|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
23.3.2007 9:26:52   
mmajaa

Kaj se lahko mene vpises pod 13.11. user posted image

Jaz jemljem tablete Cental za nosečnice, stanejo pa nekje 9 €. Prej sem jemala Elevit pa ga trenutno ni nikjer za dobit. Stal pa je tudi tu nekje.  Obstaja več vrst teh tablet. Vse pa vsebujejo folno kislino in ostale vitamine. Lahko pa jemljes samo folno kislino, če dobiš s prehrano dovolj vitaminov. Ampak res idi v lekarno po vsaj folno kislino.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 301
23.3.2007 9:27:18   
potepinka
Jutro souser posted image !
Vidim da ste že nekatere kar hitro bile pokonci,uf jaz pa sem ajala do 9 ka to paaaaše.
nemrak:saj bo vse vredu boš videlauser posted image ,držim pesti.Javi kaj boš uredila!

anonimen:
Ja res si v težki situaciji,probaj se z fantom pogovorit,kaj naredit,pa veliko sreče ti želim,mislim če si fant želiuser posted image  bo vse ok.,če si pa ne želi je pa res kriza.Tudi zate držim pesti.

ur+sa:
Ali sprašuješ za tabletke folno kislino za Tifol vem da stanejo okoli 3euvre.

No da še napišem kakšno stanje je pri meni vročine niuser posted image ,malo mi je danes slabo,prsi ful občutljive pač znaki ki so normalni priuser posted image .
No pa lepo se imejte in se še slišmo!
Lp

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 302
23.3.2007 9:38:01   
TANTRA
Dobro jutro novemberske user posted image !

Danes je en čudovit dan- PEETEEK...
Včeraj se sploh nisem mogla prijavit... No, danes pa je šlo...
Jaz sem kar ok, sicer zelo utrujena, zjutraj vsa user posted image  potem se nekako sestavim...
Sem se navadila da nekaj pojem, da vzamem Elevit in Dabroston...
Sem pa slišala da se Elevit tbl. 2 meseca ne bo dalo dobiti. Meni pa kar pašejo... Imajo v sestavi manitol, ki pomaga proti slabosti...Zdaj mi bo pa odklenkalo...
Malo me sicer že dva dni špika in boli v trebuhu, prsi so itak ko baloni...Skratka vse tegobe user posted image ....
Doma smo imeli družinski posvet in hčerki sta različno odreagirali na user posted image ...Mlajša je ful navdušena, starejša pa malo zbegana, da bo pri 17 letih dobila bratca ali sestrico... Na na koncu eno samo veselje in že debata o imenih... Bodoči očka je bil prav cotkan in navdušen...user posted image
Kar se pa  tiče kupovanja stvari za user posted image  sem v prvi nosečnosti začela v 7 mesecu...Pa je bilo čisto dovolj časa...
Tudi tokrat ne mislim prej pretiravat...
Kako ste kaj ostale user posted image ???  Kaj božate bušije, ki so se malce pokazali???? Pijete dovolj tekočine, hodite na sprehodke in skrbite za kisik za malo user posted image ???? 

Glede folne kisline prilagam en članek, se pa hrbtenjača zapira že v 4 tednu in je zato jemanje folne kisline zelo pomembno...Sicer si sama mislim, da v prvih dveh nosečnostih sploh nisem jemala folne kisline, niti ni bilo nuhalne, pa imam dve zdravi punci...
Me prav zanima če vsi na svetu tako pazijo...

Folna kislina

user posted image

Bogat vir folne kisline.

mojTrener.com

Zakaj ravno vsak dan in še pred nosečnostjo?

Folna kislina je vitamin, ki ugodno vpliva na razvoj ploda. Zato ji je treba posvetiti nekaj časa in če se odločamo za nosečnost, to pomeni takoj! Začeti je treba jesti pravilno in skušati pridobiti čim več tega vitamina s prehrano, vendar je časih treba poseči tudi po vitaminih v tabletah, saj se samo v nosečnosti potreba po tem vitaminu zelo poveča.

Zakaj je torej pomembna?

Folna kislina je vitamin, ki sodi med vitamine skupine B. Telo je samo ne more sintetizirati, zato jo mora dobiti s hrano. Folna kislina sodeluje pri tvorbi in obnovi rdečih krvnih celic, ki skrbijo za prenos kisika v organizmu ter pri tvorbi in obnovi belih krvnih celic, ki skrbijo za obrambni sistem organizma. Potrebna je za normalno delovanje prebavnega trakta in živčnega sistema. Nujna je tudi za tvorbo nukleinskih baz oziroma dednega gradiva celice in proteinov ter s tem za delitev in rast celic. V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča, zaradi razvoja zarodka ter hitre rasti ploda.

