janja
|
čau, mi smo vikend preživeli bolj mirno, se pravi, da smo bolj počivali. No, pa taščo in tasta smo obvestili, da oktobra pride nov član. Je pa Andraž čisto pod vplivom dojenčkov. Zadnjič, ko sem ga prišla iskat v vrtec, sta se s prijateljčkom igrala z dojenčkom. Seveda smo morali tudi doma kupiti flaško za njegovega Flokija (kužka). Pa, ko gremo v avto, mi vedno pravi, da jaz ga pa ne smem dvigovati (zaradi dojenčka). No, včeraj pa sem mu morala Flokija zvečer zatlačiti pod pižamo (da je bil noseč) in ko je šel spat, je rekel, da ne more spati pri meni, ker ima tako velik trebuh in ni prostora. Vidim, da moram že skoraj paziti kaj bom rekla, čisto vse posrka. Koliko kaj vaši septemberčki gledajo TV. Pri nas je dolgo ni niti opazil, raje je poslušal radio in pesmice. No, potem pa se je naenkrat to spremenilo. Tako, da včasih tudi 2 x dnevno gledamo Ledeno dobo ali Avtomobile. Rad pa gleda tudi Lokomotivčka Tomaža, Mojstra Mihata, Nodija, Roli Poli, Frančka in Pošasti iz omare. Najraje se igra z avtomobili (za moje pojme jih ima veliko preveč) in lego (duplo) kockami. Včasih je tako zatopljen v igro, da sploh ne veš, da je tam. Je pa izredno priden (kar se tiče igranja), tako da jaz lahko celo dremam vpričo njega. Po drugi strani pa je neustavljivo trmast. Če je treba, teži tudi pol ure skupaj. Samo, da doseže svoj namen. Jaz ne vem, kje črpa vso svojo energijo. Ali pa sem že tako stara! Grozno rad se tudi igra v vodi in plava. Lani ga je bilo na morju prav užitek gledati. Letos pa se tudi že veseli, da bo šel na morje. Imamo srečo, da sta njegova babica in dedek pol leta na morju, ker imata tam prikolico, tako da ga pustimo pri njiju tudi za kakšen teden. Lani je bil 2x po 1 teden z njima, pa je bilo vse v redu. V bistvu ni imel niti časa se pogovarjat z nama po telefonu, ko sem ga zvečer poklicala. Se mu je preveč dogajalo. No, prej ga bomo pa še malo peljali v bazen. Me tudi že nagovarja zadnji mesec. No, lansko leto so bili z vrtcem tudi na kmetiji v Logarski dolini 3 dni. Mu je bilo blazno všeč, si je upal celo kravo pomolzti. Januarja pa so bili 5 dni v Kranjski gori (ravno takrat, ko je zapadel sneg) in je spet užival. Je rekel, da bo šel še. Uživajte v prelepem dnevu!