|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
13.9.2007 13:23:21   
Tanayya29
dajicauser posted image seveda boš rodila...še vse so,pa bomo tut meuser posted image user posted image

no,sj mene je tut full strah,ampak zadnje čase skoz manj...
te kg pa ta trebuh,pa skoz te pregledi,pa a bo vse kul itd....tko,da že komaj čakam npr. najlepši mesec december,ko bo tamal star že okol meseca in bo vse za mano....kar se tiče tegauser posted image
Drugače pa ja,takrat se šele začne...

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
13.9.2007 13:38:47   
ajtak
No, mene ni poroda pravzaprav nic strah (cisto, cisto malo user posted image ). Ker sem vedno mislenja, da si ne smemo delat problemov dokler jih ni. Ne vem kako je rodit, zakaj bi se torej sekirala in obremenjevala z najhujsimi scenariji??? Morda bo slo pa ravno pri meni hitro.
Sploh pa saj user posted image  MORA ven tako, da bojis- ne bojis rodit je treba.

Upam, da boste vse user posted image  cimprej osvojile tak nacin razmislanja, ker je tudi za nase user posted image  pomembno, da se ne sekiramo. Sploh pa pomislite, kako mora sele user posted image  trpeti... Pojma nima kaj se dogaja z njim, ves prestrasen rine skozi eno malo luknjo... Kako mora bit sele to grozno...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
13.9.2007 13:54:10   
sonchek
Ojla...

Ajtak dobr si to povedala... user posted image  mora iti ven...

Jaz si pa ves čas ovorim...še vsaak je ven prišel, bo pa tudi moj user posted image user posted image user posted image ...mal za šalo mal za res...hihihiiiii

Jaz sem danes diplomirala v MŠ user posted image user posted image user posted image ,..čist zares dobili smo diplome...no pa je še to za nami....
Sej v bistvu je blo kr zanimiv...ampak mislim, da se bomo začele res učit prvi trenutek ko dobimo user posted image  na prsa...in od takrat naprej do konca življenja...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
13.9.2007 14:23:04   
Tanayya29
ja ajatak fajn si napisala,vendar ljudje smo različni...
ene nas  je strah,ene pa nič...
jst bi tut raje,da me ne bi bilo nič,ampak kaj čmo...način razmišljanja,mam jaz tut tak,podzavest je pa kdaj drugačna..nimaš kjuser posted image

sicer,se pa strinjam,da s tem,da bi blo karkoli narobe,se je pa čist brezveze obremenjevat.

lep dan

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 3979
13.9.2007 14:47:53   
ajtak
Ne ne, jaz cist razumem... Tud nocem bit "pametna".

Vse bomo rodile!!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
13.9.2007 14:52:44   
murencek
Dajica, jst si tudi rečem: ko bomo rodile, bomo. Še vsi so preživeli, bomo pa še me. No, ampak meni bo malce neugodno, ko bomo pred porodom dobile "iglo" na "nart" v roki (hrbtna stran dlani). Kr si ne znam predstavljati, da bom imela skoz neki tam notri zapičeno iglo za primer, če jo bomo kasneje rabile...

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
13.9.2007 14:58:13   
Tanayya29
user posted image
ja,sj z osebnostno rastjo "ala" Drnovšek,s tem se bomo pol ukvarjal...hehe...

no,prejšnji dan sm bla pri bioenergetiku(ta moja mami me navsezadnje pol še zvleče zravn),in je reku,da mi bo te blokade odstranu(strah nasplošno).Jst sm si mislila"ma ne ga srat"user posted image user posted image ...
no,itak mi je reku,da kao tisti dan nisem bila pripravljena sodelovatuser posted image user posted image ...!