Dnevne potrebe

Dnevna potreba je 200 mikrogramov, vendar se v nosečnosti potreba podvoji. Normalne telesne rezerve so navadno nizke, zato se v prvih mesecih nosečnosti kaj hitro pokaže pomanjkanje. Ravno zato je pomembno začeti uživati hrano z višjo vrednostjo folne kisline takoj, ko se načrtuje nosečnost.

Posledice pomanjkanja folne kisline v času nosečnosti

Že v tretjem tednu nosečnosti se pri zarodku začneta razvijati glava in hrbtenica, med 24. in 27. dnem nosečnosti se zapira hrbtenični kanal. Z raziskavami je ugotovljeno, da dodajanje folne kisline v času nosečnosti zmanjša tveganje za nepravilen razvoj in motnje v zapiranju hrbteničnega kanala pri plodu. Napake v razvoju hrbtenjače nastanejo zgodaj v nosečnosti, zato se ženskam v rodni dobi priporoča, da jemljejo folno kislino že v času pred zanositvijo in do konca tretjega meseca nosečnosti.

Če v tem obdobju razvoja zarodka primanjkuje folne kisline, se lahko zgodi, da se hrbtenični kanal ne zapre in tako nastanejo okvare v predelu hrbtenice ali glave. Veliko spontanih splavov sprožijo ravno prirojene okvare na zarodku.

Katera hrana nam pri tem lahko pomaga?

V hrani je folna kislina v obliki folatov, ki zelo slabo prehajajo iz črevesja v kri, poleg tega pa so tudi zelo občutljivi za svetlobo in toploto, med pripravo hrane se jih veliko uniči in izgubi. Folno kislino najdemo v hrani rastlinskega izvora. Glavni viri so zelenolistna zelenjava, sadje, žita in stročnice. Veliko tega vitamina vsebuje špinača, brokoli, pomarančni sok, fižol, soja. V hrani živalskega izvora pa je je največ v jajcih, jetrcih, mleko in ribe pa s tem vitaminom niso bogati.

V trgovinah že najdemo kar nekaj proizvodov, ki so obogateni z vitamini, med njimi je tudi folna kislina: navadno so to kosmiči, sadni sokovi in tudi mleko. Omenjena hrana ne predstavlja stranskih učinkov med nosečnostjo.

Kdaj se priporoča dodatek folne kisline in kakšen je način uporabe?

Ves čas nosečnosti ženska potrebuje 400 mikrogramov folne kisline dnevno. Nosečnice s hrano pogosto ne dobijo dovolj folne kisline, zaradi slabega prehoda iz črevesja v kri. Jemanje priporočenega odmerka folne kisline v obdobju do tretjega meseca nosečnosti preprečuje nastanek nepravilnosti, ki smo jih že omenili.

Kaj pa po tretjem mesecu nosečnosti?

Od tretjega meseca nosečnosti in do konca nosečnosti pa je jemanje folne kisline tudi smiselno zaradi vpliva na tvorbo rdečih in belih krvnih celic. Če pa se odločite za dojenje, je tudi v času dojenja potreba po folni kislini večja - 280 mikrogramov. Otrok jo dobi iz materinega mleka, kamor folna kislina prehaja in je pomembna za normalno delovanje prebavil, živčnega sistema, za prenos kisika po organizmu, ker vpliva na tvorbo rdečih krvnih celic in tudi za obrambni sistem organizma.

Tabela vrednosti

Vrednost folne kisline v mikrogramih za 100 g izdelka:

ŽITA

riž
30
žitni otrobi
400

integralna moka
35
integralni kruh
60

ovseni kosmiči
25
koruza
45

ječmen
65
sojina moka
190

ZELENJAVA

šparglji
85
pesa
95

brokoli
35
cvetača
55

solata
35
jajčevci
30

paradižnik
40
zeleni radič
50

špinača
80
buča
35

SADJE

pomaranča
25
avokado
30

kokos
30
mandlji
45

mango
35
melone
30

lešniki
70
orehi
74

ŽIVALSKI PROIZVODI

kokošje bedro
30
goveja jetrca
220

kokošja jetrca
380
goveje ledvice
50

telečja jetrca
240
jajca
65
Vsem novemberskim user posted image  želim en super sončno nasmejan dan...

