|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toksoplazmoza
13.2.2007 16:30:09   
heli23
Hello
Vem da je bilo že veliko govora o toksoplazmozi, vendar me vseeno zelo skrbi! Namreč danes sem dobila klic od g.da imam t. in da moram prit na pregled!!! Zanima me če ima katera kaj izkušenj s tem, kaj sledi, kako poteka zdravljenje itd. Za kakršenkoli odg.bom zelo hvaležna!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toksoplazmoza
13.2.2007 16:53:22   
Anonimen
Se nič ne sekiraj,dobro je ,da ste takoj ugotovili,saj prva okužba v nosečnosti  povzroči prirojeno obliko bolezni s težjimi okvarami ploda, če je ne začnemo zdraviti dovolj zgodaj.To je pomembno

(odgovor članu heli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2007 18:24:00   
Anonimen
Pozdravljena!!!

Ne se bat preveč, če je okužba pravočasno odkrita in pravočasno zdravljena potem ne skrbi.Jst sem imela v prvi nosečnosti okužbo s toksoplozmozo, ugotovili so mi jo nekje okrog 20ted.nosečnosti, me poslali v Lj.k dr.Premru-Sršen, katera mi je naredila AC in preverila kako otrok raste in če je okužba prišla do njega, na vso srečo je bilo vse bp, od prvega obiska v Lj.mi je predpislala določene tablete(12 tabl.dnevno sem vsak dan zaužila-tablete so preprečevale okužbo otroka s toksopl. potem pa sem zadnji mesec nosečnosti imela po 6 tabl.dnevno in ko se je otrok rodil,je 10dni po rojstvu zaužival iste tablete kot jaz v nosečnosti,ko je bil otrok star 10dni je bil ponovno pregledan v Lj.na infekcijski kliniki in rezultati so bili bp.
No kaj naj ti še povem, upam, da se ti bo vse dobro izteklo,upoštevaj zdravnikova navodila pa bo!!!!
Vso srečo!!!

Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2007 18:33:36   
fusia
Ali je bilo to prvo testiranje? Lahko da imaš staro okužbo, pred nosečnostjo, kar bodo najbrž zdaj ugotavljali. Če je okužba stara pa sploh ni nobenega problema, saj otroku nikakor ne škodi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2007 15:44:44   
heli23
Vsem res hvala da ste mi odgovorili. Stanje je sedaj takšno, da mi je g.rekla da je bila okužba med nos.in me poslala naprej v Lj.na dodatne preiskave. Kaj vse bodo tam počeli z mano, ne vem! Sedaj me samo skrbi, da ta parazit še ni prišel do ploda, kajti ni mi ravno najbolj jasno kdaj je nevarno za plod, prej ali pozneje!? Vsak mi reče malo drugače in ne vem več koga naj poslušam! Zdi pa se mi malo pozno da ti šele v 20.tednu naredijo amin.da ti povejo 100% ali je plod okužen ali ne! Če katera še kaj več ve o tem, bom zelo vesela!!!!

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2007 15:56:58   
LuLu
http://med.over.net/phorum/list.php?f=19

Ojla, tukaj si malo preberi o toksi, pa idi v iskalnik ali pa na starejša sporočila, je veliko napisanega o tem.

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=forum&forum=ZN&temaid=272

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?