|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
21.3.2007 10:47:59   
*sonchek*
Mi smo pa danes stari 1 mesec!!!  user posted image

Žabika dobrodošla še tukaj - joj bo luštno, ko bomo lahko naprej čvekaleuser posted image Je pa Hana Re res princeska, prava lepotička! user posted image

urla
jaz fiziološko raztopino nalijem kar v pumpico, ga dam na bok, mu zlijem nekaj tekočine najprej v eno nosnico, ga obrnem na trebuh in mali kihne. Nato isto ponovim še z drugo nosnico, na koncu pa mu s pumpico probam potegnit še kaj smrkljčka ven. 

< Sporočilo je popravil *sonchek* -- 21.3.2007 10:49:02 >

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 126
21.3.2007 10:55:34   
urla
sonchek - hvala ti, grem jo takoj matrat. Pa čestitke za 1 mesec.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 127
21.3.2007 11:03:36   
draja
sonchek čestitke Aneju za 1 mesec user posted image !

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 128
21.3.2007 11:13:29   
Sibil_
Dan!

Urla-za nosek dam jaz noter malo fiziološke in potm sicer Lukas kaj kihne, ampak ni nekega efekta.Imam pa pumpico NArhinel, ko z usti povlečeš ven iz noska šit, pa ni za verjet kaj pride ven.IN lukas revež je bil včeraj prvo jezen, se je drl ko jesihar ob tem postopku, ampak pol je pa bil čist v šoku, ko je z lahkoto dihal.Tale pumpica je res super.Sicer imamo mi tudi baterijsko, ampak ne potegne nič ven, prri tej moji pa z usti čutiš pritisk in pač posledično več ali manj povlečeš, da gre šmrkelj ven.Vglavnem-jaz to pumpico vsem priporočam.Se jo pa dobi v Italiji, pumpica je nekaj čez 8 eurov, nastavki ki se menjavajo so pa po 4,70 eur/10 komadov.Ma meni je super, res.user posted image

Pediatrinja nam je pa svetovala to kihanje, ki pa pri nas res nič ne doseže, čeprav sem poskusila.

Drugače smo mi kar nekako spali danes, sem pa slišala vsake toliko kako mali kašlja in kiha, ampak sredi noči ga nisem matrala vsakič, samo pred dojenjem.Da je lahko lepo pojedel.Upam, da čimprej mine tole sranje, ker ko so tako majhni in bolni ni nič kaj fajn.user posted image

LP,
Sibil

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 129
21.3.2007 11:44:48   
dskubin
Urla, Narhinel je res ZAKON! Naš se je na začetku sicer tudi nekaj upiral, zdej pa mu (ko je potreba) nalivamo (ne nakapljano) notri fiziološko in jo kar popije, kot sok. Nobenih problemov. Nosek pa s tem aspiratorjem res spucaš in to v 2 minutah, z uno malo pumpico pa smo se prej drli po pol ure, nos pa je bil še vedno poln, mali pa tako utrujen, da ni mogel niti jest.

Aja, pa nastavkov mi ne menjamo vedno, ampak spužvico notri kar operemo, če pride smrkeljček do nje. Jaz prakticiram to tako, da povlečem ven in potem izpiham na robček ali papir, da se mi ne zafila na spužvici.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 130
21.3.2007 11:48:10   
urla
Sibil in dskubin - a se da to kupiti kje pri nas?

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 131
21.3.2007 12:02:49   
urla
Evo sedaj sem mal pobrskala po netu in vidim, da se Narhinel dobi samo v Italiji. Sem že pobarala svojega moža, da mu bodo sodelavci enega kupili. Kje se ga pa kupi, a v lekarni?

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 132
21.3.2007 12:20:41   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: Žabika
Imeli smo tudi že prve obiske, ki jih je popolnoma prespala - bili so pri nas 4 ure, pa ji niso mogli pogledat učk, ker jih ni odprla. In to je spala kar v istem prostoru, kot smo bili mi.

