|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kar nekaj vprašanj
24.9.2004 13:56:52   
Blanka77
1. Moja Lana je do deset dni nazaj prespala celo noč, od osmih zvečer do pol sedmih zjutraj. Stara je tri mesece in pol. Sedaj pa se zbbuja in hoče jesti. Nekje sem prebrala, da je to znak, da je treba otroku ponudit drugo hrano, ker ji samo mleko ni dovolj. Medicinska sestra pa mi je prejšnji teden na sistematskem pregledu rekla, da ji do pet mesecev in pol ne smem dat čisto nič drugega. Vem, da je mal čudna. Enkrat reče, da naj se ravnam po knjižici, ki mi jo je dala, drugič moram pa ubogat njo. V knjižici namreč piše, da t lahko storim po dopolnjenem četrtem mesecu. Zdaj pa res ne vem več ničesar in sem čist zmedena.

2. Kako pripravite svoje otroke, da se vam ne jokajo v vozičku? Jaz sploh ne vem več kaj. Ko se odpraviva na sprehod, je vse OK. Čez 2o minut ima pa pikica dovolj in zažene tak vik in krik, da mi je kar nerodno. Potem jo tolažim, jo včasih vzamem v roke ... Ne pomaga nič. Potem greva domov, jo da v ležalnik ali na posteljo. Obnaša se, kot da sploh ni bila v vozičku in je vsa dobre volje.

3. A katera mogoče uporablja Pampers sensitive? Jaz bi jih kr stran vrgla, zaradi tistih luknjic ob strani. Ko se pikica pokaka, vse zleze ven in jo moram celo preoblečt?

4. Koliko pa vaši otroci spijo podnevi?

Upam, da mi boste lahko pomagale.

LP

Blanka :sloncek::sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kar nekaj vprašanj
24.9.2004 14:07:48   
M&P
Tudi jaz imam 3 mesece staro pikico s katero sva bili prejšnji teden v posvetovalnici in tudi meni je rekla, naj ji začnem dajati gosto hrano pri 5 mesecih in pol. Meni se to zdi malo pozno, tako, da tudi sama ne vem kaj naj naredim.:zmeden:
Kar se tiče vozička, pa sem jo jaz poskušala malo zamotit s čajem.Dala sem ji ga čist malo kar v leže, potem sem jo pa obrnila ne trebuščka, da je podrla kupčka ali pa sem jo zamotila z dudo. Nisem je pa dvignila, ker bi mala to verjetno še prehitro pogruntala, da je lepše v naročju kot v vozičku.
Moja mala spi podnevi kakšne 2-3 ure dopoldan, popoldan pa mal drema po kakšno uro.

lp:rozica:

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kar nekaj vprašanj
24.9.2004 14:19:25   
manja
Pozdravljena Blanka!!
Pri nas je z nocnim jokom bilo podobno..Do 3.5 mes.je malcek spal celo noc do 6h zjutraj.Samo sva se dojila.
Potem se je pa zacelo...prislo je celo do tega da se je na vsako uro zbujal.Ko sem dala malo goste hrane zvecer je bilo ze boljse.
Sicer so tudi meni svetovale sestre in patronazne in pedijatrinja da ni treba nic dodajati ce se ze dojiva,ampak nisem ubogala.Pri oba otrocka sem ze pri 4.5 mes.dala gosto grano.Ne vidim za kaj jo ne bi.Itak se ta prvi mesec nic ne naje in komaj kaj proba.Ce bo star 7 mes.ko proba kaj drugega,gdaj bo sploh zacel jesti? In kaj ce moje mleko ne zadostuje,flaske pa noce??
Moras kar sama malo pogruntati kaj je najboljse.
Nas dojencek(zdaj 7 mes.) poje zdaj zvecer 200gr kasice in spet spi do 6h.

Kar se vozicka tice,podobno izkusnjo smo imeli s starejsim fantkom.
Na sreco,to so bile samo faze.Jokal se je najvec ko je bil star 4 mes.Potem spet nekje okrog 8 mes.Pol je bilo v redu.
Vem pa da je zelo nerodno..:(

Kar se spanja tice,imamo sreco:bravo:
Oba sta kar zaspancka.
Starejsi je, isto kot dojencek zdaj, spal dvakrat na dan po 2h.Zdaj je star 22 mes. in spi samo enkrat 3h.
Ampak to je od otroka do otroka razlicno in tesko ti bojo kaj pomagale te premerjave.

Lepo rastite!!!

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kar nekaj vprašanj
24.9.2004 21:07:21   
mtd
Oj, Blanka,

najprej imam jaz zate eno vprašanje: sva medve skupaj študirali v LJ na FF SLO in NEM? Sem te prepoznala po slikici:)
Naš Samo je star podobno kot tvoja princeska, pa zvečer zaspi okrog osmih, nato pa se zbudi ob dveh in zjutraj ob šestih. Za drugo hrano mi je pediater rekel, da naj jo začnem dodajati nekje pri 4,5 do 5 mesecih.

