Mamathea
|
Joj grozna novička, res obupno, kako je lahko svet tako krut, zdaj pa še Toše, ki sem ga zelo rada poslušala. . Žalostno, ni kaj dodati. Upam, da bojo vsej vesele novičke prišle iz strani mamic, ki se pravkar trudijo na svet spravit svoje štručke. Močno, močno držim pesti. . "Naraščaj", če se ti da lahko pripraviš tudi piciketke, ki jih jaz delam, mal je sicer dela s tem, amak kar gre. Že prejšnji večer si lahko pripraviš vse skupaj in zjutraj samo spečeš, je v 15 min pečeno, dobro za jest tako hladno, kakor toplo in res nekaj posebnega, to so tako imenovane piciketke. Kupiš vlečeno testo (najboljše je tisto na rolico zvito - 6 listov je zvitih na rolico) in potem vzameš 1 list testa, ga rahlo navlažiš z mešanico vode z dodanimi kapljicami olivnega olja, potem čez premažeš paradižnikovo omako (pelate, ketchup, jaz omako sama nardin iz paradižnika in mal dodam bazilike, origana, česna in vse to zmiksam v multipraktiku, velja pa tudi kakšna kupljena omaka za pizzo...), na to položiš šunko, ali pač kakršnokoli salamo, ki jo prej narežeš na trakce, potem daš 2. list testa, ga zopet navlažiš in obložiš s sirom, gobicami, olivami... pač po želji in nato vse skušaj zviješ iz daljše strani, se pravi navzgor. Vse skupaj lahko daš potem v hladilnik do jutra. Zjutraj razrežeš, kot bi rezala rulado in koščke položiš na peki papir, tako, da so obrnjeni navzdol in pridejo kot neka gnezdeca. Vsa ta razrezana gnezdeca daš v pečico na 200 stopinj in pečeš 15-največ 20 min. Pobereš iz pečice, zložiš v škatlo in že je tukaj super prigrizek. Lahko pa namesto pizza nadeva uporabiš skutin nadev, postopek je enak, samo, da namesto ostalih sestavin na testo polagaš skuto, zmešano z jajčkami in kislo smetano. Jaz to zelo rada delam in vsak, ki to proba je ful navdušen, sej je okus res izjemen, pa še fajn zgleda. Če sem kaj nerazumljvo napisala, kar vprašaj. Pa dober tek.