No,če mu uspe ,vam že sporočim....user posted image
Ne,saj je fajn človk,sam vsega pa tut ne mora odstrant,dokler sam v glavi ne "pošlihtaš",to pa je verjetno najdolgotrajneši proces in najbolj zakompliciran....

no zdj pa sm že mal vn iz naše teme...

pa pa

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
13.9.2007 15:03:58   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
No, mene ni poroda pravzaprav nic strah (cisto, cisto malo [
Ker sem vedno mislenja, da si ne smemo delat problemov dokler jih ni. Ne vem kako je rodit, zakaj bi se torej sekirala in obremenjevala z najhujsimi scenariji??? Morda bo slo pa ravno pri meni hitro.
Sploh pa saj MORA ven tako, da bojis- ne bojis rodit je treba.

Se kar podpišem pod to. Ful maš optimizma. To je zlo dobr. Jaz se pa trudim, da o tem sploh ne razpravjam. Kot si rekla, ven mora it, še noben ni notr ostal.

Vse ful hvalte MŠ, jaz pa razen tega, da je blo hitr konc, nimam kaj reč. Nič kajdost novga niso povedal. Razen zobarka je bla ful dobra, en del nam pa je kar odpadel, ker dve niso mogle.
Učile se pa bomo vsaka na svojem user posted image , kervsak je drugačen in vsak bo zahteval svoj tempo. Predvsem pa ljubezen in dotik nas samih, pa ne smemo pozabit še očkov, ki se nasvoj način tut pripravljajo na novo vlogo (mislim tiste prvopečene). Včasih mam občutek, da mojga user posted image  kar razganja od ponosa in veselja. kaj šele bo. Da mi nebo pol zbejžel, ker se zaj tolk veseli.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
13.9.2007 19:25:12   
mamuška
Punce, oči in križ bom pustila na mašiniuser posted image user posted image Iščem ko blesava - in očitno sem!- ker ne najdem tistega posta, ko je ena od vas (Ilije???) tko lepo zbrala skup vse linke, s katerih se da potegnit dol vse potrebne papirje. A je katera (mogoče avtorica sama??) tolk prijazna in me usmeri?? Namreč začela sem si printat neke obrazce dol s strani Ministrstva, pa ne vem, eni so predpotopni in po mojem niso več veljavni, saj so not še "samoupravne skupnosti" pa "samoprispevki" in podobne fore. Od kje naj si potegnem obrazce dol, da bodo ta pravi , pa kolk tega sploh je???? Kaj vse sploh rabim? Vl. za porodniški, očetovski dop, paket oz. denar - a za starševski dodatek tud user posted image ? Pol mor abit nek obrazec o zadnjih plačah - jaz sem čist ven padla user posted image user posted image pa mi administracija načeloma ne dela težav! Od G sem dobila 2 izvoda potrdila o PDP - 1 izvod nesem na CSD, kam pa ta drugega?? Čist sem LOST!

Drugače je malček čisti čisto miren zaradi injekcij za pljučka in tako naj bi bilo še cel teden user posted image Kontrolo imam danes teden, oboje, amb + UZ, so končno ugotovili, od kje se vozim in so me začeli "malo šparat".

SInu sem kupila smučarski komplet od neke menda hude firme, znižanega s 120 eur na 20 :)))), sebi sem kupila en modrc za dojenje in si še enega naročila v Kepici, pa 3 nove sp. hlače, ker mi stare res že razpadajo, nato so mulcu padle njegove hlače v WC (ne me nič vprašat!!!!) in sva morala na vrat na nos kupit ČISTE hlače ali pa v gatah po BTC-ju skakat - tako je dobil še nove pohodne hlače (znižane z 80 eur na 10! - ej, folk, pa kakšne so to cene????? user posted image user posted image 80 eur za pohodne hlače za smrkavca???), ki jih sicer tudi res rabi - pa je šlo 200 eur kot bi pihnil, če seštejem še vožnjo, južno in "kakšno malenkost".  Ampak ta velik je oblečen do pomladi, ta malemu pa tudi gre še kar nekam solidno - jaz kot mati sem zadovoljnauser posted image

Če me katera reši iz administrativne zagate, ji bom pa do smrti hvaležna!