user posted image TANTRA 7t 1 d

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 303
23.3.2007 9:39:13   
sonchek

user posted image SEZNAM NOVEMBERSKIH user posted image user posted image user posted image

1.11.07
user posted image  bancha

2.11.07 
user posted image  anonimna
user posted image  anonimna 6

3.11.07 
user posted image  tintin 
user posted image  martita 
user posted image  naja08

4.11.07
user posted image  jaca, MB 

5.11.07 
user posted image  nemrak 
user posted image  bts 
user posted image  bejbi 
user posted image  Hruškica84

6.11.07 
user posted image  anonimna 3, MB 
user posted image   AZARMITRA,  

8.11.07 
user posted image  potepinka, CE 
user posted image  pikapikica 
user posted image  TANTRA, LJ

9.11.07

10.11.07 
user posted image  Kada

11.11.07 
user posted image  anonimna 4

13.11.07 
user posted image  jooly
user posted image  mmajaa,

16.11.07 
user posted image  analana 
user posted image  heaven 
user posted image  soni 
user posted image  manca, KR
user posted image  Nežka

17.11.07 
user posted image  Loni 76

19.11.07 
user posted image  sonchek, PO 

25.11.07
user posted image  ur+sa, Jesenice

26.11.07
user posted image  afnica mala

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 304
23.3.2007 9:47:35   
Anonimen
Hja, prejšnji post je od anonimne 3. user posted image lp!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 305
23.3.2007 9:48:47   
ur+sa
dobr da sem prašala, drgač mi ni noben povedal, da morm kake tablete jest user posted image

hvala...

moje stanje... zaspana!!!!!!!!!!pod stresom..včer sva se z mojim neki zapela...user posted image user posted image  (je reku da bomo revežiuser posted image user posted image ), špikanje in špikanje, in začele so me rahlo bolet joške...

se tipkamo,.. zdej me pomoj ne bo čez vikend, nc tuki gor k nima neta doma user posted image

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 306
23.3.2007 9:50:56   
Anonimen
ups, nekaj postov nazaj - je moj nepodpisan... ste me prehitele in napisale svoja sporočila. se opravičujem za zmedo...
hm, jaz pa ravno danes hotela iti kupit elevit, ker mi je glih zmanjkal. user posted image
anonimna 3

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 307
23.3.2007 10:01:30   
maks
No, da se zdaj javim pod svojim nickom in ne kot anonimna, ker zdaj jih velika večina ve, prvi pregled je za mano. Se mi pa zdi, da je prišlo pri seznamu nosečk do zmote; imam rok 2.11.07; dve sta na seznamu, le da gre obakrtat zame, najprej sem bila samo anon, nato je ena anon. označila in sem dobila šestico. No, samo tako... Kot sem že napisala je zdaj v drugo dosti drugače; imam težave z zaprtjem in napihovanjem kar je že prav nadležno. Pa tudi spahovanje ne mine. Upam, da se to ne bo preveč dolgo vleklo. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 308
23.3.2007 10:17:31   
TANTRA

user posted image SEZNAM NOVEMBERSKIH user posted image user posted image user posted image

1.11.07
user posted image  bancha

2.11.07 
user posted image   maks

3.11.07 
user posted image  tintin 
user posted image  martita 
user posted image  naja08

4.11.07
user posted image  jaca, MB 

5.11.07 
user posted image  nemrak 
user posted image  bts 
user posted image  bejbi 
user posted image  Hruškica84

6.11.07 
user posted image  anonimna 3, MB 
user posted image   AZARMITRA,  

8.11.07 
user posted image  potepinka, CE 
user posted image  pikapikica 
user posted image  TANTRA, LJ

9.11.07

10.11.07 
user posted image  Kada

11.11.07 
user posted image  anonimna 4

13.11.07 
user posted image  jooly
user posted image  mmajaa,

16.11.07 
user posted image  analana 
user posted image  heaven 
user posted image  soni 
user posted image  manca, KR
user posted image  Nežka

17.11.07 
user posted image  Loni 76

19.11.07 
user posted image  sonchek, PO 

25.11.07
user posted image  ur+sa, Jesenice

26.11.07
user posted image  afnica mala

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 309
23.3.2007 10:19:08   
nemrak
user posted image user posted image
Juhuhu, videla sem user posted image , ki je utripal!!! user posted image
Veliki smo 12mm in stari 7t in 4d.
Datum se ni spremenil in ostaja na 5.11.
Kako sem vesela, čeprav je rekel, da še vedno lahko pride do ss.
Predlagal je počitek, tako, da ostajam na 4 urni bolniški.

