Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 14:09:24
|
|
|
|
nana35
|
Samo,da vas vse lepo pozdravim,ker moram it kuhat,pa ni veliko časa za pisanje,Čmrlika,tebi želim vse dobro na maorfologiji,normalno pa je,da bo vse ok. Jaz si nisem predstavljala,da bi bila morfologija neki bav bav,pa tudi res ni bila. Sem ves čas vedela da bo vse ok.In je bilo. Mogoče se še danes kaj oglasim.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 20:10:14
|
|
|
|
Čmrlika
|
Hojla ženske! Mi smo pa danes prestali morfologijo, in je naše ZDRAVO! Vse ima na mestu in prisotno in vse je bp! Aja, pa vsakič, ko smo hotli preverit, če ni babiki lulek zrasel, nam je obrnila ritko , tako da tudi tokrat pravi G, da ne bo trdil, da pa se bolj k nagiba. Torej smo preživeli, drugače moje tegobe prejšnjega tedna niso nič kaj posebnega, celo Canestena sem se znebila (za kako dolgo ) edino tisto moje pretirano bitje srca pa ni ravno najboljše, sploh zato, ker imam nizek pritisk, tako da mi je priporočal odhod k internistu-preverit mojga . Pridne bodite in pozdravček z !
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 20:17:27
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Čmrlika, zdaj pa le uživaj preostanek ! Joj babe, kak sneži!!!!!!!!! Bomo jutri lahko že snežake delale
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 21:02:33
|
|
|
|
Rubin.
|
Ojla, pozdravljene MB-čanke. Danes pa smo na obisk dobili teto Zimo. Vreme je prav lepo, če ga gledaš iz tople sobe skozi okno, a ne? Vrtnica, eno vprašanje: a mariborski župan da kaj za naše ? Berem, da je od občine odvisno. Za letnike 2006 vem, da so dobili. Vsak € prav pride, a ne?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 21:03:13
|
|
|
|
nana35
|
Čmrlika,čestitke za dobre rezultate na morfologiji!! Sem vedela,da bo ok. Spol pa sploh ni pomemben,glavno da je vse vredu! Vrtnica,jaz pa ne bi snežaka delala,sem preokorna in prelena.Vi pa kar veselo na delo. Rubin.Od občine dobiš po rojstvu 100 evrov,le da moraš sama na občino in vložit prošnjo ali kakorkoli se temu že reče.Če ne vložiš,si sama kriva da ne dobiš denarja.Upam,da ste druge ,ki ste rodile to uredile,jaz že bom!! Verjetno pa ti patronažna sestra to pove.Imaš časa menda 3 mesece.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 21:33:06
|
|
|
|
Rubin.
|
Tnx. A samo 100€ , drugje dobijo tudi do 250€. No boljše kot kamen v hrbet .
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 21:52:20
|
|
|
|
Janey
|
Čer punce Kaj to dobiš kak obrazec na občini al kako? KO greš dokumente delat vrjetno vprašaš ane??
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 14.12.2007 23:31:08
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janey Čer punce Kaj to dobiš kak obrazec na občini al kako? KO greš dokumente delat vrjetno vprašaš ane?? Pokliči na UE, pa te bodo vezali na pravo osebo. Vem, da leta 2006 so te sami kontaktirali (mi je po telefonu tako rekla, da če ne bi jaz poklicala, da bi me oni obvestili), zdaj pa je nova metla, pa ne vem.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 9:01:17
|
|
|
|
nana35
|
Janey!Meni je prijateljica,ki je letos rodila tako povedala,sicer ji je itak patronažna sestra to povedala,tako da mislim,da ne pozabijo.Verjetno res dobiš obrazec na UE in ga kar tam izpolniš,sicer pa je res najbolje,kot pravi Rubin,da pokličeš in ti povejo. No,pokliči,pa povej tudi nam!! Ja,100 evrov,saj je bolje kot nič.Ponekod še tega ne dobijo,dobijo kaj praktičnega in to je to.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 9:58:44
|
|
|
|
Čmrlika
|
Dobro jutro v belo jutro! za vse ki ste zame držale pestike! Hvala, je pomagalo! Lepo bodite, jaz grem pa malo po stanovanju pucat. Dragi je šel vAvstrijo smučat jaz in moja ? pa imava energije na pretek( od včeraj!) in bova kaj pametnega postorili!!! Zvečer pa greva tud midve na lušno, najprej gledat Slovenia open v lat.amer. plesih potem pa na novoletno čago! Joj, bo lušno pa ziher me bodo vsi po bušiju božali Aja, kaj pa to, ko zdaj vidim, da sem pod avatarjem pridelala eno zvezdico . Kaj pa to pomeni, kolk časa sem že ,al kaj? Lep dan srečke nosečke, od ene, ki se mi vsaj danes, ne reče "tečke"...