Tudi naši obiski so bili vsi nesrečni, ker je skoz spal user posted image . Je mami včeraj rekla, da zdaj pa ga morata priti enkrat pogledat, ampak tako da ne bo spal. No saj zdaj je že malo več buden, pa me zanima če bosta prišla pravočasno. Ko pa je bila sestra na obisku, so pa 3 otroci skakali in vpili okrog vozička (čez dan sedaj v kuhinji v vozičku) in se še ni zbudil.
Mala je pa prava lepotička user posted image .

*sonchek* - čestitke za 1 mesec. Kako hitro je mesec naokoli user posted image user posted image

sibil - tale tvoja pumpica izgleda super. Ali pozna katera aspirator za nosek, ki se priključi na sesalec?

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 133
21.3.2007 12:22:47   
dskubin
Urla, ne bi rekla, da se dobi pri nas, so že ljudje iskali. Pri nas na obali se je to ful razširlo, ker sem jaz bla s tem ful zadovoljna (pred več kot enim letom mi je ena prjatelca povedala, da to obstaja, ko smo imeli zamašen nosek) in sem to nesla pokazat zdravnici, ta pa je vse skopirala (škatlo in navodila) in zdej daje to mamicam, pa patronažne že tudi to svetujejo... Dober glas seže v deveto vas.

Ej ne vem, zakaj pri nas tega nimajo, ker je od Novartisa. Dala sem slikco v album, da si lahko pogledaš, kako izgleda.
Sem pa slišala (ampak ne vem, če je res), da ti jo lahko nabavijo v lekarni v San Simonu (privat lekarna) - če je res, ti jo sigurno lahko tudi pošljejo. Poskusi poklicat http://www.medis.si/lekarne/sansimon/index.html, zgubit nimaš kaj. Drugače pa sem že vidla tudi na forumu, da punce kar prosijo, če jim kdo prinese iz Italije in pošlje - jaz ti žal trenutno ne morem pomagat, ker smo še nemobilni user posted image .

sezam, ja sem slišala tudi za ta aspirator, se mi zdi, da je podoben, samo meni je v redu, ker s tem mojim sam uravnavaš pritisk (sesalc pa kar izvleče - je pa sigurno še hitreje user posted image ). To pa menda majo na madžarskem in je še cenejše kot Narhinel.

Evo, se je javla moja sirena, moram it. Pa sem glih mislla še porodno zgodbo pri marčevkah napisat, pa jih malo pozdravit. Nič, bom kasneje.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 21.3.2007 12:26:44 >

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 134
21.3.2007 12:32:30   
erna14
ojlauser posted image

evo mene tud pr vas

sonchek a si probala z nastavkom za bradavice,mene so v porodnisnci ful bolele pa mi je lubi kupu avent-ove nastavke za bradavice,men je to res zakon nc ne boli pa se vids ali je dovolj mleka ali je dojka prazna.nevem men je super imam se kremico za bradavice tako da nimam vec teh tezav

a ima mogoce katira kapljice za krce.kolikokrat na dan ji uporablja in kako.jaz imam namrec sirup za dojencke proti krcem od galenskih laboratorijev in jih dajam 3 krat na dan po 5 kapljic ceprav pise 8-10 kapljic sam mene je ful strah dajat te kapljice(zacetna panika)in ne vem ali naj mu jih dajam vsak dan ali ne ceprav babca mi je rekla da nic ne skodujejo ampak mene je se vedno .......zato na pomoc!!!!!!!!

lp erna

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 135
21.3.2007 13:24:11   
*sonchek*
erna14 poskusila sem 1000 in 1 stvar, pa nič ni delovalo - bradavice so bolele ko user posted image Kaj sem storila? Potrpela (in pretrpela!) nekaj dni in zdaj je ok. Niso pa mi pomagali ne nastavki, ne kremice, ne obkladki, skratka NIČ user posted image

Kapljice proti krčem od galenskih laboratorijev (Vetrovne kapljice) pa lahko daš tudi po več kapljic - so od vseh kapljic še najbolj "naravne", saj vsebujejo janež, kumino, komarček, poprovo meto idt., ampak nam niso pomagale, pa tudi veliko punc je pojamralo, da so se malčki (pre)hitro navadili na njih (so namreč zeeeelo sladke). Jaz sem jih tudi dajala na začetku, pa smo kasneje ugotovili, da malega tako poženejo, da je dobil kar driskico in sem prenehala z njimi.

