moder -> RE: Visok krvni tlak (6.3.2007 11:05:07)
|
Jaz sem imela pritisk 160/110 v prvi nosečnosti. V 37 t me je G poslala na pregled v porodnišnico in bila sem 1 cm odprta in sem ostala notri. Tam sem samo ležala, nisem imela nobene druge terapije, niti preiskave, samo nekajkrat sem dala urin in imela en ultrazvok. Pa vsak dan ctg. Za jest je bilo veliko in dobro (veliko v primerjavi s hrano po porodu) - normalna hrana, daleč od tega, da bi bila samo jabolka. Poleg pritiska sem tudi precej zatekala. Porod so mi sprožili, ko sem dopolnila 38 t, po porodu je pritisk že v porodni sobi padel na 120/80 in je bilo vse ok. To je bilo oktobra 2005. Zdaj v drugi nosečnosti se je pa moja G ves čas bala, da se bo stanje ponovilo in sem bila na bolniški. Jedla naj bi manj slano hrano, predvsem veliko rib in zelenjave. Priporoča se veliko počitka z dvignjenimi nogami in ležanje na levem boku. Ta pritisk je posledica nosečnosti oz. zaplet v nosečnosti, ki ga boš težko sama umirila. Po moje se boš morala kar sprijaznit z njim in če ne bo drugače odležat tiste dneve v bolnici. Saj te razumem, kako se počutiš, ker sem bila sama na istem. Tam sem skoraj vsak večer jokala, ker mi je bilo tako hudo, ker moram biti v bolnici. Ko kasneje premišljuješ za nazaj, pa ugotoviš, da te ne bi imeli tam samo zato, da imajo polno posteljo. Pa da v primeru nosečnosti z nerazumnostjo ne ogrožaš samo sebe, ampak tudi otročička. To je moja izkušnja, upam, da sem te malo pomirila. Čimlepši zadnji mesec ti želim. Pred seboj imaš samo še 4 t, kaj je to v primerjavi s tem, da boš potem imela čudovitega in zdravega otročička. In to že kmalu. Samo na to misli in ti bo malo bolje. Če pa boš slučajno res morala ležat v porodnišnici, boš pa itak videla, da so tam ene res boge, ker tam preživijo celo nosečnost zaradi veliko bolj resnih težav, kot je povečan pritisk v zadnjih nekaj tednih. Je velika razlika a si v 12 t ali 36t. Drži se!
|
|
|
|