Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 20.2.2007 21:33:32
|
|
|
|
lenika
|
Zaenkrat imava enega, želiva pa si tri. Želiva si pa 3 leta razlike med prvim in drugim in 3 leta med drugim in tretjim.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 20.2.2007 22:14:28
|
|
|
|
spacey
|
Enega že imamo. Jaz bi jih imela tri, lubi ima pa napovedane trojčke.
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 20.2.2007 23:07:37
|
|
|
|
Pilar
|
Jaz bi imela 3, mogoče 4. Imava pa dva otroka in bo vrejetno pri tem tudi ostalo. Ker trenutno se ven iz plenic in neprespanih noči ne vidim....tega pa imam počasi dovolj. Ne vem pa, kako bom razmišljala čez par let. Mož pa itak pravi, da sta dva čisto dovolj....
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 20.2.2007 23:08:14
|
|
|
|
StBarbara
|
Vsaj 2
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 9:15:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu No, punce jaz pa ravno tega ne razumem, da se po tolikih leti odločite za ponovni naraščaj? Mogoče se sliši egoistično, a kljub vsemuželim tudi jaz enkrat priti na vrsto, me razumete? Povsem razumljivo, Corfu , človek mora gledat tudi nase. Zase lahko rečem, da moj čas sovpada s časom za družino. Oz. da si lahko čas zase vzamem, ko ga rabim (beri: otroka podturim za nekaj uric očku ) in izginem. Je pa spet res, da nimam nekih velikih želja. Pri meni je želja po še enemu otroku zelo velika. In če bi imeli urejene bivalne razmere, bi takoj naredila đe enega. Tako pa bo moral naraščaj še malo počakat. Hm, večina na tej temi piše, da bi imela več otrok. pa vednar je danes v Sloveniji problem imeti že enega smaega. Zdaj se pa sprašujem, kje so ovire, da starši ostanejo samo prienem otroku?, če si jih želijo več? Ali pa se v tej temi oglašajo samo starši, ki hočejo imeti več otrok, tisti z željo imeti samo enega pa so tiho? Kalbo, čestitke !
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 9:52:05
|
|
|
|
Olivija
|
Stvar je v tem, da imamo super stare starše in se že zdaj ne čutiva preobremenjena. To pa ne pomeni, da sta ta male dve skoz tam. Je pa tako, da greva lahko kadarkoli v miru zvečer ven, ker veva da imava varstvo zagotovljena in tudi drugače nimam občutka, da me otroka ovirata. Potovati je možno tudi z otroci, majhnimi in velikimi, to je potem veliko bolj stvar financ. Sva pa midva uživala sama 6 let, kar pa tudi ni tako malo. Moj cilj je pa biti vitalna 50-letnica in potem se da pa tudi še marsikar početi. Itak bomo delal do 75. leta, tako da bom kariero prestavila na kasneje Zvečer gresta pa spat okoli 20:30 in potem imava še do polnoči ali enih čas samo zase. Razumem pa kaj misliš . Mene samo ena stvar moti pri otrocih, zakaj nočejo ob vikendih spati vsaj do 9. Sej več ne zahtevam, midva se zmeraj kregava, kdo bo zjutraj vstal, tako da to trenutno počneva na izmene.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 21.2.2007 9:55:00 >
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 9:57:54
|
|
|
|
Špacka
|
Trenutno stanje: en otrok Moja želja s tem izpolnjena, mož si želi še enega otroka. Realno: verjetno bova ostala pri enem otroku.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 9:59:33
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Vedno sva si želela 3-4 otroke. Zaenkrat imamo enega, poleti se pridružita še 2....torej bomo letos še na treh. Mogoče čez nekaj let res še kakega narediva.
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 10:08:09
|
|
|
|
šmarnica
|
Corfu - tudi pri štirih otrocih IMAVA čas zase. Saj se zamotijo, pa če je treba, ta velika dva popazita na mala dva in gre. Pa tudi ta mala dva hodita spat najkasenje do pol osmih, tako da so tudi večeri najini in v miru. Olivija: sem se nasmehnila tvojemu komentarju, zakaj ob vikendih nočejo spat vsaj do 9-ih. Počakaj, da bosta punci v puberteti! Potem jih pa do kosila sploh ni ven iz sobe. Jaz se včasih hecam, pa pravim možu, da je še sreča, da morajo jesti, drugače jih spolh ne bi videla. Druga stran medalje tega "tvojega" spanca med vikendi pa je, da bolj ko si "star" manj ti paše poležavanje zjutraj. Jaz se itak zbudim malo čez šest zjutraj, pa čeprav mi otroci spijo. Tudi midva sva do štirih otrok prišla zaradi "tvojega" vzroka: najprej dva z majhno starostno razliko, nato veliko let (kar 8) nič in nato zopet eden. In potem je ta "revež" tako stokal, da nima nikogar, ki bi se z njim igral, da rabi enega majhnega brata.... Midva pa sva si tako ali tako želela še eno punčko, pa sva se odločila za četrtega. Sicer je mali sin silno jokal, ko je zvedel, da bo dobil sestrico..... sedaj pa jo ima tako rad, da ne moreva verjet. Jer rekel, da če bi vedel, da so punce tako luštne , bi si že takoj želel sestrico.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 10:32:30
|
|
|
|
Olivija
|