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 10:40:05
|
|
|
|
petea
|
Punce, UE je stvar države (urejanje dokumentov, iskanje pravice, davki ... ), občina pa je lokalna skupnost, ki lahko na svojem območju nekatere stvari ureja po svoje, med drugim tudi višino enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka. V MB sta pač obe inštituciji v isti stavbi, še pač iz časov, ko te stvari še niso bile ločene. Tako da, ko si boste urejale osebne izkaznice ali potne liste za na UE, vas noben ne bo spomnil na ugodnosti, ki jih lahko izkoristite pri MOM. Tudi vse patronažne sestre se ne spomnijo na takšne podrobnosti. Toliko se pač moramo starši sami informirati kako in kaj. Jaz sem bila po 1. porodu prav razočarana, ko sem ugotovila, da pravzaprav res ne vem, kako se pridobivajo ustrezne listine (vrstni red) za otroke. To bi npr. morali povedat v starševski šoli. Za vse, ki boste v MOM vlagale vlogo za enkratno pomoč pri rojstvu otroka, sta spodaj povezavi; prva bi morala biti vloga sama, če pa se slučajno ne odpre, poglejte na 2. Kam pa je vlogo treba oddati, preverite po telefonu 02 220 1000 (skupna centralna številka MOM in UE MB). Jaz tega ne vem, sem namreč iz sosednje občine. LP http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=6612 http://www.maribor.si/podrocje.aspx?id=137 (zadnja vrstica)
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 11:28:02
|
|
|
|
nana35
|
Čmrlika,zvezdico si dobila,ker pridno klepetaš in si dosegla številko 100,se pravi da si napisala že sto in več postov.Jaz čakam kmalu na tretjo,ker se od druge do tretje zvezdice razlikuje veliko.Saj mi je vseeno kakšna klepetulja sem,samo govorim. Me pa veseli,da si boljše volje,da je morfologija pomagala za to dobro voljo in energijo.Potem pa kar lepo veselo na delo. petea,nam so v mat.šoli dali list oz.ne vem kako naj to imenujem,nek dopis,kjer piše vse kako in kaj je treba kdaj urediti na občini oz.UE.Pa na CSD so mi vse obrazložili,le da moraš res tu in tam kaj vprašat.Jaz če imam kaka vprašanja,jih kar pokličem in si zapišem,da potem ne hodim okrog brez veze.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 11:38:37
|
|
|
|
malab
|
Pozdravljene, sem ena nova na tem forumu... z okolice Maribora... Sem komaj v 10-tem tednu, vendar že komaj čakam na porod, da bom lahko objela !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 11:56:41
|
|
|
|
petea
|
Nana35, kam si hodila v MŠ? Nam spomladi v ZD niso nič uporabnega povedali (o davčni številki, zdravstveni kartici ...), svakinja, ki je jeseni hodila v MŠ v bolnico, pa tudi neka zmedena hodi naokrog in sprašuje za vsako stvar. Še to, če z otrokom nisi prijavljen na istem naslovu, ne moreš za njega dobiti osebnega dokumenta brez pooblastila drugega starša. Meni se je to zgodilo. Baje bi lahko ukradla svojega dojenčka, ki sem ga imela zraven, ker je pač prijavljen pri očetu. Sem mislila, da se to drugače ureja.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 13:17:34
|
|
|
|
Vrtnica79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Vrtnica, eno vprašanje: a mariborski župan da kaj za naše ? Berem, da je od občine odvisno. Za letnike 2006 vem, da so dobili. Vsak € prav pride, a ne? Ja, župan ti nameni za rojstvo 105€. Boljše nekaj kod nič . Pa ni treba hodit na občino po te obrazce! Meni so jih poslali na dom po 14 dneh. Pol pa samo izpolniš in oddaš na občini nekje v 1. nadstropju.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 14:37:43
|
|
|
|
nana35
|
malab,pozdravljena!boš videla,da bo čas kar zbežal mimo,mogoče se bo zdaj na začetku malček vleklo,ampak potem pa kar gre od pregleda do pregleda... Petea,v MŠ sem hodila v novembru 07(od 6.11.)v Mb porodnišnico v 16.nadstropje.Meni se zdi da so kar dosti neuporabnega povedali,ampak uporabnega pa tudi.Res da 2x nisem mogla it,ampak kaj se tega tiče pa imam vse še zmeraj napisano na tistem listku. Midva z bova prijavljena na istem naslovu,moj pa na drugem,ker si še zdaj ne bom osebne spreminjala,pa potem se bom prijavila na drugem naslovu kot sem zdaj,ker bom imela tam stanovanje,ki bo moje in drugače ne bom urejala. Moj pa bo ostal prijavljen doma,ker ima tam svoj del hiše.Upam,da ne bo nekih posebnih težav glede tega,bomo že nekako uredili!! Vrtnica,hvala za te podatke,meni je bilo drugače rečeno,verjetno je bilo prej tako.Res je fajn,da se sami spomnijo in ne rabiš na občino letat še zaradi tega.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 18:27:04
