|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kam vodi snobizem?
23.2.2007 11:25:39   
Pajaca
Jaz sem napisala da ima mogoče oče dvojno državljanstvo. Saj taki ljudje ne razlagajo okoli celemu svetu da imajo dvojno državljanstvo. Pa tudi na zunaj je to težko ugotoviti.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 51
23.2.2007 11:26:28   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Če je eden od staršev tujec je to v redu,drugače je pa to afnarija.

user posted image user posted image user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
23.2.2007 11:31:28   
polma
Prav imaš fuzzy, če tako gledaš na to, potem ne morem dokazat svoje teorije. Ampak-italijanščina ni bila v tem primeru tuj jezik, če so jo govorili doma? Ne vem, no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
23.2.2007 12:14:24   
Minka Pobalinka
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Jaz sem napisala da ima mogoče oče dvojno državljanstvo. Saj taki ljudje ne razlagajo okoli celemu svetu da imajo dvojno državljanstvo. Pa tudi na zunaj je to težko ugotoviti.

Točno tako... midva oba izhajava iz mešanih zakonov in sva dvojezična. V neki daljni bodočnosti nameravava naučiti otroka obeh jezikov, vendar šele, ko se bo naučil slovensko. Malo čudno bi bilo, če bi se jaz z njim pogovarjala italijansko, mož madžarsko, otrok pa raste v slovensko govorečem okolju.. user posted image  Če bi s tem začela prekmalu bi revček na koncu govoril esperanto..
No kakorkoli.. italijanščine se bo tako ali tako učil, ko bo na počitnicah pri moji mami... madžarsko pa pri njegovih.. saj je itak najbolj pomembno, da dobi občutek za jezik.. vse ostalo je potem mala malica.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 54
23.2.2007 12:23:59   
fuzzy
Minka, ni res, da bi otroček govoril esperanto user posted image . Če želita, da bi otrok znal vse tri jezike, bi s tem lahko začela že zdaj.
Prijatelji, ki živijo v tujini, se s sinom pogovarjajo takole -  mama v enem jeziku, oče v drugem, v vrtcu in s prijatelji pa govori v tretjem jeziku. Res je, da je spregovoril šele pri letu in pol, res je, da je na začetku mešal jezike (npr. mami je odgovoril v jeziku očeta ali obratno), ampak zdaj, pri štirih letih, lepo tekoče govori vse tri jezike. Meni se zdi to krasna popotnica za življenje.

< Sporočilo je popravil fuzzy -- 23.2.2007 12:24:01 >

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
23.2.2007 15:06:51   
Anonimen
Si nebi mislila, da bo moja tema tako aktualna. No ene ste me narobe razumele, ker resnično nimam nič proti zgodnjemu poučevanju tujega jezika. Sploh pa nimam nič proti, da starša če sta različnih narodnosti, učita otroka vsak svoj materni jezik. To se mi zdi celo pohvale vredno.Nič nimam proti, da otrok gleda risanke v tujem jeziku, tudi moj jih, pa tudi sem ter tja mu kakšno tujo besedo razložim, pa kaj v angleščini povem.
Ta družina pa sigurno ni narodnostno mešana, niti starša ne izhajata iz mešanih družin, vsaj ne angleških,  in ata nima dvojnega državljanstva, je pa službeno dostikrat v tujini, tako da gre tukaj res samo za učenje angleščine otrok in nič drugega. Vem pa to za sigurno, ker mi je oseba, ki je njihov dober znanec to povedala in mi tudi razložila, da živim v veliki zmoti, ker mislim da je ta oče tujec.
Drugač pa snob, snobizem označuje nekoga ali nekaj, ki posnema pripadnike višjega sloja, kdor skuša s poznavanjem nekih kulturnih in umetniških del zbujati pozornost. Mogoče sem res izbrala napačen izraz, sam se pomoje nisem dosti zmotila. Z govorjenjem jezika, ki ni tvoj materni jezik in se niti ne govori v domačem okolju skuša ta oče na nek način pokazati svoje svetovljanstvo, inteligenco, finost, kaj pa vem kaj. Izstopa pač. Poznam kar veliko ljudi ki res dobro obvladajo kakšen tuji jezik, so ga celo študirali ali pa živeli več let v tujini, pa z svojimi otroci govorijo lepo po slovensko. Tudi nekatere ste priznale, da se tega ne upate lotiti.  In zakaj ne? Saj ste same rekle, da je važno, da otrok   spozna vsaj melodijo jezika. Sicer pa imate prav, vsak dela po svoje. Mene je ta družina presenetila, ker je edina, ki jo poznam in to počne. Pa še enkrat povdarjam, tukaj ni govora o dvojezični družini, ampak o enojezični, ki pri osebnem komuniciranju uporablja tuj jezik.