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
13.9.2007 19:42:36   
Laubica
Manca-hvala za slikce
Vse ostale ki ste tako bile ustrežljive in se mi javile da mi prinesete nahrptnik pa najlepša hvala.Dogovorila sem se z Jooly in upam da dogovor drži,no nisva se še čisto ker mi ni še odpisalauser posted image

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3985
13.9.2007 19:43:34   
murencek
MAMUŠKA, evo link:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/starsevsko_varstvo_in_druzinski_prejemki/

No, jst sm si naprintala potrdilo o PDP, pa se mi je G zasmejal, kolk sem moderna. v glavnem on je imel svoj obrazec - mi je dal dvojnega. Enega sem oddala, drugega pa imam še doma (ne vem, izgleda je moj).

Lohk pa greš tudi na CSD po papirologijo. Dajo zastonj, pa še povedo ti, katere papirje rabiš, da slučajno česa ne rešiš preveč.
Pa srečno user posted image !

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3986
13.9.2007 20:17:49   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Punce, oči in križ bom pustila na mašiniuser posted image user posted image Iščem ko blesava - in očitno sem!- ker ne najdem tistega posta, ko je ena od vas (Ilije???) tko lepo zbrala skup vse linke, s katerih se da potegnit dol vse potrebne papirje. A je katera (mogoče avtorica sama??) tolk prijazna in me usmeri??

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoVarstvo.asp - jaz sem si vse obrazce s tle dol sprintala. Pa je bil moj lubi prov pohvaljen na CSDju kok sem mu fajn vse prpravlauser posted image .

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3987
13.9.2007 20:23:37   
zirafa76
No, pozdrav se od nas...user posted image user posted image
Kako zaceti????

Kako se clovek pocuti ko zapravi 800 eur v Avstriji????user posted image user posted image MOj se rabi nekaj casa, da k sebi pride,user posted image ampak koncno imava vse, poleg vse nepotrebnih stvari..ampak, kaj cmo..vse morava kupovat x2..
Imava posteljo ter veliko komodo z previjalno povrsino za skupaj 260eur, postelja je 140x70, pa dva lezalnika winie pooh, pa kup malo bolj toplih stvari, pa te igracke za na avtosedeze, pa vrtiljak..pa ..js bi se kr tam ostala..user posted image ce imajo pa tak lepe stvari.user posted image .se posebej od Disneya...v glavnem, punce so dobre do konc zime..no, skoraj....user posted image user posted image ..Ampak moje punce si zasluzijo..user posted image user posted image

Tako, da komaj cakam, da sestavima vse v soboto..jutri se Ikea..po nekaj "malega", pol pa konec...user posted image

Drugace pa sem hodla kot nora..brez nekih bolecin..mislim, da je res psiholosko, ker me drugace vse boli, danes v shopingu pa nic...le zakaj????user posted image
user posted image

Mi je pa nahrbtnik nivea malo premajhen..za mene..rabim nekja vecjega....vse  x2..saj veste...user posted image
ja, mislim, da rabim pocitek, pa se javim kaj jutri..

aja..no, mene je strah poroda kot kriza..CR...ampak, kot je ze ena rekla..ven morajo it....user posted image user posted image

pozdravcek vsem...............................user posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
13.9.2007 20:28:19   
Tanayya29
žirafa welcom to the club prestrašenihuser posted image user posted image !

jst pa gledam trenja_podražitve...ajej.......

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
13.9.2007 20:29:16   
neli99
murencek - to pa moram povedat. mene je blo strah dvojega: to da mi bodo namontirali iglo v roko, pa to da me bodo rezal (pa šival seveda). tisto z iglo se mi je zdelo tako butasto, da tut prašat nisem upala, a morjo to nujno vsaki naredit. me je blo pa tega najbolj strah. ... je blo pa pri meni tako, da ko se je začelo, je strah šel. in vse te reči so postale postranske poleg tega, da dobiš otroka v naročje. ampak čist res. in nič od tega ni bolelo. sam res pa je tut da vsaka doživi po svoje.