|
|
|
|
Marusah
|
Zdravo, A ni lepo ko sneži? Upam, da bomo letos končno imeli bel Božič Čmrlika čestitke za uspešno morfologijo Jaz sem tut taka revica kot ti - sama samcata Se moj možek tudi smuča v Avstriji. Malab dobrodošla med nami
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 18:28:59
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79 IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Vrtnica, eno vprašanje: a mariborski župan da kaj za naše ? Berem, da je od občine odvisno. Za letnike 2006 vem, da so dobili. Vsak € prav pride, a ne? Ja, župan ti nameni za rojstvo 105€. Boljše nekaj kod nič . Ja, obogatele glih ne bomo . Bo pa za nekaj zavojčkov planic
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 18:48:51
|
|
|
|
nana35
|
Poglejte,pridelala sem še eno zvezdico!!Pa sem mislila,da taka klepetulja pa nisem!!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 18:51:44
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: nana35 Poglejte,pridelala sem še eno zvezdico!!Pa sem mislila,da taka klepetulja pa nisem!! Pridna Nana, bo Božiček sigurno veliko darilo pustil zate pod smrekico Po moje bomo vse dobile lepilni trak za čez usta (oziroma čez prste)
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 18:56:29
|
|
|
|
petea
|
Tu si lahko sprintate vlogo za enkratno denarno pomoč: http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=6612 Morda sem se nejasno izrazila: tisti starš, ki ima drugačen naslov od otrokovega, ne more urediti vloge za osebni dokument brez pooblastila drugega. Baje pa lahko ima tudi težave pri prestopu meje sam z otrokom, če mejni organi kaj zatežijo - rabiš pooblastilo od starša, ki je prijavljen na istem naslovu, kot je prijavljen otrok.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 18:57:20
|
|
|
|
nana35
|
Marusah,veš da bo pod jelko vsaj nekaj zame.Pa ne zato,ker tako pridno pišem, ampak ker SEM pridna. Sneg pa lepo pada,kajne?Čeprav nisem ljubiteljica zime in snega se letošnje zime res veselim,pa če sneži ali dežuje.Pa veste zakaj??Ker dobimo to zimo in ga že nestrpno pričakujem.To je prva zima,odkar sem odrasla in se je neskončno veselim.Upam,da bo še veliko takih zim in lepih trenutkov,ki me čakajo.Pa tudi vse vas. Danes popodan sem tako lepo spala zraven TV,vsi so odšli na Pohorje se sankat,jaz pa sem na toplem uživala.Rekli so da je čudovito belo zgoraj,drevesa da so polna snega,da se veje sploh ne vidijo,malo so se poslikali in nanoreli.Jaz pa sem bila najbolj vesela miru!! Lepo se imejte!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 19:05:24
|
|
|
|
Marusah
|
Nana v to sploh ne dvomim, da nisi pridna...že zato, ker pod srčkom nosiš novo bitje . Tudi jaz drugače nisem ljubitelj zime. Imam rajši sonce in 30 stopinj. Ampak letos se tudi jaz veselim zime z enakim razlogom kot ti. Samo jaz bom morala počakati do začetka februarja... bo pa potem bolj veselo.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 19:08:25
|
|
|
|
nana35
|
Marusah,upam da ti hitro mine in da zima ne bo preveč mrzla.Februar bo kmalu tu!!In z njim tudi tvoj . Jaz bom itak dobila po novem letu lepo darilo!!Najlepše doslej.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 15.12.2007 19:19:43
|
|
|
|
Marusah
|
Če bi bilo po moje bi drugo leto januar kr črtala iz kolendarja No pa sej tut nosečnost ima svoj čar... Ko takole razmišljam so moški prikrajšani za toliko lepih trenutkov, ko je še v trebuščku... V ponedeljek imam pregled, komaj čakam. Mi je ginekologinja obljubila, da mi bo naredila UZ, da vidimo našega pikeca . Kako pa je z izbiro pediatra za ? Kdaj se moraš zmenit z zdravniki, če te vzamejo?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.