Tudi naš smrkec včasih kriči v vozičku in takrat zbeživa v hišo, da ne motiva sosedov, drugače pa ga imam v vozičku včasih tudi v hiši (poskusi malo dobiti na finto:)- )

Od plenic mi uporabljamo Pampers št. 2, zdaj, zdaj pa mu bodo premajhne, kadar se pokaka, mu tudi včasih vse ven teče, pa še po hrbtu ima ...:ups:

Spanje pa je pri nas že kakšna dva tedna problem; če bi seštela, mali spi kake 3 ure, razpršeno, ponavadi zadrema, ko se dojiva, potem pa, ko je na smrt utrujen, tako kriči, kot bi ga iz kože dajali:hudicek:

Lepo se imej in sporoči, če so prava:bravo:

Pozdrav tebi in tvoji družinici
Anita (Grosek)

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kar nekaj vprašanj
24.9.2004 21:20:47   
LEJLA
Zivjo Blanka ;)

Mi smo rojeni 6.6. torej smo priblizno isto stari :)-
in tudi pri nas se zadnje dva tedna hranimo in uspavamo cele dneve. Tako sem se po pogovoru z izkusenimi mamicami vceraj zvecer odlocila, da mu dam v mleko/flasko malo rizevih kosmicev. So mi pa vsi rekli, da me bo zdravnik okregu , ce izve da smo zaceli s tapravo hrano. Jest sem imela v mislih jabolko no potem so me pa prepricale naj s tem se malo pocakam. Moram pa rect, da to noc se ni bilo nekega "efekta", smo se tudi celo noc zbujali. Sej mogoce so pa zdej res zobki...ja ja jih krivim ze dva meseca....se ze vidijo bele crtice ampak niso pa se zunej.
Je pa izredno hitro vsega navelican nas Martincek. Se mi zdi, kot da so mu vse igracke ze prava mora...vsak dan iste...pa imava gugalnico z igrackami, lezalnik, ki neki poje pa se vrtijo balonci not, pa preprogo za na tla in potem v polkrogih dol visijo razlicne igracke, pa tri ropotuljice ima, ogledalo pa se kaj samo nevem no
ja tole s hrano naju pa splo ubija...zmesam hrano, poje eno petino, ker pripraqvim potem pa v jok pa ne vec jest...vidi se da je ze orng zmatran in ga polozim spat...pa se premetava, dviguje glavico...pol mu pa recimo cez pol ure spet ponudim flasko in poje kot, da mu ne bi dali ze dva dni...na koncu zaspi...ja za kake pol ure, ker potem more podret kupcka (seveda mu prej ni uspelo, ker je bil prevec zaspan) in pol ne zaspi vec nazaj...igrat se pa tudi ne more ker je se zmerej zmatran
vem da je po naravi zaspancek, ker smo zadnja dva meseca zaspali po eni uri in pol za dve urci + cela noc
zdej pa mu ziher neki ne stima...ja in pomoje je cas za tapravo hrano
ja sem mal zabluzila no ampak mislim, da imava zelo podobno situacijo
glede vozicka...tudi mi smo imeli to obdobje kaksen mesec nazaj...tako da zdej gledam, da greva na sprehod, ko se naspi, hitro pojeva, previjeva in odrineva...tako je potem celo pot cca 90min buden, spocit in ni tecen...vcasih mi pa ravno pred domom zaspi in ga potem samo prestavim na zofo

pa se nekej meni je pa tudi tko ime kot tebi:)-, lp

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kar nekaj vprašanj
25.9.2004 17:55:53   
zmaga
Ojla !

Mi smo pa stari 2.5, pa še ponoči lepo spimo. Kar se pa tiče pampersk sensitive sem jaz zelo zadovoljna z njimi. Od vseh plenic so mi najbolj všeč. Zelo se mi zdijo mehke in nikoli nam nič ne pride ven. Jih pa uporabljm samo ponoči, čez dan imamo pa racmančke. Včasih ima naša Iza pampersko tudi 10 ur gor, pa je čisto ok. Uporabljam št. 3, Iza pa ima tam nekje okrog 6 kg.
Lepe pozdravčke in lep dan !!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Blanka77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




velika noč
Lelly28 RR

Ali boste letos veliko noč praznovali klasično (s pirihi, potico in vsemi drugimi dobrotami) ali boste malce omejili hrano, zaradi kornavirusa?

klasično (41%)

malce drugače (53%)

ne vem še (6%)


Število vseh glasov: 34

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!