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
13.9.2007 20:30:46   
naraščaj
Sem po pomoti označla zasebno sporočilko pa kr tam poglej. So vsi obrazci gor. Pa prilagam še tukaj

1)    http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/ocetovski_dopust.pdf  ( 1x) 2)    http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/starsevsko_nadomestilo.pdf   (2X oče in mama) 3)    http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/potrdilo_delodajalca_o_zaposlitvi.pdf  (oba) 4)    http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/podatki_placa.pdf  (oba)  5)    http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/rojstvo_otroka.pdf     (1x) 6)    

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/od_vloga_2007.pdf  ( vlogaotroški dodatek - 1x)   No te sem jaz včeraj oddala.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
13.9.2007 20:32:59   
tintin
Potrdilo o PDP: enega nesete na CSD, enega oddate osebnemu zdravniku.

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
13.9.2007 20:40:36   
nemrak
user posted image user posted image ,
jaz sem pa enega dala na CDS, enega pa v službo. Tako so mi rekli na CSD-ju.
Govorim o potrdilu o PDP.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
13.9.2007 20:40:51   
naraščaj
Nayya, tut jaz sprot poslušam trenja, pa mi gre kr na kozlanje. To je živo nategovanje.

Aja, glede obvestila o PDP, jaz sem enga dala v službi (sam sem za vsak slučaj pusla pol kr kopijo tam, original pa mam pr seb - ne vem za koga).

user posted image  mi je spet iz maminga podstešja prinesel dve škatle cot - bom jutr mela kaj delat. Če ne druga bom vsaj mal prelagala, bo cajt hitrej šel.

Povejte a vas tut tak fejst napenja. Mene napenja za crknt.

Žirafa user posted image user posted image  za uspešen nakup. a veš, da jaz tut komaj grem na kratek sprehod - takoj trd trebuh, ko pa sem šla prejšnji petek v Graz pa je blo relativno ok, razen vožnja domov - nisem vedla kak se najže naštimam. Vse za šoping!!!!

Aja, na prejšnjem postu je še vloga za otroški dodatek tista se odda do 90 dni po rojstvu, ne prej.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
13.9.2007 21:06:34   
ajtak
Punce mi bomo mel tak fajn spalnico!!! Moj in tast ravnokar koncujeta z barvanjem sten in bo fenomenalno!!! (ko bo fertik prlimam fotko).
Jaz pa sem si prvoscla depilacijo in pedikuro, mi je kr odleglo ko mi je nohte postrigla user posted image .
Ko sem sla od kozmeticarke sem pa zavila se v salon Creatina in nabavla tepih za pred previjalno z medvedkom Pu-jem user posted image . Je bil znizan na mal manj kot 9Eur user posted image .

Vsem zelim eno lahko noc!!!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
13.9.2007 22:19:25   
Dajica
Jaz sem pa danes od ene znanke , ki dela v Tosami, dobila celo vrecko stvari, ki mi bodo prav prisle. Od vlozkov, dnevnih vlozkov, vatke, palcke, gaze..... super, pa je rekla, da mi bo se kej prinesla. Jah no, kksen evrcek pa bom prisparala.

Zdej grem pa strihat stene, se preden moj pride domov, da ga malce presenetim, kok sm pridna. user posted image Vceraj je on ustvarjal v dnevni sobi do 3 zjutraj, ob 7ih sva mogla pa ze vstati, ker sem sla na odvzem krvi, potem pa se MŠ, jutri pa isto, zgodaj vstati, pa na UZ!user posted image

Lahko nocko vsem user posted image

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
13.9.2007 22:35:08   
mamuška
Punce, hvala za linke user posted image zlate ste. Sama sebi grem na je tra, ker sepočutim ko kak kreten, ki sproti pozabljam vse živo ins em zmešana ko kura brez glave, grrrrr, pa to splohnimeni podobno. Grem po 3 x nazaj v tanovanje, ker skoz neki pozabljam, pozabim, kam dam denarnico, ključe - koma od kome. In čist isto je blo prvič  user posted image , pa še lep čas po porodu se je vleklo. kaj bo zdaj po še eni narkozi, rajš sploh ne razmišljam!

