradi veliko bolj resnih težav, kot je povečan pritisk v zadnjih nekaj tednih. Je velika razlika a si v 12 t ali 36t.

Drži se!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2007 10:16:57   
cicmar
Punce najlepša hvala za nasvete in vzpodbudne besedeuser posted image .

LP z Gorenjske!

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?