mala Zala
|
Moja Zala sicer že od drugega tedna, ko smo jo prinesli iz porodnišnice, spi celo noč - nekje od 22h (zadnje dni gre spat celo ob 21h), pa do 6 - 6.30 zjutraj (spala je že tudi do pol 8h), tako, da se ne morem pritoževati, da sem neprespana in utrujena zaradi tega. Sem, pa ne od tega, ampak od kaj drugega (malo sem razvajena, priznam:)! Dojiva se ne polno, skoraj vsakič jo dam k prsim za kake 10 min, pa vendar mora dobiti (še cel obrok) po steklenički. Pa še to bova počasi opustili, samo še zvečer jo bom pristavila, bolj za to, da se malo pocrkljava. Žal, dojenje ni steklo. Kljub vsem poskusom - počitku in pitju enormnih količin tekočine, čajev za dojenje, uživanju tablet za več mleka, nama ni uspelo. To je prav začaran krog... Nejevolja, žalost,...vse to pa gotovo vpliva tudi na nastanek mleka. Jezna sem na vse po vrsti - od babic in sester v porodnišnici, pa sester in zdravnikov na pediatriji, pa vse, ki modrujejo in pametujejo, da ima vsaka ženska dovolj mleka, da nahrani svojega otroka :grrr:. No zdaj sem zajadrala... Rada bi odgovorila Barbari R.: dala bi vse, da bi lahko polno dojila, tudi, če bi se morala ponoči 10x zbuditi, saj vem, da bi bilo to za mojo lubiko najbolje. Barbara R. - ali ti polno dojiš? Ker če, potem imaš resnično pridkano pupiko (dojeni otroci se menda pogosteje zbujajo kot zalivančki - a ni hecen izraz??). Ne razumem pa punc, ki so imele mleka za prodajo v mlekarno in so ga po svoji lastni neumnosti (ker so pač hotele biti po porodu manekenke) - izgubile. Poznam dva taka primera. Žal:((... Pa lp:zajcek:!
|