|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
20.4.2007 16:24:16   
Klarita
Pozdravljen punce,
danes sem bila ravno na pregledu pri moji g. in mi je dala napotnico za presejalni test. Približno vem kako to izgleda in vem, da ste o tem že pisale, ampak če se kateri slučajno da, bi vseeno prosila, da malo opiše kako to izgleda po možnosti v SBM.
Lepo se imejte in dosti sončka. user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 301
20.4.2007 22:07:29   
Anonimen
Živjo punce...

Evo mene nazaj z bolnice, hvala da ste mislile name, in mi želele čimprejšne okrevanje... user posted image

(odgovor članu Klarita)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
21.4.2007 9:05:43   
mama06
Madejka tu imaš en simpl recept za super "tortico". Zvečer jo v 3/4 ure narediš, dač v hladilnik in drugi dan postrežeš:

KOKOSOVA ČOKOLADNA TORTA   Biskvit:
  8 beljakov   200 g kokosove moke   100 g sladkorja v prahu       Krema:   ˝0,5 L sladke smetane   2 cremfixa   300 g jedilne čokolade   8 rumenjakov       Beljake stepi v sneg, dodaj kokosovo moko in sladkor v prahu. Peci v ogreti pečici (170 st. C) cca. 20 minut v tortnem modelu (uporabi papir za peko).

Med pečenjem napravi kremo -  stepi sladko smetano, dodaj ji cremfix-a, po ţelji malo sladkaj ter postavi v hladilnik.
Na sopari stopi jedilno čokolado, dodaj ji rumenjake in konstantno mešaj nekaj časa, nato malo ohladi (ne preveč, da se ne strdi), nato pa vmešaj stepeno sladko smetano.
  Ko je biskvit pečen, odstrani papir za peko, poloţi nazaj v model, nanj vlij tekočo kremo in postavi torto v hladilnik za 4 ure, najbolje pa kar preko noči.

Še bolje je, če peki papirja ne odstraniš in ga pustiš, samo preliješ s kremo in daš v hladilnik.

Našim doma je zelo dobro, upam, da ti bo všeč, če se boš odločila delat.

Dober tek in vse najboljše!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 303
21.4.2007 18:17:43   
rakinja
medejka: jaz mam v pon. morfologijo in komaj čakam da zvem kaj mi bodo povedali moj dragi trdi,da bo fantek jaz pa samo molčim lep dan še naprej

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 304
23.4.2007 9:30:17   
madejka
Halooo!

Gorazdova dobrodosla nazaj! Smo veliko mislile na tebe!

mama06 full dober recept! Zal sem ga prebrala ze po tistem ko sem delala rolado (seveda ni ratala kot sem si zamislila), a sem si skopirala recept in bom ziher ob prvi priliki poskusila naredit! Hvala ti!

Rakinja imas da porocas kaj ti bojo danes povedali!

Klarita jaz nimam pojma kaj je presejalni test. Freycha bo ziher vedla, ko ma vse nastudiranouser posted image

Peekola kolkokrat morm trkat, sploh ne vem nic o kakih resnih nosecniskih tezavah. Sej sem full vesela za to, ampak na zalost tud ne morem nobeni nic pomagat, ker nimam izkusenj.
Babe, a grete kaj na morje? Midva boma sla v soboto za 3 dni... juhuhuuser posted image Zelo dalec... v Strunjan!user posted image Ampak cist zadosti, da si malo nafilama baterije pred selitvijo in pred norisnico, ki jo bo mel moj dragi v soli proti koncu solskega leta. Ja pa zadnjic grema v dveh kosih na morje... to bo se vicuser posted image

No kdaj se spet dobimo?? user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu rakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 305
23.4.2007 10:11:46   
ursyka21
Ola babike!

Se vidi da je zunaj zelo lepo vreme in da se martinčkate na soncu, saj cel vikend ni bilo nobene. Upam da vse uživate kolikor se le da ob tem lepem vremenu.
Gorazdova povej malo kako se zdaj počutiš, kaj so ti povedali lepega.
Madejka jaz bi tudi šla na morje. user posted image  Samo več ne upam, ker me je že malo strah da bi me kaj prehitelo. Kje pa je Eca? Da nena slučajno ona že prehiteva?

Lepo se imejte.

