|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečka z vprašanji
15.2.2007 10:20:08   
prymorka
punce, spet sem zaskrbljena...user posted image
naročena sem na prvi pregled šele 05.03.... zadnjo M sem imela 11.01. torej od takrat dalje naj bi se štelo tedne nosečnosti... zdaj naj bi bila v 5.tednu,.. pa me zanima če je normalno da me boli v spodnjem delu trebuha (ne vedno) ampak naprimer ko se skrčim al ko mal več hodim,... mam pa full napihnjen trebuh in se mi ne zdi logično da bi se mi lahko v 5.tednu že kaj poznalo...
lulat pa hodim vsakih 40min ... nimam nobenega izcedka... sam me pa vsake tolko boli kot, ko imam npr.poln mehur in trpim lulanje... tako čutim,... ne vem če ste me razumele,... upam da ja in da mi zna kakšna svetovat, če je to normalno... zanima me še če bom 05.03. to bo 8.teden imela že UZ.
hvala za pomoč,.. pa lepo user posted image vsem srečnicam kot sem jaz ;)user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečka z vprašanji
15.2.2007 10:28:02   
Blejka26
pokliči ginekologinjo in ji povej,da te boli in da te to skrbi,če te lahko malo prej naroči na pregled.Mene je tud mal na začetku bolelo pa sem kar poklicala.seveda sem bila potem veliko dni prej na vrsti.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2007 10:28:14   
Mavrična zvezdica
Na začetku obeh nosečnosti (prvih nekaj tednov) sem se počutila napihnjeno in sem čutila rahle krče. Lahko pa pokličeš svojega ginekologa in ga vprašaš.

Obakrat sem imela tudi potrditveni UZ, kjer je G potrdil nosečnost in pogledal, če je vse v redu - kolikor se tedaj že lahko vidi.

Lp

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2007 10:30:55   
melaverde
ciaoo,

če je bolečina res huda ti svetujem, da pokličeš svojega zdravnika.
Drugače pa ti povem, da mene skozi nekaj špika, tišči, se mi je tudi že zgodilo da mi je nogo potegnilo in sem šepala dva dni. Moj ginekolog vedno pravi da vse to sodi zraven user posted image .
Po moje ti bo na prvem pregledu sploh potrdil nosečnost (vaginalni pregled) in te naročil čez par dni na UZ.

Vse to samo iz mojih izkušenj. Odvisno tudi od g., je privatnik? Dela v bolnici?

Upam, da sem te vsaj malo pomirila...

lep dan ti želim

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2007 10:32:55   
prymorka
ne ne boli me hudo, sam čutim pa... sej pravim ko se počepnem naprimer....
ni hudo... mam pa trebuh napihnjen in lulam kot nora ;)))
no upam da bo ok,... naslednji teden je na dopustu G, tko da ne morm,... je pa privatnik in full vredu doktor...
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2007 10:35:11   
Mavrična zvezdica
Aja, na špikanje in zbadanje se pa kar navadi - sprva gre za 'premeščanje' organov v trebuhu, ko se dela prostor za rastočo maternico, nato pa za otrokove brce.

LP

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2007 10:36:48   
melaverde
to če je privatnik sem te vprašala zato ker so oni ful bolj prilagodljivi in nerutinski.
moj dela v bolnišnici izola in ob torkih so samo pregledi zato me je znova naročil v petek na UZ in potem spet ponedeljek laboratorij...

sej bo šlo hitro mimo, boš vidla...

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2007 10:37:11   
prymorka
BarbaraC zelo lepo je to slišat ;))
še zdaj nism dojela da sem res jaz srečka nosečka ;))
hi hi... to je moja želja že 3-4leta... ;)) zdaj pa je uresničena, ko nism načrtovala in to s tabletami ;)))

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2007 10:43:18   
bskrle
Težave, ki si jih opisala preprosto sodijo zraven, če bolečina ni prehuda.
Jaz ravno po teh težavah prepoznam, da sem noseča.
Lepo nosečnost!

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2007 11:02:30   
prymorka
ni ni huda,... sam se pa čuti ;))
no če pravite tko pol je pa prav da se čuti,
da vemo da nekaj je not živega ;)))user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2007 15:47:56   
Blejka26
ja točno tako.Z bolečino nas otrok upozarja da raste in živi v nas.Seveda pa z normalno-ne prehudo bolečino.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2007 14:07:20   
janapan
Te bolečine so nekaj normalnega ne se sekirat...jaz sem sedaj noseča 24 tednov in nikoli nisem imela nobene težave ti pa lahko povem, da sem imela na začetku to je v 5 in 6 tednu napihnjen trebuh, včasih me je zabolelo in zašpikalo enkrat v jajčnikih drugič drugod...vse skupaj pa je na začetku zgledalo kot da bom zdej zdej dobila menstruacijo...tak napihnjen težek trebuh.

V glavnem to je normalno je pa pri vseh različno, predvsem je pomembno kako to vsak posameznik občuti...nekatere, ki nosečnosti ne pričakujejo tem težavam ne posvečajo pozornosti in se jim zdi vse normalno, nam ali pa tistim, ki si želimo nosečnosti pa je vsako špikanje že pred izostankom znak nečesa novega.

Ti se sam sprosti in probaj uživati ... pa še en nasvet, ki upam da ti bo prišel prav...ne obremenjuj se s težavami ki jih imajo druge nosečnice, vsak je svoj...jaz sem bila v začetku ful depresivna ker sem vsako bolečino ali pa vsako drugačnost takoj povezala s čem slabim (npr. rjavkast izcedek na začetku nosečnosti sem takoj po prebiranju foruma povezala z možnostjo splava itd)...to ful vpliva na psiho...raje se prepusti temu kar ti reče ginekologinja in če bo kaj narobe se obremenjuj takrat.

Aja glede UZ ja pa tako- ni nujno da ga boš imela v osmem tednu, odvisno od ginekologinje...moja ti lahko povem da je škrta, prvi uz mi je naredila šele v 20 em tednu, prej pa sem šla na nuhalno svetlino samoplačniško...eni moji kolegici pa so uz delali na vsakem pregledu, tako da ti prav ne morem reči  ;)

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2007 15:43:30   
prymorka
super... hvala za odgovore ;)))

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2007 15:47:38   
Anonimen
Petra čestitke.

(odgovor članu prymorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......