Čiščenje noska s fiziološko raztopino pa pri nas (zaenkrat!) ne povzroča težav - mali se ne pritožuje, pa tudi vsakič močno kihne in smrkeljček odleti iz noska user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 136
21.3.2007 14:44:10   
urla
Dskubin - imaš prav, ko je moj samo omenil sodelavcu, da bi rabili eno pumpico za malo je že takoj vedel o čem govori, češ da jo ima vsaka družina na primorskem. Dobimo v ponedeljek. Komaj čakam, ker ko Katja samo zagleda flaško s fiziološko začne jokat.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 137
21.3.2007 14:48:35   
urla
Žabika dobiš.

Sedaj pa me zanima ali še kateri kupimo in dostavimo v Lj ta Narhinel za zamašene noske. Javite do jutri, da modelu nakažem dovolj denarja. Prinesel jih bo v ponedeljek (v petek gre v Italijo).

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 138
21.3.2007 15:26:48   
thaiss
dskubin in erna dobrodošle!!!!

čestitke Aneju za 1. mesec
user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 139
21.3.2007 17:16:42   
tejčica
Pozdravljene mamice!

Je že čas da se še tu pofočkam.user posted image  Midva z Vidom sva doma že od petka in se kar fino rihtamo. Mali miškolin itak večino časa prespi, mene cartajo od spredi in od zadi, tako da uživamo.

Imam pa tudi pri Vidu isti problem kot pri Taji - mleko. Sicer ga imam, vendar ne dovolj in moram dodajati. Je pa mali pravi požeruh in če bi bilo po njegovo, bi ko je zbujen vlekel non-stop, tudi če nič ne priteče. Moje bradavice so že čist preč. Si jih pridno mažem z lanilonom, vendar bi kljub temu najraje kričala ko se začneva dojit.user posted image Upam da se to kaj kmalu unese - po možnosti preden ostanem brez mleka.

Imam pa en neprijeten porodni spominček - hemeroide. Prvič se soočam s to nadlogo in mi gre že pošteno na živce. Sem že v P dobila eno kremo da se mažem, patronažna pa mi je rekla da naj bi najkasneje v mesecu in pol "skočili" nazaj notri. Največja muka je iti na blato, bi najraje kar zadrževala. Še katera s to težavo?

V P se me je lotila še viroza in sem dan po porodu imela vročino skoraj 40. So mi jo zbijali in me dali samo v sobo in se mi je mešalo. Za eno noč so mi tudi malega vzeli, da sem malo prišla k sebi. še vedno pa kašljam ko nora.

Sem pa ugotovila da sem preveč zapravljala za cunjice. Številka 56 nam je namreč premajhna, še nekatere pajacke 62 komaj dobimo gor, tak buhteljček je naš mali. Mi je pa patronažna rekla, da mi glede na to kako je velik in da je bil UZ kolkov bp, ni treba široko povijati oz. naj to delam samo ponoči. No, če bomo široko povijanje opustili, nam bo kakšna cotica več prav. Koliko vas široko povija?

V album sem dala nekaj slikic našega sončka.

Upam da mi vas uspe prebrat za nazaj. Me za spremembo sploh ne vleče za računalnik.user posted image

Pa veselo cartajte.