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 306
23.4.2007 12:50:20   
rakinja
Ojla babike kako ste kaj?Kaj vam je že kaj vroče?meni je ful.Malo prej sem prišla iz mesta bla sem na morfologiji vse štimle tak kot mora lepo se razvija.Povedla mi je,da bo spetuser posted image  ha ha kako bomo še kupovali vloške hvalabogu da je vse ok.

ursyka21:Kaj zdaj ki si?Kdaj bova šle na kavo?Sem ti že zadnjič napisala pa mi nisi nič odgovorila.

(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 307
23.4.2007 13:39:02   
Eca
Hej!

Ne Štajerke, sem še v enem kosuuser posted image . Sicer me je včeraj dopoldan že zvijalo od lažnih popadkovuser posted image , sem mislila da bom morala v "Rim". Sedaj doma pripravljam stvari, ki jih moram opraviti pred odhodom, pa kakšen sladoled si bom še privoščilauser posted image .
Jutri imam g. in CTG, pa bomo videli, če sem že v nizkem štartuuser posted image . Meni bi še pasalo kak teden ostati v enem kosu, pa da še en piknik v petek naredimouser posted image .

Za pijačko ali sladoled pa povejte.... se bom privleklauser posted image .

Lp, Eca (še 14 dni)

(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 308
23.4.2007 14:51:37   
ursyka21
EJ!
No lepo da ste ok in da je Eca še v enem kosu.
Ugotavljam da si verjetno samo jaz želim čimprej rodit, ali se mi samo zdi.
Imam že vsega vrh glave, vseh bolečin in omejenega gibanja pa inzulina...
Samo da bo čimprej mimo. Zdaj se že moj zafrkava, da sem neznosna odkar sem na igli user posted image .
Eca ti si že verjetno dobila paket oz. denar. Če si vzela denar bi te prosila če mi poveš kako dolgo si čakala nanj.
Rakinja  prejšnji teden je moj imel dopust tako da sma non stop glave skup tiščala pa še nekaj doma pripravljala za našega user posted image . Ti javim ko bom mojega peljala v službo da bom imela avto. No čestitke da je z tvojo user posted image  vse ok. Če maš msn mi javi.
Moj je tudi že od začetka govoril da bo user posted image  , jaz pa sem si tako močno želela user posted image , da sem bila na morfologiji kr malo razočarana. Meni je že pri 18 tednih rekla da bo user posted image  in sem še imela upanje da je mogoče pomota. Pol pa sma šla z mojim na morfologijo v bolnico k dr. Čuiču in je frajer tak not v medenici sedel in noge narazen tiščal da se je prav vidlo kak mu bingla med nogami. In od takrat nimam več upanja da bi bla user posted image .
Če bo sreča itak nebo zadnji tako da upam da bo  drugič user posted image .
Zdaj sem ga pa zabluzla, jooj.
Se opravičujem za svoj spis.
Lep dan vsem!!

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 309
23.4.2007 15:03:04   
Eca
Hej!

Jaz sem dala vlogo konec marca in sem 13.4. že dobila denar (250 EUR). Mislim, da če oddaš do konca meseca vlogo, da dobiš naslednji mesec okoli 15. nakazilo. Glede paketov pa ne bi vedela kako jeuser posted image .

lp, Eca

(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 310
23.4.2007 15:12:02   
madejka
Halo babike!
Eca fajn da si se v enem kosu user posted image

Ursyka jaz bi si na tvojem mestu tud verjetno zelela ze rodit. Si kaj plesala za vikend, ko ste meli praznik? Se tak vredi drzis, pa dobre volje skoz pa to.

Rakinja user posted image za pupo! Si vesela?

Ej zenske, ki ste ze rodile pa ki se ze bolj spoznate na to: kak je sploh s vsemi temi financami, ki jih dobimo? Jaz bom tud denar vzela, ne paketa. Pa me zanima, kje sploh to vlozis oz. kje sploh kaki obrazec dobis?? Pa bje daje obcina MB neko enkratno pomoc za novorojencke. Do kdaj mormo to kaj oddat? Jaz se se res nic ne spoznam in tud ne vem kje zacet. Dajte mi to malo pojasnit prosim! Hvala lepa user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 311
23.4.2007 18:47:39   
Eca
Hej!