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
23.2.2007 16:50:47   
Anonimen
Vedno se bodo našli ljudje, ki bodo delali stvari drugače od nas. Nam se bo zdelo čudno, nenormalno, izstopajoče. Velikokrat se zalotim, ko si rečem, da ima ta ali oni čudne navade. Ja, pa kaj, če jih ima? In kdo pravi, da so njegove navade čudne? Če je on zadovoljen s svojim življenjem, potem ni tu nič čudnega. Problem je v temu, ker vedno, ko nekaj ali nekoga ocenjujemo, izhajamo iz svojega življenja, navad, načel, predstav. Ni vedno dobro za druge nekaj, kar je dobro za nas. In če je temu očku pomembno učiti otroke tujega jezika, zakaj pa ne? Iz tega bodo zagotovo potegnili več pozitivnega kot negativnega. In če misli, da je nekaj več vreden, zakaj pa ne? Je pač on na izgubi, ker si ne da možnosti, da bi spoznal druge in drugačne, po njegovem manjvredne. Če je snob, še ne pomeni, da je slab človek. Mogoče ima rad lepe stvrai, znane znamke,... Saj to samo po sebi ni nič slabega. Jaz se zaradi tega prav nič ne sekiram.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
23.2.2007 16:55:53   
Primoza
Roko na srce, malokdo zna sploh govoriti pravilno slovensko. Tip je kar pameten, še posebno če skrbi za osnove slovenščine žena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
23.2.2007 20:40:10   
Anonimen
Kaj pa če očeta to enostavno veseli?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
23.2.2007 22:26:05   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Mič, to pa vendar nima nobene zveze s tem! Pa kaj, če ga veseli, nima kaj govorit z otrokom angleško, ker je to snobovsko!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi pri nas govoriva z user posted image eden slovensko, drugi v tujem jeziku. Pa tega niti slučajno ne počneva zato, ker bi mislila, da smo kaj več od koga drugega ali da bi komu kazala svojo večvrednost. Pravzaprav nama dol visi, kaj si mislijo ostali. Tako delava zato, ker znava, ker nama ugaja in ker misliva, da je to dobra popotnica za otroka. In če se bo kdo bolje počutil, če nas bo zato ožigosal za snobe, pa naj. Bog mu daj zdravja, bi rekla moja babica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
24.2.2007 13:32:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fuzzy

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Mič, to pa vendar nima nobene zveze s tem! Pa kaj, če ga veseli, nima kaj govorit z otrokom angleško, ker je to snobovsko!!!

Potem sem jaz snob, če me veselijo francoski šansoni in dalamtinske pisme in jih pojem Mičici user posted image

Drugače pa znanje, v konkretnem primeru tujega jezika, meni nikoli ne deluje snobovsko. Zakaj so izbrali takšen način učenja je njihova stvar. Dokler to ne "moti" njihovih družinskih odnosov, v tem ne vidim ničesar, o čemer bi bilo treba razmišljati, zakaj ne tako.

Malomeščansko je lahko samo moje vtikanje v njih.

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
25.2.2007 19:46:19   
taja27
pa kaj pol, če se oče pogovarja z otroci angleško. jim pač paše. oni se tud verjetno ne vtikujejo, kje vi postavljate svojim otrokom meje. a navadne tune pa ne smejo znat angleško?

to ni snobizem. meni je bol v uč padlo to, ker očitno anonimno moti to, da so pač bolj premožna družina. če bi to počel en očka, ki bi že od daleč vidla (npr. po obleki, avtu, ...), da nimajo dost pod palcem, bi bil verjetno komentar: poglej ga, verjetno hoče otroku omogočit boljšo prihodnost, kot mu jo lahko sam nudi. dejstvo je, da denar nudi veliiiikooo ugodnosti. vprašanje pa je, kaj počneš z njim, če ga imaš več, kot ga potrebuješ za preživetje.

kakorkol nikol ni prov. to vem iz lastnih izkušenj. je hotu moj kupit tamali v tujini Kenzo plašč (zelo ugodno), pa sm kr znorela. sem bla čist proti. pa dobim komentar: ja sej maš prov, kaj ji bo Kenzo. ko pa je ista oseba vidla, da ima tamala ogromno stvari iz H&M je pa rekla: a v H&M ji kupuješ? ti ji bi pa res lahk kej boljšga kupla.

Kenzo je snobizem.
znaje tujega jezika pa nikakor ni snobizem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
25.2.2007 21:20:31   
Olivija
ah moram še mal user posted image , tudi če oče nima nobene družinske "povezave" ali pa kaj podobnega z angleščino, se men še zmeraj ne zdi glupo, da vzgaja otroka dvojezično. Edino pomembno je, da res jezik obvlada in da je dovolj strikten pri svojem početju, kar pa očitno je...

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 63
25.2.2007 21:33:49   
rija
taja27: kenzo ni snobizem. če si ga lahko privoščiš. je, če si ga ne moreš user posted image

ti, ti, na otroku šparaš? user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 64
25.2.2007 22:13:00   
Magi*
iiiiiii, Mič, jaz tudi pojem moji mali dalmatinske, pa francoske, predvsem slovenske, pa srbske... matr sem snob user posted image

pa tamala že tako lepo zapoje "plovi, plovi moj mornaru..." - sicer ne vem čigava je, ampak meni je takoo lepa pesmica. tamali pa tudi.user posted image

telebajske ima v nizozemskem jeziku, risanke v angleškem... je nič ne moti. govori pa v njenem primarnem jeziku zelo dobro (včasih kar preveč user posted image ).

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
25.2.2007 22:19:26   
Tanyka
SVAŠTA

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
26.2.2007 14:57:18   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Tanyka

SVAŠTA

ja in user posted image  user posted image user posted image user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?