< Sporočilo je popravil tejčica -- 21.3.2007 17:20:56 >

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   [Brisano sporočilo]
21.3.2007 20:50:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
22.3.2007 9:56:54   
A-N-J-A
Ojla!
No pa sem jaz tud(spetuser posted image )mamica!
PORODNA ZGODBA:
Porod je bil kar intenziven,pa tudi hiter,ampak men se je zdelo še predolgouser posted image .
V ponedeljek zvečer se mi je začel luščit čep,kar je trajalo še cel torek.Vtorek zvečer sem šla spat že ob 9-ih(hvala bogu,ob 10 30 pa so se že začeli popadki,ki so bili na 3,2,7 5 min skratka neredni.Ko pa sem hodila jih pa sploh nisem čutilauser posted image ,zato sploh nisem vedla a naj grem v P al ne.Sem si prav želela da mi odteče voda in da se spokava.
No okrog 2-h sem zbudilauser posted image in sva šla.Ko sva odhajala mi je začela "odhajat"tudi vodauser posted image .Ob 2 30 sva bila v P so me pregledali,odprta 4 cm.Peljali so me na klistir in takrat so popadki začeli res boletiuser posted image .Jaz sem se že zdavnaj ščistila,pa me kar niso prišli iskat,postalo mi je slabo in želela sem se uležti.Poslala sem user posted image naj gre po babco,pa je k sreči ravno prišla.No in potem v porodno,za sabo sem puščala sled plodovne vode.
Dodelili so nama isto porodno kot pri Eli in moj se je takoj počutil domačeuser posted image .
No in potem popadki,ki sm jih s težavo predihavala,ker so bili grozno boleči.Sploh nisem vedla kako naj diham,najrajši bi kričala,pa sem vedla da mi to ne bo pomagalo.Potem sem dobila tudi buskopan,pa še uno zadevo,ki te zadane ko mambo.Babca mi je dala tudi masko in sem potem počaaaasi dihala,po pasje sploh nisem mogla.
Kmalu me je začel pritiskat dol in sem mislila da bom kar rodilauser posted image ,pa sem se zmotila.Mali se je hotel spustiti v medenico,pa se ni mogel,ker se en ovoj še ni predru.Le tega mi je predrla babca in Bor se je spustil v medenico.Nehal pa me je tudi tiščati "dol"in sem bila kar razočarana.
Po parih popadkih pa sem spet začutila pritisk,dvignila roko in ukazalauser posted image -tišči  ,tiišči, poklič in je poklical babco.Je rekla da lahko probamo,da sicer še  nisem čist odprta,ampak MV ni več.Pa moj pravi,ja a bomo kar rodil,a ni še mal prezgodajuser posted image se boš čist strgala.No pol ga je babca podučila da ona že veuser posted image .
Potem pa smo pritiskal.Mogla sem kar ene parkrat in prav čutila sem kako mi mali leze ven potem pa spet spolzi nazaj .Pritiskala sem kot nora in v mislih sem imela samo"Bor prosim pridi ven,pa če me raztrgač do pol hrbta,samo pridi venuser posted image ".
In potem je prišel,seveda najprej buča,ki si jo je user posted image strokovno ogledal in potem je cel zdrsnil ven.Položili so mi ga na trebuh in bil je cel plav,če je zajokal se pa ne spomnim,ker sem bila še vedno zadeta.
Potem se je priklopil in vlekel kot norček,tko da sem že v porodni dobila hraste na bradavicah.
Težak in velik pa je bil do pikice isto kot sestrica,samo glavica je bila za 2 cm večjauser posted image -kdor zna pa znauser posted image .

Ležala sem na c oddelku,kjer so sestre zelo prijazne in sem bila zelo zadovoljna.Mi je bilo pa vse domače,ker je bilo osebje večinoma isto kot pred 2 leti.
Spala sem zelo malo,ker so imele cimre jokave user posted image in sem bila kar utrujena.
Domov sva šla 3 dan ampak  sva se morala  vrnit v pon. in sredo za kontrolo bilirubina.Zdaj mu je sicer začel počaaasi padati,je pa mali pravi jedec  in zato nimava več kontrol.V enem tednu je presegel porodno težouser posted image .