Približno 60 dni pred PDP dobiš pri g. potrdilo o predvidenem datumu poroda. S tem papirjem greš na CSD - na Ljubljanjski (tik pred bolnico, tista velika stolpnica), vhod je tam, ko je avtobusna postaja. Tam boš dobila en kup papirjev, ki jih moraš izpolniti sama, nekaj tvoj delodajalec, nekaj delodajalec tvojega dragega,.... To so papirji za porodniški dopust in paket oz. za denar. Potem izpolnjene papirje vrneš najkasnjeje 30 dni pred PDP. Potem pa dobiš po pošti odločbo koliko so ti naračunali itd.
Te papirje lahko tudi najdeš na spletni strani (upam, da mi rata prilepit link), ki si jih sprintaš in ne rabiš hodit po njih na CSD.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pomocObRojstvuOtroka.asp  to je za paket oz. denar, maš vse opisano, spodaj pa še link na formular, ki ga moraš izpolniti (prej ga sprintajuser posted image ).

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp
to je link za otroški dodatek, ki ga moraš (če želiš seveda) vložiti po rojstvu otroka, ko boš imela vse papirje.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoVarstvo.asp
to je pa link za porodniški dopust + očetovski dopust + dopust za nego in varstvo otroka.... + vsi formularji, ki jih moraš izpolniti.

Mestna občina MB, pa ima na svojih spletnih straneh tudi objavljen formular, ki ga izpolniš  po rojstvu otroka. Dobiš pa cca 100 EUR. Lahko pa ti točen znesek javim, ko bom dobila kaj na računuser posted image .

To je to... če pa katera ve še za kakšen prihodek, pa se priporočamuser posted image .

Lp, Eca

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 312
23.4.2007 19:55:20   
ursyka21
Oj!
ECA lepo si ti to zrihtala zdaj! Hvala za linke, zdaj sem še zvedela koliko bom dobila starševskega dodatka ker še nimam nič delovne dobe. Sem zadnjič pozabla na CSDju vprašat. No pa itak sem pozabla vse vprašat ne samo tega.
Škoda da nimam stalnega bivališča v MB bi še vsaj nekaj malega zraven dobila.
Ne pa neka Kungota.user posted image  No raje vem da otrokom novo šolo nardijo ker je že nam teklo po glavi pa že kr nekaj let ne hodimo več tja.
Pa saj je vseeno koliko dobimo ker če bi jih imeli zaradi denarja ki ga dobimo od države bi že vrtci zdavnaj propadli.
Lepo se imejte
Urška

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 313
24.4.2007 11:06:53   
rakinja
Ojla user posted image
Kako se kaj počutite?Nekam slabo vreme nam kaže.
madejka:seveda da sem vesela ne bom niti imela problemov z oblačili kr še imam od ta prve vse stvari.Jaz pravim ,da je vseeno kaj je samo da je in bo zdravo.
Sicer je moj malo bil šokiran ko sem mu povedla da nima prav,da jeuser posted image neuser posted image  ampak tudi on govori vseeno kaj je samo da je zdravo.bomo pa imeli dve punčki Lariso in Žano že komaj čakam ,da dobom v roke spet malo štručko.Upam samo ,da tavečja štruca ne bo preveč lubosumna.

(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 314
24.4.2007 13:45:22   
rakinja
halo halo,ki ste vse?Ravno danes ko je tako slabo vreme ni nobene na čveku meni pa taki dolgčas hvala bogu,da grem počasi po otroka v vrtec potem mi več ne bo dolgčas

(odgovor članu rakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 315
24.4.2007 19:55:04   
Laubica
user posted image Gorazdova končno smo te pogrešale povej kako siuser posted image

(odgovor članu rakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 316
25.4.2007 9:30:35   
rakinja
Lep pozdrav punce

Kaj bo dobrega?Kak to,da nič ne čvekate?Kako kaj otročički veselo brcaja?Naša user posted image  ni kaj ekstra navdušena tako nežno in leno brca.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 317
25.4.2007 13:44:27   
rakinja
Halo,halooooooooooooooo kaj pa danes je za en dan,da se nobeni ne da pisat?Kaj je krivo vreme pa počivate?

(odgovor članu rakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 318
25.4.2007 13:46:56   
ursyka21
Ola babike user posted image !
Pa res kje te ste vse? Nič ne poveste kaj je novega! Jaz se samo potepam okoli na  koncu pa mi je žal, ker me začetna dol tiščat da dobim kr krče od sile. No sicer bi pa že šla malo v Rim, samo da bi bilo z user posted image  vse ok.
Pa morem še vseeno malo počakat, ker še nimam nič pripravljeno.
Upam da uživate in da razmišljate kaj o dopustu. Jaz bi šla za prvomajske na morje pa se bojim da bi dobila tam popadke. Mam vseeno še tukaj pri nas neke veze da je malo lažje.
Lepo se imejte.
Rakinja jutri lahko grema na kavo, če hočeš? Dopoldan!
Pridne bodite.