ja, računam na najstniški dolgi spanec, ker sem jaz tudi redko vstala pred kosilom . Čeprav potem verjetno ta velke dve ne bosta pazile "bodoča" dva otroka.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 10:41:04
|
|
|
|
beti 1
|
Na podobni debati sem odgovarjala nedolgo nazaj, ma ste me s svojimi odgovori tako nasmejali, da bom še tu. Trenutno stanje: Stanovanje 45m2 (80% še v "lasti" banke), mam še za naredit specializacijo (4-5 let), da bom lahko res samostojno delala v svojem poklicu. Zato sva zaenkrat zaprla štacuno (Mirena). Ko jo bo čas dat ven, bova pa upam imela pogum in pogoje, da se odločiva še za dva . Močno upam na še kakšno , ker si bom če ne kar kužiko kupila. Malo računam tudi na možnost, da v enem šusu dobiva , ker se je že zadnja nosečnost tako začela.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 11:03:00
|
|
|
|
Olivija
|
no, sej morava midva tudi še hišo zidat ali pa montažno postavit, pa nekje vmes me čaka še pravosodni izpit, čeprav trenutno me mika kar v državni upravi ostat, ker slej ko prej tudi tukaj napreduješ in za družino je to zelo fajn služba. Edino kar me moti je to, da se moram v LJ vozit in zato upam, da bodo na imel na davčni upravi v KR kakšen pameten razpis. Moj trenutni načrt: - skrajšan delovnik do 2011 - eno leto porodniške - skrajšan delovnik do približno 2013/14 - eno leto porodniške - skrajšan delovnik do 2019/20 Potem bom stara 44 in bom še vseeno imela veliko časa za službo, vsaj še 20-30 let. To sem zadnjič razlagala moji preveč ambiciozni sestri, ki ne namerava imeti otrok in je rekla, da sem čist zmešana. Bomo pa imel eno bogato teto, ki bo zihr skrbela za svoje nečakinje/nečake.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 12:19:38
|
|
|
|
madela
|
Imam že tri otroke,želela pa bi si še kakšnega,ampak ob vse teh strašnih stvareh,ki se dogajajo zadnje čase dogajajo me je pa kar minilo.Mogoče pa čez čas pride spet želja in se bova z možem odločila za četrtega
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 13:23:38
|
|
|
|
corfu
|
Ankica, meni na srečo zaenkrat finance in prostor za bivanje ne predstavljata oviro 3 ali 4 otrok. Pogrešam pa odstotnost moža, sicer pa vse to imamo in si lahko privoščimo ravno zato, ker je malo doma. Začaran krog . Upam, da se ne bom zarekla, ampak želim jih imeti z majhno razliko, pri 40 pa na motor pa čaw
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 13:38:49
|
|
|
|
MALINČICA
|
Imam enega, oba bi jih imela tri. Bomo delali na tem...
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 21.2.2007 18:04:17
|
|
|
|
polona2
|
2.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 22.2.2007 21:12:23
|
|
|
|
ms3
|
5, imamo pa še eno .
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 23.2.2007 9:27:54
|
|
|
|
NRMM
|
Imava že eno punčko,druga je na poti in tukaj se konča zame,sploh zato,ker ima mož službo,ko ga med tednom res ni nič doma in sem za vse sama . Mož razmišlja o še enem v upanju,da bi bil . Nekak sem si vedno želela 2,več ne. Bomo videli kako in kaj.
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 1.3.2007 17:32:14
|
|
|
|
klaja
|
Imama eno punčko, delama na drugem , želja pa je, da bi imela tri otroke.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 3.3.2007 14:34:50
|
|
|
|
Elysabeth
|
Jst bi tud tri mela . Ampak še nobenega nimava, ker ne rata...
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 3.3.2007 15:33:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi jih mela 3.. Ampak bomo videli,kako bo čas prineso
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 3.3.2007 15:54:06
|
|
|
|
atteya
|
Midva sva pa hodila kake tri mesece, ko sva se pogovarjala o otrocih in me je pošteno presenetu, ko je reku, da si želi 3-5 otrok. Sem kar debelo pogledala, ker sem od moškega pričakovala, da se najprej o tem sploh ne bo hotu pogovarjat, potem pa, da bo reku, da o tem še ni razmišljal al pa bo reku, da nekoč enega ali največ dva, ampak... sem samo , ker sem ga jaz mislila šokirat z natančno to številko. Torej odkar se poznava, si želiva enako otrok, vsaj 3 in največ (recimo) 5. Zdaj imava prvega, ampak, če so vsi tako zoprni in zahtevni, kot je ta, potem nobenga več!
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 3.3.2007 15:58:26
|
|
|
|
Udb
|
IZVIRNO SPOROČILO: atteya Zdaj imava prvega, ampak, če so vsi tako zoprni in zahtevni, kot je ta, potem nobenga več! To sem se pa nasmejala! Iskren odgovor!
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 3.3.2007 16:06:11
|
|
|
|
štorkljica
|
Midva mava zdaj eno 4,5 mesečno hčerko, pa si želiva še najman dva člana, razlika v letih ki bi jo pa jaz hotela bi bla pa od 3 do 5 let.
|
|
|
|
RE: Koliko otrok si želite? 4.3.2007 12:14:50
|
|
|
|
Lusa
|
Midva(mož bolj) si tud želiva 3otrokce.Imava pa eno 4letno pupiko in sedaj že dva .Upam ,da nam bo uspelo ,drugače pa eno in razvajeno .
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?