Matr, papirologijeuser posted image ! Itak morava oba še podatke iz službe dobit, tko da bova najprej to nabrala na kup, pa pol šla. A ste ve vpisale že kar fiksne datume koriščenja očetovskega dopusta al kwa?user posted image Mi2 šenisva, ker ne vem točno, kdaj ga bo koristil, je pač odvisno od rojstva otroka, a ne? Al sem samo jaz smotana??

Čestitke, žirafa, za nakupe, jaz sem oblezla celi 2 štacuni, cca 40min, pa sem prišla ven zmahana ko velblod, ki je prehodil puščavo. Ni šans za kak večji šoping, pa če zastonj talajo. Odkar je user posted image spet pokonci, mi tak grozljivo tišči z bučko v rebra, da se komaj premikam. Prav peče me pod rerbi in hodim tako, da mu butičko tiščim doluser posted image . Ampak smo pa danes ujeli en pozerski UZ, ko se je smejčkal (pačil?) v trebuhu, cuzal prstek, mahal , res lepo nastavil obrazek- kot nalašč je bil zraven še sine in sva kar lužo spustila, obadva. Sva dobila ful lepo fotko za domov.  user posted image user posted image

Evo tko, dost mam za danes. Mirno pančajte!

(odgovor članu Dajica)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
14.9.2007 8:16:23   
murencek
Dobro jutro!
Evo, nekaj za vas user posted image . Uživajte v tem lepem dnevu.
naraščaj, sem ti poslala ZS, če boš slučajno jutri hodila kej v Graz - da bi vzela nivea nahrbtnik še zame (kokr sem videla pri albumu od Mance, je zelo lep in praktičen z žepi). No, če se da.
Zdej pa šibam v BC po kovtr, pa dekco pa kombinezonček za user posted image . Pol pa na grob rože sadit (k sredi oktobra bo bolj težko) - ja, imam ekipo, jst bom pa komandiralauser posted image !
LP

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
14.9.2007 8:48:41   
Laubica
user posted image Pozdravljene danes pa praznuje  8 .rojstni dan moj sinuser posted image tako da veste da pred 8 l sem se še zdaj mantrala11urrrrrr.Zjutraj sva mu z možem v posteljo nesla torto z prižganimi svečkami in mu zapela ter dobil je knjigico -Piki Jakob moj prijatelj.In je bil takooo vesel vsega da sem se jaz kar razjokalauser posted image .Zdaj sem ga pospremla v šolo ker je tudi za razred nesel prigrizke,jutri pa praznuje v Oslariji (Planet Tuš)bo imel 13otrok
Za kosilo pa mi je naročil -špagete z mletim mesom -to je njegova najljubša hranauser posted image
No tako da veste jaz sem danes še kar pod vplivom prvega poroda ki ni bil prijeten .Samo ko vidim sina vem da se splača potrpet.Zdaj pa grem kuhat ker pol pa oram v službo

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
14.9.2007 9:02:58   
Ilije
Dobro jutro!

Madonca se vam dogaja. Še posebno tebi mamuška. To s pozabljivostjo med nosečnostjo je pa po moje čist neki normalnega... No vsaj zame. Jaz tokrat sicer ne počnem takšne neumnosti kot v prvo, sam vseen.

Pri meni se pa nič kaj ne dogaja. Spet se mi vlečejo dnevi do naslednjega pregleda. Aja pa v polnem zagonu imam pranje, da izkoristim še ugodno vremo za sušenje. Naslednji teden pa likanje, ko bo bolj oblačno in kislo.

Si pa še kaj tipkamo čez dan. LEPO SE IMEJTE

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?