toksoplazmoza (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

heli23 -> toksoplazmoza (13.2.2007 16:30:09)

Hello
Vem da je bilo že veliko govora o toksoplazmozi, vendar me vseeno zelo skrbi! Namreč danes sem dobila klic od g.da imam t. in da moram prit na pregled!!! Zanima me če ima katera kaj izkušenj s tem, kaj sledi, kako poteka zdravljenje itd. Za kakršenkoli odg.bom zelo hvaležna!!!!

Anonimen -> RE: toksoplazmoza (13.2.2007 16:53:22)

Se nič ne sekiraj,dobro je ,da ste takoj ugotovili,saj prva okužba v nosečnosti  povzroči prirojeno obliko bolezni s težjimi okvarami ploda, če je ne začnemo zdraviti dovolj zgodaj.To je pomembno

Anonimen -> RE: toksoplazmoza (13.2.2007 18:24:00)

Pozdravljena!!!

Ne se bat preveč, če je okužba pravočasno odkrita in pravočasno zdravljena potem ne skrbi.Jst sem imela v prvi nosečnosti okužbo s toksoplozmozo, ugotovili so mi jo nekje okrog 20ted.nosečnosti, me poslali v Lj.k dr.Premru-Sršen, katera mi je naredila AC in preverila kako otrok raste in če je okužba prišla do njega, na vso srečo je bilo vse bp, od prvega obiska v Lj.mi je predpislala določene tablete(12 tabl.dnevno sem vsak dan zaužila-tablete so preprečevale okužbo otroka s toksopl. potem pa sem zadnji mesec nosečnosti imela po 6 tabl.dnevno in ko se je otrok rodil,je 10dni po rojstvu zaužival iste tablete kot jaz v nosečnosti,ko je bil otrok star 10dni je bil ponovno pregledan v Lj.na infekcijski kliniki in rezultati so bili bp.
No kaj naj ti še povem, upam, da se ti bo vse dobro izteklo,upoštevaj zdravnikova navodila pa bo!!!!
Vso srečo!!!

Lp

fusia -> RE: toksoplazmoza (13.2.2007 18:33:36)

Ali je bilo to prvo testiranje? Lahko da imaš staro okužbo, pred nosečnostjo, kar bodo najbrž zdaj ugotavljali. Če je okužba stara pa sploh ni nobenega problema, saj otroku nikakor ne škodi.

heli23 -> RE: toksoplazmoza (16.2.2007 15:44:44)

Vsem res hvala da ste mi odgovorili. Stanje je sedaj takšno, da mi je g.rekla da je bila okužba med nos.in me poslala naprej v Lj.na dodatne preiskave. Kaj vse bodo tam počeli z mano, ne vem! Sedaj me samo skrbi, da ta parazit še ni prišel do ploda, kajti ni mi ravno najbolj jasno kdaj je nevarno za plod, prej ali pozneje!? Vsak mi reče malo drugače in ne vem več koga naj poslušam! Zdi pa se mi malo pozno da ti šele v 20.tednu naredijo amin.da ti povejo 100% ali je plod okužen ali ne! Če katera še kaj več ve o tem, bom zelo vesela!!!!

LuLu -> RE: toksoplazmoza (16.2.2007 15:56:58)

http://med.over.net/phorum/list.php?f=19

Ojla, tukaj si malo preberi o toksi, pa idi v iskalnik ali pa na starejša sporočila, je veliko napisanega o tem.

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=forum&forum=ZN&temaid=272

Stran: [1]