Z dojenjem nimava težav,mleka imam za izvoz,mi kar kaplja doluser posted image .

Sestrica je nad Borom navdušena,vendar kaže prihod user posted image na druge načine.Je zelo jokava,nič ji ni prav,tudi v vrcu so rekli da se je včeraj jokala in ni nič jedlauser posted image .
Jaz sem zaradi tega kar mal depresivna,ker se mi mala ful smili.Včeraj sem cel dan neki jokala,ful mi je bilo hudo.Potem sem pa sama nase jezna,saj imam dva krasna otroka.

Sem hotla danes narest album pa neki zajebava.Bom prilimala samo eno slikco da vidite kakšnega čmrla mamo domauser posted image .

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 142
22.3.2007 10:23:07   
tejčica
Kr_enamami, vidim da smo v istem "šmornu" glede hranjenja. Tudi jaz ga, po nasvetu patronažne, dojim iz vsake dojke po 15 min (tudi če nič več ne priteče), potem pa mu dam še dodatek če je bilo pri meni premalo. Včasih ga rabi, včasih ne. Je pa naš mali kar krut sesač in imamo pri hranjenju po flaški probleme ker prehitro golta in potem bruha. Prejšnji dan mu je mleko teklo ven tudi skozi nosek.user posted image  Sva se tako ustrašla, da je ponoči spal kar pri nama če bi se to slučajno ponovilo. Uporabljam pa aventovo flaško s cuceljem 1 (začeten).

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 143
22.3.2007 10:41:14   
Pikca
Anja, hvala za zanimivo in podrobno porodno zgodbo. Je bil tvoj lahko skoz s tabo- tudi pri klistiranju?

Čmrlček je pravi cukr! A Ela ma pa mal krize... naša podobno reagira kadar jo kaj muči, si jo kar predstavljam. Sej bo sčasoma boljše.

Lp, Pikca

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 144
22.3.2007 10:50:31   
Barči78
Kr_enamami in Tejčica - da se vama še jaz pridružim, moram rečt, da mi je že prov mučno tole dojenje, ker ni in ni dovolj mleka. Kaj delam narobe, razen to, da nimam časa počivat. Pa sem zvečer že tolk obupana, da rečem, da se ne bom več mučila s tem, pa pol kot pravi kr_enamami, pride moralni maček, pa si rečem moram se potrudit, pa črpam mleko, mu dajem po steklenički, da vsaj vidim koliko poje, ker ima rokice skoz v ustih, tako da ne vem več a je lačen a ga zvija. Groza. Tko, da ne vem kolk časa bomo vztrajali.
Imamo pa take težave kot praviš ti Tejčica, mu dam stekleničko, pa tako grozno je, da potem precej polije, pa tudi čez nosek mu uide, sem ga že na glavo obračala in tolkla po hrbtu, ker je komaj nazaj zadihal, ker se mu je prov tista skuta ustavila v nosku.user posted image  Uporabljamo pa NUKovo stekleničko, ker aventove sploh ne zna zagrabit, kar maha z glavo sem in tja, tko da je čist zgubjen. Upam, da te težave kmalu minejo.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 145
22.3.2007 10:51:29   
A-N-J-A
urla poslala sem ti ZSuser posted image .

pikca ne pri klistiranju ni bil zraven je čaku v sobi za očke.Pol ko sem se pa "praznila",bi pa lahko bil,če bi bila sama,ampak sta se mi pridružili še dveuser posted image ,tko da sem bila lahko jaz v sobi za očke.Saj je samo dve sobi stran,če mal bolj naglas govoriš se slišišuser posted image .