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 310
23.3.2007 10:32:01   
maks
Super, upam, da vse tiste, ki imaste kakršnekoli težave, da bo vse ok!
Je pa tako, da v prvo sploh nisem bila nič panična, sem pa zato zdaj tok bolj in sploh ne vem zakaj. Pa je bilo prvič vse krasno. Lpuser posted image

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 311
23.3.2007 10:33:38   
sonchek
nemrak...ČESTITKE....user posted image user posted image user posted image
...superca...sam da je vse OK!!!!

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 312
23.3.2007 10:34:41   
potepinka
Nemrakuser posted image user posted image user posted image user posted image  no vidiš saj bo ful sem vesela da si videlauser posted image .
Upam da ga bom jaz tudi v sredo sam to še čakam.

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 313
23.3.2007 10:34:49   
tintin
Nemrak, čestitke! Počivaj in zavedaj se - ja lahko še vedno pride do ss, ampak s srčkom verjetnost pade pod 5%.user posted image
Ful sem vesela zate, zdaj pa držite psti še zame in UZ naslednjo sredo (panika, panika). Srčka smo sicer že videli, ampak ker imam včasih še malo obarvanega izcedka (rumeno-rjavo, sicer je večinoma bel ali prozoren) ne vem na čem sem...user posted image

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 314
23.3.2007 10:40:17   
tintin
Še referenca:user posted image
The risk for spontaneous abortion decreases from 50 to 3 percent when a fetal heartbeat is identified on ultrasound examination. (CRAIG P. GRIEBEL, M.D., JOHN HALVORSEN, M.D., THOMAS B. GOLEMON, M.D., and
ANTHONY A. DAY, M.D: Management of spontaneous abortion, American Family Psysician, 2005)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 315
23.3.2007 10:42:19   
ur+sa
o bravo bravouser posted image

a loh samo neki prašam.. sej nočem bit tečna pa vseeno.. zakaj se nekatere nosečke nočete razkriti, in ste anonimne?>user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 316
23.3.2007 10:42:45   
afnica mala
nemrak čestitke! user posted image user posted image user posted image  To mora biti pa res nekaj lepega!

Jaz pa poskušam misliti čim bolj pozitivno in čakam četrtek.

afnica mala

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 317
23.3.2007 11:05:42   
Laubica
nemakuser posted image super drži se.Novemberke mene pa zanima če ste ful skrivnostne ali bi se odkrile in povedale koliko smo stare?Jaz sem med starejšimiuser posted image 35 pa ve?

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 318
23.3.2007 11:09:53   
potepinka
Jaz bom septembra 33 let .Jaca hitro grem za teboj

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 319
23.3.2007 11:12:45   
afnica mala
V mesecu ljubezni bom 30.user posted image

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 320
23.3.2007 11:14:55   
Anonimen
jst sploh ne vidim vasih nickov...kaj se je temu RRju mal spomladansko odpulilo user posted image

Moj 1. pregled je za mano, G je bila fenomenalna user posted image user posted image  (se sploh ne more primerjat s 1. pregledom v prvi nosecnosti pri moji G).
Vidla sem pikca, utrip je OK, velik je 8 mm, rok imam pa prestavljen na 06.11. Kri je oK, mal mam nizek pritisk, pa povečane elektrolite in beljakovine sem mela v urinu (premal pijem) + dala mi je se ene tablete zaradi izcedka. Pa 3 slikce fižolčka sem dobila user posted image

Tko da punce - pit, veliko pit!!!

Ne morem pa nobenmu povedat, ker ni ne mojih in ne user posted image  doma (vsi so na nekih mini dopustih).

Dokler ne povem bliznjim sorodnikom, ne mislim niti kolegom.

Jej, danes je petek user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 321
23.3.2007 11:15:43   
nemrak
Tudi jaz bom septembra že 35user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 322
23.3.2007 11:18:44   
ur+sa
jest bom pa poleti stara 22user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 323
23.3.2007 11:18:53   
tintin
No, jaz bom pa julija 27.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 324
23.3.2007 11:19:07   
nemrak
Souser posted image  hvala za spodbudo in čestitke!!!
Tudi vam jaz močno, močno držim  user posted image !!!
Vse bo ok!!!
Tako pa zopet čakam nasledni pregled, ki bo kar kmalu.
Že 11.4, zaradi diagnoze grozeči splav.
Zopet bo delal uz. Mi je kar prav, saj bom tako bolj pomirjena.
Cartajte svoje bušije in lep dan!!!

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?