mamuška
|
Mamuška je tuki , samo čeprav imam zelo dolgo gofljo, vas ne dohajam Ziher bom ene pol pozabila, ampak dejmo: zimski pajac za povprečnega noorojenčka, ki je normalno donošen, priporočam 0/6 m oz št. 68. Te otroške cifre gredo nekak takole: 0-2 m= 56 1-3 m=62 3-6 m=68 6-9 m=74 9-12 m=80 Pol mate še vmesne cifre, recimo 50-56, kar naj bi pomenilo nedonošenček ali micen novorojenček s cca 2 kg in 49 cm, pa 62/68, 68/74 ipd. Cifre so vam zgolj in samo orientacija, lahko vam povem, da moj skoraj 5 letik že 5 let nosi kratke hlače št 80/86 , prej so bile spod plenice, zdaj mu pa same čist ko ulite ležejo na rit. Če zdaj računate, da rodite novembra in da zima z izjemo Primorske traja vsaj tja do aprila, vam mora pajac zdržat do otrokovih 5 mes - +/- 1 mes, glede na to,a rodite začetek ali konec nov. Verjetno ne bo nobena še po 1 mes kupovala novega pajaca, vsaj po mojem mnenju ne. Voziček pri nas že je, bo PP Centro Completo, čeprav bi zdaj že kaj drugega izbrala . AMpak samo po dizajnu, po funkcionalnosti ne. CSD in to - jaz se sicer namišljene samohranilke nikoli nisem šla, mi je preveč pod čast za par jurjev partnerja tajit, nisva pa bila ob rojstvu sina poročena, zato sva morala očetovstvo uredit na Mačkovi (živeli v LJ takrat) ob prisotnosti VSEH TREH, kot da una štruca tam ve, za kaj se gre . Pol je "Uradna oseba" zelo formalno vprašala, če -takrat še - fant priznava tega otroka za svojega in če se jaz kot mati s tem strinjam, potem je padlo cel kup enih štemplov, nov rojstni list z vpisanim očetom pa je sin dobil po pošti. Kolikor vem od sodelavk, mora oče najprej otroka priznat, nato se je treba NA SODIŠČU dogovorit (po novem) o višini preživnine, šele ko je to urejeno, lahko kvazi-samohranilka vlaga nadaljne zahtevke. Do tistega trenutka pa ne. Poznam pa kar nekaj takih parov, ki so to naredili in se še v 1. otrokovem letu dejansko razšli. Ker sta se starša SPORAZUMNO dogovorila o najnižji dopustni preživnini, so bile kasneje zanimive veselice, ko so zdaj res samohranilke prejemale sikmbolično preživnino oz. morale ponovno tožit za zvišnaje le-te. Jaz se tega, razen v smrtni stiski, nikoli ne bi šla. Za paket sem se dločila, da ga ne bom jemala, vzela bom denar, kot sem ga prvič. Vso ostalo solato bom urejela po pregledu v sept. naša ušiva občina ne da niti ficka za otroke , nam šport preveč požre Praške in vso kemijo jaz, če se le da, kupim ali v Muellerju ali izza meje. Mam kar malo planirano, kdaj česa zmanjka in si kupim PREDEN zmanjka. Z 1,35 l Persila iz M. operem vsaj tok strojev kot s 3 l (hudo zalitega!!) gela iz naših trgovin, packi!!!! S tem, da mi k temu persilu ni treba nobenih vanishev in podobnega tlačit zraven, pa je brezhibno oprano. Not ga pa dam za normalno poln stroj in povprečno umazano (5-letnikovo!!!) žehto 1 merico in pol od adaptiranega mleka (aptamila, milupe ipd!!-uradno navodilo je 37 ml), 2 x splakujem in še perilo nadišavi celo teraso. Primerjajte, jaz sem in od takrat kupim kaj v M. samo pod hudo silo, ker ni primerjave. Če žemoram, pol kupim za premostit v Hofru, kjer je še vedno bolje kot po "navadnih" trgovinah. Persil iz Muellerja je gost ko puding, medtem ko je oni drugi tekoč ko malinovec Isto velja za praške in tablete za pomivača, mila in kopeli, pa tudi za otroško hrano. Edino s plenicami nimam izkušenj. Ime smo izbrali, načeloma naj bi bil Dominik, če pa smo trije narobe videli, bo Veronika. Na žalost je se prvi + pojavil tudi na moji vagi, sicer +1,5 kg, kar je točno 1,5 kg več, kot bi bilo treba Itak že komaj kaj jem, tko da upam, da me ne bodo kregali. Sem itak več kot preveč nad zdravo mejo Sicer mi je malo odleglo, ko mi je Pušenjak rekel, da več kot 6 kg nikakor ne - do tam je še fora, mapak 12 tednov pa tudi še. Malo pišem kilažo na račun celotedenskega poležavanja, ko nisem zaradi bolečin v križu nikamor mignila, pa še RD je bil vmes, ko so mi moji prinesli tako božansko torto, pojedla sem menda 3 mini koščke, pa še od teh mi je bilo zverinsko slabo Prvič v življenju sem 1/4 torte vrgla v smeti Čim poležavam, mi otekajo noge, pa tudi roke, tko da tole ležanje je nujno ukinit. Jaz vstajam od vsega začetka čez bok, kot so nas učili po CR, predvsem zaradi kile, ki mi sicer pogleda ven ko zmešana. Priklanjanje pa - ne bi o tem. Tamau že čist resignirano sam od sebe priteče, ko sliši, da mi je spet nekaj zletelo po tleh - in po tleh mi leti kot za stavo vse po vrsti!! Dobro, da ga imam. Pripogibam se sploh ne, če je treba, raje počepnem. Prav strah me je, ko bo konec poletja in bo treba čevlje zavezovat Nog si ž en čas ne morem več sama porihtat, hodim na pedikuro. Prvič v življenju!! S potenjem nimam težav, mi je pa vroče. Za prvorojenca sem do konca hodila v tanki jopci okoli, in ko me je sosed KONČNO videl v jopi, je rekl "waauuu, dons je pa mraz, soseda ma dolge rokava gor!" Sam je bil v puhovki in debeli flis kapi s podloženimi rokavicami!! Mož mi je grozil, da se bo odselil, ker jaz sem spala pri odprtem oknu, v kratki sp. srajčki, pokrita z rjuho, revež je imel DVA KOVTRA!!, frotirasto pižamo, štumfe in na koncu še - kapo! Zdaj tako hudo (še?) ni, upam, da tudi ne bo. ZA strije se jaz strinjam: kvaliteta tkiva pa velikost trebuha. DVa bistvena dejavnika, vse maže in pomade paso samo Blažev žegen: nuca ne, škodi pa tud ne. pri nas odpade, me je Mr. P "potolažil" da je posteljica 3 mm od cerviksa in naj ga ne kvačkam (tko mal v celofanu). V kombinaciji z "mojo" e-coli je lahko vsaka tudi usodna SMo torej "na suhem", mi pa tudi čisto nič ne manjka, 2. tromesečju me je bolj zvijalo. Sicer pa eno tako nosečnost smo že prestali, kaj čmo. je zdaj spet bistveno bolj aktiven oz. se ga bolj občuti, upam, da bodo zdaj končno vsi oddopustovali in se v lj porodnišnico vrne nekaj reda. Tole, kar majo zdaj, je čisti kaos Grem počasi v mižule. Upam, da sem vsaj na počez približno zadela glavne teme našega čvekanja. Uživajte
|