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 146
22.3.2007 10:58:42   
Barči78
A-N-J-A - tele majčice, a ne. Pri nas je isto, kriza, tamala ima Žana ful rada, skoz ga lubčka, samo, če ga pa kdo v naročju drži, pa kar gre, ponavadi h atu in mami en štuk nižje. Vidi se ji, da je užaljena, čeprav noče čist pokazat. Pol pa zganja lumparije, se meče po tleh, loputa z vrati, razmetava igrače, samo da bi se skoz z njo ukvarjala. Ja, tudi meni se je srce trgalo, pa še danes mi je hudo, ko takole brez milosti hoče h atu, mene pa kot da me ni. Ampak bo že, sej bodo zrasli, pa se bosta skupaj igrala in upam, da se bosta lepo razumela.

Sem brala tvojo porodno zgodbo in se mi je kar vrnilo pred oči, kako lep občutek, ko dobiš še čisto toplega dojenčka na trebuh. Res nepozabno.

Ali kaj veste, kdaj približno naj bi dojenček držal glavo na sredini, ker nam so v porodnišnici rekli, da mu malo vrat masiramo, ker rad glavico drži bolj v levo. Prestavi jo tudi na desno, sicer ne ravno z lahkoto, v sredini jo pa malo težje zadrži.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 147
22.3.2007 11:11:08   
urla
A-N-J-A - dobro, da si mi povedala za ZS, ker drugače sploh ne bi vidla tudi ostalih ZS. Da ne govorim, da sem zdele odkrila toplo vodo, da sem našla svoj poštni nabiralnik (včasih sem takoj vidla, da imam sporočila, sedaj jih moram pa iskat). A ja tvoj čmrlj je pravi cukerček. Z Elo pa bo vsak dan bolje boš vidla.

Tako, da A-N-J-A, Amy2, Žabika in Sezam pumpice so naročene. Jutri naj bi šel sodelavec ponje in mi jih v ponedeljek dostavil. Sezam bomo en dan naredili izlet do Domžal in ti jo pripeljali.

Mi smo drugače kar spali, kljub zamašenemu nosku. Sedaj ga pucam kar s fiziološko, jo dam na bok in ji v zgornjo nosnico špricnem in iz druge zleti ven sluz in gnoj. Bogica. Sedaj tut joka ne več, ker je reva navajena vsega hudega.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 148
22.3.2007 11:22:03   
A-N-J-A
Oooooo,urla super,hvala ti 100x!user posted image

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 149
22.3.2007 11:32:00   
Žabika
tejcica: jaz sem imela s hemeroidi velike težave na koncu nosečnosti. Pomaga tuširanje z mrzlo vodo, hlajenje z ledom in mazanje s kremo. Predno greš na wc si fino namaži npr. z Modulexom, ki se ga dobi v prosti prodaji, za terapijo pa uporabljaj faktu (dobiš na recept pri nas) ali pa hadenso (dobi se jo v Avstriji). So pa hemeroidi zelo boleči ko so vneti, ampak v parih dnevih vnetje mine. Upam, da te čimprej popustijo.

A-N-J-A: nasmejala sem se komentarju babice - a niso carice, kako poštimajo naše moške!

No jaz zaenkrat z dojenjem nimam težav. Naša Hana očitno dobi dovolj, ker zelo pridno spi. Danes ponoči je npr. spala po močnem večernem obroku, kar je pri nas po okoli 7 minut na vsaki joški 5 ur, po naslednjem podobnem hranjenju pa 3 ure. Zjutraj sem bila kot rožica, ker že en teden nisem spala skupaj 5 ur. Pa ne boste verjele, da sem se samo enkrat vmes zbudila, pogledala na uro in nazaj zaspala.
Včeraj jo je patronažna tudi tehtala in je v treh dneh dobila 130g, kar je več kot dovolj in tako smo bili že včeraj - 6. dan nad porodno težo - natančno 35g več. Se pa tudi meni že dogaja, da mi po toplem tušu kaplja in zamaka.

Bi pa rabila nasvet! Koliko naj jo oblečem danes, ko bomo šli za 10 minut na balkon, ki bo popoldne pregret os sončka. Dve kapici, kombinezonček, dekca ?????? No pa še to, a mislite, da gremo sploh že lahko? Danes bo stara en teden.

Lp,
Žabika

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?