K_a_t_i
|
Živjo punce! Sem se spraševala kam so zginle vse mamice pa mi je sestra razložila, da logično - na nov forum. Naš Žiga je danes star 15 dni in je pravi korenjak. Imava probleme z dojenjem (nikakor noče zaspati po obroku, ki ga dobi od mami, bi bil kar ves dan na joški ), tko da smo prisiljeni dodajat Novolac. Najprej poje kar dobi pri mami, potem pa če je potreba, še dodatek. Smo pa tudi mi imeli vago na posodi - čist preveč stresno! Ko tamal končno zaspi, ga moraš nest na vago in potem se zbudi in jovo na novo... Hvala bogu, da mamo normalno patronažno, ki nas je lepo potolažila, da če ni dost mleka, pač damo nadomestek in kaj potem - da je danes vse preveč mamic, ki vztrajajo izključno pri dojenju, otroci pa stradajo... Sicer še vedno čakam, da mogoče pa bo se najedel pri meni, ampak če ne gre, pač ne gre. Je pa normalen obrok za take malčke nekje med 80-120ml - pač enkrat več, enkrat manj in odvisno koliko obrokov (to je za 6-7). Spimo ponoči kar ok, ponavadi ima Žiga krizo med 23to in 1. ponoči - še dober, da je doma, da ga tolaži in da lahko mami vsaj malo počije vmes. Ne vem, mogoče ima krčke, al pa bi samo žural . Smo pa včeraj ugotovili (upam, da ni samo enkratno), da se umiri, če odpremo okno (doma smo ob obvoznici in ga zgleda ta ropot pomirja). Na sprehodu smo tudi že bili (kar po 1 uro), ga pa nismo tako zelo zavili . Zunaj je 17 stopinj, tako da smo ga meli kar v bodiju z dolgimi rokavi in plišastem pajacku brez rokavov, copati, bombažno kapico, zavitega v dekico (srednje debelo) in čez voziček napeto tisto kao neko pokrivalo od vozička (kar debelo zgleda). Mene tudi zanima, kako se bo kopal, ker se že pri umivanju tko dere, da ves blok pokonc vrže . Tiste, ki si črpate mleko - a to počnete po obroku, med obroki, ali kdaj (mi ni čist jasno, ker po obroku nič ven ne dobim, med obroki pa ne upam, ker nikol ne vem kdaj se bo mali zbudil pa ne bi blo fajn, če bi ravno takrat izčrpala zaloge). Se beremo in pozdravček, Kati
|