(odgovor članu rakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 319
25.4.2007 14:21:32   
Eca
Evo mene!

Jaz že celi dan bluzim po netu, potem pa imam tako zatekle noge, da ne morem nikamor. Se vidi, da sem že čisto pri koncu. Bebi brca kot zmešan, sploh ne vem kako lahko, ko ni več nič prostora. Rim že čaka, samo jaz se še nisem odločila ali bi šla ali neuser posted image . Ja, do petka ne sme, ker sem si naročila piknik z morsko hranouser posted image . Ok, grem nazaj ležat, da otekline oplahnejo....

Lepo se imejte!

Eca (še 12 dniuser posted image )

(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 320
25.4.2007 14:38:01   
madejka
Ursyka in Eca kake frajerke sta vidve meni! Tak pri koncu... kje je se to za mene!
JOj, jaz pa ze zdaj cel teden ne morem hodit okoli vec kot pol ure. Me zacne tiscat dol, da se samo wc vidim! Pa kaj je to normalno za 27. teden??? Bom morala sprobat nosecniski pas, ce bo kaj boljse. Sem bla dans v Qlandii in sem sla ze 3x na wc v dveh urah in so me ze malo cudno gledali pri onem baru zraven user posted image En kelnar se mi je ze kar nasmejal ko sem sla mimo.

Eca hvala za linke, super si! Sem kar bolj pomirjena, da vem kdaj pa kak rihtat.

Ursyka jaz sem se tudi ze pozanimala kak se do Izolske porodnisnice prideuser posted image Nikol ne ves... Sicer ze kar sanjam sprehode ob morju in jagodno kupo v Mignonu v Portorozu! Mnjam! Joj, samo luste ti delam, kak sem zlehtuser posted image

Zvesta ce bos tud tu brala, ceprav si mi na julijke pisala. Dajma se zmenit za masazo ja! Sami se mi res ne da... Samo kdaj? Jutri delam pop, v petek je praznik pa verjetno ne bojo delali, v soboto pa grem na morje za 3 dni... po tem pa bi jaz sla user posted image

Klarita si ze ugotovila kaj je presejalni test? Je to s toksoplazmozo nekaj v zvezi?

Rakinja tebi je pa res dolgcas dopoldne a? user posted image Pojdi malo sestat po Kungoti ko je tak lepa! Malo na Cajzic... Jaz bi sla ce bi mela avto, da do tja pridem! user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 321
25.4.2007 14:57:50   
Anonimen
Eeeeeee... Madejka...

Mene tudi dol tišli za crknit. Dopoldne grem za pol ure na sperhod, pol sem pa popoldne kot kripl.

Ja, sem takoj za masažo... Počakama še jutri, da vidima, če se nama pridruži še Freycha, pol pa po praznikih začnemo, velja?

(odgovor članu madejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 322
25.4.2007 16:17:58   
Eca
Presejalni test je test za glukozo - sladkor. Naj me katera popravi, če to ni res.

Lp, Eca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 323
25.4.2007 16:18:11   
madejka
Zvesta zmejeno! Ja Freycha ti tud pridi! user posted image

AJa Freycha hvala za sporocilo, danes sem ze FULLLL boljse, ceprav sem se kar sama... Sem si pa zorganizirala obiske user posted image Upam, da je tudi s tabo boljse!

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 324
25.4.2007 21:51:40   
rakinja
madejka:Res mi je dolgčas dopoldan nimam malega divjaka doma dragi mi je na sslužbeni poti vozi špedicijo.Zjutraj se hitri vstanem ,da peljem Lariso v vrtec pospravim po hiši kasneje pa mi je že dolgčas saj bi šla na čajžič samo je predaleč oz.dosti bregov je pa se mi ne da hodit kr me hitro začne križ pa noge bolet.

ursyka21:Lahko greva če imaš čas tam nekje ob 11 ,kr moram it v mesto,da dam kri pa vodo Tak,da grem hitro zjutraj tja da sem tešča.Najboljše,da me pokličeš.Moja tel.040/526-405

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?