janapan -> RE: nosečka z vprašanji (16.2.2007 14:07:20)
|
Te bolečine so nekaj normalnega ne se sekirat...jaz sem sedaj noseča 24 tednov in nikoli nisem imela nobene težave ti pa lahko povem, da sem imela na začetku to je v 5 in 6 tednu napihnjen trebuh, včasih me je zabolelo in zašpikalo enkrat v jajčnikih drugič drugod...vse skupaj pa je na začetku zgledalo kot da bom zdej zdej dobila menstruacijo...tak napihnjen težek trebuh. V glavnem to je normalno je pa pri vseh različno, predvsem je pomembno kako to vsak posameznik občuti...nekatere, ki nosečnosti ne pričakujejo tem težavam ne posvečajo pozornosti in se jim zdi vse normalno, nam ali pa tistim, ki si želimo nosečnosti pa je vsako špikanje že pred izostankom znak nečesa novega. Ti se sam sprosti in probaj uživati ... pa še en nasvet, ki upam da ti bo prišel prav...ne obremenjuj se s težavami ki jih imajo druge nosečnice, vsak je svoj...jaz sem bila v začetku ful depresivna ker sem vsako bolečino ali pa vsako drugačnost takoj povezala s čem slabim (npr. rjavkast izcedek na začetku nosečnosti sem takoj po prebiranju foruma povezala z možnostjo splava itd)...to ful vpliva na psiho...raje se prepusti temu kar ti reče ginekologinja in če bo kaj narobe se obremenjuj takrat. Aja glede UZ ja pa tako- ni nujno da ga boš imela v osmem tednu, odvisno od ginekologinje...moja ti lahko povem da je škrta, prvi uz mi je naredila šele v 20 em tednu, prej pa sem šla na nuhalno svetlino samoplačniško...eni moji kolegici pa so uz delali na vsakem pregledu, tako da ti prav ne morem reči ;)
|
|
|
|