A-N-J-A
|
Ojla! No pa sem jaz tud(spet )mamica! PORODNA ZGODBA: Porod je bil kar intenziven,pa tudi hiter,ampak men se je zdelo še predolgo . V ponedeljek zvečer se mi je začel luščit čep,kar je trajalo še cel torek.Vtorek zvečer sem šla spat že ob 9-ih(hvala bogu,ob 10 30 pa so se že začeli popadki,ki so bili na 3,2,7 5 min skratka neredni.Ko pa sem hodila jih pa sploh nisem čutila ,zato sploh nisem vedla a naj grem v P al ne.Sem si prav želela da mi odteče voda in da se spokava. No okrog 2-h sem zbudila in sva šla.Ko sva odhajala mi je začela "odhajat"tudi voda .Ob 2 30 sva bila v P so me pregledali,odprta 4 cm.Peljali so me na klistir in takrat so popadki začeli res boleti .Jaz sem se že zdavnaj ščistila,pa me kar niso prišli iskat,postalo mi je slabo in želela sem se uležti.Poslala sem naj gre po babco,pa je k sreči ravno prišla.No in potem v porodno,za sabo sem puščala sled plodovne vode. Dodelili so nama isto porodno kot pri Eli in moj se je takoj počutil domače . No in potem popadki,ki sm jih s težavo predihavala,ker so bili grozno boleči.Sploh nisem vedla kako naj diham,najrajši bi kričala,pa sem vedla da mi to ne bo pomagalo.Potem sem dobila tudi buskopan,pa še uno zadevo,ki te zadane ko mambo.Babca mi je dala tudi masko in sem potem počaaaasi dihala,po pasje sploh nisem mogla. Kmalu me je začel pritiskat dol in sem mislila da bom kar rodila ,pa sem se zmotila.Mali se je hotel spustiti v medenico,pa se ni mogel,ker se en ovoj še ni predru.Le tega mi je predrla babca in Bor se je spustil v medenico.Nehal pa me je tudi tiščati "dol"in sem bila kar razočarana. Po parih popadkih pa sem spet začutila pritisk,dvignila roko in ukazala -tišči ,tiišči, poklič in je poklical babco.Je rekla da lahko probamo,da sicer še nisem čist odprta,ampak MV ni več.Pa moj pravi,ja a bomo kar rodil,a ni še mal prezgodaj se boš čist strgala.No pol ga je babca podučila da ona že ve . Potem pa smo pritiskal.Mogla sem kar ene parkrat in prav čutila sem kako mi mali leze ven potem pa spet spolzi nazaj .Pritiskala sem kot nora in v mislih sem imela samo"Bor prosim pridi ven,pa če me raztrgač do pol hrbta,samo pridi ven ". In potem je prišel,seveda najprej buča,ki si jo je strokovno ogledal in potem je cel zdrsnil ven.Položili so mi ga na trebuh in bil je cel plav,če je zajokal se pa ne spomnim,ker sem bila še vedno zadeta. Potem se je priklopil in vlekel kot norček,tko da sem že v porodni dobila hraste na bradavicah. Težak in velik pa je bil do pikice isto kot sestrica,samo glavica je bila za 2 cm večja -kdor zna pa zna . Ležala sem na c oddelku,kjer so sestre zelo prijazne in sem bila zelo zadovoljna.Mi je bilo pa vse domače,ker je bilo osebje večinoma isto kot pred 2 leti. Spala sem zelo malo,ker so imele cimre jokave in sem bila kar utrujena. Domov sva šla 3 dan ampak sva se morala vrnit v pon. in sredo za kontrolo bilirubina.Zdaj mu je sicer začel počaaasi padati,je pa mali pravi jedec in zato nimava več kontrol.V enem tednu je presegel porodno težo . Z dojenjem nimava težav,mleka imam za izvoz,mi kar kaplja dol . Sestrica je nad Borom navdušena,vendar kaže prihod na druge načine.Je zelo jokava,nič ji ni prav,tudi v vrcu so rekli da se je včeraj jokala in ni nič jedla . Jaz sem zaradi tega kar mal depresivna,ker se mi mala ful smili.Včeraj sem cel dan neki jokala,ful mi je bilo hudo.Potem sem pa sama nase jezna,saj imam dva krasna otroka. Sem hotla danes narest album pa neki zajebava.Bom prilimala samo eno slikco da vidite kakšnega čmrla mamo doma .
|